Nieuws

January 13, 2022

PSG.LGD om te kijken in Dota 2-weddenschappen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

PSG.LGD is klaar om het op één na beste Dota 2-team te worden in online eSports-weddenschappen na hun heldendaden bij The International. Hoewel de scène eerder werd gedomineerd door mensen als Team Spirit, Team Secret en OG, zal de in China gevestigde outfit inderdaad de boel een beetje opschudden. Als gevolg hiervan zal het ook bovenaan de lijst staan van de beste Dota 2-teams om op te wedden.

PSG.LGD om te kijken in Dota 2-weddenschappen

Om te beginnen is The International de belangrijkste eSports-wereldkampioenschapscompetitie voor Valve's multiplayer online battle arena-videogame, Dota 2. Hoewel er verschillende andere toernooien en competities zijn, is The International het meest prestigieuze toernooi en trekt het de beste Dota 2 eSports-teams wereldwijd aan. 

Bij de beslissing welk Dota 2 eSports-team het beste is, speelt The International een cruciale rol. Als het meest competitieve toernooi ter wereld, is het meestal een centraal punt op eSport-weddenschappen plaatsen.

PSG.LGD is een professioneel eSports-team dat gespecialiseerd is in Dota 2. Het team is ontstaan na een fusie tussen de oorspronkelijke outfit, LGD Gaming, en Paris Saint-Germain FC (PSG). Officieel gevormd in 2018, werd het team snel beroemd door het winnen van het Dota Pro Circuit in het seizoen 2017/18, waarmee het een deelname aan The International 2018 verdiende. In die tijd was PSG.LGD nieuw in Dota2-weddenschappen online, dus veel gokkers deden dat niet. focus er niet veel op.

PSG.LGD Dominantie bij The International

Ook bekend als TI8, was The International 2018 het eerste grote evenement waaraan PSG.LGD deelnam. Ondanks dat het een nieuwkomer is, is PSG. De prestaties van LGD waren uitzonderlijk. Het team versloeg de Dota 2-krachtpatser Virtus.pro in de kwartfinales en won 2:0 voordat ze doorgingen naar de halve finale waar ze Team Liquid ontmoetten. 

Terwijl veel gokkers hun geld op Team Liquid zetten, verraste PSG.LGD velen door de veteranen met 2:0 te verslaan. In de finale viel PSG.LGD echter van OG in een fantastisch bo5-duel dat in 3:2 eindigde in het voordeel van OG.

Op The International 2019 (TI9) schudde PSG.LGD ook de Dota 2 eSports-scene met een behoorlijk optreden. Het team versloeg Virtus.pro met 2:0 in de kwarten en Vici Gaming ook met 2:0 in de halve finale. Maar terwijl veel gokkers in de finale op PSG.LGD inzetten, verloor het Chinese eSports-team opnieuw van OG met 1:2.

In 2020 werd The International afgelast, maar afgaande op de toenmalige vorm van PSG.LGD was het waarschijnlijk dat ze nog steeds tot de beste kanshebbers voor de titel behoorden. 

In 2021 verloor The International van PSG.LGD van Team Spirit in een van de beste finales van Dota 2 bo5, waar PSG.LGD voor de derde keer in het toernooi verloor. In de 3:2 thriller maakte PSG.LGD echter bijna een comeback. Het was een opmerkelijke gebeurtenis in de Dota 2 live online gokscene waar tafels bleven draaien. Zelfs de eSport-wedtips waren destijds zeer onnauwkeurig.

Van alle huidige indicaties blijft PSG.LGD een factor om rekening mee te houden in Dota 2 eSports, en bijgevolg ook in Dota 2-weddenschappen. Ondanks het niet winnen van de meest prestigieuze titel in Dota 2, is het op de goede weg. De huidige selectie ziet er veelbelovend uit, dus liefhebbers van Dota 2-weddenschappen zouden PSG.LGD in hun lijst met beste teams moeten hebben om op te wedden, niet alleen bij The International maar bij alle andere evenementen waaraan het team deelneemt.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2

Nieuws