Nieuws

November 15, 2023

Snoop Dogg breidt zich uit naar technologie met Death Row Games: diversificatie van gaming en empowerment van makers

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Rapper Snoop Dogg, bekend om zijn succesvolle muziekcarrière, heeft zijn zakelijke ondernemingen uitgebreid naar de wereld van technologie. Samen met zijn zoon, Cordell Broadus, heeft Snoop de lancering aangekondigd van Death Row Games, een gamestudio die zich richt op het bieden van kansen aan diverse makers en het uitbreiden van het verhaal rond gaming.

Snoop Dogg breidt zich uit naar technologie met Death Row Games: diversificatie van gaming en empowerment van makers

Diversificatie van de zakelijke portefeuille

Snoop Dogg heeft in de loop der jaren een gevarieerde bedrijfsportfolio opgebouwd, met tal van succesvolle ondernemingen. Deze week voegde hij nog een veer aan zijn pet toe door de technische industrie te betreden. Death Row Games heeft tot doel een ruimte te creëren voor diverse makers in het gaming-ecosysteem en bij te dragen aan het besluitvormingsproces in de industrie.

Unreal Engine 5: de basis van Death Row Games

Death Row Games vertrouwt op de Unreal Engine 5 (UE5) van Epic Games, een communitygebaseerd platform waarmee makers inhoud kunnen ontwikkelen met behulp van open-sourcecode. De veelzijdige code maakt het mogelijk games te maken die functioneel zijn op verschillende consoles, waaronder Xbox-, PlayStation-, pc- en VR-apparaten. Epic Games brengt een royaltyvergoeding van 5% in rekening voor ontwikkelaars die hun inhoud via het platform verkopen.

Snoop Dogg's betrokkenheid bij gaming

Snoop Dogg is al geruime tijd betrokken bij de game-industrie. Hij maakte deel uit van het esports-gamingcollectief FaZe Clan en heeft zelfs een aangepaste skin gehad in populaire games als Call of Duty en Call of Duty: Modern Warfare. In 2019 lanceerde hij de Gangsta Gaming League, zijn eigen esports-toernooiserie. Daarnaast heeft Snoop in 2021 een exclusieve NFT-collectie uitgebracht met de titel 'A Journey with the Dogg'.

Snoop's zakelijke ondernemingen

Death Row Games voegt zich bij Snoop Dogg's uitgebreide lijst van zakelijke ondernemingen, die een geschat vermogen van $160 miljoen hebben. Enkele van zijn opmerkelijke ondernemingen zijn onder meer een productlijn voor huisdieren, een durfkapitaalbedrijf genaamd Casa Verde Capital, het cannabismerk Leafs by Snoop, Snoopadelic Films, de Indoggo gin-lijn en meer.

De toekomst van Death Row-spellen

Hoewel het onzeker blijft of Snoop een Fortnite-concert zal geven zoals Travis Scott, heeft hij al zijn stempel gedrukt op de gaming-metaverse. Snoop organiseerde een virtueel optreden en bracht in 2021 aangepaste NFT's uit voor fans in The Sandbox gaming metaverse. Met Death Row Games willen Snoop en zijn zoon een platform creëren dat de cultuur en verhalen van diverse makers laat zien, vooral die uit achtergestelde gemeenschappen.

Kortom: Snoop Dogg's uitstapje naar de technische wereld met Death Row Games markeert een nieuwe mijlpaal in zijn succesvolle carrière. Door kansen te bieden aan diverse makers en bij te dragen aan het besluitvormingsproces van de game-industrie, wil Snoop het verhaal rond gaming verbreden en de cultuur van achtergestelde gemeenschappen onder de aandacht brengen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws