Top Fortnite goksites 2024

Fortnite is momenteel een van de meest populaire online videogames. Met ongeveer 350 miljoen geregistreerde spelers en meer dan 10 miljoen loggen per dag, is de game gemaakt door Epic Games een echte hit in de industrie. Deze populariteit heeft zich ook uitgebreid naar de gokindustrie. Veel sites voor eSports-weddenschappen hebben het in hun titels. Er zijn echter nog vragen of Fortnite moet worden opgenomen in de lijst met eSports-games.

In dit artikel wordt het spel in detail onderzocht. Het artikel is bedoeld om meer mechanica te bieden voor mensen die van plan zijn op Fortnite te wedden. Er is ook veel waar spelers van de populaire esport van kunnen profiteren. Fortnite werd voor het eerst uitgebracht door Epic Games in 2017. Dit was na een reeks vertragingen, voornamelijk veroorzaakt door de noodzaak om te innoveren op eerdere games van Epic. Het spel werd uitgebracht als een betaalde titel met vroege toegang. Het plan was om het in 2019 gratis te spelen. Fortnite is beschikbaar in drie versies: Save the World, Battle Royale en Creative.

Top Fortnite goksites 2024
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Fortnite-versies

Fortnite: Red de Wereld

Het was de eerste titel die werd uitgebracht. Het is een overlevingsspel voor hybride torenverdediging dat plaats biedt aan maximaal vier spelers. De missie is om te vechten tegen wezens die op zombies lijken om het territorium en de objecten van de spelers te verdedigen. De spelers kunnen versterkingen bouwen en vallen gebruiken om deze wezens te verslaan.

Fortnite: Battle Royale

Het werd ook uitgebracht in 2017. Rond de tijd dat Save the World werd uitgebracht, werd Player Unknown Battlegrounds ook enorm populair in gamekringen. Epic ging snel over tot het bouwen van een Battle Royale-modus op hun eerdere game.

In deze modus vechten maximaal 100 gamers totdat er nog maar één winnaar over is. Toen het in september 2017 als gratis spel werd uitgebracht, omarmden meer dan 10 miljoen spelers Battle Royale binnen twee weken. Het blijft het meest succesvolle model van Fortnite. Deze modus wordt ook door miljoenen gamers als Fortnite-competitie gespeeld.

Fortnite: Creatief

Werd uitgebracht in december 2018. Deze modus gaf spelers nog meer vrijheid. Ze kunnen hun eigen strijdarena's en werelden creëren. Op hun privé-eilanden kunnen spelers vrienden over de vloer krijgen en competities houden, zoals racen. Het begon als een gekochte game voordat het overging op een gratis te spelen model.

Save the World wordt ondersteund op macOS, Windows, Xbox One en PlayStation 4. Battle Royale en Save the World worden ondersteund op al deze plus Android, iOS en Nintendo Switch.

Wedden op Fortnite

Als topsport, Fortnite is beschikbaar in de catalogi van veel esport-weddenschappen. De eerste stap is dus het vinden van een goksite die bij je past. Geschiktheid wordt onder andere bepaald door de beschikbaarheid in uw land, de gokmarkten en competities, kansen en transactiekosten. Sommige spelers beschouwen de beschikbaarheid van een app voor online wedden op esports ook als een geschiktheidsfactor.

Uw weddenschappen worden bepaald door de modus waarop u gokt. De meest populaire gokmodus is de Battle Royale. Het is populair vanwege de hogere onvoorspelbaarheid en de vele mensen die eraan deelnemen. Vanwege de aantallen wordt het in veel gokhuizen aangeboden en heeft het vaak betere Fortnite-kansen. Jij moet er ook voor gaan!

Spelers kiezen

Kies vervolgens je spelers verstandig. De eenvoudigste weddenschap is de 1X2, waarbij u de regelrechte winnaar kiest.

Het kiezen van spelers wordt geleid door het begrijpen van de kansenspreiding. Odds spread laat zien welke speler betere vaardigheden heeft. Als spelers A en B een spread hebben van respectievelijk -1,5 (+130) en +1,5 (-158), betekent dit dat speler één vaardiger is.

Nu, wedden op speler één (in een beste van drie) betekent dat ze minstens twee games moeten winnen om je weddenschap te winnen. Wedden op speler twee betekent dat ze ofwel moeten winnen of verliezen met minder dan 1,5 kaarten. De spreiding van speler twee geeft de speler technisch gezien de vrijheid om twee wedstrijden te verliezen en je weddenschap wint nog steeds.

Andere populaire weddenschappen zijn de Map Duration Bet, Total Towers Destroyed, First/Second Map Winner, Total Rounds en Round Handicaps. Je moet doorgaan naar de meer complexe weddenschappen naarmate je de spellen en spelers beter begrijpt.

Waarom is Fortnite populair?

Als 300 miljoen mensen van een spel houden, moet er iets speciaals aan zijn. Meestal zijn dit niet eens ingewikkelde zaken. Simpele dingen zoals graphics en mobiele ondersteuning kunnen een grote bijdrage leveren aan het populariseren van een game. Dus, wat is er zo speciaal aan Fortnite?

Meerdere edities/modi

De drie modi van het spel geven spelers met verschillende smaken een verscheidenheid om uit te kiezen. Natuurlijk houden mensen ervan om opties te hebben. Als je je Special Island en totale vrijheid wilt hebben, is Creative de modus voor jou. Versla rivalen totdat je de laatste man bent die overeind staat?

Speel Battle Royale. Save the world is geweldig voor teams die goed willen doen door zombies uit te schakelen.
Sommige mensen vinden het heerlijk om af en toe tussen de verschillende modi te wisselen. Dit werkt goed om te voorkomen dat het spel eentonig wordt.

Ondersteund op verschillende apparaten

Een heel sterk punt als het gaat om modern gamen. Tegenwoordig hebben de meeste mensen toegang tot internet via mobiele apparaten. Ook op afstand werken wint aan populariteit, waardoor mensen veel gaan bewegen. Deze mensen willen overal en op elk apparaat dat ze meenemen toegang hebben tot hun favoriete games.

Fortnite heeft op dit front uitstekend gepresteerd. De eerste versie ondersteunt vier besturingssystemen. De twee volgende modi hebben er nog twee toegevoegd en zijn recentelijk gelanceerd voor Xbox Series X/S- en PlayStation 5-consoles.

Reguliere wedstrijden

Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd door Fortnite-enthousiastelingen over de hele wereld. Deze toernooien worden in de meeste gevallen online gehouden. Dit maakt het voor spelers mogelijk om van ongeveer overal ter wereld te spelen. Sommige van deze wedstrijden hebben ook een goed prijzengeld.

Nu esports over de hele wereld mainstream worden, vormen deze wedstrijden een goede basis voor Fortnite om te floreren. De game heeft het goed gedaan ondanks argumenten van sommige kanten dat het geen esport is. Sommigen vinden dat de vele pauzes, bv. bij het verstoppen, het 'sportieve' aspect wegnemen. Het heeft deze kritiek echter keer op keer doorstaan. Dit is een indicatie van wat een spannende game het is.

Inclusie van weddenschappen

Net als bij veel andere sporten, zijn gokkers geïnteresseerd in Fortnite. Boven het vinden van de beste site voor e-sportweddenschappen, willen ze weten hoe de spellen waarop ze wedden vorderen. Serieuze gokkers nemen de tijd om te onderzoeken hoe verschillende teams en spelers spelen voordat ze geld op hen plaatsen. Dit alleen al heeft Fortnite veel volgers opgeleverd.

Updates en oplossingen

Een goede game moet dynamisch zijn. Fortnite heeft dit bewezen door de productie van drie spelmodi. Battle Royale was een bijzonder tijdige en wijze reactie op concurrentie. Zelfs vandaag de dag kun je up-to-date versies van Save the World spelen. Epic heeft goed werk geleverd door regelmatige updates en snelle bugfixes voor elk spelmodel te maken.

Gratis spelen en vroege toegang

De uitrol van Early Access is een goede truc om mensen in een game te krijgen, maar er is meer voor nodig om ze te behouden. Epic heeft beide kaarten uitstekend gebruikt. Veel mensen hebben zich aangesloten bij Save the World om te profiteren van de Early Access-optie. Sommige bleven zelfs toen het premium werd. Epic bood vervolgens zijn nieuwste modus aan als een gratis te spelen game. Dit is een stimulans voor mensen die niet mee hebben gedaan aan het spel en een beloning voor degenen die trouw zijn gebleven aan de vorige modi.

Is er een Fortnite-toernooi?

Ja, er is een Fortnite Wereldbeker, en een heleboel spannende dingen eromheen.

Wat is de Fortnite World Cup?

Dit is een jaarlijks evenement dat Epic introduceerde na de release van de derde versie van Fortnite. Het inaugurele toernooi vond plaats tussen 26 juli en 28 juli 2019. Het werd georganiseerd in het 23, 771 Arthur Ashe Stadium, New York, het grootste tennisstadion ter wereld. Het WK bracht solospelers en teams samen in verschillende categorieën, namelijk:

 • Solos (28 juli): $ 3 miljoen contante prijs voor de winnaar, $ 50.000 voor elke deelnemer. Gewonnen door Kyle Giersdorf, een 16-jarige Amerikaan die de online bijnaam Bugha gebruikt.
 • Duos' (27 juli): $3 miljoen voor de winnaar, $100.000 deelname voor elk duo. Emil Bergquist Pedersen aka Nyhrox en David 'Aqua' Wang deelden de hoofdprijs.
 • Creative Cup: prijzenpot van $ 3 miljoen voor winnaars. Gewonnen door Faze Cizzorz geleid "Fish Fam"
 • Pro-Am (26 juli): $ 1 miljoen voor winnaars, om naar een goed doel naar keuze te gaan. $ 3 miljoen pool voor de rest, ook om naar goede doelen te gaan. Gewonnen door Airwaks (Streamer) en RL Grime (Music Producer).

Kwalificatie

Er was een kwalificatieproces waarbij ongeveer 200 spelers/teams werden uitgekozen om deel te nemen aan het WK. Om zich te kwalificeren, speelden spelers en teams tegen anderen in hun online regio. Elke week speelden solospelers en duoteams van een bepaald gebied tot tien wedstrijden met tegenstanders in hun categorie. De evenementen werden online gehouden en er werden ongeveer 3000 teams/spelers met de hoogste punten gekozen.

De 3000 namen vervolgens deel aan een zondagsevenement waar de top 20 teams/spelers zich kwalificeerden voor het WK. Wereldwijd namen meer dan 40 miljoen deelnemers deel aan het kwalificatieproces.
De Fortnite Creative Cup had een soortgelijk kwalificatieproces. Dit gebeurde echter in vijf periodes van twee weken tussen april en juni 2019.

Spelers namen elke actieve week deel aan een creatieve uitdaging. De voltooide uitdaging werd vervolgens voorgelegd aan Epic, die op zijn beurt een jury gebruikte om drie van de beste voor het WK te selecteren. Elke kwalificatie verdiende $ 5.000.

Pro-Am-teams werden geselecteerd door epic. Elk team had een streamer (pro) en een beroemdheid (am).

World Cup Proper

Op het WK speelden de duo- en solocategorieën elk zes wedstrijden. De overige categorieën speelden elk vijf wedstrijden/evenementen.

De tweede editie van de Fortnite World Cup zou in april 2020 volgen. Deze werd echter afgelast omdat de wereld in strikte lockdown ging na de uitbraak van het coronavirus. Ook de editie van 2021 ging om dezelfde reden niet door. Epic blijft echter verschillende Fortnite-competities online houden.

Wedden op Fortnite Wereldbeker

Je kunt zowel op het WK als op de kwalificatiewedstrijden wedden. Dit is grotendeels afhankelijk van uw bookmaker. Sommige bookmakers dekken alle evenementen, terwijl andere alleen kansen bieden op bepaalde Fortnite esports-games. Hoewel wedden op de daadwerkelijke wereldbeker de meest gebruikelijke praktijk is, geeft wedden op de kwalificatiewedstrijden u een groot voordeel. Het biedt je de kans om kennis te maken met de teams en spelers in verschillende categorieën. Op die manier kom je met kennis van hoe je moet wedden in de topfase van de spellen.

Bij het wedden op de qualifiers is het belangrijk om klein in te zetten. Het enorme aantal spelers dat een gokkast probeert te bemachtigen, betekent dat zelfs grotendeels amateurspelers voor zichzelf opkomen. Gebruik dit niveau puur ter kennismaking met de deelnemers.
Gelukkig is er meestal consistentie tussen de beste spelers. Airwaks en Grime hebben bijvoorbeeld samen meer dan één Fortnite-competitie gewonnen.

Wedden op Fortnite bij providers

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende factoren die u moeten begeleiden wanneer: een gokaanbieder kiezen om mee te wedden. Wedden op e-sports is nog relatief nieuw. Daarom heeft het sommige sportsbooks nog niet bereikt. Maar het aantal is al groot genoeg om je keuze te laten maken.

Naast de hierboven genoemde factoren, moet je ook kijken naar hoe het sportsbook hun kansen presenteert. Speel altijd met kansen die je begrijpt. Meer over soorten kansen wordt hieronder iets besproken.

Je moet ook onderzoek doen voordat je gokt. Enkele tips over de beste teams om op te wedden in Fortnite worden besproken in de volgende sectie.

Toch zou wedden op esports niet moeilijk moeten zijn. Het is vrijwel hetzelfde als elke andere vorm van sportweddenschappen. Sommige bookmakers nemen nu in-play weddenschappen op hun markten op. Binnenkort zullen er waarschijnlijk virtuele games zijn zoals is gebeurd met conventionele sporten. Blijf hier lezen voor updates en kijk naar goksites die nieuwe Fortnite-markten toevoegen. Vergeet ook niet om te profiteren van de vele aanbiedingen die worden uitgedeeld door goksites die esports-weddenschappen populair willen maken.

Enkele van de toonaangevende casino's die u vaak moet bezoeken, zijn 888Betting, BetWinner, BetMaster, 22Bet, MegaPari en 1Xslots.

Opmerkelijke Fortnite-teams

In de bijna vier jaar van zijn bestaan hebben veel spelers geprobeerd om pro te worden op Fortnite, zowel als solo's en teams. De meeste van hen zijn consistent wanneer ze de top bereiken en zijn vaak veilige weddenschappen wanneer ze spelen.

Als u deze spelers kent, vergroot u uw kansen om verstandige weddenschappen te plaatsen tijdens grote competities. U moet echter altijd onthouden dat profs het opnemen tegen profs en dat wedden een absoluut kansspel blijft. Hier zijn enkele van de beste in het spel:

Bugha

De eerste vermelding gaat naar de winnaar van de inaugurele categorie Fortnite World Cup- Solo. Nu 18, nam de Amerikaanse jongere de volledige prijzenpot van $ 3 miljoen mee naar huis en is nog steeds de titelverdediger. Hij had 59 punten in het toernooi waar de tweede plaats op 33 kwam.

Hij heeft deelgenomen aan verschillende competities tijdens zijn tijd bij het No Clout-team en als onderdeel van zijn huidige, Sentinel e-sports. Hij is zo goed dat Epic, de Fortnite-ontwikkelaars, hem in juli 2021 een in-game skin heeft gegeven die op hem lijkt. Zoals je zou raden, speelt hij Battle Royale!

schildwachten

Bugha is niet de enige grote naam van Sentinels. Het team heeft spelers die sinds de oprichting in 2018 drie grote titels hebben behaald. Ze hebben de World Cup en de Pro-Am gewonnen in de korte tijd dat ze spelen. Ze worden geleid door Dylan Sprouse 'Daequan' en hebben spelers als Tyler Blevins 'Ninja', Dennis Lepre 'Cloak' en Jacob 'Knapman'

Teamgeheim

Teamgeheim is een Europese Fortnite-gigant met het hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland. Het is interessant genoeg ouder dan Fortnite zelf, dat in 2015 werd opgericht. Het wordt geleid door Maksym Koshkyn 'Maxaxi' en Victor Trifonov 'Vitrus Pro'. Ze hebben gestage vooruitgang geboekt in Fortnite-competities en zijn gestegen van de 21e naar de zesde plaats in de las Polaris LAN Pro-serie. Dit is een veelbelovend team dat elke gokker in de gaten moet houden.

Faze Clan

Dit is een van de meest bekeken Fortnite-teams met meer dan 800 miljoen views op hun YouTube-video's. Het team opgericht door pro-gamers Cloak, Team Captain en FaZe heeft interessant talent. Mensen als Ninja, Dakotaz en CouRage maken deel uit van deze stal.

Wolk negen

Wolk negen is een populair en succesvol Amerikaans Fortnite-team. Ze waren geweldig op Twitch en behoren tot de eerste concurrenten in Fortnite-toernooien. Het team bestaande uit Camachokiee, Brandon Alvarad 'Patito,' Tyler Blevins 'Ninja', Timothy Miller 'Bizzle' en TSM_Myth heeft 87% van de Fortnite-competities gewonnen waaraan ze hebben deelgenomen.

Voors en tegens

Na te hebben bekeken waarom Fortnite zo populair is, zou dit gedeelte slechts een samenvatting moeten zijn van wat is besproken - plus heel weinig toevoegingen. En een vermelding van de nadelen (die verrassend weinig zijn).

Pluspunten

 • Variatie - De spellen bieden spelers drie modi om uit te kiezen
 • Regelmatige updates - Er wordt naar de zorgen van spelers geluisterd en er wordt tijdig naar gehandeld, samen met mooie toevoegingen
 • Meerdere competities - Er zijn competities waar spelers echt geld kunnen verdienen. Epic is sommige van deze online blijven houden, zelfs tijdens de lockdown-periode.
 • Compatibiliteit - Fortnite-games zijn toegankelijk op meerdere apparaten en besturingssystemen. Ze hebben gelijke tred gehouden met releases zo recent als PlayStation 5.
 • Gratis te spelen - De creatieve modus van het spel is gratis te spelen en biedt spelers veel creatieve vrijheid

nadelen

 • De initiële modus van Fortnite is niet compatibel met sommige besturingssystemen zoals Android en iOS
 • Fortnite: Battle Royale heeft andere modi overschaduwd. Als gevolg hiervan lijkt Epic het meer focus te geven dan de andere modi, waardoor degenen die de voorkeur geven aan deze modi benadeeld worden
 • Sommige modi vereisen dat spelers geld uitgeven om te spelen

Fortnite-weddenschappen begrijpen

Weddenschappen worden in verschillende landen anders gepresenteerd. Het is raadzaam om te wedden met quoteringen die in uw land worden gebruikt of die u goed begrijpt. Kansen verschijnen op drie manieren:

Amerikaanse kansen

Ook bekend als moneyline odds, verschijnen deze odds als gewone getallen met + en - tekens ervoor. Mintekens worden gegeven aan spelers/teams waarvan wordt aangenomen dat ze meer kans maken om te winnen. Een team met een odd van -100 is bijvoorbeeld een favoriet, terwijl een +100 een underdog is.

Fractionele kansen

Ook bekend als Britse of traditionele kansen. Het eerste deel van de breuk is hoeveel je wint tegen het geld dat je plaatst, wat het tweede deel is. 10/1-bestellingen betekenen dat u $ 10 wint als u $ 1 inzet.

Decimale kansen

Deze odds, die populair zijn in Europa, worden ook wel digitale, Europese of continentale odds genoemd. Ze zijn gemakkelijk te begrijpen, omdat u de oneven eenvoudigweg vermenigvuldigt met uw inzet om het uiteindelijke bedrag te krijgen dat u ontvangt als uw weddenschap wint. Als u $ 5 inzet op een odd van 2,00, ontvangt u $ 10 als u wint, inclusief uw inzet.

Je moet ook kansen zoals gestapelde en accumulator-weddenschappen begrijpen. Deze zijn nieuw voor esports en Fortnite-weddenschappen, maar zullen binnenkort populair zijn in veel gokhuizen.

Fortnite goktips & trucs

Wedden op Fortnite esport verschilt niet veel van wedden op andere esports. Het is daarom oneerlijk om te zeggen dat er een solide gokstrategie is die je kan verzekeren van winnen. Het is een kwestie van toeval. Gelukkig heeft Fortnite, in tegenstelling tot andere sporten, meestal competities van maximaal zes wedstrijden, dus je krijgt meer kansen.

Tip 1: Houd altijd rekening met trends

In een competitie van zes wedstrijden wil je misschien de eerste een of twee wedstrijden vermijden. Dominante spelers vestigen al snel een trend en blijven winnen tot in de laatste rondes. In deze rondes is het gemakkelijker om de juiste gissingen te maken.

Tip 2: Kies specifieke markten

Zet niet overal weddenschappen in; één of enkele markten hebben en daarin gespecialiseerd zijn. U kunt zich bijvoorbeeld specialiseren in weddenschappen op de winnaar en de duur van ronde weddenschappen. Dit maakt je consistent in je onderzoek waar je trends nauwkeuriger ziet.

Tip 3: volg wedstrijden

Er wordt vaak gezegd dat echte fans niet de slimste weddenschappen plaatsen. Winnen vereist echter wat werk. Houd de wedstrijdkalender bij en observeer de teams wanneer ze spelen.

Tot slot dien je het reguliere gokadvies op te volgen dat voor alle sporten geldt. Wed niet emotioneel. Zorg voor een vast budget. Speel voor de lol in plaats van om te verdienen.

Maak van Fortnite-weddenschappen iets om van te genieten en iets waardoor je (meer) van het spel gaat houden.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Spannende crossovers en evenementen om de Palworld-ervaring te verbeteren
2024-02-16

Spannende crossovers en evenementen om de Palworld-ervaring te verbeteren

Nu Palworld de videogame-industrie wereldwijd domineert, zijn fans enthousiast over wat de toekomst in petto heeft voor dit wezenvangende knutsel-overlevingsspel. In dit artikel zullen we enkele leuke mogelijkheden verkennen voor cross-overs en evenementen die in Palworld kunnen plaatsvinden.