Nieuws

November 1, 2023

TI12 Dota 2-kampioenschap: kijkerspubliek, spelersprestaties, heldenvoorkeuren en prijzenpot

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Het Internationale 2023 (TI12) Dota 2-kampioenschap is onlangs afgerond en het is tijd om je te verdiepen in enkele intrigerende statistieken. In dit artikel zullen we de kijkersaantallen, hoogtepunten van spelersprestaties, heldenvoorkeuren en prijzenpotinkomsten van TI12 onderzoeken.

TI12 Dota 2-kampioenschap: kijkerspubliek, spelersprestaties, heldenvoorkeuren en prijzenpot

Kijkersaantallen en totaal aantal bekeken uren

TI12 verzekerde zich van het vierde beste kijkerspubliek in de geschiedenis van Dota 2-toernooien en overtrof de statistieken van TI8 in termen van bekeken uren en piekkijkers. Tijdens de grote finale trok TI12 de aandacht van 1,4 miljoen kijkers, goed voor een totaal van 65,4 miljoen kijkuren. Hoewel het de kijkersaantallen van het evenement van vorig jaar in Singapore niet overtrof, presteerde het beter dan de laatste Noord-Amerikaanse locatie.

Hoogtepunten van spelersprestaties op TI12

Nu Team Spirit de trofee op TI12 in de wacht sleept, vallen verschillende prestatiestatistieken van spelers op. Yatoro leidde in gemiddelde moorden met 11,2 kills per game, gevolgd door Kiritych van VP met 9,6 kills per game, en LGD's offlaner niu met 9,17 kills per game. Opvallende vermeldingen zijn onder meer Nightfall en gpk~ met de minste sterfgevallen van 2,33 per kaart. Qua assists voerde Miposhka de hitlijsten aan met een gemiddelde score van 21,3, op de voet gevolgd door Sayuw met 18,7 en Mira met 17,9, beiden van Team Spirit. Gpk~ liet een indrukwekkend KDA-gemiddelde zien van 8,65 per game, terwijl Yatoro het hoogste goud per minuut (GPM) had en Collapse de tweede positie veiligstelde in Experience Per Minute (XPM). LGD's WhyouSm1le demonstreerde opmerkelijke genezende vermogens met 154 HP genezen per minuut, en Entity's Kataomi, Collapse en Lelis leverden aanzienlijke bijdragen op het gebied van handicaps.

Heldvoorkeuren en prestaties

Een onderzoek naar heldenvoorkeuren op TI12 onthult enkele intrigerende trends. Slechts zeven helden bleven onbetwist, waarbij Drow Ranger, Anti-Mage, Ursa en Mars werden verbannen, maar door geen enkel team werden gekozen. Storm Spirit kwam naar voren als de ongeslagen kampioen met een winstpercentage van 100% in wedstrijden waarin hij zes keer werd gekozen. Op de voet volgden Night Stalker met een winstpercentage van 86%, en Undying en Chen met een winstpercentage van 75%, zij het in minder dan tien wedstrijden. Dazzle viel op in games met tien of meer optredens, had een winstpercentage van 72% over 18 kaarten en was de meest verboden held met 101 games. Treant Protector en Primal Beast volgden op de banlijst met elk 89 games. De meest uitgekozen helden waren Muerta, Grimstroke en Dark Willow. Uit een overzicht van keuzes en verboden bleek dat Treant Protector, Kunkka en Dazzle bovenaan de hitlijsten stonden, waarbij Muerta de enige held in de top tien was die vaker werd uitgekozen dan verboden.

Inkomsten uit de prijzenpot

Hoewel Team Spirit ongetwijfeld blij is na het behalen van de titel als tweevoudig TI-kampioen, had TI12 een teleurstellende prijzenpot. Een vergelijking van de inkomsten van Team Spirit-spelers over de twee TI's die ze hebben gewonnen, laat een aanzienlijk verschil zien. Elke speler van Team Spirit zag tijdens TI10 een aanzienlijk grotere financiële meevaller vergeleken met TI12. Het totale prijzengeld dat Team Spirit op TI10 in de wacht sleepte, bedroeg maar liefst $18,2 miljoen, wat neerkomt op ongeveer $3,6 miljoen per speler. Daarentegen bedroeg het totale prijzengeld dat bij TI12 werd veiliggesteld $1,4 miljoen, waarbij elke speler ongeveer $284.000 verdiende. Dit schril contrast benadrukt de evolutie van de prijzenpotten in Dota 2-toernooien en de opgeblazen TI10 en eerdere TI-prijzenpotten, dankzij belachelijke Battle Pass-verkopen.

Concluderend toonde TI12 indrukwekkende kijkcijfers, uitstekende spelersprestaties, intrigerende heldenvoorkeuren en een opmerkelijk verschil in prijzenpotinkomsten vergeleken met eerdere TI's. De Dota 2-gemeenschap wacht met spanning op de volgende aflevering van The International, in de hoop op nog spannendere statistieken en records.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws