Alles over wedden op Team OG

OG is een Europese esports-organisatie, vooral bekend om zijn Dota 2-team dat de Internationals van 2018 en 2019 won. Ze hebben ook een functie in andere esport-competities, waaronder Counter-Strike: Global Offensive en Valorant. Team OG is een van de favoriete teams van de esports-wereld met een geschatte winst van $ 34.921.062 (in maart 2022).

Het team heeft spelers van over de hele wereld en wordt gesponsord door BMW, Red Bull, SteelSeries, Secretlab en Wintermute.

Alles over wedden op Team OG
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Nederig begin

Team OG is ontstaan uit de as van een obscuur team dat bekend staat als (Monkey) Business. De oprichters van het team, Tal Aizik (Fly) en Johan Sundstein (N0tail) ontmoetten elkaar tijdens het spelen van Heroes of Newerth. Ze sloten zich uiteindelijk aan bij een Dota 2-team, Fnatic. Nadat ze lange tijd zonder succes van team waren gewisseld, besloten ze van strategie te veranderen. In augustus 2015 vormden ze een nieuw team met de naam (monkey) Business, in de veronderstelling dat ze het zouden gebruiken als het voertuig voor succes in de eSports-wereld.

Twee maanden later werd dat team ontbonden wegens gebrek aan resultaten. De Tal en Johan wisten niet dat dit het begin was van hun legendarische Team OG. Het duo geloofde dat als het team lang genoeg bij elkaar bleef, niets te moeilijk voor hen zou zijn om te winnen. Dit was het principe waarop de groep is opgericht. En ja, deze strategie werkt misschien op papier, maar in de praktijk is het bijna onmogelijk - voor de meeste mensen tenminste. Dit was echter niet het geval voor deze legendarische eSports-sterren.

De opkomst van de reus

Dit gebeurde tijdens het seizoen 2015/2016. Team OG bereikte een prestatie waar andere teams in hun eerste seizoen alleen maar van konden dromen. Tijdens dat seizoen waren ze eerste in DreamLeague seizoen 4 en wonnen ze de Frankfurt Major 2015. Na dit succes stagneerde het team een paar maanden, maar kwam sterk naar voren om de DreamLeague seizoen 5 titel en de Manila Major 2016 en ESL Frankfurt 2016 te winnen.

Bijgevolg kwalificeerde OG zich voor The International 2016, een toernooi waarin ze algemeen als de favorieten werden beschouwd. Dat deden ze echter niet win het toernooi en werden uitgeschakeld na twee nederlagen.

Omdat hij niet tevreden was met het resultaat, moest OG het rooster wijzigen. Miracle-, Cr1t, MoonMeander werden vervangen door Anathan "ana" Pham, Jesse "Jerax" Vainikka en Gustav "s4" Magnusson.

Verdere herstructurering (2020 tot heden)

In 2020 verliet ana Team OG voor een langere pauze tot het volgende Dota Pro Circuit-seizoen. JerAx ging met pensioen en Ceb vertrok om andere spelers te helpen ontwikkelen. Saksa Sazdov, MidOne Nai Zheng en Sumail Hassan kwamen in hun plaats.

Sumail verliet het team in juli 2020 en Ceb nam zijn plaats in. MidOne verliet de selectie in maart 2021 en Ana keerde kort terug voordat hij in juni zijn pensionering aankondigde. Het team zou snel ontslag nemen bij Sumail en zich kwalificeren voor The International 2021, maar verloor met 2-0 van de uiteindelijke kampioen, Team Spirit, in de onderste beugel. In november 2021 vertrokken Sumail en Saksa, terwijl Ceb met pensioen gaat. Popson en N0tail verlieten de actieve selectie om andere interesses na te jagen.

In november 2021 kondigde OG een nieuwe selectie aan met het volgende:

 • Michail "Misha" Agatov
 • Artem "Yuragi" Golubiev
 • Bozhidar "bzm" Bogdanov
 • Ammar "ATF" Al-Assaf
 • Tommy "Taiga" Le

De sterkste games van Team OG

Team OG heeft zijn aanwezigheid geregistreerd in meerdere esports-games. Dit zijn de sterkste games van het team.

Dota 2

Zoals eerder vermeld, heeft OG Esports sinds het debuut indrukwekkend succes gehad in de Dota 2-competitie. Zij zijn het eerste team dat maar liefst vier Dota 2 Valve-majors wint. En het is het enige team dat tweemaal het Dota 2 Wereldkampioenschap heeft gewonnen. Ja, de prestaties van Team OG in Dota 2-toernooien moeten nog worden geëvenaard.

CS: GO

OG Esports trad in december 2019 toe tot CS: GO met Mantuu, NBK-, Valde en Aleksib in hun selectie. Het huidige rooster omvat FlameZ, n
Niko, Mantuu, Aleksib en Valde. Hoewel Team OG in deze game niet zo succesvol is geweest als in Dota 2, zijn hun prestaties (zoals je later in dit bericht zult zien) in CS: GO tot nu toe nog steeds indrukwekkend.

Valorant

OG's Valorant-debuut kwam in februari 2021, met uNKOE, TviQ, OniBy, aKm en Elllement op hun selectie. Het team heeft tot nu toe slechts in enkele Valorant-toernooien gespeeld. Fans zouden duimen voor grotere prestaties in dit spel.

Waarom is Team OG populair?

OG Esports is een top en beroemd esport-team, aangezien het meer Dota 2-toernooien heeft gewonnen dan enig ander team. Zoals eerder vermeld, zijn zij het enige team dat twee Major Dota 2-kampioenschappen op rij heeft gewonnen. Hun recente CS: GO- en Valorant-teams hebben niet veel bereikt, maar hun roosters zijn veelbelovend. Nu zou zo'n succesvol team populair zijn bij gokkers. Maar welke andere factoren maken het een van de meest populaire eSports-teams om te wedden?

Een breed scala aan gokmarkten

Onder de esports-wedmarkten die beschikbaar zijn op Team OG esports-goksites zijn totale kaarten, meer dan/minder, handicapweddenschap, eerste kaart, kaartwinnaar, regelrechte winnaar, om er maar een paar te noemen. Gokkers vinden het leuk als ze hun geld plaatsen waar ze willen.

Bonussen

Gokkers zullen altijd bonussen vinden bij sommige de beste goksites voor OG esports. Deze aanbiedingen zorgen voor extra geld om gokkers aan de slag te krijgen en aan het spel te houden, waardoor hun winkansen groter worden.

Beschikbaarheid

Gokkers hoeven niet de beste goksites voor esports te vinden om toegang te krijgen tot Team OG-wedstrijden. Dat komt omdat de wedstrijden beschikbaar zijn op vrijwel alle esports-weddenschappen.

Prijzen en resultaten van Team OG

Geen enkel Dota 2-team heeft zo'n legendarische status als Dota 2. Het team heeft veel hoogtepunten gezien, waaronder het winnen van twee officiële Valve-evenementen in Dota 2 en het winnen van Frankfurt en de Manila Major in 2016. Na te zijn geëlimineerd uit de 2016 International en slechts 9- 12e in de Shanghai Major, OG won de 2016 Boston Major en werd 2e in The Summit 6. Naar eigen zeggen beweerde Reddit dat Team OG de 'Kings of Dota' is.

Hoewel het succes van dit team de komende dagen misschien geëvenaard of zelfs overtroffen zal worden door andere eSports-teams, zal de plaats van Team OG in de geschiedenis van esports voor altijd intact blijven. Ja, het team had misschien wat moeilijkheden, het af en toe wijzigen van de selectie, maar dat deed men alleen om succes te verzekeren. Dus, welke resultaten heeft dit team tot nu toe behaald (vanaf 2022)? Welnu, we zullen ons concentreren op twee esport-games: Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

Dota 2

 • De Frankfurt Major 2015- 1e
 • De Manila Major 2016- 1st
 • ESL One Frankfurt 2016- 1e
 • De Boston Major 2016- 1e
 • De Kiev Major 2017- 1st
 • De Internationale 2017- 7-8th
 • De Internationale 2018- 1e
 • De Internationale 2019- 1e

In termen van geldprijzen nam het team $ 1.110.000 mee naar huis tijdens de Frankfurt Major 2015, terwijl ze tijdens de Manila Major 2016 en ESL One Frankfurt 2016 respectievelijk $ 1.110.000 en $ 157. 273 zouden winnen. Dat is niet alles; Team OG won nog eens $ 1.000.000 en $ 1.000.000 in respectievelijk The Boston Major 2016 en The Kiev Major 2017.

Dat is een duizelingwekkend bedrag, zeker als een team snel achter elkaar wint. Augustus 2017 was het zoveelste moment voor het team om een enorme prijzenpot van $ 617.198 te winnen tijdens The International, ook al kwam het team niet als beste uit de bus. De volgende twee jaar zouden echter grote winsten opleveren, waaronder $ 11.234.158 (The International 2018) en $ 15.620.181 (The International 2019).

CS: GO

Hier is een samenvatting van hun recente successen.

 • Cs-top 5-3e-4e ($21.500)
 • BLAST Premier: Regulier seizoen van lente 2020 - 4e - 6e ($ 35.000)
 • ESL Pro League Seizoen 11: Europa- 6e ($ 31.000)
 • Intel Extreme Masters XV-New York Online: Europa- 2e ($ 30.000)
 • Flashpoint Seizoen 2 - 2e ($ 250.000)
 • Lente Zoete Lente #2- 1e ($40.000)
 • Intel Extreme Masters XVI-Zomer-2e ($42.000)
 • ESL Pro League seizoen 14- 3e -4e ($ 55.000)

Beste en populairste spelers van Team OG

Johan 'N0tail' Sundstein

N0tail is een populaire Dota-persoonlijkheid die bekend staat om zijn in-game shotcalling en het omgaan met micro-intensieve helden. Hij is een van de oprichters van Team OG, een van de beste esports-teams ooit, met veel prestaties op zijn naam. Van het vormen van superteams en last-minute roosters tot het winnen van Majors en Aegis, de Deen heeft bijna alles gedaan en gedaan wat er te doen is.

Syed Sumail 'SumaiL' Hassan

Hij kwam voor het eerst op het toneel in 2015 en vestigde zich als een van 's werelds beste middenspelers voordat hij geschiedenis schreef bij De internationale hetzelfde jaar. Hij hielp Evile Geniuses op 16-jarige leeftijd TI 2015 te winnen en werd niet alleen de jongste winnaar van het toernooi, maar ook de eerste esports-speler die $ 1 miljoen verdiende.

Topia's 'Topson' Taavitsainen

Finn kwam in 2018 bij OG. Op dat moment had hij nog nooit in een bezoldigd topteam gezeten en had hij slechts beperkte LAN-ervaring. Tot verbazing van veel mensen kreeg hij de kans om op het grootste podium van allemaal te spelen, en hij bewees dat hij het verdiende om daar te zijn. Hij had in twee jaar tijd al twee titels gewonnen: TI8 en TI9. Sindsdien heeft hij een cultstatus van fans verdiend. Topias kiest enkele van de moeilijkste helden om te spelen en laat het er gemakkelijk uitzien. Dit is niet verwonderlijk aangezien hij op achtjarige leeftijd Dota begon te spelen.

Andere meest populaire Team OG-spelers waren Yeik' MidOne' Nai Zheng en Martin' Saksa' Sazdov.

Waar en hoe wedden op Team OG?

Wedden op Team OG kan leuk en winstgevend zijn, aangezien het team altijd favoriet is, vooral in Dota 2-toernooien. Het kost echter tijd en onderzoek om goede weddenschappen te plaatsen.

De beste goksites voor esports kiezen

Het begint allemaal met de juiste bookmaker kiezen. Voordat u om echt geld gaat wedden, moet u ervoor zorgen dat het platform goed gereguleerd en gelicentieerd is. Vergelijk ook de kansen op verschillende esports-bookies om de beste deals te krijgen. Enkele van de beste goksites van OG zijn Rivalry, Pinnacle, Luckbox, GG.Bet en Lootbet. Hier vindt u verschillende betalingsopties, betrouwbare klantenondersteuning, royale bonussen en concurrerende kansen.

De teamstatistieken leren

Statistieken van esport-teams worden beïnvloed door een reeks factoren, waaronder de recente vorm en het huidige teamrooster. Als u deze statistieken kent, kunt u een goede gokstrategie en identificeer de beste gokmogelijkheden. Vind deze gegevens op esports-voorspellingssites, zoals Esports Charts en HLTV.

Wedden binnen budget

Het is het beste om een budget vast te stellen voor uw gokken en u daaraan te houden. Het zou ook helpen als u alleen bedragen inzet die u zich kunt veroorloven om te verliezen. Deze strategie helpt je te weten wanneer je moet stoppen met gokken, of je nu een voorsprong hebt op de bookmaker of niet.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries