Alles wat u moet weten over: Fantasy Betting

Fantasieweddenschappen zijn explosief gestegen in de online gokwereld vanwege het opwindende en snelle karakter, in combinatie met het feit dat sportliefhebbers met inzicht in spelersstatistieken en de sport in het algemeen een inherent talent hebben als het gaat om de basisprincipes van teamsport. selectie - en dit is in wezen waar fantasie over gaat.

In een notendop kan fantasiesportweddenschappen worden omschreven als een online behendigheidsspel waarbij de gokker een virtueel team van spelers opbouwt dat punten verzamelt op basis van bepaalde statistieken met betrekking tot de sport.

Heb je zin om het een kans te geven? Hier vindt u alle basisprincipes, zoals het spelen van fantasie, het kiezen van een betrouwbaar sportsbook, populaire sporten om op te wedden en tips, trucs en strategieën om uw winstpotentieel te vergroten.

Fantasiesporten uitgelegd

Fantasiesporten uitgelegd

We hebben eerder een basisuitleg gegeven over fantasiesportweddenschappen en de realiteit is dat het echt vrij eenvoudig is. Als behendigheidsspel zou het goed zijn om de sport waarop je inzet te begrijpen, maar zelfs nieuwelingen kunnen het proberen door een aantal van de relevante tactieken te leren, ze aan te passen en te improviseren op de nuances. van het spel.

Fantasieweddenschappen vereisen alleen dat je een team van spelers samenstelt op basis van bepaalde selectiecriteria. Je spelers verdienen dan punten voor je virtuele team op basis van hun prestaties in echte live games en als je totale aantal punten het hoogste is, ben jij de winnaar.

Makkelijk, toch?

Met traditionele sportweddenschappen, gokkers wedden op de uitkomst van sportevenementen, maar bij fantasieweddenschappen plaats je weddenschappen met andere gokkers die ook fantasieteams hebben samengesteld en de winnaar is degene wiens team beter presteert dan de rest.

Maak een notitie:

Hoewel fantasieweddenschappen worden beschouwd als een behendigheidsspel, is er ook een kanselement. Gokkers - ongeacht hun niveau van expertise of competentie - zijn nooit gegarandeerd van een overwinning. Zelfs met de beste, best beoordeelde spelers kunnen teams een wedstrijd, toernooi, seizoen, etc. verliezen en zullen ze dat ook doen. Sommige blessures komen voor en deze ongelukkige, onvoorziene gebeurtenissen hebben een negatieve invloed op je kansen, maar ze horen erbij en dragen vaak bij aan je kansen. de anticipatie en opwinding van games.

Fantasiesporten uitgelegd
Hoe fantasiesportweddenschappen te spelen

Hoe fantasiesportweddenschappen te spelen

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende manieren om te wedden op fantasiesporten, maar het type weddenschap dat u kiest, hangt af van de sport en of u een heel seizoen deelneemt aan een competitie of kiest voor een inzet in dagelijkse fantasiesporten.

De regels voor het maken van teams verschillen ook per sport, maar meestal krijg je een budget of salarisplafond om spelers te kiezen (ze hebben allemaal een prijskaartje) voor je team. Punten en scoresystemen variëren ook. Hoe uw team bijvoorbeeld punten verdient in voetbal, verschilt van hoe ze ze verdienen in honkbal of voetbal. In het voetbal zou een speler in de brede ontvangerpositie punten verzamelen op basis van zijn yards, touchdowns, enz. Terwijl een voetballer zou scoren voor doelpunten, straffen, enz.

Fantasie competities

Je weet al dat fantasiecompetities over het algemeen bestaan uit het spelen tegen een ander fantasieteam. In het voetbal wordt een winnaar gekroond als hun team de meeste punten scoort in hun basisopstelling, dus het doel is om een formatie te kiezen die de beste algemene statistieken oplevert, wat leidt tot meer punten, en uiteindelijk de winnaar van de prijzenpot. .

Sommige competities kennen echter niet 100% van de prijzenpot toe. In plaats daarvan krijgen de winnaars een bepaald percentage en worden er kleinere bedragen toegekend aan de tweedeprijswinnaars.

Gokkers op fantasiesporten kunnen er ook voor kiezen om tegen slechts één tegenstander te spelen. Hun geplaatste weddenschappen zijn gelijk in bedrag en de winnaar (die wegloopt met de inzet van hun tegenstander) wordt bepaald door wiens team de meeste punten scoort.

Dagelijkse fantasiesporten

Dagelijkse fantasy-sporten breken het maandenlange full-season format van klassieke fantasy-competities in kleinere, meer actievolle brokken waar je elke dag of week je exacte favoriete spelers kunt kiezen. Er is geen zware verplichting bij betrokken, dus je zit niet opgescheept met, laten we zeggen, een slechte keuze aan spelers (maanden en maanden achter elkaar) die geen resultaten opleveren of je geen geld opleveren.

In dagelijkse fantasiesporten zijn blessures en slecht dammen en ruilen geen probleem zoals bij de seizoensversie.

Sportgekke fans en liefhebbers van fantasiesporten kunnen zich verheugen op non-stop plezier en entertainment terwijl ze de precieze startopstelling of het team van hun keuze selecteren. Er zijn ook meer kansen om te winnen omdat de wedstrijden constant doorgaan met dagelijkse en wekelijkse weddenschappen.

Het salarisplafond dat een zekere mate van terughoudendheid oplegt aan uw selectie, is nog steeds van kracht, maar belemmert niet noodzakelijkerwijs uw controle. Vergeet niet dat de duurste spelers niet altijd de beste zijn - dit geldt vooral voor dagelijkse fantasiesporten.

Hier zijn de stappen om aan de slag te gaan met fantasieweddenschappen:

1. Zoek een gerenommeerd sportsbook

Selecteer een vertrouwde fantasiesite of sportsbook (hierover straks meer).

2. Registreer of log in

Maak een account aan als je nieuw bent, of log gewoon in.

3. Selecteer een fantasiesport

Navigeer naar het dagelijkse fantasiesportaanbod en selecteer degene waarin je het meeste vertrouwen hebt. Je moet een behoorlijke hoeveelheid kennis van de sport hebben, evenals inzicht in spelers, teams en gameplay.

4. Kies voor een speltype

Kies uw inzet- of speltype (we behandelen dit in de volgende sectie).

Hoe fantasiesportweddenschappen te spelen
Een Daily Fantasy-speltype en competitiegrootte kiezen

Een Daily Fantasy-speltype en competitiegrootte kiezen

Gratis rolspellen

Dit is waar we je aanraden om je reis met fantasieweddenschappen te beginnen. Het risico is nihil omdat het gratis is om te spelen, dus er is geen storting of inzet vereist en het stelt je in staat om echt geld te winnen om je bankroll te verhogen. Je hebt ook nog steeds de mogelijkheid om je favoriete speltype te kiezen: Head-to-Head (H2H), Double Up (50/50) of een gegarandeerde prijzenpot (GPP).

Head-to-Head en verdubbelen

Deze speltypes bieden je ongeveer 50% kans om ofwel een bepaald geldbedrag te winnen of om letterlijk je geld te verdubbelen. In H2H-games speel je tegen één tegenstander, terwijl je in 50/50-games het halve veld moet verslaan. Het voordeel van deze typen is dat je niet het beste team hoeft samen te stellen om te winnen. Kijk in plaats daarvan naar het creëren van een completer team met veilige opties.

Gegarandeerde prijzenpot

Deze spellen zijn iets moeilijker, maar het voordeel is dat de toegangsprijzen laag zijn en als je geselecteerde team het goed doet, zijn de prijzen meestal groot. In een GPP-toernooi neem je het op tegen veel andere gokkers, dus je kennis en begrip van spelers enz. moet buitengewoon goed zijn.

Een Daily Fantasy-speltype en competitiegrootte kiezen
Hoe u de beste site voor fantasieweddenschappen kiest

Hoe u de beste site voor fantasieweddenschappen kiest

Fantasiesportweddenschappen worden niet geclassificeerd als traditioneel gokken, omdat het meer wordt gezien als een behendigheidsspel dan als een spel van geluk of kans. Maar hoewel vaardigheid in de door jou gekozen fantasiesport absoluut belangrijk is, is de uitkomst nooit duidelijk, omdat je in wezen een weddenschap plaatst op een echt spel waar je geen controle over hebt. Tenzij je een gratis fantasiespel speelt, betekent het plaatsen van een weddenschap op de resultaten van een spel dat er altijd een risiconiveau aan verbonden is.

Voordat we ingaan op het kiezen van een fantasiesite, moeten we het belang van verantwoord gokken benadrukken. Voordat je fantasie voor echt geld speelt, stel je een realistisch budget in en overschrijd je dit nooit.

Criteria bij het kiezen van een eSports-site of Sportsbook

De beste online goksite zal van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van specifieke spellen of toernooien en wedstrijden waarop ze willen wedden - voor velen zijn zelfs de aangeboden soorten weddenschappen een overweging. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van goede eSports-sites:

Een vertrouwde licentie

Zorg ervoor dat uw gekozen sportsbook is gelicentieerd door een gerenommeerde kansspelautoriteit. Een legale licentie betekent dat de site continu wordt gecontroleerd en het dient als een garantie dat de bookmaker eerlijk en veilig werkt.

Betaalmethodes

Navigeer naar de betalingsopties en zorg ervoor dat je gekozen hebt stortings- en opnamemethoden worden ondersteund.

Vrij spel

Dit is vooral belangrijk voor nieuwe gokkers. Het spelen van gratis fantasiesporten is net zo spannend, maar het is risicovrij en een geweldige manier om het spel goed onder de knie te krijgen voordat je met echt geld gaat wedden.

Promoties en bonussen

Veel goksites voor eSports bieden nieuwe klanten promoties en bonussen om hun bankroll op gang te krijgen. Een contante bonus betekent dat gokkers zich alleen zorgen hoeven te maken over het doen van hun eerste storting in een later stadium.

Klantenservice

Als er iets misgaat, is het essentieel om een callcenter, hulplijn of aanwezigheid op sociale media te hebben die gokkers 24/7 van dienst is.

Gebruikerservaring

De sportsbook die je kiest voor fantasiesporten moet een fantastische gebruikersinterface hebben en mag alleen de beste software van toonaangevende providers in de branche gebruiken.

Hoe u de beste site voor fantasieweddenschappen kiest
Populaire fantasiesporten om op te wedden

Populaire fantasiesporten om op te wedden

Voetbal

American football (en de NFL in het bijzonder) domineert de fantasie in de VS. De gerenommeerde virtuele competitie heeft een schare fans van meer dan 35 miljoen mensen, wat neerkomt op ongeveer 78% van de fantasiespelers in het land.

Voetbal

Voetbal is de leidende fantasiesport in het VK met ongeveer 8 miljoen actieve fantasiespelers. De schare fans blijft groeien dankzij de wereldwijde populariteit van de sport. De Premier League - de grootste voetbalcompetitie ter wereld - bezit zijn officiële fantasiespel, de Fantasy Premier League (FPL).

Krekel

In India, fantasy cricket staat bovenaan met een duizelingwekkende aanhang van meer dan 100 miljoen spelers. De IPL en Twenty20 Cricket Championship zijn de belangrijkste virtuele aandachtspunten en experts denken dat de volgende in de komende tien jaar naar ongeveer 400 miljoen zullen stijgen.

Basketbal

Basketbal staat bovenaan het klassement in dagelijkse fantasiesporten. Basketbalfanaten kunnen geen genoeg krijgen van de actie, dus is het logisch dat de eSports-aanwezigheid ook enorm is. De VS heeft momenteel de meest actieve gebruikers en botsingen tussen de verschillende teams in de NBA zijn de belangrijkste focus op fantasie.

Populaire fantasiesporten om op te wedden
Tips en trucs voor fantasieweddenschappen voor succes

Tips en trucs voor fantasieweddenschappen voor succes

Wedden voor echt geld? Geef jezelf een voorsprong in de fantasiesportarena met deze winnende strategieën:

Houd spelers bij

Je zou de hoogte- en dieptepunten van elke speler goed moeten begrijpen, en de enige manier om deze statistieken bij te houden, is door live wedstrijden te volgen. Als u de typische prestaties van een speler begrijpt, kunt u hun vaardigheid in toekomstige games voorspellen.

Ken de sport

Dit gaat hand in hand met het kennen van de prestaties van elke speler. Om uit te blinken en het meeste uit fantasiekansen te halen, moet je een fan van de sport zijn of een goed begrip van het spel hebben.

Heb een strategie

Een gokstrategie hebben gaat over het hebben van inzicht in de prestaties van de spelers en een uitstekend begrip van de sport als geheel. Het hebben van een slechte strategie zonder nadenken kan je fantasieseizoen verpesten voordat het zelfs maar van start gaat. Het opstellen van de beste spelers betekent niet dat ze allemaal bovenaan moeten staan. Het draait allemaal om balans - en u moet altijd overwegen om een deel van uw budget (de salarislimiet waar we het eerder over hadden) te sparen voor transacties halverwege het seizoen, enz.

Begin met minder dure competities

We riepen de meest populaire competitiesporten om op te wedden in fantasie, maar onthoud dat die ook duurder zijn om te spelen. Als fantasiesportweddenschappen nieuw voor je zijn, begin dan met de goedkopere competities om wat geld te besparen (totdat je klaar bent om je inzet te verhogen) en om meer vertrouwd te raken met hoe dingen werken.

Heb altijd plezier

Natuurlijk, een beetje concurrentievermogen is geweldig, maar uiteindelijk is het leuk om deel te nemen (en zelfs toe te kijken) aan welke sport dan ook, echt of virtueel. Ken ook uw grenzen en oefen verantwoord gokken.

Tips en trucs voor fantasieweddenschappen voor succes

FAQ

Alles wat je moet weten over casino's

Wat is fantasieweddenschappen?

Fantasieweddenschappen zijn een online behendigheidsspel waarbij de gokker een virtueel team van spelers samenstelt die punten verzamelen op basis van bepaalde statistieken die relevant zijn voor de sport.

Op welke fantasiesport kun je het makkelijkst wedden?

De gemakkelijkste fantasiesport om op te wedden is degene die je het beste kent, omdat je betere beslissingen kunt nemen en je strategie voor succes zal worden gemotiveerd door je begrip van het spel.

Kun je gratis fantasiesportweddenschappen spelen?

Ja, je kunt gratis fantasiesportweddenschappen spelen op veel erkende en vertrouwde eSports-goksites. Gratis spelen verkleint het risico om geld te verliezen, en het geeft je ook de kans om meer vertrouwd te raken met het spel.

Is fantasieweddenschappen een vorm van gokken?

Weddenschappen op fantasiesporten worden wettelijk niet gezien als traditioneel gokken omdat ze worden beschouwd als behendigheidsspellen. Gokkers plaatsen echter wel weddenschappen met echt geld, dus dit is een beetje een grijs gebied.