Wat zijn eSport-coaches en wat doen ze?

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

Als je geïnteresseerd bent in esports, heb je misschien een vacature opgemerkt voor een coach bij een universiteit of een kleinere basisorganisatie. Je vraagt ​​je misschien af: "Wat zijn esports-coaches of esports-coaching, en waarom zijn ze zo belangrijk voor de game-industrie?"

Een succesvol esports-team heeft een toegewijde coach die hen helpt bij het bepalen van de strategie, het inschatten van de oppositie, het opbouwen van teameenheid, het stimuleren van het moreel, het begeleiden van individuele spelers en het winnen van toernooien. Voor maximale resultaten werken esports-coaches samen met esports-managers en esports-analisten.

Wat zijn eSport-coaches en wat doen ze?

Wat is eSports-coaching?

Coaching in esports omvat het bieden van expertise, het bedenken van strategieënen het bevorderen van de cohesie tussen spelers. Als team moeten ze werken aan hun communicatie, spelvaardigheden en het vermogen om persoonlijke problemen los te laten en zich op het team te concentreren. Ze moeten dingen doen om hun banden met elkaar regelmatig te versterken.

Hier bespreken we of esports-coachingbanen wel of niet het juiste pad voor je zijn, evenals de precieze taken van een esports-coach, hoe deze taken kunnen veranderen afhankelijk van de grootte van het team, het type game dat wordt gecoacht, en andere factoren.

De verantwoordelijkheden van eSports-coaches

Bij eSports ligt de primaire focus van de coach op het team en niet op individuele spelers, zoals bij een conventionele manager het geval zou zijn. Succes zal voortvloeien uit de verbeterde vaardigheden van de atleten op het veld en de eliminatie van niet-sportieve spanningen, zoals fysieke problemen en emotionele lasten.

Een esports-coach is verantwoordelijk voor de volgende taken:

  • Bepaal de staat van de meta en gebruik die informatie om winnende plannen te ontwikkelen die gebruik maken van de capaciteiten van uw team.
  • Verbeter de communicatie tussen spelers. Het is mogelijk om dit doel te bereiken door middel van teambuildingoefeningen en de analyse van gamebeelden om cruciale gevallen van miscommunicatie op te sporen.
  • Gebruik verschillende technieken om de moed van je team op peil te houden en ze een winnaarsmentaliteit te geven op het veld.
  • Onderzoek de problemen van een speler tot op de bodem en geef advies over deze zorgen, zodat hij of zij zich zonder afleiding op zijn spel kan concentreren.
  • Zorg ervoor dat het team alles heeft wat het nodig heeft voordat het op reis gaat. Verwijzend naar spelerstruien, sponsoruitrusting en andere items met het logo van het team.
  • Organiseer vriendschappelijke competities tussen de teams om hen extra kansen te geven om hun vaardigheden aan te scherpen.
  • Werk samen met de managers van de club om te bepalen aan welke toernooien wordt deelgenomen. Als de coach een werknemer is, zorg er dan voor dat de spelers wiens ontslag wordt gevraagd, voldoende service van het team hebben gekregen om hun vertrek te rechtvaardigen.
  • Als deze aanwezig zijn, werk dan samen met de teamanalisten om gedetailleerde spelstatistieken en play-by-play-accounts te onderzoeken om de meest opvallende zwakke punten van het team op te sporen. De teamanalist(en) zouden ook samenwerken met het teammanagement om de competitie te bestuderen en te bepalen hoe je je het beste kunt voorbereiden op komende wedstrijden.

Dat is een behoorlijk gedetailleerd overzicht van de taken van eSports-coaches, maar het is belangrijk om te onthouden dat de werklast van de coach kan toenemen of afnemen, afhankelijk van de reikwijdte van de zaken die door de club worden uitgevoerd.

Hier gaan we dieper in op wat eSports-coaches doen om deze te verduidelijken.

Ontwikkeling en analyse van teamstrategieën

Als coach moet je streven naar een maximaal overwinningspercentage. Op deze manier wint iedereen: de clubs en de spelers. Daarom is een van de beste manieren om dit doel te bereiken het inschakelen van een eersteklas team met uitstekende strategieën.

Neem de populaire MMORPG League of Legends als voorbeeld. Er zijn meer dan 150 speelbare personages, 180 uitrustingsstukken, vijf spelersrollen, vijf runenroutes, meer dan 55.000 runenpermutaties en elke twee weken updates van het spel, samen met ongeveer elke maand een nieuwe of bijgewerkte kampioen. Er is veel om over na te denken op het gebied van strategie, waarbij je moet beslissen over personages, runen en builds.

Bovendien is er sprake van een grijs gebied. Elk aspect van het spel, van de gekozen kampioenen tot de voorwerpen die zijn gemaakt tot de runencast, moet flexibel genoeg zijn om zich aan te passen aan de capaciteiten van de andere kant, de vaardigheden van de speler en de omstandigheden van het spel. Als het andere team bijvoorbeeld geen kernkampioen heeft die magische schade kan toebrengen, kan ons team ervoor kiezen om drie tankkampioenen te besturen en onze bouw te veranderen om het verwaarlozen van fysieke schade (ook wel pantser genoemd) te verbeteren.

Dit is een zeer eenvoudige illustratie van hoe spelers de spelmechanismen kunnen aanpassen. De potentiële acties van elke speler binnen de context van een grotere strategie zijn een ander onderdeel. Een belangrijke focus van games als Counter-Strike: Global Offensive en Valorant ligt op dit mechanisme.

Gebruik de Valorant-kaart Haven als voorbeeld en concentreer je op de aanvallende kant. De belangrijkste onderscheidende factoren tussen teams, afgezien van de competentie van hun spelers, zijn de personages die ze kiezen om te spelen, de wapens die ze kopen en de rol die deze factoren spelen in de algemene strategie van het team.

In een game als Valorant zijn ze gedoemd te mislukken als het team geen slimme strategie toepast. Het is aan de coach om dit plan uit te voeren, omdat hij of zij minder emotioneel betrokken is bij het spel dan de spelers en het grote geheel kan overzien.

Het ontwikkelen van de sterke punten van het huidige team

Simpel gezegd: het succes van een speler in deze is recht evenredig met hoe goed hij of zij speelt. Het is een win-winsituatie: hoe meer ze bereiken, hoe meer mensen meedoen en hoe meer geld iedereen verdient.

De coach organiseert vaak scrims of scrimmages om de spelers te helpen beter te worden. Om nieuwe tactieken en plannen uit te proberen in een spelachtige setting, zonder de druk van echte concurrentie, bieden verschillende sporten oefenspellen aan tegen teams van vergelijkbare kwaliteit. Er is vaak geen belang bij de uitkomst van deze wedstrijden.

Het enige voorbehoud bij scrims is dat de andere kant kan anticiperen en zich kan voorbereiden op je plan als je het gebruikt.

Het is de verantwoordelijkheid van de coach om effectieve communicatie tussen teamleden te faciliteren. Teambuildingoefeningen, aandacht besteden aan wanneer een anders zwijgzame speler moet spreken, en het herkennen van het ontstaan ​​van spanningen tussen spelers en het aanpakken ervan voordat deze escaleren, zijn allemaal effectieve middelen om dit doel te bereiken.

Teamhouding en concentratie

Dit is een cruciale overweging voor competitieve teams en deelname aan toernooien. Anders dan bij scrimmages is de inzet veel hoger in echte games, en de resultaten hebben vaak een directe invloed op de ROI van de bedrijven die de rekening betalen voor zowel de spelers als de coach.

Als het team in deze wedstrijden niet adequaat kan presteren, kan de coach worden ontslagen, kunnen de spelers hun startpositie verliezen en kunnen de organisaties hun salarissen verlagen. Het is de plicht van de coach om te voorkomen dat deze fouten ertoe leiden dat de spelers hun harde werk weggooien.

Het beste dienen van de belangen van het bedrijf

Zoals bij elk ander bedrijf, professionele esports-sites moeten ervoor zorgen dat zij winst zullen maken met hun investeringen. Dit zouden investeringen zijn met een langere looptijd en verwachte financiële voordelen voor het bedrijf.

Als esports-coach wil je natuurlijk dat je spelers hun beste prestaties leveren tijdens competities, zodat ze de grootst mogelijke bekendheid krijgen. De coach geeft echter af en toe advies tijdens de weinige competities waaraan een esports-team zal deelnemen. Een team op het hoogste niveau mag geen tijd en geld verspillen aan wedstrijden op een lager niveau, terwijl ze in plaats daarvan misschien aan het oefenen zijn voor een competitie op een hoger niveau.

Of het team krijgt er positieve publiciteit voor terug, wat op de lange termijn tot een stil maar aanzienlijk voordeel op dat gebied leidt. Het kan een liefdadigheidsevenement zijn waarbij de spelers donaties kunnen inbrengen voor het doel van hun keuze, en het team positieve pers krijgt. Hoewel de algemeen directeur en de teamleiding normaal gesproken verantwoordelijk zijn voor deze beslissingen, kan een coach bij dergelijke gesprekken worden betrokken.

Ten slotte moet het salaris van de eSports-coach gerechtvaardigd worden door de voordelen die hij aan het bedrijf biedt. Als we dat niet doen, zullen we aan onze kant van het team aanpassingen moeten doorvoeren.

Image

Moet u gaan kijken naar eSports-coachingbanen?

U moet verschillende overwegingen maken voordat u besluit of u al dan niet esports-coaching wilt volgen. In dit deel zullen we deze overwegingen kort doornemen, zodat u kunt beslissen of coach zijn de juiste keuze voor u is.

Respect afdwingen

De mate waarin je het respect van de andere spelers afdwingt, is cruciaal. Als je een gamer bent en al het harde werk van de gamers kunt waarderen, dan zul je dit begrijpen. Misschien vind je dit gemakkelijker als je eerdere ervaring hebt als competitieve speler, vooral op een hoog niveau.

Er zijn echter veel extra componenten voor een gerespecteerd persoon. Overweeg of u uw atleten met respect behandelt terwijl u uw controlepositie behoudt. Je moet standhouden en je positie verdedigen zonder je kalmte te verliezen of regelmatig in gevechten te verwikkelen.

Ben je bereid je team te beschermen tegen de buitenwereld en je spelers prioriteit te geven boven al het andere? Hoe goed begrijpt u het uiteindelijke doel van het team en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd om dit te bereiken?

Alle leiders, maar vooral alle coaches, moeten deze kwaliteiten hebben. Coaches in zowel traditionele sporten als esports moeten een evenwicht vinden tussen benaderbaar zijn en het respect van hun team afdwingen.

Gedegen kennis van gaming en competitief spel

Net als een traditionele sportcoach moet een eSports-coach goed thuis zijn in zowel de gameplay als het competitieve landschap. Het is moeilijk om je een basketbalcoach voor te stellen die niet gepassioneerd is door het spel. Hetzelfde geldt voor coaches in esports (hoewel dit, net als bij traditionele sporten, slechts soms het geval is voor het management).

Nog een ding dat je nodig hebt, is bekendheid met de lokale concurrentie. Je had op een lager niveau kunnen spelen om daarvan te profiteren, maar het helpt. In plaats daarvan moet je alles leren wat er te weten valt over de competitieve scene, inclusief het terrein van de game, de steeds veranderende meta, de uitdagingen waarmee spelers worden geconfronteerd en de stappen die moeten worden genomen om een ​​team te laten slagen.

Uw coachingeffectiviteit en uw vermogen om uw team te helpen zullen verbeteren als u het advies in de voorlaatste paragraaf opvolgt. Om een ​​oplossing voor dit probleem te vinden, zul je veel tijd moeten besteden aan het leren over het milieu. Met hard werken en zelfdiscipline kan iedereen echter van een complete beginneling veranderen in een kandidaat voor een coachingspositie.

Laatste gedachten

Je zou kunnen beweren dat eSports-coachingbanen de nieuwe 'it'-carrière zijn voor gamers die hun geld willen verdienen met doen waar ze van houden. Bedenk echter dat je wat tijd en moeite moet steken voordat je jezelf een eSports-coach kunt noemen en eSports-coachingstaken op je kunt nemen. Het is tijdrovend en arbeidsintensief. De sleutel tot een geweldige gamer is om je te specialiseren in één activiteit. Kijken naar professionele spelers en esports-competities, kun je veel leren over de meta en andere details van de game.

Een esports-coach kan tussen de €20.000 en €152.000 per jaar verdienen, dus het is duidelijk dat dit een haalbare professionele optie is. Als je het in je hebt om te doen wat eSports-coaches doen, kan het een goed moment zijn om een ​​carrière als eSports-coach te starten, als dat iets is waar je aan hebt gedacht.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Wat is een eSports-coach precies?

Een eSports-coach is een professional die spelers en teams begeleidt en begeleidt bij competitief gamen, waarbij de nadruk ligt op strategieën, verbetering van vaardigheden en teamdynamiek.

Hoe draagt ​​een eSports-coach bij aan een team?

Een eSports-coach draagt ​​bij aan een team door de gameplay te analyseren, strategieën te ontwikkelen, oefensessies te houden en psychologische ondersteuning te bieden om de algehele prestaties te verbeteren.

Welke vaardigheden zijn essentieel voor een eSports-coach?

Essentiële vaardigheden voor een eSports-coach zijn onder meer diepgaande gamekennis, strategisch denken, communicatieve vaardigheden, leiderschapskwaliteiten en het vermogen om de teamdynamiek te analyseren en te verbeteren.

Kunnen eSports-teams concurreren zonder coach?

Hoewel eSports-teams zonder coach kunnen concurreren, vergroot het hebben van een coach hun kansen op succes aanzienlijk door strategische begeleiding, ontwikkeling van vaardigheden en morele steun te bieden.

Hoe word je een eSports-coach?

Een eSports-coach worden betekent doorgaans dat je uitgebreide ervaring opdoet in het relevante spel, de teamdynamiek begrijpt en coachingvaardigheden ontwikkelt door oefening en mogelijk formele training.

De beste eSport-weddenschappen voor CS:GO

De beste eSport-weddenschappen voor CS:GO

Ben je klaar om in de spannende wereld van CS:GO-weddenschappen te duiken? Het is een reis die zowel spanning als uitdagingen belooft, perfect voor iedereen die een extra laag spanning wil toevoegen aan zijn eSports-ervaring. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of nieuw op het gebied van eSports, dit artikel is je uitgebreide gids voor het maken van weloverwogen weddenschappen op CS:GO-wedstrijden. Om goed aan de slag te gaan, raad ik je ten zeerste aan een best beoordeelde site van EsportsRanker te bezoeken. Dit geeft u een solide basis en actuele informatie om uw gokreis te beginnen.

Een beginnershandleiding voor Fortnite eSports-weddenschappen

Een beginnershandleiding voor Fortnite eSports-weddenschappen

Welkom in het adrenalinerijke rijk van Fortnite eSports-weddenschappen! Of je nu een gameliefhebber bent of een doorgewinterde gokker, deze beginnersgids is je paspoort om de ins en outs van weddenschappen op Fortnite-competities te begrijpen. Van het ontcijferen van spelersstatistieken tot strategische goktips, wij staan ​​voor u klaar. Klaar om je game-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Waag de sprong en ontdek onze aanbevolen casino-opties in de toplijst op eSportsRanker – waar de spanning van Fortnite-weddenschappen op je wacht!

Esports versus sportweddenschappen: een uitgebreide vergelijking

Esports versus sportweddenschappen: een uitgebreide vergelijking

Welkom in de opwindende wereld van weddenschappen, waar passie voor sport en esports samenkomt met de spanning van anticipatie en strategie. Als je een beginner bent die deze levendige wereld betreedt, staat je een verhelderende reis te wachten. Deze gids is bedoeld om u te helpen de nuances tussen esports-weddenschappen en traditionele sportweddenschappen te begrijpen. Terwijl u deze gids verkent, vergeet niet om EsportsRanker te bezoeken voor een meeslepende ervaring en de beste tips in de branche. Hun toplijstsites zijn een goed startpunt om in de actie te duiken.

Esports-weddenschappen versus online casinogamen: een duidelijke vergelijking

Esports-weddenschappen versus online casinogamen: een duidelijke vergelijking

Een realiteit van het moderne internetgokken is dat het eindeloze mogelijkheden biedt. Gokkers kunnen met aanzienlijk gemak wedden op sport- en casinospellen. Ook zullen gokliefhebbers altijd meer dan genoeg achter de hand hebben. 

Top 8 Esports-weddenschapstips voor betere kansen

Top 8 Esports-weddenschapstips voor betere kansen

Welkom in de opwindende wereld van esports-weddenschappen! Als u een beginner bent, is deze uitgebreide gids op maat gemaakt voor u. Het staat boordevol praktische tips en inzichten om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen en uw kansen bij esports-weddenschappen te verbeteren. Voordat we erin duiken, is hier een oproep tot actie: Bezoek eSportRanker om hun toplijst van aanbevolen esports-casino's te verkennen. Dit platform is een fantastisch startpunt om de kennis die je hier opdoet toe te passen.

Uitgebreide gids voor wedden op Valorant eSports-competities

Uitgebreide gids voor wedden op Valorant eSports-competities

De nieuwste titel van Riot Games, Valorant, ziet veel actie in het competitieve gamingcircuit. Liefhebbers van weddenschappen zullen waarschijnlijk een toename van de esports-markten hebben gezien bij hun favoriete bookmaker, waarbij Valorant waarschijnlijk een van de beschikbare games is.

Voor- en nadelen van het gebruik van cryptocurrencies voor wedden op Esports

Voor- en nadelen van het gebruik van cryptocurrencies voor wedden op Esports

Cryptocurrencies liggen al een tijdje op de lippen van veel mensen. Naarmate meer mensen over deze digitale valuta leren, worden ze enthousiaster over het gebruik ervan voor zakelijke en persoonlijke zaken. Maar zoals met elk ander goed ding, wedden op cryptocurrencies hebben hun donkere kant, vooral als ze worden gebruikt voor eSports-weddenschappen. 

Wat is Overwatch-weddenschappen: een handige beginnershandleiding

Wat is Overwatch-weddenschappen: een handige beginnershandleiding

Online esports-weddenschappen kennen een groot aantal uitdagingen. Het kan moeilijk zijn om Overwatch-weddenschappen te definiëren, vanwege de vele operators en iedereen die de triggerpoints in verschillende spelmodi en mogelijkheden moet begrijpen.

Wat zijn de beste Esports-wedbonussen?

Wat zijn de beste Esports-wedbonussen?

De esports-industrie blijft groeien van kracht tot kracht. Nu alle indicatoren wijzen op een positieve toekomst, heeft deze sector enorme aandacht getrokken vanuit verschillende hoeken, waaronder de online gokindustrie.

Wat zijn de beste eSports-titels waarop u moet wedden?

Wat zijn de beste eSports-titels waarop u moet wedden?

De esportswereld breidt zich dagelijks uit naarmate meer mensen naar de games kijken en eraan deelnemen. Door de uitbreiding van esports-evenementen heeft een ander bedrijf zich echter aangepast om de nieuwste trends bij te houden. Esports-weddenschappen zijn sinds kort beschikbaar binnen de gokbranche, dus enthousiaste spelers, gamers en gokkers kunnen mogelijk geld verdienen met hun favoriete evenementen. Als u geïnteresseerd bent om te wedden op eSports, vindt u hieronder een lijst met de beste eSports die nu het populairst zijn in deze sector.

Wat zijn de populairste esports-titels om op te wedden in Azië?

Wat zijn de populairste esports-titels om op te wedden in Azië?

Welkom in de opwindende wereld van Esports in Azië, een dynamisch en opwindend universum waar de opwinding van videogames en het strategische rijk van weddenschappen samenkomen. Als je een passie hebt voor gamen en graag de mogelijkheden van weddenschappen wilt verkennen, dan ben je hier op de perfecte plek. Esports is niet alleen een vorm van entertainment; het is een evoluerend landschap dat een unieke mix van betrokkenheid en kansen biedt voor zowel doorgewinterde gokkers als nieuwkomers. Als je deze levendige wereld betreedt, overweeg dan om de toplijst van casino's op EsportsRanker te bezoeken om je reis te beginnen. Maak je klaar om je te verdiepen in de beste esports-titels die gokkers in heel Azië in 2024!

Wat zijn online esports-sites en waarom zou u ze bezoeken?

Wat zijn online esports-sites en waarom zou u ze bezoeken?

Welkom in het dynamische domein van esports-weddenschappen, waar de opwinding van competitief gamen samenkomt met de spanning van strategische weddenschappen. Als beginner die door dit opwindende landschap navigeert, sta je op het punt een wereld van mogelijkheden te ontsluiten. Esports-weddenschappen, vooral via online casino's, hebben een aanzienlijke impuls gekregen en bieden een unieke en boeiende manier om jezelf onder te dompelen in de virtuele arena's van je favoriete spellen.