Uitgebreide gids voor wedden op Valorant eSports-competities

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

De nieuwste titel van Riot Games, Valorant, ziet veel actie in het competitieve gamingcircuit. Liefhebbers van weddenschappen zullen waarschijnlijk een toename van de esports-markten hebben gezien bij hun favoriete bookmaker, waarbij Valorant waarschijnlijk een van de beschikbare games is.

Uw zoektocht naar informatie over Valorant-weddenschappen eindigt hier. In deze deskundige gids zul je leren dat Valorant veel grip krijgt onder liefhebbers van esports-weddenschappen, omdat het first-person shooter- en gevechtsarena-gamingcomponenten combineert. Een goede kennis van het spel is de ruggengraat van elke succesvolle benadering van Valorant-weddenschappen, net als bij elke andere goksport. Blijf lezen voor meer informatie.

Uitgebreide gids voor wedden op Valorant eSports-competities

Het eerste dat u moet doen als u leert wedden op Valorant, is begrijpen hoe het spel werkt en hoe een partij wint of verliest.

Vijf spelers nemen het op tegen nog eens vijf in een Valorant-wedstrijd.

Er zijn verschillende speelbare personages beschikbaar, genaamd Agents, en elk team moet er vijf kiezen. Elke agent heeft unieke vaardigheden die strategisch kunnen worden ingezet, zoals rookgranaten, molotovcocktails en genezing. De sleutel tot winnen is het kiezen van agenten die krachtige combo's kunnen produceren.

De vaardigheden van de Agent bestaan ​​voornamelijk om het arsenaal van het spel te verbeteren. Er is een grote verscheidenheid aan wapens waaruit je kunt kiezen. Pistolen, SMG's, geweren en sluipschutters zijn allemaal beschikbaar, net als andere soorten wapens die gebruikelijk zijn bij first-person shooters.

Er is een in-game economie om mee te communiceren. Winnen levert je meer geld op, maar verliezen schaadt de economie. Om op gelijke voet te staan ​​met je vijanden, moet je de kunst van het economisch management beheersen.

Beide teams wisselen afwisselend aanvallen en verdedigen af ​​tijdens de twee spelhelften. Om te slagen moeten de aanvallers een piek (net als de bom van Counter Strike) op een van de twee locaties plaatsen. De verdedigers moeten deze gebieden veilig houden en de piek neutraliseren als deze daar wordt geïnstalleerd.

Het wedstrijdformaat is het beste van 25 in de standaard, niet-gerangschikte modus. Het eerste team dat 13 rondes wint, wint de wedstrijd. In de competitieve modus moet het winnende team winnen met een voorsprong van twee ronden.

Valorante spelmodi

  • Onbeoordeeld: Als je op zoek bent naar een minder competitieve Valorant-matchingervaring, probeer dan Unrated. De ranglijst van verliezende teams wordt in deze spelmodus niet beïnvloed. Als een ploeg 13 opeenvolgende rondes wint in een best-of-25-format, wint zij de wedstrijd.
  • Spike-rush: Spike Rush Game Mode is een rondespel van 80 seconden of 100 seconden waarin elk aanvallend teamlid een Spike bij zich heeft die spelers moeten activeren door te planten. De ultieme vaardigheden van elke speler worden optimaal benut en er verschijnen willekeurig krachtbollen over het speelveld.
  • Deathmatch: In de deathmatch-modus strijden tien spelers zes minuten lang tegen elkaar; de winnaar wordt bepaald door wie als eerste 30 kills maakt.
  • Competitief: De Competitieve modus is een gerangschikte variant van de gebruikelijke best-of-25-wedstrijd in Valorant. Nadat ze aan vijf wedstrijden hebben deelgenomen, worden de prestaties van de spelers gerangschikt, waarbij Radiant het hoogste niveau is en Iron het laagste.
Valorant

Begrijpen hoe Valorant-kansen werken maakt deel uit van de kern van uw Valorant-wedstrategie.

Valorant weddenschappen worden vaak gepresenteerd als Amerikaanse odds, weergegeven als een getal in verhouding tot -100. De waarschijnlijkheid dat een team wint, heeft een enorme impact op deze cijfers. Underdogs worden weergegeven door het plusteken (+), terwijl favorieten worden weergegeven door het minteken (-).

Hier is een voorbeeld van hoe Valorant-kansen eruit zouden kunnen zien: Cloud9 -175 versus. Onsterfelijken +150.

Op basis van de bovenstaande odds is Cloud9 de wedstrijdfavoriet. Na het negatieve teken volgt het bedrag dat moet worden ingezet om €100 winst te genereren. Als u bijvoorbeeld €175 krijgt en wint, is uw winst €100.

Omgekeerd geeft het plusteken aan dat Immortals de underdogs van deze wedstrijd zijn. Hier geven de kansen weer hoeveel u kunt verwachten te winnen bij een inzet van $ 100. Zet $100 in en je krijgt $150 winst.

Gokkers moeten weten dat de odds regelmatig fluctueren en marginaal variëren van het ene sportsbook tot het andere. Bekijk onze aanbevolen esports-goksites als u niet zeker weet waar u moet wedden of als u gewoon op zoek bent naar een nieuwe bookmaker.

Image

Valorante weddenschapstypen

Zodra u uw Valorant-wedstrategie heeft aangescherpt, moet u nu leren welke weddenschappen u te wachten staan ​​bij het wedden op Valorant. In dit gedeelte van deze deskundige Valorant-weddenschapsgids worden de soorten weddenschappen besproken die de meeste eSports-goksites voor Valorant aanbieden.

Wedstrijdwinnaar

Wedstrijdwinnaars zijn de meest elementaire Valorant-weddenschapsselecties. Dit is een traditionele 'kies de winnaar'-weddenschap. Om te winnen hoef je alleen maar het winnende team te voorspellen. Het is veilig om te zeggen dat wedstrijdwinnaars het populairste weddenschapstype zijn, of je nu singles of accumulators speelt.

Correcte score

Om deze weddenschappen te winnen, moet u de eindscore van het spel voorspellen. Weddenschappen op de juiste score kunnen in Valorant in twee typen worden ingedeeld: op kaarten gebaseerd en op wedstrijden gebaseerd.

De op kaarten gebaseerde correcte score vereist het succesvol voorspellen van het resultaat van een bepaalde kaart (bijvoorbeeld 13-9 voor onsterfelijken op kaart 1). Op wedstrijd gebaseerde correcte score vraagt ​​u om het resultaat van de gegeven wedstrijd nauwkeurig te voorspellen (bijvoorbeeld 2-1 voor Cloud9). Correcte score-weddenschappen zijn over het algemeen notoir moeilijk te callen.

Totaal aantal rondes of kaarten

Over/onder weddenschappen op het aantal kaarten of rondes verlopen op dezelfde manier als correcte score-weddenschappen, met één belangrijk onderscheid. In plaats van de eindscore te raden, moet je voorspellen hoeveel kaarten of rondes er in een bepaalde wedstrijd worden gespeeld.

Bookmakers maken een weloverwogen voorspelling op basis van recente uitkomsten (en andere statistieken), en het is jouw taak om te voorspellen of het uiteindelijke aantal kaarten/rondes groter of lager zal zijn dan dat cijfer.

De meeste assists of kills

Deze Valorant-weddenschapsoptie is relatief eenvoudig. Om deze weddenschap te winnen, moet je correct voorspellen welke speler tijdens de wedstrijd de meeste kills (of assists, als je wilt) zal noteren. Dit esports-aanbod is riskant, maar het kan veel opleveren als je de weg kent in de competitieve gaminggemeenschap van Valorant.

Om pistoolrondes te winnen

Pistoolrondes dienen als openingsrondes voor beide helften. In een Valorant-wedstrijd staan ​​de eerste en dertiende kaart dus bekend als 'pistoolrondes'. Ze hebben een grote invloed op de volgende twee rondes en kunnen de kansen aanzienlijk in het voordeel van elk team beïnvloeden. Dit is de reden waarom teams extra werk steken in het perfectioneren van pistoolrondes en waarom het wedden daarop zo populair is.

Nu je begrijpt hoe je op Valorant moet wedden, ben je misschien geïnteresseerd een Valorant eSport-toernooi vinden om op te wedden. Wereldwijd hebben er al verschillende toernooien plaatsgevonden, hoewel het spel nog relatief jong is.

Tot nu toe is het enige toernooi op de lijst de VCT Champions Tour 2022: Game Changers Championship, dat van 15 tot 20 november in Berlijn wordt gehouden.

Houd er rekening mee dat sommige van deze data kunnen verschuiven. Valorant is niet alleen een relatief nieuwe toevoeging aan de wereld van online gaming, maar de wereld heeft nu ook te maken met de COVID-19-pandemie. Vanwege deze ongebruikelijke omstandigheden hebben verschillende grote esports-toernooien op het laatste moment de planning moeten aanpassen.

De Valorant esports-gemeenschap heeft nog geen grote terugkerende evenementen georganiseerd. U kunt op de hoogte blijven door de Valorant-bookmakers te bezoeken. Hoe snel het zich ook uitbreidt, de huidige spelersbasis valt nog steeds in het niet bij wat het in de toekomst zal zijn.

Laatste gedachten

Valorant is nog een relatief jong spel, zoals in het begin al werd aangegeven. Tot nu toe hebben we slechts een handvol grote evenementen gezien, waarvan er bij een paar heel weinig weddenschappen plaatsvonden.

Het goede nieuws is dat de competitieve cultuur van het spel aardig volwassen lijkt te worden. Veel voormalige CSGO-professionals en anderen uit de competitieve first-person shooter-wereld hebben zich ook bij de scène aangesloten. Er is hier ook veel nieuw talent. Uiteindelijk zal de game doorgaan met de volgende ronde van esports-hoopvol.

Dit is fantastisch nieuws voor de Valorant-gokindustrie, aangezien de risicobeheerteams van bookmakers veel aandacht besteden aan duurzaamheid op de lange termijn en tegelijkertijd een uitgebreide dekking ontwikkelen.

Als het gaat om de eeuwenoude vraag ‘hoe te wedden op Valorant’, zijn we er zeker van dat we alle bases hebben gedekt. Er is natuurlijk een overvloed aan aanvullende, complexere ideeën en concepten. Omdat onze Valorant-weddenschappentutorial op nieuwkomers is gericht, hebben we geprobeerd alles zo eenvoudig en kort mogelijk te houden.

Veel succes met uw Valorant-wedavonturen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Wat is Valorant?

Valorant is een gratis te spelen 5v5 karaktergebaseerde tactische shooter, ontwikkeld en uitgegeven door Riot Games. De game werd uitgebracht in 2020 en werd al snel een van de populairste esports-titels ter wereld. Valorant is een snel en strategisch spel waarbij spelers hun vaardigheden en teamwerk moeten gebruiken om hun tegenstanders te verslaan.

Hoe werken Valorant eSports-weddenschappen?

Valorant eSports-weddenschappen zijn het proces waarbij geld wordt ingezet op de uitkomst van Valorant eSports-wedstrijden. Er zijn verschillende soorten weddenschappen die kunnen worden geplaatst, zoals weddenschappen op wedstrijdwinnaars, handicapweddenschappen en weddenschappen op totale kaarten.

Waar kan ik wedden op Valorant eSports?

Er zijn een aantal verschillende online sportsbooks die Valorant eSports-weddenschappen aanbieden. Enkele van de meest populaire sportsbooks zijn Betway, Pinnacle en GGBet.

Wat zijn enkele van de populairste Valorant eSports-toernooien?

Enkele van de meest populaire Valorant eSports-toernooien zijn de Valorant Champions Tour, de First Strike Invitational en de VCT EMEA Challengers.

Wat zijn enkele tips voor wedden op Valorant eSports?

Hier zijn een paar tips voor het wedden op Valorant eSports:

  • Doe je onderzoek. Voordat u een weddenschap plaatst, moet u ervoor zorgen dat u de teams, spelers en kaarten kent die bij de wedstrijd betrokken zijn.
  • Kijk rond voor de beste kansen. Verschillende sportsbooks bieden verschillende odds voor dezelfde wedstrijd.
  • Zet niet meer in dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Zet alleen geld in dat u zich kunt veroorloven te verliezen, en ga nooit achter uw verliezen aan.
De beste eSport-weddenschappen voor CS:GO

De beste eSport-weddenschappen voor CS:GO

Ben je klaar om in de spannende wereld van CS:GO-weddenschappen te duiken? Het is een reis die zowel spanning als uitdagingen belooft, perfect voor iedereen die een extra laag spanning wil toevoegen aan zijn eSports-ervaring. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of nieuw op het gebied van eSports, dit artikel is je uitgebreide gids voor het maken van weloverwogen weddenschappen op CS:GO-wedstrijden. Om goed aan de slag te gaan, raad ik je ten zeerste aan een best beoordeelde site van EsportsRanker te bezoeken. Dit geeft u een solide basis en actuele informatie om uw gokreis te beginnen.

Een beginnershandleiding voor Fortnite eSports-weddenschappen

Een beginnershandleiding voor Fortnite eSports-weddenschappen

Welkom in het adrenalinerijke rijk van Fortnite eSports-weddenschappen! Of je nu een gameliefhebber bent of een doorgewinterde gokker, deze beginnersgids is je paspoort om de ins en outs van weddenschappen op Fortnite-competities te begrijpen. Van het ontcijferen van spelersstatistieken tot strategische goktips, wij staan ​​voor u klaar. Klaar om je game-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Waag de sprong en ontdek onze aanbevolen casino-opties in de toplijst op eSportsRanker – waar de spanning van Fortnite-weddenschappen op je wacht!

Esports versus sportweddenschappen: een uitgebreide vergelijking

Esports versus sportweddenschappen: een uitgebreide vergelijking

Welkom in de opwindende wereld van weddenschappen, waar passie voor sport en esports samenkomt met de spanning van anticipatie en strategie. Als je een beginner bent die deze levendige wereld betreedt, staat je een verhelderende reis te wachten. Deze gids is bedoeld om u te helpen de nuances tussen esports-weddenschappen en traditionele sportweddenschappen te begrijpen. Terwijl u deze gids verkent, vergeet niet om EsportsRanker te bezoeken voor een meeslepende ervaring en de beste tips in de branche. Hun toplijstsites zijn een goed startpunt om in de actie te duiken.

Esports-weddenschappen versus online casinogamen: een duidelijke vergelijking

Esports-weddenschappen versus online casinogamen: een duidelijke vergelijking

Een realiteit van het moderne internetgokken is dat het eindeloze mogelijkheden biedt. Gokkers kunnen met aanzienlijk gemak wedden op sport- en casinospellen. Ook zullen gokliefhebbers altijd meer dan genoeg achter de hand hebben. 

Top 8 Esports-weddenschapstips voor betere kansen

Top 8 Esports-weddenschapstips voor betere kansen

Welkom in de opwindende wereld van esports-weddenschappen! Als u een beginner bent, is deze uitgebreide gids op maat gemaakt voor u. Het staat boordevol praktische tips en inzichten om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen en uw kansen bij esports-weddenschappen te verbeteren. Voordat we erin duiken, is hier een oproep tot actie: Bezoek eSportRanker om hun toplijst van aanbevolen esports-casino's te verkennen. Dit platform is een fantastisch startpunt om de kennis die je hier opdoet toe te passen.

Voor- en nadelen van het gebruik van cryptocurrencies voor wedden op Esports

Voor- en nadelen van het gebruik van cryptocurrencies voor wedden op Esports

Cryptocurrencies liggen al een tijdje op de lippen van veel mensen. Naarmate meer mensen over deze digitale valuta leren, worden ze enthousiaster over het gebruik ervan voor zakelijke en persoonlijke zaken. Maar zoals met elk ander goed ding, wedden op cryptocurrencies hebben hun donkere kant, vooral als ze worden gebruikt voor eSports-weddenschappen. 

Wat is Overwatch-weddenschappen: een handige beginnershandleiding

Wat is Overwatch-weddenschappen: een handige beginnershandleiding

Online esports-weddenschappen kennen een groot aantal uitdagingen. Het kan moeilijk zijn om Overwatch-weddenschappen te definiëren, vanwege de vele operators en iedereen die de triggerpoints in verschillende spelmodi en mogelijkheden moet begrijpen.

Wat zijn de beste Esports-wedbonussen?

Wat zijn de beste Esports-wedbonussen?

De esports-industrie blijft groeien van kracht tot kracht. Nu alle indicatoren wijzen op een positieve toekomst, heeft deze sector enorme aandacht getrokken vanuit verschillende hoeken, waaronder de online gokindustrie.

Wat zijn de beste eSports-titels waarop u moet wedden?

Wat zijn de beste eSports-titels waarop u moet wedden?

De esportswereld breidt zich dagelijks uit naarmate meer mensen naar de games kijken en eraan deelnemen. Door de uitbreiding van esports-evenementen heeft een ander bedrijf zich echter aangepast om de nieuwste trends bij te houden. Esports-weddenschappen zijn sinds kort beschikbaar binnen de gokbranche, dus enthousiaste spelers, gamers en gokkers kunnen mogelijk geld verdienen met hun favoriete evenementen. Als u geïnteresseerd bent om te wedden op eSports, vindt u hieronder een lijst met de beste eSports die nu het populairst zijn in deze sector.

Wat zijn de populairste esports-titels om op te wedden in Azië?

Wat zijn de populairste esports-titels om op te wedden in Azië?

Welkom in de opwindende wereld van Esports in Azië, een dynamisch en opwindend universum waar de opwinding van videogames en het strategische rijk van weddenschappen samenkomen. Als je een passie hebt voor gamen en graag de mogelijkheden van weddenschappen wilt verkennen, dan ben je hier op de perfecte plek. Esports is niet alleen een vorm van entertainment; het is een evoluerend landschap dat een unieke mix van betrokkenheid en kansen biedt voor zowel doorgewinterde gokkers als nieuwkomers. Als je deze levendige wereld betreedt, overweeg dan om de toplijst van casino's op EsportsRanker te bezoeken om je reis te beginnen. Maak je klaar om je te verdiepen in de beste esports-titels die gokkers in heel Azië in 2024!

Wat zijn eSport-coaches en wat doen ze?

Wat zijn eSport-coaches en wat doen ze?

Als je geïnteresseerd bent in esports, heb je misschien een vacature opgemerkt voor een coach bij een universiteit of een kleinere basisorganisatie. Je vraagt ​​je misschien af: "Wat zijn esports-coaches of esports-coaching, en waarom zijn ze zo belangrijk voor de game-industrie?"

Wat zijn online esports-sites en waarom zou u ze bezoeken?

Wat zijn online esports-sites en waarom zou u ze bezoeken?

Welkom in het dynamische domein van esports-weddenschappen, waar de opwinding van competitief gamen samenkomt met de spanning van strategische weddenschappen. Als beginner die door dit opwindende landschap navigeert, sta je op het punt een wereld van mogelijkheden te ontsluiten. Esports-weddenschappen, vooral via online casino's, hebben een aanzienlijke impuls gekregen en bieden een unieke en boeiende manier om jezelf onder te dompelen in de virtuele arena's van je favoriete spellen.