Zet in op Call of Duty League 2024

De Call of Duty League (CDL) is een populair online esports-kampioenschap voor de Call of Duty-videogameserie, die wordt uitgegeven door Activision Blizzard. De competitie werd officieel bevestigd in 2019 en het eerste seizoen begon een jaar later. De esport-competitie heeft een aantal permanente, stadsteams die eigendom zijn van verschillende groepen. Het is opgezet zoals andere grote esports-toernooien in Noord-Amerika.

In plaats van degradatie en promotie te gebruiken, gebruikt de competitie een puntensysteem voor het kampioenschap en een play-off-indeling. Spelers op de selectie ontvangen gegarandeerd een jaarsalaris, voordelen en een deel van de winsten en verdiensten op basis van het succes van het team. Elke major wordt live uitgezonden op LAN voor een live publiek.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Alles wat u moet weten over de Call of Duty League

Wedstrijden in de esports-kampioenschappen bestaan uit een best-of-five-kaartindeling. Per team zijn minimaal 7 spelers en maximaal 10 spelers vereist. Hardpoint, Search & Destroy en Domination zijn de drie spelmodi die in elke wedstrijd worden gebruikt.

De spelmodi Hardpoint, Search & Destroy en Domination worden gebruikt om de eerste drie kaarten van een ontmoeting te spelen. De Hardpoint-spelmodus wordt gebruikt voor de vierde kaart, terwijl de Search & Destroy-modus wordt gebruikt voor de vijfde.

Na de reguliere competitie verdienen de acht beste teams qua punten een plek in de play-offs. De 9e-12e geplaatste teams worden toegewezen aan de verliezersbeugel in de eerste ronde.

Head-to-head groepswedstrijden die online worden uitgevoerd gedurende de drie kwalificatieweken vóór elke major, bepalen de plaatsing van de teams in de majors. Dergelijke kwalificatieweken zijn nu nog belangrijker omdat alleen de beste acht zaden zich kwalificeren voor de major.

Hoe rangschikken wordt gedaan

Punten worden toegekend aan teams voor elke gewonnen wedstrijd in de esport-competities. Er worden extra punten toegekend aan teams op basis van prestaties op de grootste esports-toernooien. Teams haasten zich om een moeilijk punt op de kaart te bemachtigen terwijl ze tegen het andere team vechten.

Een team verdient één punt voor elke seconde dat ze een hard punt bezitten met ten minste één deelnemer erop. Wanneer een vijand de zone betreedt, wordt deze aangemerkt als betwist en worden er geen punten verdiend totdat alle vijanden zijn vertrokken.

Hardpoint draait elke zestig seconden rond de kaart. Teams kunnen rouleren naar het volgende hardpoint om zich voor te bereiden op de zonewisseling. Elke kaart heeft verschillende hardpoint-locaties, maar de rotatievolgorde blijft hetzelfde en is niet willekeurig, waardoor een team zijn rotatiestrategieën kan oefenen.

Alles over CoD: Warzone

Call of Duty's kijk op de Battle Royale-genre, Warzone, debuteerde afgelopen voorjaar met veel bijval. In maart 2020 werd Call of Duty: Warzone, een gratis te spelen Battle Royale-videogame, uitgebracht. Het spel kreeg vooral lof van critici, met bijzondere lof voor de kaarten. Activision kondigde in april 2021 aan dat Warzone 100 miljoen actieve spelers had overtroffen.

SnD-modus

De enige modus in de Plicht League die geen respawning toestaat, is Search & Destroy (SnD). In deze modus moet een aanvallend team een bom naar een van de twee locaties op de kaart vervoeren, plaatsen en voorkomen dat deze onschadelijk wordt gemaakt. Als het apparaat is geplaatst, heeft het verdedigende team maar een paar seconden om het onschadelijk te maken voordat het ontploft.

Als het apparaat onschadelijk wordt gemaakt, winnen ze. Als alternatief kan elk team het andere verslaan door het te vernietigen. In dit geval moeten de verdedigers het apparaat onschadelijk maken voordat de timer afloopt.

In het esports-kampioenschap is controle een unieke combinatie van S&D- en hardpoint-elementen. Teams vallen om de beurt aan en proberen twee vooraf bepaalde doelgebieden op de kaart te verdedigen. Om deze heuvel te veroveren, moeten aanvallers erop staan.

Elk team heeft 30 levens per ronde. Vernietig binnen de tijdslimiet alle levens van het andere team of neem beide heuvels in de aanval. Er wordt een minuut aan het spel toegevoegd wanneer een controlepunt wordt veroverd. Om te winnen, moeten de 30 levens van een tegenstander worden geëlimineerd.

Waarom is Call of Duty League Championship populair?

Het zien van de steratleten die een spel spelen waar men momenteel aan werkt, kan de kijkervaring spannender maken en tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om te leren. Het is inspirerend om te zien hoe spelers slagen in een spel. Het is ook verbijsterend om te zien wat ze kunnen ontdekken en met succes kunnen implementeren in hetzelfde spel dat ze net hebben gespeeld.

Om een groter publiek aan te trekken, heeft Activision een speciale aanbieding voorbereid voor degenen die naar de esports-kampioenschappen van 2021 kijken. Kijkers konden een reeks exclusieve in-game-beloningen verdienen door simpelweg af te stemmen, waaronder een Open Beta-code voor de opvolger van de uitgever, Call of Duty: Vanguard.

Velen stemden af, ongetwijfeld gemotiveerd door het vooruitzicht op een speciale beloning, wat een impact had op de kijkcijfers van het evenement.

Wat motiveert mensen om dit evenement te volgen?

Hoewel er geen manier is om te weten hoeveel mensen alleen voor de beloningen hebben afgestemd, is het een feit dat niet over het hoofd mag worden gezien als we kijken naar de kijkcijfers. De esports-competitie wordt een van de meest verwachte evenementen op de jaarlijkse lijst van esports-toernooien.

Er wordt meestal geanticipeerd op deze nieuw opgerichte, op franchise gebaseerde competitie. De eSport League wordt uitgezonden op verschillende platforms, zoals YouTube en Twitch, wat helpt om meer fans aan te trekken.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om hun winkansen te vergroten terwijl je gokt op de Call of Duty League op online goksites voor esports. Het meest cruciale is om de online esports-toernooien te volgen om de vorm van elk te kennen team en speler.

De winnende teams en grootste momenten van Call of Duty League Championship

De esport-competitie bestaat uit een regulier seizoen dat is opgesplitst in twee delen en daaropvolgende play-offs. Het beschikt over 12 teams: negen uit de Verenigde Staten, één uit het Verenigd Koninkrijk, één uit Canada en één uit Frankrijk. Elk team organiseert een Home Series-evenement in elke competitiesplitsing tijdens het reguliere seizoen. Een postseason play-off esports-toernooi volgt op het reguliere seizoen.

Het esports-kampioenschap is in het leven geroepen om het competitieve evenwicht in de professionele COD-scene te bevorderen en om spelers in staat te stellen het hele seizoen regelmatig te concurreren, wat helpt bij de ontwikkeling van spelers op alle niveaus van Call of Duty esports.

Esports online toernooien gebruik de meest recente Call of Duty-gametitel – momenteel Black Ops: Cold War, die in november 2020 werd uitgebracht – om de traditie van de vorige grote esport-toernooien bij te houden. Alle games worden gespeeld in een 5v5-indeling op een pc met behulp van vooraf geconfigureerde gameplay-instellingen en een door de competitie goedgekeurde controller.

Het reguliere seizoen van 2020 begon op 24 januari en eindigde in juli. Er was in augustus een play-off van twee weken na het seizoen om de seizoenskampioenen te bepalen. Van deelnemende teams werd verwacht dat ze persoonlijke wedstrijden in hun eigen stad zouden spelen. Van de twaalf teams in elke stad zouden er acht aanwezig zijn bij elk evenement. Er vonden slechts drie evenementen in homestand-stijl plaats.

Online schakelen

Teameigenaren en spelers stemden om de competitie online te verplaatsen om de competitie de rest van het seizoen online te verplaatsen. Als gevolg van de COVID-19-pandemie, toen de Grand Finals plaatsvonden op 30 augustus, versloeg Dallas Empire Atlanta FaZe, het nummer één zaad, en werd de inaugurele CoD League-kampioen.

Sinds het eerste seizoen is de verdeling van de prijzenpot drastisch veranderd. Dit komt omdat de prijzenpot is toegenomen en alle 12 teams zich hebben gekwalificeerd voor elk groot esports-toernooi. Elk groot evenement is $ 500.000 waard, en de play-offs zijn $ 2.500.000 waard, voor een totale prijzenpot van ongeveer $ 5.000.000 voor het hele seizoen.

Voor het seizoen 2021 zijn de twaalf teams gelijk verdeeld in twee poules van elk zes. Het seizoen is verdeeld in vijf fasen, waarbij teams gedurende drie weken strijden in groepswedstrijden om de plaatsing voor de major van elke fase te bepalen. Een jaar nadat hij net te kort kwam tegen het Dallas Empire, won de Atlanta FaZe vandaag het Call of Duty League Championship 2021 met een 5-3 overwinning op de Toronto Ultra.

Waar en hoe te wedden op Call of Duty League Championship

Wedden op de esports-scene is ongekend hoog dankzij de ongelooflijk lucratieve competitie. De vraag naar Call of Duty-weddenschappen is enorm gestegen. Zoals het geval was met Call of Duty World League-evenementen, hebben alle gevestigde en bekende online goksites voor esports bieden wedmarkten voor Call of Duty-evenementen.

Het nieuwe seizoen van professionele esports-kampioenschappen zal met meer opwinding en een groter publiek worden begroet, wat zal leiden tot meer kijkers en meer berichtgeving op websites voor sportweddenschappen.

Sommige bookmakers bieden mogelijk hogere niveaus van CoD-weddenschappen dan anderen. Door de kansen te vergelijken die worden aangeboden op verschillende esports-weddenschappen, kan men een goed idee krijgen van welke CoD-teams bookmakers de voorkeur geven. Het is belangrijk om te onthouden dat favoriete teams lagere kansen hebben.

Op het noordelijk halfrond lopen de esports-kampioenschappen van het midden van de winter tot de late zomer. Ze bieden tal van gokmogelijkheden voor iedereen die wil wedden op rechtstreekse markten en op individuele games in de hele esports-competitie.

Wedden op online esport-toernooien biedt gebruikers veel opties voor het wedden op de esport-kampioenschappen, omdat ze momenteel tot de beste esports-toernooien behoren.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries