Populairste eSports-bookies in Verenigd Koninkrijk

Esports-enthousiastelingen gebruiken humor en lef om te gokken op de winnaars in Britse esports-weddenschappen met hoge inzetten. Inzetten op esports in het Verenigd Koninkrijk (VK) is niet alleen legaal; het is erg populair onder sportfans. Sterker nog, enkele van de grootste merken in de game-industrie springen op de kar terwijl esports-weddenschappen in het VK toenemen in bereik en populariteit.

Met een aanzienlijke marktwaarde blijven Britse esports-weddenschappen in de belangstelling staan van zowel grote bedrijven als gamers. Van League of Legends tot Dota 2, esports-games trekken aanzienlijke schare fans, een fenomenale groei en recordprijzen bij toernooien.

Populairste eSports-bookies in Verenigd Koninkrijk
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserJasper de VriesLocaliser
Goksites in het VK

Goksites in het VK

De razernij over wie zal winnen in grote internationale wedstrijden stimuleert de groei van esports en voedt de wens om weddenschappen in de markt op te nemen. Hier zijn een paar Britse goksites voor esports, die steeds populairder worden in het VK

Spreadex

Met 10 procent van de gokmarkt voor gespreid wedden, biedt Spreadex liefhebbers van esports-weddenschappen in het VK een reeks voordelen in Live wedden op esports-gaming.

maagdelijke weddenschap

Betalingsflexibiliteit onderscheidt deze goksite van het pakket. Het biedt een breed scala aan betalingsopties, waaronder PayPal voor degenen die de voorkeur geven aan de populaire digitale portemonnee.

QuinnBet

QuinnBet is een populaire keuze onder Britten die ervoor kiezen om op esports te wedden en biedt uitstekende livestreaming voor honderden esportweddenschappen in het VK.

Door online gelicentieerde bookmakers te gebruiken, kunnen Britten legaal wedden. Esports-websites gewijd aan gokken richten zich op videogaming om een aanzienlijk marktaandeel in de steeds groter wordende en evoluerende industrie veilig te stellen. In het VK blijft de Britse gokindustrie voor e-sports jaarlijks met 8,5 procent groeien, wat meer dan 1200 banen creëert en naar schatting £ 12 miljoen bijdraagt aan de economie.

Vanwege de positieve impact promoten Britten op elk niveau esports-weddenschappen in het VK. Van technologische vooruitgang tot stabiliteit van de regelgeving, de groeiende esports-industrie in het VK heeft veel steun van het bedrijfsleven en de overheid om haar te helpen het hoogste potentieel te bereiken terwijl de markt evolueert van een bescheiden begin tot een robuuste betrokkenheid van fans.

Goksites in het VK
De favoriete esports-games van spelers uit het Verenigd Koninkrijk

De favoriete esports-games van spelers uit het Verenigd Koninkrijk

Door de jaren heen, esports-games zijn blijven evolueren. Sinds 2010 hebben online vechtspellen voor meerdere spelers miljoenen volgers aangetrokken. Door twee teams van vijf spelers tegen elkaar op te zetten, gebruiken teamgenoten strategie-, vaardigheids- en spelelementen om de tegenstander te verslaan. Elke gamer bestuurt een personage dat sterker wordt, werkt samen met teamleden en probeert de vijand te verslaan.

Van League of Legends tot Dota 2, multiplayergevechten exploderen in populariteit. Met meer dan 115 miljoen geregistreerde spelersaccounts League of Legends is een leider in gaming. In 2019 genoot Dota 2 ook een aanzienlijke populariteit met een internationale prijzenpot van meer dan $ 34 miljoen, vergeleken met League's $ 6 miljoen prijzenpot.

Extra spellen die populair zijn in het VK zijn onder meer: CS:GO, Rocket League, Fortnite, Overwatch en Valorant. Deze spellen hebben zowel individueel als collectief invloed op de manier waarop spelers met elkaar omgaan en voeden een reeds populaire markt door miljoenen aan sponsoring en prijzengeld van grote bedrijven aan te trekken.

Aangezien esports-teams en -organisatoren sterke en groeiende op internet gebaseerde gemeenschappen beheren, wordt digitale streaming via YouTube, Twitch en andere platforms de meest gebruikte distributiemethoden voor esports-competities. Met bijna 5 miljard reguliere internetgebruikers en een online gokmarkt van meer dan 50 miljard, hebben esports-competities het volledige bereik, de inkomsten en het impactpotentieel van het VK nog niet bereikt.

De favoriete esports-games van spelers uit het Verenigd Koninkrijk
Betaalmethoden in het Verenigd Koninkrijk

Betaalmethoden in het Verenigd Koninkrijk

Naarmate meer gokkers deelnemen aan Britse esports-weddenschappen, betrouwbare betaalmethoden bieden opties voor het financieren van sportsbook-accounts. Hier zijn enkele opties voor goksites voor esports in het VK die gokkers bieden die digitale weddenschappen plaatsen.

Kredietkaarten

MasterCard en Visa zijn zeer gerespecteerde merken, die beide veilige betalingsopties bieden. Britse esports-weddenschappen stellen klanten in staat om stortingen te doen met creditcards en betaalpassen vanwege de bewezen veiligheid en het gemak voor klanten. Wereldwijde veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat spelers worden beschermd bij het storten van geld voor esports-weddenschappen in het VK.

Neteller

Neteller is een populaire e-wallet die Britse esports-vestigingen op grote schaal accepteren om geld te storten en schulden te voldoen voor gokverplichtingen. De e-wallet staat bekend om zijn onmiddellijke transacties en biedt gevrijwaarde, veilige financiering. Met een eenvoudig registratieproces kunnen gokkers 22 verschillende valuta's gebruiken om veilig geld te storten om te wedden.

Skrill

Skrill is een e-wallet, die populair is vanwege zijn robuuste beveiligingsfuncties en gebruiksgemak. Gokkers voelen zich ook aangetrokken tot de redelijke vergoedingen van het platform, dat goedkope en gratis diensten aan gebruikers biedt. Volgens strikte voorschriften van de Financial Conduct Authority helpt de Skrill-ewallet esports-enthousiastelingen om veilig online geld in te zetten.

PayPal

Een internationaal erkend merk, PayPal biedt Britten hetzelfde gemak en dezelfde functies die de ewallet wereldwijd populair hebben gemaakt. Hoewel sommige spelers de voorkeur geven aan creditcards, biedt PayPal gokkers een veilige manier om de creditcard te gebruiken zonder deze aan een online goksite voor esports in het VK te verstrekken. Gokkers registreren zich voor PayPal door het platform informatie te verstrekken om de identiteit te verifiëren.

Betaalmethoden in het Verenigd Koninkrijk
Geschiedenis van eSports-weddenschappen in het Verenigd Koninkrijk

Geschiedenis van eSports-weddenschappen in het Verenigd Koninkrijk

Esports heeft een lange weg afgelegd van Space Invaders-toernooien in de jaren 80 tot ESPN's recente inval op de markt. In slechts enkele decennia is de industrie uitgegroeid tot een markt van miljarden ponden. Al in de jaren 70 spraken competitieve esports tot de verbeelding van spelers.

Van tennis tot ruimteoorlogen, de eerdere spellen trokken veel belangstelling van deelnemers aan toernooien. In 1981 werd het eerste wereldrecord gaming-orgaan, Twin Galaxies, opgericht om de scores van spelers in populaire videogames bij te houden.

In de jaren 90 waren consolegames de rage onder enthousiastelingen die zich ondergedompeld hadden in gevechten en first-person shooter-video-entertainment. Evoluerende technologie zorgde voor een revolutie in de gameplay, waardoor groepsspelen op afstand via lokale netwerken (LAN) mogelijk werd.

In 1997 lanceerden de organisatoren een professionele cyberatletische competitie en esports-spelers genoten steeds meer populariteit, waarbij sommigen aanzienlijke hoeveelheden geld verdienden met gameplay en promoties. Johnathan "Fatal1ty" Wendel is een pionier die naar verluidt meer dan een half miljoen binnenhaalde tijdens zijn gamecarrière.

Vroege successen hebben de weg geëffend voor de populariteit van Britse esports-weddenschappen die de komende jaren omhoogschieten. In 1999 werd Counter-Strike gelanceerd en werd het wereldwijd populair. In 2000 speelden Xbox-gamers tegen elkaar in Halo 2, de voorloper van andere populaire first-person shooter-videogames, zoals Call of Duty.

Geschiedenis van eSports-weddenschappen in het Verenigd Koninkrijk
Recent gokken op videogames in het VK

Recent gokken op videogames in het VK

Met gamers die op afstand met vrienden en vreemden online spelen, blijft de industrie groeien. In feite integreren universiteiten in het VK esports in het curriculum. Esports-evolutie naar onderwijs heeft geleid tot de lancering van cursussen op universiteitsniveau, loopbaantraining en team competities.

Onlangs is de enorme groei van esports-weddenschappen in het VK overgeslagen naar de traditionele media, en prominente publicaties hebben betrekking op wedstrijden en het uitzenden van esports-programma's op grote netwerken. De Britse markt voor goksites voor esports is overgegaan in het reguliere leven.

De afgelopen jaren is de Britse gokindustrie voor esports enorm gegroeid en blijft bloeien. Met meer berichtgeving over belangrijke publicaties die worden uitgezonden op enorme netwerken zoals ESPN, heeft esports zijn impact gemaakt en gaat het over naar de mainstream. Met een verwachte omzet van bijna $ 6 miljard in 2027, vergeleken met slechts $ 776 miljoen een decennium geleden, geeft de wereldwijde groei aan hoe invloedrijk de markt wordt voor toekomstige generaties.

Recent gokken op videogames in het VK
Toekomst van de esports-wereld

Toekomst van de esports-wereld

Aangezien de Britse gokindustrie voor esports fans blijft aantrekken, ziet de toekomst er veelbelovend uit. De Legends World Championships van 2021 trokken zelfs bijna net zoveel kijkers als de Superbowl. Experts verwachten dat de markt tegen 2023 een jaarlijkse groei van 15 procent zal hebben. In het VK zullen esports-weddenschappen UK een exponentiële groei teweegbrengen in de creatieve en digitale industrie, goed voor 8 procent van de wereldwijde esports-weddenschapsmarkt in het VK.

Voor gokbedrijven levert de extreme groei substantiële inkomsten op van fans die graag nog meer opwinding willen toevoegen aan gameplay en kijkers. Wereldwijde merken brengen legitimiteit op de markt. Levi, Marvel Entertainment en Red Bull investeren bijvoorbeeld miljoenen in het sponsoren van teams en toernooien.

Met bijna 460 miljoen wereldwijd en een verwachte toename tot bijna 650 miljoen in 2023, trekken populaire esports-gamers fanbases aan die graag geld willen inzetten op frequente individuele en teamwinnaars.

Gokkers hebben een scala aan inzetmogelijkheden. Van eenvoudige matchweddenschappen tot complexere weddenschappen, gokkers kunnen ervoor kiezen om veel weddenschappen te combineren of in te zetten op een accumulatorcoupon, een risicovoller voorstel. Met meer specifieke gokopties kunnen spelers wedden op welke teamspeler het hoogste aantal kills registreert of de kaart wint in Counter Strike-Global Offensive. Het observeren van live wedstrijden helpt gokkers om weddenschappen te kiezen voor in-play weddenschappen.

Aangezien de gokmarkt gelijke tred houdt met de brede populariteit van esports, werken regelgevers om de veiligheid te garanderen van miljoenen Britten die wedden op esports-gaming.

Toekomst van de esports-wereld
Zijn casino's legaal in het Verenigd Koninkrijk?

Zijn casino's legaal in het Verenigd Koninkrijk?

Britse gokkers moeten de licentie van een bookmaker inspecteren om er zeker van te zijn dat deze legaal werkt. Een website geeft meestal voornamelijk informatie weer over de spellicentie op de startpagina en het helpgedeelte. Om ervoor te zorgen dat een gokker legaal gokt, is het van cruciaal belang om licentie-informatie te vinden voordat u een online account opent bij een bepaald Brits esports-weddenschappen-sportboek.

Aangezien esports-weddenschappen nog in de kinderschoenen staan in vergelijking met andere sportweddenschappen, zoals paardenraces, bieden verschillende websites esports-weddenschappen in het VK mogelijkheden zonder de juiste licentie om te werken.

Britse wetten voor weddenschappen

Als een vestiging Britse esports-weddenschappen wil aanbieden, moeten de managers een licentie van de British Gambling Commission verkrijgen. Sinds 2005 reguleert de Gambling Act commerciële weddenschappen in het VK, inclusief de loterij. Als een gokker geen informatie over de licentie kan vinden, moet hij onderzoek doen naar andere esports-kansspelinrichtingen die de juiste licentie hebben en legaal opereren.

De Commissie heeft strenge goedkeuringseisen. Instellingen moeten bewijzen dat ze de wedstrijdkansen niet manipuleren om eerlijke weddenschappen voor deelnemers te garanderen. Wedden met eigendommen van sportsbooks, zoals avatars, is verboden. Het gebruik van wettig betaalmiddel zorgt ervoor dat het huis geen misbruik maakt van de gokker.

Vergunde faciliteiten moeten de spelersidentificatie controleren met een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, zoals een paspoort of rijbewijs. Identificatie weerhoudt minderjarigen van kansspelen en beschermt spelers tegen oplichters.

Zijn casino's legaal in het Verenigd Koninkrijk?
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Esports-enthousiastelingen en gokkers zijn op zoek naar de antwoorden over waar en hoe te wedden. Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Het kiezen van een bookmaker en het storten van geld is de eerste stap voor gokkers die ervoor kiezen om deel te nemen aan esports-weddenschappen, een van 's werelds snelstgroeiende markten.

Wat is wedden op eSports?

Aangezien esports een markt van meerdere miljarden dollars is, blijft de populariteit ervan dagelijks groeien. Gokkers voegen zich bij de gelederen van esports-enthousiastelingen. Professionele spelers nemen het tegen elkaar op om miljoenen aan prijzengeld te winnen die jaarlijks beschikbaar zijn.

Tegelijkertijd wedden gokkers op welke speler of team de beste mentale scherpte en spelexpertise heeft om te zegevieren. Met behulp van een digitale portemonnee kunnen gokkers geld inzetten op esports-teams en individuele spelers. Als de gokker juist is, kunnen ze een uitbetaling ontvangen, afhankelijk van de kansen die beschikbaar zijn op het moment van de weddenschap.

Hoe kies je een bookmaker?

Het onderzoeken van gokbedrijven met een vergunning is de beste manier om een online bookmaker te kiezen. De meeste sportsbooks bieden aantrekkelijke prikkels om nieuwe gokkers te registreren. In het VK moeten bookmakers een licentiebewijs tonen. Lees aandachtig de voorwaarden, kansen en promoties van de website. Vergelijk verschillende websites terwijl je online reviews aandachtig leest.

Er zijn beperkingen van toepassing op bepaalde promoties. Het is normaal voor gokkers die de kleine lettertjes niet lezen om de voorwaarden met betrekking tot bonussen en incentives verkeerd te begrijpen. Gelicentieerde faciliteiten zullen eerder vastgestelde wetten, regels en richtlijnen volgen. Zorg ervoor dat een bookmaker een licentie heeft voordat u geld stort.

Is het veilig om geld te storten bij een eSports bookmaker?

Niet-gelicentieerde bookmakers zijn niet veilig. Controleer of de website is gelicentieerd door de Britse Gambling Commission. De Commissie volgt strikte regels bij het goedkeuren van kansspelinrichtingen. Een gelicentieerd platform zal stoutmoedig een licentiebewijs weergeven op de startpagina. Bij twijfel kan een gokker contact opnemen met de Commissie om te bevestigen of de Britse esports-weddenschap legaal actief is.

Is gokken op eSports verslavend?

Zoals alle gokactiviteiten, raden experts aan dat deelnemers die geld inzetten op esports-wedstrijden, teams, spelers en resultaten, ervoor kiezen om zelf het gokgedrag te controleren. Herken waarschuwingssignalen van overmatig gokken, waaronder het niet kunnen stoppen met gokken of meer inzetten dan de speler zich kan veroorloven te besteden. In het VK gelicentieerde goksites voor esports kunnen bezoekers informatie bieden over organisaties die probleemgokkers helpen.

Veelgestelde vragen

Laatste nieuws

Markoon sluit zich aan bij Infinite Reality: LEC 2024 roosterupdate
2023-11-15

Markoon sluit zich aan bij Infinite Reality: LEC 2024 roosterupdate

Junglespeler Markoon heeft een nieuw thuis gevonden voor het LEC 2024-seizoen. Hij zal zich aansluiten bij een nieuw LoL-team, Infinite Reality, en hun selectie voltooien.