Nieuws

November 9, 2023

X8: De ultieme VR-multiplayerheldenschieter

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

X8, onze 5v5 VR Multiplayer Hero Shooter, is nu beschikbaar op Meta Quest en SteamVR. In dit artikel bekijken we het ontwikkelingstraject van de game en de inspanningen die zijn geleverd om een ​​betrokken gemeenschap te bevorderen.

X8: De ultieme VR-multiplayerheldenschieter

Focus op kwaliteit en gemeenschapsopbouw

Bij Thirdverse geloven we dat het hart van elk spel in de gemeenschap ligt. Vanaf het begin was het ons doel om een ​​game te maken die niet alleen een hoogwaardige VR- en multiplayer-ervaring biedt, maar ook een bloeiende gemeenschap van spelers bevordert.

Een van onze belangrijkste aandachtspunten was de VR-ervaring. We hebben complexe wapenmanipulatie, een uniek ‘werpmessensysteem’ en op gebaren gebaseerde vaardigheden geïmplementeerd om een ​​meeslepende gameplay-ervaring te creëren die ons onderscheidt van 2D-games in hetzelfde genre.

Om de kwaliteit van de game te garanderen, hebben we twee gesloten bèta's uitgevoerd, waarbij we waardevolle feedback van vroege spelers hebben verzameld. Deze feedback heeft ons geholpen kritieke problemen te identificeren en aan te pakken, wat heeft geresulteerd in verbeteringen aan het onboardingsysteem en andere aspecten van de game.

Bouwen aan een sterke gemeenschap

Eind mei lanceerden we X8 op Meta App Lab en Steam voor vroege toegang. Hierdoor konden we onze bestaande community opbouwen en versterken en tegelijkertijd de game verfijnen op basis van feedback van spelers. In slechts vier maanden tijd hebben meer dan 100.000 spelers X8 geïnstalleerd, wat de populariteit van het spel aantoont.

We hebben actief met onze spelers samengewerkt, bugs opgelost, de spelbalans verfijnd en de gevraagde functies geïmplementeerd. Deze voortdurende uitwisseling met onze community heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van het spel en het garanderen van het succes ervan.

Het besturen van de VR Esports-industrie

Een van onze ambitieuze doelen met X8 is om VR esports tot een mainstream fenomeen te maken. We hebben al drie VR esports-evenementen georganiseerd, waaronder een Early Access Invitational Tournament en een toernooi op de Tokyo Game Show. Deze evenementen hebben een precedent geschapen voor de toekomst van VR esports.

In augustus lanceerden we de eerste proefperiode van onze eerste officiële Early Access X8 League in samenwerking met Virtual Athletics League (VAL). In dit seizoen van acht weken konden spelers strijden in 5v5-sloopwedstrijden en de ranglijst beklimmen om kans te maken op een deel van de geldprijzenpot van $ 10.000. Onze toewijding aan het promoten van VR esports en het bieden van competitieve kansen aan onze spelers komt duidelijk tot uiting in de aanzienlijke prijzenpot.

Exclusief Founder's Pack

Terwijl we ons voorbereiden op de officiële lancering, introduceren we met trots het Founder's Pack, 'Mythos'. Dit pakket bevat exclusieve wapens die zijn ontworpen om halfgoden neer te halen. Het is gedurende een beperkte tijd beschikbaar voor degenen die X8 downloaden tijdens de lanceringsperiode.

Bovendien zullen we, als blijk van waardering voor onze early access-community en Discord-familie, het Watermelon-mes, het pistool en de SMG de komende weken gratis beschikbaar stellen.

Waarom X8 'gratis te spelen' is

We hebben er bewust voor gekozen om van X8 een 'Free to Play'-game te maken. Geïnspireerd door het succes van niet-VR-schietspellen zoals Overwatch, Apex Legends en VALORANT, wilden we een game maken die voor zoveel mogelijk spelers toegankelijk is. Net als bij traditionele sporten, waar iedereen gratis kan spelen met minimale uitrusting, zijn wij van mening dat iedereen de kans moet hebben om te concurreren en te slagen in X8.

Ga mee op de X8-reis

X8 is meer dan alleen een spel; het is een beweging. Met een sterke focus op gemeenschapsbetrokkenheid, esports en toewijding aan kwaliteit hebben we er vertrouwen in dat X8 zal blijven bloeien. We nodigen je uit om met ons mee te gaan op deze ongelooflijke reis en de toekomst van VR-gaming en VR-esports vorm te geven.

X8 is nu gratis te downloaden in de Meta Quest Store en op Steam voor $ 9,99.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De tweede helft van het ALGS 2024-seizoen: een diepe duik in het esports-fenomeen
2024-06-02

De tweede helft van het ALGS 2024-seizoen: een diepe duik in het esports-fenomeen

Nieuws