Esports-weddenschapsgids: fantasieweddenschappen voor beginners

Fantasieweddenschappen zijn explosief gestegen in de online gokwereld vanwege het opwindende en snelle karakter, in combinatie met het feit dat sportliefhebbers met inzicht in spelersstatistieken en de sport in het algemeen een inherent talent hebben als het gaat om de basisprincipes van teamsport. selectie - en dit is in wezen waar fantasie over gaat.

In een notendop kan fantasiesportweddenschappen worden omschreven als een online behendigheidsspel waarbij de gokker een virtueel team van spelers opbouwt dat punten verzamelt op basis van bepaalde statistieken met betrekking tot de sport.

Heb je zin om het een kans te geven? Hier vindt u alle basisprincipes, zoals het spelen van fantasie, het kiezen van een betrouwbaar sportsbook, populaire sporten om op te wedden en tips, trucs en strategieën om uw winstpotentieel te vergroten.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Fantasiesporten uitgelegd

We hebben eerder een basisuitleg gegeven over fantasiesportweddenschappen en de realiteit is dat het eigenlijk vrij eenvoudig is. Als behendigheidsspel zou het je goed van pas komen als je inzicht hebt in de sport waarop je gokt, maar zelfs nieuwelingen kunnen het proberen door enkele van de relevante tactieken te leren, deze aan te passen en te improviseren op de nuances. van het spel.

Fantasieweddenschappen vereisen alleen dat u een team van spelers samenstelt op basis van bepaalde selectiecriteria. Je spelers verdienen vervolgens punten voor je virtuele team op basis van hun prestaties in echte live games. Als je totale aantal punten het hoogste is, ben jij de winnaar.

Makkelijk, toch?

Met traditionele sportweddenschappenBij fantasieweddenschappen plaatsen gokkers weddenschappen op de uitkomst van sportevenementen, maar bij fantasieweddenschappen plaatst u weddenschappen bij andere gokkers die ook fantasieteams hebben gecreëerd en de winnaar is degene wiens team beter presteert dan de rest.

Maak een notitie:

Hoewel fantasieweddenschappen worden beschouwd als een behendigheidsspel, is er ook een kanselement. Gokkers – ongeacht hun niveau van expertise of competentie – zijn nooit verzekerd van een overwinning. Zelfs met de beste, best beoordeelde spelers kunnen teams een wedstrijd, toernooi, seizoen, etc. verliezen. Sommige blessures komen voor en deze ongelukkige, onvoorziene gebeurtenissen hebben een negatieve invloed op je kansen, maar ze zijn een essentieel onderdeel en dragen vaak bij aan je kansen. de verwachting en opwinding van games.

Hoe speel je fantasiesportweddenschappen

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende manieren om te wedden bij fantasiesportweddenschappen, maar het type weddenschap dat je kiest hangt af van de sport en of je een heel seizoen aan een competitie deelneemt, of kiest voor een inzet in dagelijkse fantasiesporten.

De regels voor het maken van teams verschillen ook per sport, maar voor het grootste deel krijg je een budget of salarisplafond om spelers te kiezen (aan elk is een prijskaartje verbonden) voor je team. Punten- en scoresystemen variëren ook. De manier waarop uw team punten verdient bij voetbal zal bijvoorbeeld anders zijn dan hoe zij deze verdienen bij honkbal of voetbal. In het voetbal zou een speler in de brede ontvangerpositie punten verzamelen op basis van zijn yards, touchdowns, enz., terwijl een voetballer zou scoren op basis van doelpunten, strafschoppen, enz.

Fantasiecompetities

Je weet al dat fantasycompetities over het algemeen bestaan ​​uit het spelen tegen een ander fantasyteam. In het voetbal wordt een winnaar gekroond als hun team de meeste punten scoort in hun basisopstelling. Het doel is dus om een ​​formatie te kiezen die de beste algemene statistieken oplevert, wat leidt tot meer punten en uiteindelijk de winnaar van de prijzenpot. .

Sommige competities kennen echter niet 100% van de prijzenpot toe. In plaats daarvan krijgen de winnaars een bepaald percentage ervan, en worden er kleinere bedragen toegekend aan de tweedeprijswinnaars.

Fantasiesportgokkers kunnen er ook voor kiezen om tegen slechts één tegenstander te spelen. Hun geplaatste weddenschappen zijn qua bedrag gelijk en de winnaar (die wegloopt met de inzet van de tegenstander) wordt bepaald door wiens team de meeste punten scoort.

Dagelijkse fantasiesporten

Dagelijkse fantasiesporten verdelen het maandenlange, volledige seizoensformaat van klassieke fantasy-competities in kleinere, meer actievolle brokken waarin je elke dag of week je exacte favoriete spelers kunt kiezen. Er komt geen zware inzet bij kijken, dus je zit niet opgescheept met bijvoorbeeld een slechte keuze aan spelers (maandenlang) die geen resultaat opleveren of je geen geld opleveren.

Bij dagelijkse fantasiesporten zijn blessures en slechte diepgang en transacties geen probleem, zoals bij de seizoensversie.

Sportgekke fans en liefhebbers van fantasiesporten kunnen zich verheugen op non-stop plezier en entertainment terwijl ze de precieze startopstelling of het team van hun keuze selecteren. Er zijn ook meer kansen om te winnen, omdat de wedstrijden consequent doorgaan en er dagelijks en wekelijks wordt ingezet.

Het salarisplafond dat uw selectie in zekere mate beperkt, is nog steeds van kracht, maar belemmert niet noodzakelijkerwijs uw controle. Houd er rekening mee dat het niet altijd zo is dat de duurste spelers de beste zijn; dit geldt vooral voor dagelijkse fantasiesporten.

Hier zijn de stappen om aan de slag te gaan met fantasieweddenschappen:

1. Zoek een gerenommeerde sportsbook. Selecteer een vertrouwde fantasysite of sportsbook (hierover straks meer).

2. Registreren of inloggen. Maak een account aan als je nieuw bent, of log gewoon in.

3. Selecteer een fantasiesport. Navigeer naar het dagelijkse fantasysportaanbod en selecteer degene waar je het meeste vertrouwen in hebt. Je moet over een behoorlijke hoeveelheid kennis van de sport beschikken, evenals inzicht in spelers, teams en gameplay.

4. Kies voor een speltype. Kies uw inzet- of speltype (we behandelen dit in de volgende sectie).

Een dagelijks fantasiespeltype en competitiegrootte kiezen

Gratis Roll-spellen

Dit is waar we u aanraden uw reis met fantasieweddenschappen te beginnen. Het risico bestaat niet omdat het gratis is om te spelen, er is dus geen storting of weddenschap vereist en u kunt echt geld winnen om uw bankrollsaldo te vergroten. Je hebt ook nog steeds de mogelijkheid om het speltype van je voorkeur te kiezen: Head-to-Head (H2H), Double Up (50/50) of een gegarandeerde prijzenpot (GPP).

Head-to-head en dubbelspel

Deze speltypen bieden u een kans van ongeveer 50% om een ​​vast bedrag aan contant geld te winnen of uw geld letterlijk te verdubbelen. In H2H-spellen speel je tegen één tegenstander, terwijl je bij 50/50-spellen de helft van het veld moet verslaan. Het voordeel van deze typen is dat je niet het beste team hoeft samen te stellen om te winnen. Probeer in plaats daarvan een completer team te creëren met veilige opties.

Gegarandeerde prijzenpot

Deze spellen zijn iets moeilijker, maar het voordeel is dat de toegangsprijzen laag zijn en als het door jou geselecteerde team het goed doet, zijn de prijzen meestal groot. In een GPP-toernooi neem je het op tegen veel andere gokkers, dus je kennis en begrip van spelers, enz. moet uitzonderlijk goed zijn.

Hoe u de beste fantasy-goksite kiest

Weddenschappen op fantasiesporten worden niet geclassificeerd als traditioneel gokken, omdat het meer wordt gezien als een behendigheidsspel dan als een spel van geluk of toeval. Maar hoewel vaardigheid in de door jou gekozen fantasiesport absoluut belangrijk is, is de uitkomst nooit duidelijk omdat je in wezen een weddenschap plaatst op een echt spel waar je geen controle over hebt. Tenzij je een gratis fantasiespel speelt, betekent het plaatsen van een weddenschap op de resultaten van een spel dat er altijd een bepaald risico aan verbonden is.

Voordat we ingaan op het kiezen van een fantasiesite, moeten we het belang benadrukken van verantwoord gokken. Voordat u fantasy voor echt geld gaat spelen, moet u een realistisch budget instellen en dit nooit overschrijden.

Criteria bij het kiezen van een eSports-site of Sportsbook

De beste online goksite zal van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van specifieke spellen of toernooien en wedstrijden waarop ze willen wedden – voor velen zijn zelfs de aangeboden soorten weddenschappen een overweging. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van goede eSports-sites:

Een vertrouwde licentie

Zorg ervoor dat het door u gekozen sportsbook een licentie heeft van een gerenommeerde gokautoriteit. Een wettelijke licentie betekent dat de site voortdurend wordt gecontroleerd en het dient als garantie dat de bookmaker eerlijk en veilig werkt.

Betaalmethoden

Navigeer naar de betalingsopties en zorg ervoor dat uw keuze is gemaakt stortings- en opnamemethoden worden ondersteund.

Vrij spel

Dit is vooral belangrijk voor nieuwe gokkers. Het spelen van gratis fantasiesporten is net zo spannend, maar het is risicovrij en een geweldige manier om het spel goed te leren kennen voordat u met echt geld gaat gokken.

Promo's en bonussen

Veel eSports-goksites bieden nieuwe klanten promoties en bonussen om hun bankroll op gang te krijgen. Een cashbonus betekent dat gokkers zich pas later zorgen hoeven te maken over het doen van hun eerste storting.

Klantenservice

Voor het geval er iets misgaat, is het van essentieel belang dat er een callcenter, hulplijn of sociale media aanwezig is die 24/7 service biedt aan gokkers.

Gebruikerservaring

Het sportsbook dat u kiest voor fantasiesporten moet een fantastische gebruikersinterface hebben en alleen de beste software van toonaangevende aanbieders in de branche gebruiken.

Populaire fantasysporten om op te wedden

Voetbal

American football (en de NFL in het bijzonder) domineert de fantasie in de VS. De gerenommeerde virtuele competitie heeft een schare fans van meer dan 35 miljoen mensen, wat neerkomt op ongeveer 78% van de fantasyspelers in het land.

Voetbal

Voetbal is de belangrijkste fantasysport in Groot-Brittannië met ongeveer 8 miljoen actieve fantasyspelers. De schare fans blijft groeien dankzij de wereldwijde populariteit van de sport. De Premier League – de grootste voetbalcompetitie ter wereld – bezit zijn officiële fantasiespel, de Fantasy Premier League (FPL).

Krekel

In India, fantasiecricket staat bovenaan met een duizelingwekkende aanhang van meer dan 100 miljoen spelers. Het IPL- en Twenty20-cricketkampioenschap zijn de belangrijkste virtuele aandachtspunten en experts denken dat het aantal in de komende tien jaar naar ongeveer 400 miljoen zal stijgen.

Basketbal

Basketbal staat bovenaan het klassement in de dagelijkse fantasiesporten. Basketbalfanaten kunnen geen genoeg krijgen van de actie, dus het is logisch dat de aanwezigheid in eSports ook enorm is. De VS heeft momenteel de meest actieve gebruikers en botsingen tussen de verschillende teams in de NBA zijn de belangrijkste focus op fantasieën.

Tips en trucs voor fantasieweddenschappen voor succes

Wedden voor echt geld? Geef jezelf een voorsprong in de fantasiesportarena met deze winnende strategieën:

Houd spelers bij

Je moet een heel goed inzicht hebben in de hoogte- en dieptepunten van elke speler, en de enige manier waarop je op de hoogte kunt blijven van deze statistieken is door live games te volgen. Als u de typische prestaties van een speler begrijpt, kunt u zijn vaardigheden in toekomstige games voorspellen.

Ken de sport

Dit gaat hand in hand met het kennen van de prestaties van elke speler. Om uit te blinken en het meeste uit fantasiemogelijkheden te halen, moet je een fan van de sport zijn of een goed begrip van het spel hebben.

Zorg voor een strategie

Een gokstrategie hebben gaat over het begrijpen van de prestaties van de spelers en een uitstekend begrip van de sport in het algemeen. Het hebben van een slechte strategie zonder na te denken kan je fantasieseizoen verpesten voordat het zelfs maar van start gaat. Het opstellen van de beste spelers betekent niet dat ze allemaal bovenaan de ranglijst moeten staan. Het draait allemaal om balans – en u moet altijd overwegen een deel van uw budget (de salarislimiet waar we het eerder over hadden) te sparen voor transacties in het middenseizoen, enz.

Begin met minder dure competities

Wij riepen de populairste competitiesporten om op te wedden in fantasy, maar onthoud dat die ook duurder zijn om te spelen. Als je nieuw bent bij het wedden op fantasy-sporten, begin dan met de goedkopere competities om wat geld te besparen (totdat je klaar bent om je inzet te verhogen) en om meer vertrouwd te raken met hoe dingen werken.

Altijd plezier

Zeker, een beetje concurrentievermogen is geweldig, maar uiteindelijk is het meedoen (en zelfs kijken) aan welke sport dan ook, echt of virtueel, leuk. Ken ook uw grenzen en beoefen verantwoord gokken.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

FAQ

Alles wat je moet weten over casino's

Wat is fantasieweddenschappen?

Fantasieweddenschappen zijn een online behendigheidsspel waarbij de gokker een virtueel team van spelers samenstelt die punten verzamelen op basis van bepaalde statistieken die relevant zijn voor de sport.

Op welke fantasiesport kun je het makkelijkst wedden?

De gemakkelijkste fantasiesport om op te wedden is degene die je het beste kent, omdat je betere beslissingen kunt nemen en je strategie voor succes zal worden gemotiveerd door je begrip van het spel.

Kun je gratis fantasiesportweddenschappen spelen?

Ja, je kunt gratis fantasiesportweddenschappen spelen op veel erkende en vertrouwde eSports-goksites. Gratis spelen verkleint het risico om geld te verliezen, en het geeft je ook de kans om meer vertrouwd te raken met het spel.

Is fantasieweddenschappen een vorm van gokken?

Weddenschappen op fantasiesporten worden wettelijk niet gezien als traditioneel gokken omdat ze worden beschouwd als behendigheidsspellen. Gokkers plaatsen echter wel weddenschappen met echt geld, dus dit is een beetje een grijs gebied.