Zet in op League of Legends World Championship 2024

Esport-competities van toernooien zijn tegenwoordig zo populair geworden. Daarom is de lijst met esports-toernooien van vandaag lang. Maar helemaal bovenaan staan deze eSport-kampioenschappen, het League of Legends World Championship. Het League of Legends World Championship, dat wordt gehost door Riot Games, is een jaarlijks professioneel toernooi dat de beste League of Legends (LoL)-teams samenbrengt om aan het einde van elk seizoen om de titel te strijden.

Het is een toernooi dat in een bepaald jaar de beste League of Legends-kampioen ter wereld bepaalt. In dit kampioenschap strijden teams om de Summoner's Cup, een trofee van 32 kilo (de ultieme prestatie) en een prijzenpot van miljoenen dollars. In termen van kijkers trekt dit toernooi een enorm publiek, met de 2018-editie die ongeveer 99,6 miljoen kijkers trok.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Wat is League of Legends-kampioenschap?

De eerste LoL Worlds vonden plaats op DreamHack, Zweden, met Team Fnatic gekroond tot de allereerste kampioen van het toernooi. Sinds de inauguratie hebben zes verschillende teams het kampioenschap gewonnen, waarbij SKT T1 het enige team was dat de titel drie keer won (vanaf 2022).

Sinds de start in 2011 heeft het evenement een reeks transformaties ondergaan. Naarmate het groter wordt, worden de prijzenpot, gaststeden, deelnemers en reglementen aangepast en gewijzigd. Riot Games heeft sinds 2014 zelfs een officieel muziekstuk voor het evenement geproduceerd om het Worlds-evenement te begeleiden.

LoL World Championship bestaat uit drie competitieve fasen, waaronder Play-Ins, Group Stages en Knockouts. Terwijl de Play-In- en Group-fasen worden gespeeld in een round-robin-indeling, wordt de Knock-out-fase gespeeld in een single-eliminatie-indeling, die de best-of-five-series bevat.

Hoe groot is het LoL Wereldkampioenschap?

Allereerst brengt het kampioenschap de crème de la crème van LoL-teams samen om de hoorns op slot te doen. Met een prijzenpot van meerdere miljoenen dollars te winnen, kan niemand zich voorstellen dat het toernooi klein is; het is een grote.

Voeg daarbij de honderden miljoenen die afstemmen om de toernooiwedstrijden live te bekijken, en je hebt een van de grootste esports-toernooien onder de zon. Bovendien zien miljoenen mensen het kampioenschap als een kans om weddenschappen te plaatsen en geld te winnen. Ja, zo groot en belangrijk is het Wereldkampioenschap.

De trofee

Zoals hierboven vermeld, is het opheffen van de Summoner's Cup (de toernooibeker) de droom van elke deelnemer. De beker is gemaakt in opdracht van de toernooi-eigenaren, Riot Games. Terwijl Riot Games een gewicht van 70 pond specificeerde, weegt het eindproduct (beker) minder om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk op te tillen is.

Over League of Legends

League of Legends, afgekort als LoL, is een MOBA-computerspel ontwikkeld in 2009. Het kan gratis worden gedownload van de website van het spel. Bijna iedereen kan het spel downloaden en spelen, dankzij de minimale systeemvereisten.

Hoe League of Legends te spelen

Een LoL-wedstrijd bestaat uit twee teams van elk vijf spelers. De teams zijn blauw en rood en strijden op de Summoner's Rift-kaart. Veel van de actie vindt plaats in de bases en in de drie banen die bekend staan als 'bottom, mid en top'. Jungle verwijst naar elk gebied van de kaart dat niet wordt ingenomen door rijstroken of bases, en 'junglers' vertrouwen op dit gebied om neutrale monsters te verslaan voor goud en XP.

Spelers kunnen hun kampioenen (personages) verbeteren door goud te verdienen, dat wordt besteed aan middelen waarmee ze krachtigere spreuken kunnen uitspreken en meer kwaad kunnen doen aan tegenstanders. Het winnen van XP daarentegen helpt spelers om een level omhoog te gaan. Elk team kan een leger van volgelingen oproepen om hen te helpen bij het vernietigen van de basis van de tegenstander.

Hoe win je een League of Legends-wedstrijd?

Het eerste team dat de Nexus vernietigt, wint de wedstrijd. Nexus is een structuur die zich aan de achterkant van de basis van elke kant bevindt. Een ding om op te merken is dat het vernietigen van de Nexus geen wandeling in het park is. De Nexus blijft intact zolang alle drie de remmers, of ten minste één van de torentjes van de basis, blijven staan.

Torentjes zijn belangrijk in een LoL-wedstrijd omdat ze helpen de tegenstanders te beschadigen en tegelijkertijd een team de juiste controle over het slagveld geven. Om de torentjes af te breken, gebruiken teams vaak minions, waarvan de bron de Nexus is.

Waarom is het LoL Wereldkampioenschap populair om op te wedden?

We weten allemaal dat de populariteit van esports-weddenschappen snel is gestegen, sneller dan je je kunt voorstellen, vooral in de afgelopen jaren. Het breidt zich ook uit met een snelheid die andere grote esports-toernooien onder druk zou zetten.

Dit is een esport-evenement waar de League of Legends weddenschappen zijn gunstig en bieden een geweldige kans om op uw favoriete team te wedden.

Een van de meest populaire online eSport-toernooien voor gokkers is het LoL Wereldkampioenschap. Niet veel eSports-toernooien zijn getuige van een toestroom van gokkers zoals deze. En het is om goede redenen, waaronder de volgende:

Meerdere gokmarkten om uit te kiezen

Wedstrijdduur over/onder, team dat eerste baron/draak doodt, wedstrijdscore over/onder, team dat eerste bloed trekt, enz.

Wedstrijden zijn kort

League of Legends-wedstrijden duren meestal 40 minuten. Er kunnen tien minuten worden toegevoegd of afgetrokken, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de wedstrijd, de speelstijlen van de teams, het pushpotentieel, enz. Dat betekent dat gokkers niet uren hoeven te wachten voordat de winsten op hun rekeningen kunnen verschijnen voor de volgende weddenschap.

Beschikbaarheid

Dit is nog een reden waarom gokkers dol zijn op LoL World Championship. Je zult de toernooikansen helemaal beschikbaar vinden goksites voor e-sport. Dus waarom zou je moeite hebben om te wedden op een toernooi waarvan de beschikbaarheid schaars is?

De winnende teams en grootste momenten van het League of Legends Wereldkampioenschap

Fnatic (Seizoen 1)

Tijdens seizoen één was het LoL Wereldkampioenschap nog in de kinderschoenen en ontbrak het aan een zinvolle infrastructuur. Daarom koos Riot Games voor: DreamHack Zomer, Zweden, als evenementenlocatie. Aan dit evenement namen in totaal acht teams deel - drie teams uit Europa, drie teams uit Noord-Amerika, één uit de Filippijnen en één uit Singapore.

Fnatic, een Zweeds team, won van zijn tegenstanders en versloeg Counter Logic Gaming met 2-1 voordat hij Epik Gamer versloeg. Fnatic nam het op tegen Against All Authority in de grote finale, waardoor de finale van seizoen één een geheel Europese aangelegenheid werd. Ze zouden $ 50.000 mee naar huis nemen.

Taipei Assassins (Seizoen 2)

Het evenement werd gehouden in Los Angeles, Californië, en heeft een prijzenpot van $ 2.000.000 die veertig keer de eerste prijzenpot was. Na de voltooiing van de groepsfase werd TPA opgezet tegen het Koreaanse NaJin Sword-team.

Verrassend genoeg versloeg dit Taiwanese team NaJin gemakkelijk en ging door naar de Grand Finals na een razendsnelle 2-1 overwinning op Europa's toen best gerangschikte Moscow Five. Taipei nam het op tegen Azubu Frost, de topklasse van Korea, die ze effectief hebben uitgeschakeld. Ze wonnen de wedstrijd met 3-1 en brachten daarmee de allereerste Wereldkampioenschappen kroon naar Taiwan.

SK Telecom T1 (Seizoen 3)

Seizoen drie was de eerste keer in de geschiedenis van Worlds dat een serie alle vijf de wedstrijden ging. SKT zou uiteindelijk NaJin verslaan om door te gaan naar de grote finale. De wedstrijd tegen Royal Club was echter een teleurstelling, want SKT versloeg hen met 3-0 om het eerste kampioenschap van Korea te winnen. Deze overwinning markeerde het begin van Korea's dominantie in het kampioenschap.

Samsung Wit (Seizoen 4)

Het duel tussen Samsung White en Star Horn Royal Club eindigde in een 3-0 pak slaag. In deze wedstrijd wist de verliezer slechts één game te winnen. Het was de eerste kampioenschapsoverwinning voor Samsung White en de tweede op rij voor Korea. Royal Club, momenteel bekend als Royal Never Give Up, is het enige team dat meerdere keren als tweede is geëindigd in het toernooi.

SK Telecom T1 (Seizoen 5)

SKT nam het op tegen de KOO Tigers in de grote finale van 2015. Dit was de eerste van drie opeenvolgende volledig Koreaanse wereldfinales. SKT's perfecte Worlds-run werd verpest door de KOO Tigers, die erin slaagden één wedstrijd te winnen, maar dat was het beste wat de laatste kon doen. SKT zou met 3-1 winnen en het eerste team ooit worden dat het toernooi meer dan eens won.

Andere winnaars van het LoL Wereldkampioenschap

  • SK Telecom T1 (Seizoen 6)
  • Samsung Galaxy (Seizoen 7)
  • Invictus Gaming (Seizoen 8)
  • FunPlus Phoenix (Seizoen 9)
  • DAMWON Gaming (Seizoen 10)

Waar en hoe te wedden op het League of Legends Wereldkampioenschap?

Ondanks het bestaan van andere winstgevende en grote esport-toernooien, blijft het LoL Wereldkampioenschap een van de beste esports-toernooien voor gokkers. Elk League of Legends Worlds-evenement is een wereldwijde sensatie die een gokspel veroorzaakt.

Hoe te wedden op het League of Legends Wereldkampioenschap

Er zijn online goksites voor e-sport; daarom moet je de juiste keuze maken als het gaat om wedden op esporttoernooien. Dit lijkt misschien de eenvoudigste stap, maar dat is het misschien niet. Natuurlijk komt uw online gokervaring in gevaar als u het in dit stadium verkeerd doet. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, voert u gewoon een Google-zoekopdracht uit naar de beste goksites voor esports.

Nadat u een bookmaker heeft gekozen, voltooit u het registratieproces, waarbij meestal een online formulier wordt ingevuld. Zorg ervoor dat u geldige informatie verstrekt, omdat u later mogelijk aan aanvullende verificatie wordt onderworpen. Sommige bookmakers kunnen eisen dat je meteen een door de overheid uitgegeven identificatiebewijs uploadt, terwijl anderen wachten tot je eerste opnameverzoek.

Maak na registratie een storting met uw favoriete betaalmethode. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het nu tijd om je geld aan het werk te zetten. Kies een wedstrijd, gokmarkt, inzet en bevestig je inzet.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

LAN of online: een make-or-break voor eSports-gokkers
2022-12-29

LAN of online: een make-or-break voor eSports-gokkers

De wereldwijde pandemie heeft geleid tot een explosie van eSports-weddenschappen. Het stopte ook LAN-toernooien, maar zorgde voor de opkomst van online toernooien. Live LAN-toernooien keren echter terug met versoepeling van de lockdowns en immunisatieprogramma's die effectief blijken te zijn.

Top 5 Esports-weddenschappen in 2022
2022-12-08

Top 5 Esports-weddenschappen in 2022

Esports breidt zich uit en er worden meer competities en games opgenomen in gokmarkten. Het is niet verwonderlijk dat esports-weddenschappen steeds populairder worden, gezien de populariteit van sportcompetities in de afgelopen jaren.