Zet in op Overwatch League 2024

Als een van de eerste professionele esport-competities vertegenwoordigt Overwatch League (ook bekend als OWL) teams van over de hele wereld. Blizzard Entertainment lanceerde de competitie in 2018 met 12 teams. Na een jaar later uitgebreid te zijn naar 20 teams, begon de competitie gestaag te stijgen, aangewakkerd door de populariteit van Overwatch, een esports-game met 50 miljoen spelers in 2018.

De spelerssalarissen begonnen bij $ 50.000 voor contractvoorwaarden van minimaal 1 jaar, inclusief pensioen, ziektekostenverzekering, huisvesting en oefenlocaties voor spelers. Teams verdeelden minimaal 50 procent van de inkomsten aan de spelers in de vorm van bonussen. In het eerste seizoen ontvingen de kampioenen van de competitie een minimumbonus van $ 1 miljoen. Volgens rapporten heeft het management van Blizzard met Wes Edens, de mede-eigenaar van de Milwaukee Bucks, gesproken over het runnen van een in Chicago gevestigd team om deel te nemen aan een lijst met esports-toernooien. Deze afspraak kwam echter niet tot stand.

Over OverwatchGemeenschapWaarom is de Overwatch League populair?Waarom is dit toernooi populair om op te wedden?Populaire teams
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Over Overwatch

Overwatch kwam in 2016 op de markt als een multiplayer-teamshooter-game, die Blizzard Entertainment heeft gemaakt en gepubliceerd. Het spel wijst elke speler toe aan een van de twee teams. Elk team heeft zes spelers uit de lijst met personages of 'helden' van het spel. Elke held neemt deel aan het spel met verschillende vaardigheden, die het team helpen om doelen op de kaart te voltooien.

Spelers beginnen op goedkeuringsniveau 1, en gaan door naar niveau 5. Bij elke goedkeuring wordt het goedkeuringsniveau van de speler beïnvloed. Als een speler geen aanvullende aantekeningen ontvangt, kan zijn niveau dalen. Straffen in het rapportagesysteem van het spel kunnen een speler ook zijn goedkeuringen ontnemen.

Beloningen

Spelers kunnen Loot Boxes ontvangen, afhankelijk van het goedkeuringsniveau. Hogere niveaus resulteren in een hoger aantal toegekende Loot Boxes. Nadat een speler een prestatie heeft geleverd of talent heeft getoond, ontgrendelt de game de erepenning. Een overzicht van alle trofeeën is beschikbaar in de sectie carrièreoverzicht van het hoofdmenu. Spelers kunnen deze prestaties delen met vrienden.
Tijdens het spel bereikt een speler hogere niveaus en ontgrendelt hij opties voor het aanpassen van het geluid en het uiterlijk van de held. Het aanpassen van het personage is ook toegankelijk in het hoofdmenu in de Hero Gallery.

Buit

Loot Boxes bieden ook opties voor maatwerk. Een speler ontgrendelt een doos bij elk hoger niveau. Gamers krijgen ook credits die ze kunnen gebruiken om meer aanpassingsopties te kopen. Een speler ontvangt een portretframe op elk 10e niveau, totdat hij ze allemaal heeft verdiend.

Gemeenschap

De ooit levendige, productieve gemeenschap van Overwatch is de afgelopen jaren afgenomen. Toch leeft het spel met bijna 7 miljoen spelers per maand in 2022 nog steeds en trekt het wereldwijde deelname aan online goksites voor esports. Nu de meeste spelers actief zijn op sociale media, daalt het spel nog steeds van 50 miljoen in 2018 naar recente cijfers. Hoewel de meeste games van jaar tot jaar een daling van de spelersparticipatie ervaren, voorspelt de dramatische afname van het aantal spelers in Overwatch niet veel goeds voor de toekomst. Sommige experts koppelen de daling van het spel aan gamers aan het gebrek aan nieuwe inhoud en updates.

Vergeleken met de deelname van spelers aan League of Legends, Fornite en andere populaire games, zijn de 6 miljoen spelers van Overwatch een druppel op een gloeiende plaat. Deze online games rapporteren robuuste spelersaantallen, waardoor Overwatch de groeiende esports-markt en de beste esports-toernooien achter zich laat.

Waarom is de Overwatch League populair?

Toch blijft OWL populair en de grootste esports-toernooien gamers kansen bieden om te concurreren. Professionele teams scouten naar spelers uit andere competities, die Blizzard beheert. In 2017 opende Open Division de deur voor amateurteams om te concurreren in een structuur die vergelijkbaar is met de professionele competities bij grote esports-toernooien. Gekwalificeerde spelers gaan het amateur-naseizoen in, gezaaid voor regionale wedstrijden.

Een kleine beloning wordt gegeven aan spelers die seizoenswedstrijden voor een team afmaken voorafgaand aan de play-offs. Het tegoed is inwisselbaar in de digitale winkel van Blizzard. Succesvolle regionale teams kunnen prijzen winnen. Spelers van de Open Division komen uit zeven regio's, waaronder Zuid-Amerika, de Stille Oceaan, Noord-Amerika, Korea, Europa, China en Australië.

Succesvolle spelers en teams gaan naar een minor league, genaamd Overwatch Contenders. In 2018 lanceerde Blizzard de Contenders om regionale toernooien samen te voegen op een manier die de Overwatch League ondersteunde. Kandidaten zijn gemaakt van wereldwijde divisies, waaronder verschillende teams. Elk team kan bestaan uit amateur- en professionele spelers. Een Contender-team, indien aangesloten bij het Academy-teamprogramma van de Overwatch League, kan twee spelers een contract laten ondertekenen om heen en weer te gaan tussen het Academy-team en het OWL-team.

Kampioensteams uit de Open Division verhuizen naar de Contenders om te strijden in esportkampioenschappen. Blizzard breidde uit door in 2018 twee divisies toe te voegen, Zuid-Amerika en Australië. Om gelijkheid te bevorderen, beperkte Blizzard tegen 2019 het aantal spelers dat van buiten de regio van een team mocht strijden tot drie.

Waarom is dit toernooi populair om op te wedden?

Overwatch verwelkomt nieuwe spelers, zowel amateur als professional. De moeilijkheidsgraad van de game maakt het een extra optie voor Counter-Strike-gamers, die misschien op zoek zijn naar verandering of nieuwelingen die op zoek zijn naar spanning. Met goed georganiseerde modi, levendige kleuren en interessante personages is de game visueel aantrekkelijk en stimulerend voor gamers. Visuele animaties en effecten begeleiden de spelers om hen te laten zien welke acties nodig zijn om de overwinning voor het team te behalen.

De spelers en fans van Overwatch zijn niet de enigen die van het spel genieten. Er zijn tal van opties voor het wedden op esports-toernooien, aangezien online sportsbooks liefhebbers in staat stellen te wedden op resultaten door weddenschappen te plaatsen op wedstrijdresultaten, teamsucces en individuele spelers. Zoals met de meeste esports, is Overwatch een populaire keuze voor gokkers die de teams hebben geanalyseerd en favorieten hebben gekozen

Wedden op Overwatch League

Het is belangrijk om de Overwatch League te onderzoeken voordat je een weddenschap plaatst. Kennis van het spel is van het grootste belang voor het plaatsen van een goede inzet. De meeste sportsbooks bieden een overvloed aan informatie over het spel en de teams, waardoor gokkers een diepgaande kijk naar keuzes en kansen voordat u geld inzet. Gedetailleerde informatie kan up-to-date inzicht bevatten over evenementen, toernooien en kampioenschappen. Nieuws over spelwijzigingen en updates over spelers zijn ook nuttig. Met essentiële informatie over kansen, wedstrijden en individuele spelers, heeft een gokker een goede kans om een solide weddenschap te plaatsen.

Planning is een essentieel element bij het wedden op esports-toernooien. Voor nieuwelingen kan het volgen van de OWL-competitie voorafgaand aan het plaatsen van een weddenschap waardevol inzicht geven in hoe het spel werkt en waarom teams winnen. Spelers- en teamranglijsten kunnen bijvoorbeeld waardevolle informatie opleveren voor weddenschappen. Opkomende spelers die succes hebben getoond in amateurcompetities, kunnen echter ook competitief blijven in OWL. Kijken naar individuen en teams kan een gokker helpen om de kansen te verslaan wanneer het tijd is om te wedden.

Bovendien zorgt het onderzoeken van het sportsbook ervoor dat een gokker te maken heeft met een gelicentieerd, betrouwbaar gokplatform. Gerenommeerde bookmakers bieden de beste kansen en actuele informatie over toernooien en spelers. Informatie is essentieel om een weloverwogen gokbeslissing te nemen. Een gokker moet de positie van een team of speler begrijpen voordat hij kan wedden.

Bovendien dienen populaire platforms als een manier om te socializen met gelijkgestemde Overwatch-enthousiastelingen. Als hub maakt het sportsbook het gemakkelijker om bespreek gokstrategieën met doorgewinterde gokkers. Weddenconsensus komt niet altijd tot stand, maar bij gelegenheid kan het uitwisselen van informatie met een gemeenschap de gokstrategie van een gokker verbeteren.

Nadat u een goed beoordeeld sportsbook-platform hebt gekozen, meldt u zich aan voor een account. Het is gemakkelijk om een storting te doen en te beginnen met wedden. Populaire platforms bieden gokkers toegang tot internationaal erkende digitale portemonnees, bankoverschrijvingen en stortingsopties voor cryptocurrency.

Populaire teams

Overwatch-teams zijn de vonk, die de opwinding van fans over het spel aanwakkert. Een van de redenen waarom het spel nog steeds leeft, is het dynamische spel van gamers die ervan houden om te concurreren. Individuele spelers bereiken een iconische status op internet, wat voortkomt uit de bewondering van fans en gameliefhebbers. Van het winnen van OWL-wedstrijden tot het deelnemen aan toernooien over de hele wereld, deze drie teams vallen op als dominante wereldwijde concurrenten.

Wolk 9

Nog steeds beschouwd als een Overwatch-krachtpatser, Wolk 9 plaatst consequent aan de top in elk toernooi. Vaak gerangschikt als de favoriet, schiet het team tekort door de tweede positie in veel toernooien te behalen. Toch heeft Coud9 een aantal gerespecteerde titels gewonnen, zoals ONAG Invitational en Agents Rising.

TEAM ENVYUS/TEAM ENVY

Team Envyus, nu Team Envy genoemd, wordt nog steeds beschouwd als een van de beste teams in het Westen. Het teamrecord omvat eerste plaatsen bij Operation Breakout, OG Invitational en andere grote evenementen. In het eerste seizoen van OWL zag Team Envyus domineren tegen Zuid-Koreaanse teams en een solide run maken tegen andere teams in de competitie. Het team bereikte de play-offs van 2019 en verloor van de Vancouver Titans.

buitenbeentjes

Buitenbeentjes domineren toernooien en winnen The Battle en Europa's Atlantic Showdown Qualifier. Terwijl het team blijft winnen, zijn elke speler en het collectieve team de beste European Outreach-concurrenten op de markt.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries