Zet in op Arena Wereldkampioenschap 2024

De Arena World Championships, in de volksmond AWC, is een wereldwijd eSports-evenement georganiseerd door Blizzard Entertainment dat ongeveer 15 jaar geleden zijn debuut maakte. Dit toernooi biedt spelers een platform om te concurreren en te bewijzen dat ze de beste zijn. De competitie begint met Arena-spelers uit Europa en Amerika die strijden in de hoop zichzelf te bewijzen in de strijd en een plek te verdienen in het AWC-circuit van hun regio.

Teams beginnen door deel te nemen aan de Arena Cups, een reeks 3v3-toernooien die openstaan voor spelers. Alleen de beste spelers (gladiators) kwalificeren zich voor de AWC.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Wat is Arena Wereldkampioenschap

Het evenement van 2022 heeft een overweldigend aantal spelers geregistreerd voor de competitie. In het licht hiervan zal het toernooi een dubbele eliminatie en een best-of-five hanteren, een zet die erop gericht is elke speler een gelijke kans te geven om naar de top te klimmen. De voorlopige data voor de wedstrijd zijn als volgt:

  • Beker 1: 18-19 maart
  • Beker 2: 25-26 maart
  • Beker 3: 1-3 april
  • Beker 4: 8-10 april

Prijzenpot

Naast de eer en titel die aan dit kampioenschap verbonden zijn, maken spelers tijdens het evenement ook kans op grote prijzen. Met de 2022 open cups al onderweg, zullen de vier beschikbare cups elke regio tot $ 10.000 aan wekelijkse prijzen opleveren. De acht beste teams uit elke regio gaan door naar het circuit en de wereldwijde finale, waar ze strijden om een prijzenpot van $ 700.000 (de competitie van 2022).

Over Warcraft

World of Warcraft, gewoon Warcraft, is een massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) waarin duizenden spelers het tegen elkaar opnemen in de strijd, heroïsche zoektochten en grootse avonturen ondernemen. De game speelt zich af in een land van fantasie, waar de spelers tegen verschillende wezens vechten. Warcraft beschikt ook over andere rijken, waar spelers de mogelijkheid krijgen om te kiezen wanneer ze deelnemen aan speler-tegen-speler-gevechten.

Een korte geschiedenis van World of Warcraft (WoW)

Tijdens de lancering was Blizzard Entertainment niet van plan om PvP-elementen (player-versus-player) toe te voegen. De ontwikkelaar voegde echter snel een PvP Honor-systeem toe met slagvelden en een Arena. Op de slagvelden konden spelersteams met elkaar vechten, terwijl de Arena een competitieve draai aan het spel gaf.

In de loop der jaren werd de Arena versterkt met nieuwe kaarten, klassementen en afzonderlijke seizoenen. De opvallende ontwikkeling in de geschiedenis van Warcraft vond plaats in 2017 na de introductie van het Mythic Dungeon Invitation Tournament, dat later werd omgedoopt tot Mythic Dungeon Invitational. Deze nieuwe zet zorgde ervoor dat spelers het tegen de omgeving moesten opnemen, wat het belang onderstreept van: teams laten samenwerken.

Hoe WoW werkt

Zoals eerder vermeld, is WoW eSports een 3v3-gevechtsspel. Elk team streeft ernaar om eerst alle leden van de tegenpartij te doden. Het spel wordt gekenmerkt door een reeks offensieve en defensieve cooldowns. Strategie en teamwerk zijn een integraal onderdeel van het succes van elk team, aangezien leden ernaar streven om op een geschikt moment toe te slaan om een kill te maken.

Het is vermeldenswaard dat de PvP-kant van het spel de primaire focus van eSports is. WoW-spelers kunnen echter ook andere competitieve modi spelen, waaronder raids, race tegen de klok om de AI-gestuurde bazen te verslaan, en de Mythic Dungeon Invitational.

De avonturen en uitdagingen tijdens het spel stimuleren interacties tussen spelers. WoW maakt deze betrokkenheid mogelijk door chat- en audiofuncties toe te voegen voor gemakkelijke communicatie tussen de spelers. Het sociale aspect van de competitie betekent dat spelers niet zomaar andere personages op het scherm zijn, maar de hele tijd mensen blijven.

Warcraft heeft een opmerkelijke reis achter de rug in de eSports-scene. Hoewel de AWC wordt gezien als het hoogtepunt van het spel, zijn er verschillende andere aangename evenementen. Of het nu het klassieke speler-versus-speler-aspect is of de speler-versus-omgeving, er is veel in petto voor eSports-enthousiastelingen.

Waarom is het Arena Wereldkampioenschap populair?

Het Arena Wereldkampioenschap is ongetwijfeld een van de beste online eSport-toernooien voor World of Warcraft-gokkers. Dit eSports-toernooi staat prominent op de lijst met eSports-toernooien die vooral populair zijn bij spelers die houden van MOBA-titels, zoals de veelgeprezen League of Legends. Het is geen verrassing dat een spel van deze omvang, dat al bestaat sinds november 2004, een groeiend publiek blijft trekken onder spelers die wedden op eSport-toernooien.

De gokscene rond AWC floreert de laatste jaren dankzij meer prijzengeld en een groter bewustzijn van de topspelers en teams. Dit maakt AWC-weddenschappen een uitstekende markt voor online eSport-wedsites die op zoek zijn naar nieuwe klanten.

Een ander kenmerk dat AWC tot een van de grootste eSports-toernooien voor gokkers maakt, is de eenvoud. Wedden op WoW AWC omvat in wezen dezelfde stappen als wedden op andere eSports-titels zoals Call of Duty of CS:GO. Het enige dat een speler nodig heeft, is het vinden van een waardige online eSport-weddenschap het dekken van grote eSport-toernooien voordat ze beginnen met het plaatsen van weddenschappen.

Hoewel WoW misschien niet is ontworpen als een eSport, hebben populaire bookmakers ervoor gekozen om WoW-weddenschappen toe te voegen aan hun aanbod, waardoor WoW snel hetzelfde terrein beslaat als enkele van de beste esports-toernooien en competities.

AWC's winnende teams en grootste momenten

Het verhaal van WoW gaat veel verder dan hoe de meeste mensen het begrijpen videospelletje. Aan de andere kant wordt de AWC door letterlijk iedereen gevoed. Zolang een team heeft wat nodig is om de kwalificatiefasen te domineren, zal het de AWC halen.

Warcraft heeft in het verleden behoorlijk wat belangrijke momenten gehad. Met grote naamorganisaties, enorme prijzenpotten en geweldige kijkers, zal WoW enorme vooruitgang boeken in 2022 en daarna. Het evenement is al gevalideerd en het valt niet te ontkennen dat AWC hier is om te blijven.

Methode Zwart

Method Black was de Arena Wereldkampioen van 2019. De overwinning van 2019 zorgde ervoor dat het team een tweede jaar van Method's dominantie in de PvP-categorie veiligstelde. Door de overwinning van 2019 namen ze het voor de tweede keer op tegen Wildcard Gaming nadat ze ze in de bovenste finale hadden verslagen. Deze overwinning volgde op de jarenlange dominantie van Method Black in het EU-seizoen.

Method Black gaat de geschiedenis in als de eerste kampioenen van het Warcraft AWC-seizoen 2020. De EU-ploeg won de Grand Finals van de EU Cup 1. Deze historische overwinning kwam na een zwaarbevochten wedstrijd die zeven wedstrijden duurde voordat Method Black een overwinning boekte. Dit team wordt geleid door de Method Organization, die de Noord-Amerikaanse Method Orange runt, die hoog aangeschreven staat in Amerika.

Wolk 9

Wolk 9 is ongetwijfeld een leidende kracht in AWC. Na zijn relatief korte verblijf in de World of Warcraft Arena in 2015, was Cloud9 in 2019 weer terug in het toernooi en maakte snel zijn bedoelingen bekend. Dit Noord-Amerikaanse team heeft back-to-back AWC-titels gewonnen en positioneert zichzelf tussen de topteams van Noord-Amerika.

Cloud9 is eigendom van Cloud9 Esports, Inc., een organisatie die in de loop der jaren actief heeft deelgenomen aan tal van eSport-competities, waardoor het een begrip is onder gokkers die wedden op eSport-toernooien.

Methode Oranje

Method Orange schreef geschiedenis door in 2018 de AWC te winnen. Deze overwinning kwam na een lang seizoen en een nummer 1-finish in de regio Amerika. In het seizoen van 2018 schakelde Method Orange hun Europese tegenhangers uit. De finales waren enigszins anticlimax nadat Method Orange slechts vier overwinningen nodig had van de zeven-game finale. Deze overwinning onderstreepte ook hoe sterk het team van 2018 was.

abc

De Arena World eSport Championships 2017 vonden plaats in het Anaheim Convention Center in Zuid-Californië. Een Europees team, ABC, won na het verslaan van het NA-team Panda Global. Dit was ongetwijfeld een van die gemakkelijke finales voor ABC die Panda Global met 4-0 versloeg.

Waar en hoe te wedden op het Arena Wereldkampioenschap?

Een AWC goksite kiezen

Nu duidelijk is dat de AWC als een van de meest populaire toernooien in de wereld van eSports-gaming moeten gokkers die in World of Warcraft wedden, een lange lijst van online eSport-weddenschappen doorzoeken. Wat betreft het kiezen van een eSports-goksite, zijn de volgende tips handig bij het selecteren van de beste AWC-goksite.

  • De reputatie van de bookmaker
  • Kwaliteit van de aangeboden kansen
  • Beschikbaarheid van WoW-wedmarkten
  • Promoties en incentives
  • Livestream-functie

Hoe te wedden op AWC

WoW heeft een scala aan gokmarkten. Het unieke karakter van de sport geeft spelers de kans om veel plezier te beleven aan hun weddenschappen. Om te beginnen is kennis van World of Warcraft van cruciaal belang voor spelers om van hun gokervaring te genieten. Ook is kennis van het soort weddenschappen dat wordt geplaatst een geweldige manier om de spelervaring te versterken.

Kennis van soorten weddenschappen en de dynamiek van het spel spelen een cruciale rol bij AWC-weddenschappen. Naast een behoorlijke beheersing van het spel, is deelname aan een WoW-gemeenschap handig om het begrip van een speler van het spel en de gebeurtenissen in het eSports-ecosysteem te verbeteren.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries