Nieuws

February 14, 2024

Laatste tijdperk: microtransacties en eerlijke gameplay

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Last Epoch, een actie-RPG, kan misschien niet worden geclassificeerd als een live-servicetitel, maar het is belangrijk om te begrijpen of deze microtransacties bevat of niet.

Laatste tijdperk: microtransacties en eerlijke gameplay

Zijn er microtransacties in Last Epoch?

Last Epoch kost $ 34,99 op Steam en bevat microtransacties. Spelers hebben de mogelijkheid om echt geld in te wisselen voor een in-game valuta genaamd Epoch Points, die kunnen worden gebruikt om cosmetica te kopen in de in-game winkel.

Ontwikkelaar Eleventh Hour Games biedt momenteel verschillende bundels Epoch Points aan voor aankoop op Steam. Deze bundels variëren van 50 Epoch Points voor $ 4,99 tot 200 Epoch Points voor $ 19,99, met extra items in duurdere bundels.

Eleventh Hour Games heeft spelers verzekerd dat er geen pay-to-win-elementen zullen zijn in Last Epoch. De game zal nooit gameplayvoordelen bieden via aankopen met echt geld. Alle artikelen die te koop zijn, zijn puur cosmetisch.

Het perspectief van de ontwikkelaar

Gamedirecteur Judd Cobler legde de opname van microtransacties uit in een forumpost in mei 2023. Hij verklaarde dat het prijskaartje van $ 35 niet bedoeld was als de enige bron van inkomsten voor Last Epoch. De studio heeft andere wegen nodig om inkomsten te genereren en de ontwikkelingskosten te dekken. Cobler erkende ook fouten die tijdens de vroege toegangsperiode van de game waren gemaakt bij het afhandelen van microtransacties.

Aanpassingen en feedback

Naar aanleiding van feedback van fans heeft Eleventh Hour Games aanpassingen aangebracht aan de conversieratio tussen Epoch Points en USD. Nu zijn 10 Epoch Points gelijk aan één dollar, en zijn de prijzen van cosmetica verlaagd. Bovendien worden alle items in de winkel verkocht in stappen van 50 punten, zodat spelers alleen het bedrag uitgeven dat ze nodig hebben.

Concluderend biedt Last Epoch microtransacties in de vorm van Epoch Points, die met echt geld kunnen worden gekocht. Deze microtransacties zijn echter beperkt tot alleen cosmetische items, en de game biedt geen gameplayvoordelen via aankopen met echt geld. De ontwikkelaar heeft rekening gehouden met feedback en aanpassingen gemaakt om een ​​eerlijke en evenwichtige ervaring voor alle spelers te garanderen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Raging Bolt: de nieuwe koning van Pokémon VGC's metagame
2024-04-10

Raging Bolt: de nieuwe koning van Pokémon VGC's metagame

Nieuws