Nieuws

November 1, 2023

Honkai: Star Rail sponsort Chinese teams op TI12 en biedt geweldige Jade-beloningen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Honkai: Star Rail, de veelgeprezen ruimtefantasie-RPG ontwikkeld door HoYoverse, sponsorde beide Chinese teams voor The International 2023 (TI12). Als onderdeel van de promotie voerden ze een campagne waarbij spelers "gratis" Stellar Jade werden aangeboden op basis van hoe de teams zich op het evenement hadden geplaatst.

Honkai: Star Rail sponsort Chinese teams op TI12 en biedt geweldige Jade-beloningen

Stellaire Jade-beloningen

Op basis van de campagne zouden spelers tussen de 100 en 1000 Stellar Jade ontvangen, afhankelijk van de prestaties van Azure Ray of LGD Gaming. Er werd niet gespecificeerd of de waarden zouden worden opgeteld als beide teams binnen de punten zouden eindigen.

LGD Gaming en Azure Ray eindigden respectievelijk 3e en 5e, wat betekent dat Honkai: Star Rail minimaal 600 en mogelijk 1100 Stellar Jade aan spelers zal moeten uitbetalen.

Sponsorgegevens

De omvang van de overeenkomsten van beide teams met Honkai: Star Rail blijft niet bekendgemaakt, hoewel de branding van Honkai: Star Rail prominent op de truien van beide teams stond.

"LGD Gaming en Honkai: Star Rail hebben officieel een samenwerking bereikt! Honkai: Star Rail zal de LGD Dota 2-divisie sponsoren om deel te nemen aan TI 2023. Moge deze reis ons naar de sterren leiden!" - een vertaling van LGD's bericht gelezen.

Verdeling van beloningen

Beloningen worden vanaf vandaag tot 15 november om 06:00 uur uitgedeeld en zijn verkrijgbaar via het in-game mailingsysteem.

Honkai: de unieke aanpak van Star Rail

Het is vermeldenswaard dat het ongebruikelijk is dat een mobiele game als Honkai: Star Rail esports-teams sponsort. De game biedt niet eens een PvP-modus en is puur niet-competitief PvE-plezier. Deze sponsoring sluit echter aan bij de reputatie van HoYoverse als een van de belangrijkste game-ontwikkelaars van China en biedt de mogelijkheid om de game te promoten op een prestigieus esports-evenement. De langetermijnplannen voor de esports-sponsoring van Honkai: Star Rail zijn nog steeds onduidelijk, maar het zal diehard Dota 2-fans zeker kennis laten maken met het mobiele gamegenre.

Nieuwe samenwerkingen in de Dota 2-scène

Met de stopzetting van het Dota Pro Circuit in het komende jaar kunnen toernooien van derden vaker voorkomen in het Dota 2 esports-domein. Dit opent de mogelijkheid voor games als Honkai: Star Rail en Genshin Impact, een ander spel ontwikkeld door HoYoverse, om niet alleen teams te sponsoren, maar ook hele Dota 2-toernooien. Deze sponsoring zou kunnen wijzen op de groeiende overlap tussen casual gaming-titels en de esports-sector.

Deze invloed wordt verder gedemonstreerd door het enthousiasme voor deze mobiele games binnen de Dota 2-gemeenschap. Professionele speler Wang "Ame" Chunyu toonde eerder dit jaar een cosplay van Genshin Impact's personage Childe, en een VALORANT-speler verspeelde zelfs een wedstrijd om voorrang te geven aan het spelen van Honkai: Star Rail.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2

Nieuws