Top Valorant goksites 2024

Valorant wedden op esports is een van de belangrijkste dingen die gebeuren op het gebied van esports-weddenschappen. In deze gids komt u alles te weten over wedden op deze relatief nieuwe game die wedijvert met Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) en Fortnite in zowel de esports-scene als de gokindustrie.

Na de introductie in 2020 werd Valorant al snel een favoriet in de esports-scene en binnen de kortste keren verscheen het op goksites. Op dit moment is het een van de meest populaire esports waar gokkers op wedden.

Top Valorant goksites 2024
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Alles wat u moet weten over Valorant

Valorant is de nieuwste videogame van de Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever Riot Games. Dit is dezelfde videogame-mogul achter de online multiplayer battle arena-franchise, League of Legends.

Om te beginnen is Valorant een op 5v5 op karakters gebaseerd tactisch FPS-heldenvideospel dat beschikbaar is op Microsoft Windows. De gratis te spelen game is gebaseerd op Unreal Engine 4, de beste realtime 3D-creatie-engine met uitstekende graphics en geluid voor de ultieme onderdompeling. De ontwikkeling van de game begon in 2014, maar werd officieel uitgebracht op 2 juni 2020.

De gameplay van Valorant

In Valorant nemen spelers de rol van agenten in aanval of verdediging. Het doel van het spel hangt af van de modus. Op dit moment heeft deze FPS zeven modi:

 • Niet geclassificeerd: Aanvallend team moet de bom (Spike) laten ontploffen. Dit is een Bo25-wedstrijd, dus het eerste team dat 13 ronden wint, wint de kroon.
 • Spike Rush: Dit is een Bo7-wedstrijd waarbij alle spelers in de aanval een Spike dragen, maar er kan elke ronde slechts één Spike worden geactiveerd.
 • Competitief: teams spelen afwisselend in verdediging en aanval, en een op winst gebaseerd classificatiesysteem wanneer spelers na vijf games een rangorde krijgen.
 • Deathmatch: 14 spelers nemen deel aan een gevecht van negen minuten. Om in deze modus te winnen, moeten spelers 40 kills krijgen.
 • Sneeuwballengevecht: een Team Deathmatch-modus waarin spelers 50 kills nodig hebben om te winnen.
 • Escalatie: om in deze modus te winnen, moet een team binnen 10 minuten alle 12 niveaus doorlopen of op een hoger niveau zijn dan de tegenstander.
 • Replicatie: het hele team speelt als een willekeurig geselecteerde agent in een Bo9-wedstrijd.

Wedden op Valorant esports

Valorant-weddenschappen hebben veel opties en lijken veel op CS: GA wedden markten. Hieronder staan de meest populaire keuzes:

 • Volledige winnaar: Voorspel welk team een toernooi wint.
 • Wedstrijdwinnaar: voorspel het team dat een wedstrijd wint.
 • Kaartwinnaar: voorspel het team dat een kaart wint.
 • First blood: voorspel het team dat de eerste kill krijgt.
 • Spike plant: Voorspel of de aanvallers de bom (Spike) met succes zullen laten ontploffen.
 • Spike onschadelijk maken: Voorspel of de verdedigers de bom (Spike) met succes zullen onschadelijk maken.
 • Geselecteerde karakters: Op sommige sites kunnen spelers wedden op de karakters die een team zal kiezen.
 • Totalen: Sommige bookmakers hebben over/onder-markten voor verschillende in-game statistieken, bijvoorbeeld kills, spike plants, defuses, azen en meer.
 • Aas: Voorspel of een enkele speler in één ronde alle tegenstanders in zijn eentje zal uitschakelen.
 • Team ace: Voorspel of elke speler een speler uit het andere team zal elimineren.

Voor de goede orde, bij Valorant-weddenschappen kunnen gokkers ervoor kiezen om in te zetten voordat de wedstrijd begint of wanneer het spel aan de gang is (live wedden).

Waarom is Valorant populair?

Hoewel het vrij nieuw is in de esports-scene, is Valorant een favoriet bij fans en trekt zelfs CS: GO en Fortnite diehards aan. Statistieken van Active Player tonen aan dat Valorant in 2021 12 miljoen actieve spelers heeft behouden.

De piek van de actieve spelers was 15 miljoen. Hoewel Valorant nog steeds wordt overschaduwd door Apex Legends, League of Legends en CS: GO, heeft het Overwatch en COD: Modern Warfare, die respectievelijk zeven miljoen en 10 miljoen actieve gebruikers hebben, al ingehaald.

Dus, wat stimuleert de exponentiële groei in populariteit van deze videogame?

Valorant online spelen

Een van de redenen waarom Valorant met de dag populairder wordt, is het feit dat het een gratis te spelen titel is. Dit was te verwachten nu alle andere grote games in eSports zijn overgeschakeld naar F2P. Naast gratis te spelen, kan Valorant ook online worden gespeeld, zodat fans van de FPS-game van over de hele wereld het individueel of als teams op afstand kunnen uitvechten.

internetgemeenschap

De uitgebreide online community, variërend van forums tot sociale media, maakt Valorant populair. Op dergelijke platforms kunnen spelers van over de hele wereld communiceren. Enkele van de grootste Valorant-community's zijn op Discord, YouTube, Facebook, Instagram en Twitter.

Beïnvloeders

De derde reden voor de populariteit van Valorant zijn influencers. Het lijdt geen twijfel dat Valorant een dominante kracht zal zijn in de scènes en op de beste eSport-wedsites. Het wordt hartelijk welkom geheten in de branche en heeft de steun van enkele van de meest prominente eSports-spelers. Voormalig CS: GO pro-speler en streamer Shroud en Ninja, een pro-gamer, YouTuber en Twitch-streamer, hebben Valorant geprezen.

De grootste Valorant-spelers

Zoals eerder vermeld, is Valorant vergelijkbaar met CS: GO. Veel CS: GO-spelers stappen over naar Valorant. Dit omvat professionele spelers. Enkele van de grote namen die van CS: GO naar Valorant zijn verhuisd, zijn Tyson "TenZ" Ngo, Oscar "mixwell" Cañellas Colocho en Tyler "Skadoodle" Latham.

En het is niet alleen CS: GO. Ook Fortnite-spelers doen mee aan deze game. Ook hier hebben verschillende pro-Fortnite-spelers, waaronder Harrison "psalm" Chang, Pontus "Zyppan" Eek, Jake 'POACH" Brumleve en Aleksander "zeek" Zygmunt, Fortnite verlaten ten gunste van Valorant.

Zowel casual gamers als pro-spelers houden van Valorant vanwege de manier waarop Riot Games alles structureert, van de mechanica van het spel, het economische systeem en de mix van individueel spel en teamwerk.

Valorant esports-toernooien

Het beste van Valorant is het enorme aantal toernooien en competities het hele jaar door. Dit is ook goed nieuws voor gokkers, aangezien ze het hele jaar door online Valorant-wedmarkten hebben. Interessant is dat er zowel heren- als dameswedstrijden zijn die zich uitstrekken over A-Tier-, B-Tier-, C-Tier- en S-Tier-evenementen.

Dus, wat zijn enkele van de beste Valorant esports-competities om op te wedden?

dappere kampioenen

Valorant Champions, georganiseerd door Riot Games, is het meest prestigieuze Valorant-toernooi. De Valorant Champions 2021 was het inaugurele toernooi en trok $ 1.000.000 aan prijzengeld. Dit jaar zal Riot Games hoogstwaarschijnlijk het evenement hosten.

Ontsteking serie

De Valorant Ignition Series bestaat uit verschillende toernooien; bijvoorbeeld de Epulze Royal SEA Cup, Rise of Valour, FTW Summer Showdown, GGTech Invitational 2 - LAS, Cyber Games Arena Pacific Open, WePlay! VALORANT Invitational en BLAST Twitch Invitational.

Eerste slag

Dit toernooi was de eerste grote Valorant-competitie. De missie was om regionale kampioenen van de first-person shooter te kronen. Dit is ook een van de beste Valorant-wedstrijden om op te wedden.

Het bovenstaande zijn enkele van de grootste Valorant-toernooien. Andere waardige vermeldingen zijn de Internationaal kampioenschap Arena of Valor, Zotac Cup Valorant, Champions Tour Europe, Rivals Women's Cup, Champions Tour Turkije, Oceania Tour, Valorant Masters Cup en Charge Gaming Valorant Cup.

Valorant goksites

Valorant goksites worden steeds populairder nu operators zich realiseren hoe groot dit spel is. Esports-bookies haasten zich om Valorant aan het menu toe te voegen. Jammer genoeg niet alle goksites voor esports zijn het bekijken waard. Dus, hoe vinden gokkers de beste Valorant esports gok-app?

Het eerste is om te spelen op een gelicentieerde goksite. Controleer of de site een geldige licentie heeft voordat u zich registreert. Kijk vervolgens naar de beschikbaarheid van Valorant-wedmarkten. Sommige sites hebben het hele jaar door veel markten, terwijl andere alleen betrekking hebben op de weinige topevenementen. Een andere overweging zijn de bankopties.

Spelers moeten ervoor zorgen dat de beschikbare borg en opnamemethoden, evenals valuta's, geven de voorkeur. Valorant-bonussen zijn ook de moeite van het bekijken waard. Net als bij andere esport-spellen hebben bookmakers tal van promoties en bonussen die gokkers kunnen claimen.

Voor degenen die niet zeker weten welke de beste Valorant esports goksites zijn om mee te doen, Valorant gokexperts hebben het zware werk gedaan. Ze raden Betwinner, 22BET, Betsson, William Hill, Leo Vegas 10Bet en ComeOn aan.

Beste Valorant-teams

Valorant wordt ongetwijfeld groot. De videogame die de val van CS: GO en Fortnite orkestreert, trekt zelfs de grote esports-teams aan. Verschillende top esports-teams hebben zich al aangesloten bij de Valorant esports-scene. Nu is het essentieel om de beste teams te kennen om op te wedden. Hieronder kan je vind de grootste teams.

Acend

Absoluut, het beste team in Valorant is de winnaar van het grootste toernooi, de Valorant Champions. Het beste team om op te wedden in Valorant is Acend, een Europese esports-outfit. Hoewel het team een niet zo goed jaar had op andere evenementen in 2021, verrasten ze iedereen door de Valorant Champions 2021 te winnen, waarbij ze Team Secret, Team Liquid en Gambit Esports uitschakelden. Waarschijnlijk zal Acend zijn dominantie in 2022 uitbreiden.

Gambit Esports

Voorheen bekend als Gambit Gaming, Gambit Esports is de op één na beste Valorant-clan. Het Russische esports-team is het hele jaar dominant geweest en presteerde goed in de Valorant Champions 2021. Gambit schakelde X10 CRIT en KRU Esports uit en viel in de finale naar Acend. Verwacht in 2022 dat Gambit er sterker uit zal komen.

Andere goede teams om op te wedden zijn onder meer Team Secret, Cloud9 Blue, Fnatic, KRU Esports, Team Liquid, Sentinels, 100 Thieves, G2 Esports, Team Vitality, TENSTAR, LDN UTD en BIG.

Voors en tegens van Valorant-weddenschappen

Net als de twee kanten van een medaille, heeft Valorant esports-weddenschappen voor- en nadelen. Hieronder vindt u de goede en slechte kant van wedden op dit spel.

Pluspunten

 • Beschikbaarheid van goksites: Hoewel er aanvankelijk maar heel weinig bookmakers voor esports-weddenschappen waren met Valorant-weddenschappen, zijn er tegenwoordig tal van Valorant-wedsites.
 • Wedden is leuk: voor Valorant-fans kan wedden op hun favoriete teams wat adrenaline toevoegen bij het bekijken van livestreams.
 • Valorant gokbonussen: Bookmakers spetteren fantastische bonussen voor fans van eSports-weddenschappen, waaronder Valorant-gokkers.
 • Tal van toernooien: nu deze game de ontwrichtende kracht is in eSports, biedt het veel toernooien. Gokkers kunnen er zeker van zijn dat er het hele jaar door Valorant-markten zullen zijn.

nadelen

 • Gebrek aan adequate gegevens: voor veel van de low-tier-evenementen kan het moeilijk zijn om kritieke gegevens te vinden, zoals de vorm van het team, h2h, enzovoort.
 • Valorant-weddenschappen zijn verslavend: wedden op Valorant kan verslavend zijn, net als het spelen van het spel zelf. Spelers moeten verantwoord spelen om aan de veilige kant te blijven.

Valorant weddenschappen

Voordat gokkers beginnen met Valorant-weddenschappen, moeten ze begrijpen hoe kansen werken. Het goede ding is dat Valorant odds op dezelfde manier werken als de odds van andere esports-games op de gokscene. In principe zijn er drie odds formaten.

 1. Decimale kansen: Ook bekend als Europese odds, dit is het meest populaire Valorant odds-formaat. Om de winst te berekenen, vermenigvuldigt u de decimale kansen met de inzet
 2. Fractionele kansen: Ook bekend als Britse of Britse odds, dit is het oudste noteringsformaat. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het weergegeven in breuken; er is een teller en een noemer. Sommige Valorant goksites hebben fractionele kansen. De teller (links) geeft aan hoeveel er is gewonnen, terwijl de noemer (rechts) de inzet is
 3. Geldlijn: Ook bekend als Amerikaanse odds, hier worden de odds weergegeven als negatief (favorieten) of positief (underdogs). Favoriete kansen (-) geven het bedrag aan dat moet worden ingezet om $ 100 te winnen. Underdog odds (+) tonen het gewonnen bedrag voor elke $ 100 weddenschap. Spelers krijgen hun inzet terug.

Sommige sites hebben slechts één van deze odds-indelingen, maar de beste site voor esport-weddenschappen geeft spelers de keuze om hun favoriete odds-indeling te gebruiken.

Tips en trucs

Er zijn een paar tips die spelers kunnen helpen betere gokbeslissingen te nemen in Valorant.

 1. Zorg er eerst voor dat je Valorant-competities volgt om op de hoogte te zijn van wanneer ze plaatsvinden, de spelindelingen en deelnemende teams. Het is ook essentieel om de beste teams te begrijpen om op te wedden.
 2. Ten tweede, kijk eens wat de Valorant esport gokexperts zeggen. Hoewel dergelijke Varorant-voorspellingen misschien niet 100% zijn, kunnen ze een grote bijdrage leveren.
 3. Als laatste, wees scherp op de kansen. Hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans en vice versa. Bookmakers analyseren de teams grondig, zodat ze in de meeste gevallen altijd gelijk hebben met de kansen.
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries