Zet in op Valorant Champions 2024

Valorant Champions staat op de lijst van eSports-toernooien die eSports-fans koesteren. Het is ook een van de meest populaire toernooien in de eSports-wedscène en wedijvert met de bekende namen in het first-person shooter (FPS)-genre. Deze samenvatting behandelt alle essentiële details die fans van deze videogame en eSports-weddenschappen moeten weten over Valorant Champions, van de game zelf, de populariteit van de Champions onder gokkers en, belangrijker nog, hoe ze erop kunnen wedden.

Over Valorantdappere kampioenenWaarom is Valorant Champions populair?De winnende teams en grootste momenten van Valorant ChampionsWedden op Valorant Champions
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Over Valorant

Valorant is een first-person shooter-videogame voor pc's (Microsoft Windows). Hoewel de ontwikkeling van het spel al in 2014 begon, duurde het tot 2 juni 2020 voordat het officieel werd uitgebracht.

Ontwikkeld en gepubliceerd door Riot Games, dezelfde videogame-krachtpatser achter League of Legends (LoL), is Valorant opgeklommen tot een favoriet onder fans van first-person shooter-games die wedijveren met Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) en de Call of Duty (COD) franchise. Na de release in 2020 werd het meteen een hit. Bijna twee jaar later is de populariteit van Valorant exponentieel gegroeid.

Dapper in cijfers

Volgens statistieken behield Valorant maandelijks ongeveer 12 miljoen actieve spelers in 2021, en in 2022 blijven de aantallen stijgen. In 2022 waren er maandelijks ongeveer 16 miljoen actieve spelers, wat neerkomt op ongeveer 1,5 miljoen spelers per dag. Deze cijfers zijn het bewijs dat Valorant inderdaad revolutionair is geweest. Er kunnen verschillende redenen worden toegeschreven aan de populariteit van Valorant.

De eerste is de keuze van Riot Games voor Unreal Engine 4, die een vloeiende game-ervaring levert met uitstekende graphics en geluid voor een meeslepende gameplay-ervaring.

Ten tweede is Valorant een gratis te spelen videogame, wat betekent dat fans van FPS-games in actie kunnen komen zonder een cent uit te geven.

Ten slotte heeft Riot Games het spel ook groter gemaakt door voortdurend nieuwe inhoud toe te voegen, waaronder nieuwe helden (agenten), kaarten, functies, spelmodi en andere componenten.

Dappere gameplay en doelstellingen

Valorant, dat zich in de nabije toekomst afspeelt, is een tactisch schietspel waarin twee teams een 5v5-tactische strijd aangaan die individuele vaardigheden en teamwork vereist. Het doel van het spel hangt af van de spelmodus. Valorant heeft zeven spelmodi: Unrated, Competitive, Deathmatch, Spike Rush, Escalation, Replication en Snowball Fight.

dappere kampioenen

Hoewel er verschillende Valorant-toernooien en competities zijn, is de Valorant Champions het grootste en meest prestigieuze toernooi. De kampioenen worden georganiseerd en gehost door Riot Games en trekken een prijzenpot van $ 1.000.000 aan, verdeeld over alle teams op basis van de ranglijst. In tegenstelling tot de typische online eSport-toernooien, is Valorant Champions een offline toernooi.

Tot nu toe is er slechts één Valorant Champions geweest, het evenement in 2021, dat van 1 tot 12 december in Duitsland werd gehouden. De competitie trok 16 top eSports-teams met Valorant-rosters. Enkele van de grote teams die aan het evenement hebben deelgenomen, zijn onder meer: Gambit Esports, Schildwachten, Team afgunst, KRÜ Esports, Wolk 9, Team Vloeistof, Acend, Teamgeheim, en Fnatic, onder andere.

Net als de game zelf is Valorant Champions groots. Het aantal kijkers van de Champions 2021 bereikte een hoogtepunt in de finale, toen het evenement 1.089.068 kijkers trok, terwijl het gemiddelde kijkerspubliek van het toernooi 469.083 bedroeg. Interessant is dat het totale aantal bekeken uren maar liefst 46.048.311 was.

Planning

Kwalificaties voor de Valorant-kampioenen zijn afhankelijk van de prestaties van de individuele Valorant eSports-teams in hun respectievelijke regionale circuitpuntenklassement. Wat betreft de indeling van het toernooi, het begint met groepsfasen voordat het doorgaat naar play-offs.

Van alle indicaties zullen Valorant Champions jaarlijks worden gehouden terwijl de 2022 Valorant Champions aan de gang zijn. De tweede Valorant eSport-kampioenschappen staan gepland voor september 2022. De kwalificaties zijn al bezig.

Waarom is Valorant Champions populair?

Wedden op de beste eSports-toernooien is tegenwoordig populair geworden. Als een van de grootste esports-evenementen is Valorant Champions populair onder gokkers. Verschillende redenen verklaren waarom dit spel een van de meest populaire eSport-toernooien is waar gokkers op wedden.

Ten eerste is het feit dat Valorant Champions een van de belangrijkste eSport-competities voor Valorant is. Het toernooi is het meest competitief en trekt de grootste prijzenpot in Valorant eSports. Gezien het concurrentievermogen wachten Valorant-weddenkers er altijd op.

De andere reden waarom Valorant Champions populair is, is dat er genoeg wedstrijden zijn om op te wedden, van de kwalificaties tot de finales. Zo zijn de Valorant Champions 2022 gestart in januari 2022 en eindigen ze in september.

Er zijn ook tal van online goksites met Valorant-wedmarkten. Hoewel het een relatief nieuw spel is, maken veel bookmakers gebruik van de gokmarkten van Valorant Champions om tegemoet te komen aan het grote aantal fans van Valorant-weddenschappen.

Valorant wedden is ook gemakkelijk. als een FPS-spel, is wedden erop vergelijkbaar met wedden op Call of Duty en Counter-Strike: Global Offensive.

Ten slotte hebben bijna alle topteams die deelnemen aan de grote eSport-toernooien Valorant-rosters. Dus nu liefhebbers van eSports-weddenschappen een passie hebben voor hun favoriete teams, hebben ze de kans om op het wereldtoneel op hen te wedden.

De winnende teams en grootste momenten van Valorant Champions

Zoals eerder vermeld, is er maar één Valorant Champions geweest. Dat gezegd hebbende, er valt niet veel te bespreken in termen van winnaars. Het evenement van vorig jaar zat echter boordevol actie. Hier is een samenvatting van enkele van de grootste momenten van het toernooi.

Groepsfasen

In de groepsfase waren er vier groepen met elk vier teams uit verschillende regio's. De wedstrijden in de groepsfase waren in een best-of-three-indeling. Hier is hoe het afliep.

  • Groep A - In de eerste wedstrijd speelde Acend tegen Vivo Keyd, terwijl de tweede wedstrijd van de groep een gevecht was tussen Team Envy vs. X10 CRIT. Acend slaagde erin Vivo Keyd met 2-1 te verslaan, terwijl Team Envy X10 CRIT 2-0 versloeg.
  • Groep B - In de tweede groep namen Sentinels het op tegen FURIA Esports, terwijl KRÜ Esports en Team Liquid het uitvechten in de tweede wedstrijd van de groep. Team Liquid en Sentinels kwamen als winnaars naar voren en versloegen respectievelijk hun tegenstanders met 2-0 en 2-1.
  • Groep C - Gambit Esports nam het op tegen Team Secret terwijl Team Vikings tegen Crazy Racoon speelde. Gambit Esports versloeg Team Secret met 2-1. In de andere wedstrijd schoot Team Vikings Crazy Racoon met 2-0 neer.
  • Groep D - Vision Strikers nam het op tegen FULL SENSE in de laatste groep terwijl Fnatic tegen Cloud9 Blue was. Vision Strikers kwam als overwinnaar uit de eerste wedstrijd door FULL SENSE met 2-0 te verslaan, terwijl Fnatic moeite had om Cloud9 Blue met 2-1 neer te zetten.

Kwartfinales

De kwartfinales waren vol actie, waarbij de beste teams streden om een plaats in de halve finale.

  • Kwartfinale 1 - Acend nam het op tegen Team Secret en tot verbazing van velen schoot Acend Team Secret neer en won de wedstrijd met 2-0.
  • Kwartfinale 2 - De tweede kwartfinale was Team Liquid tegen Cloud9 Blue. Team Liquid kwam voorbij Cloud9 Blue en versloeg het met 2-0.
  • Kwartfinale 3 - In de derde kwartfinale nam Gambit Esports het op tegen X10 CRIT, waar de eerste de wedstrijd met 2-1 wist te winnen.
  • Kwartfinale 4 - De laatste kwartfinale was Fnatic tegen KRÜ Esports, en tot grote schrik van velen werd Fnatic uitgeschakeld nadat hij met 2-1 was gehamerd.

Halve finales

Net als de kwartfinales waren de halve finales de beste van drie wedstrijden en zaten ze ook boordevol actie.

  • Halve finale 1 - Acend bleek een krachtpatser te zijn in de eerste halve finale die Team Liquid met 2-0 versloeg. Dit was een schok omdat iedereen verwachtte dat Team Liquid de dag zou dragen.
  • Halve finale 2 - In de tweede halve finale schoot Gambit Esports op alle cilinders. Het bracht KRÜ Esports ten val en won de wedstrijd met 2-1.

Finale Valorant Champions 2021

Na een reeks wedstrijden, van de groepsfase tot de finale, werden Acend en Gambit Esports in de finale opgenomen in een best-of-five duels. Na een gruwelijke strijd wist Acend Gambit Esports te verslaan met een score van 3-2.

Acend liep weg met het prijzengeld van $ 350.000, terwijl Gambit Esports $ 150.000 mee naar huis nam. Het mooie is dat alle deelnemende teams iets mee naar huis hebben genomen.

Wedden op Valorant Champions

Online eSports-weddenschappen maken gebruik van het potentieel van eSports-weddenschappen, waaronder Valorant-weddenschappen. Voor degenen die wedden op Valorant Champions eSport-toernooien, volgen hieronder een paar dingen om op te letten.

De eerste is weten welke zijn de beste teams om op te wedden. Van het toernooi van vorig jaar is Acend, de huidige kampioen, het beste team om op te wedden. Andere topteams om op te wedden zijn Gambit Esports, KRÜ Esports, Fnatic, Team Secret, Cloud9 Blue en X10 CRIT.

Het volgende is het vinden van de beste online eSport-wedsites met Valorant-wedmarkten. Zorg er hier voor dat een gerenommeerde regelgevende instantie voor weddenschappen de site in licentie geeft. De bookmaker moet ook extra's hebben, zoals livestreaming, zodat spelers de actie rechtstreeks vanaf de goksite kunnen volgen.

Ten derde, zorg ervoor dat je de gameplay en regels van Valorant begrijpt. Het is ook absoluut noodzakelijk dat spelers de verschillende beschikbare gokmarkten begrijpen en wat ze betekenen. Toch moeten gokkers op markten begrijpen hoe Valorant-kansen werken. Onthoud, net als bij traditioneel wedden, hoe hoger de kansen, hoe kleiner de kans dat de weddenschap doorkomt, en vice versa.

Profiteer als laatste van Bonussen voor eSports-weddenschappen zoals welkomstbonussen, herlaadbonussen en cashback, naast andere promoties.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Valorant schudt de markt met nieuwe releases
2022-07-14

Valorant schudt de markt met nieuwe releases

Valorant is het vlaggenschip First-Person Shooter gemaakt door Riot Games. Het ongebruikelijke marketingplan van Riot met streamers heeft al meerdere Twitch-records gevestigd. De populariteit is te danken aan zowel de originaliteit van de game als de unieke marketingtechniek van Riot, waardoor Valorant een keuze is geworden voor online esports-weddenschappen.