Nieuws

February 14, 2024

Last Epoch spelen op het Steam Deck: prestaties, controllerondersteuning en beperkingen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Invoering

Last Epoch is de nieuwste ARPG die op de markt komt en biedt spelers een spannende tijdreis-ervaring in kerkers in de dodelijke wereld van Eterra. Met de release op pc via Steam vragen veel spelers zich af of Last Epoch op het draagbare Steam Deck kan worden gespeeld. In dit artikel onderzoeken we de mogelijkheden en beperkingen van het spelen van Last Epoch op het Steam Deck.

Last Epoch spelen op het Steam Deck: prestaties, controllerondersteuning en beperkingen

Last Epoch spelen op Steam Deck

Ja, het is mogelijk om Last Epoch op het Steam Deck te spelen. Last Epoch is beschikbaar op pc via Steam, en spelers die het op Steam Deck hebben getest, hebben gemeld dat het goed werkt, zij het met een paar nadelen.

Prestatie

Spelers hebben ontdekt dat Last Epoch 60 FPS kan bereiken op het Steam Deck bij gebruik van lagere grafische instellingen en een kleinere resolutie van 1152x768. De game draait soepel op deze framesnelheid, en sommige spelers spelen de ARPG zelfs liever op het Steam Deck.

Als je bereid bent om de framesnelheid op te offeren, kun je de grafische instellingen verhogen of de resolutie iets verhogen naar 30 of 45 FPS.

Ondersteuning van controllers

Een groot nadeel dat spelers tegenkomen is het gebrek aan controllerondersteuning op het Steam Deck. Momenteel kunnen spelers de besturing van het Steam Deck in geen enkel menu gebruiken, dus voor navigatie is een muis vereist. Er wordt echter verwacht dat er in de komende 1.0-update betere controllerondersteuning beschikbaar zal zijn.

Conclusie

Concluderend kan Last Epoch op het Steam Deck worden gespeeld, waardoor spelers de mogelijkheid hebben om onderweg van het spel te genieten. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals de behoefte aan een muis voor navigatie en het huidige gebrek aan controllerondersteuning, draait de game goed op het Steam Deck met beperkte grafische instellingen. Terwijl de ontwikkelaars de game blijven verbeteren, is het waarschijnlijk dat deze beperkingen in toekomstige updates zullen worden aangepakt. Dus, als je een fan bent van Last Epoch en een Steam Deck bezit, probeer het dan eens en ervaar de wereld van Eterra, waar je ook bent!

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Raging Bolt: de nieuwe koning van Pokémon VGC's metagame
2024-04-10

Raging Bolt: de nieuwe koning van Pokémon VGC's metagame

Nieuws