Nieuws

October 29, 2023

Het Call of Duty League 2024-seizoen: einde van het lange laagseizoen en spannend schema onthuld

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Volgens een recent rapport loopt het off-season van de Call of Duty League eindelijk ten einde. Professionele COD-spelers hebben reikhalzend uitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen, aangezien ze de afgelopen vijf maanden zonder concurrentie zaten. Terwijl sommige spelers andere games speelden om de leegte op te vullen, zijn de verwachtingen voor het Call of Duty League 2024-seizoen steeds groter geworden.

Het Call of Duty League 2024-seizoen: einde van het lange laagseizoen en spannend schema onthuld

Het lange laagseizoen

Het laagseizoen in de esportscene van Call of Duty is een terugkerend probleem. Na het Call of Duty League Championship is er meestal een periode van stilte waarin er geen toernooien worden gespeeld. Het laagseizoen werd dit jaar gedeeltelijk opgevuld door de World Series of Warzone, maar dat was niet genoeg om de competitieve geest van de spelers te bevredigen.

CDL 2024-schema

Jacob Hale, een prominente Call of Duty-verslaggever, plaatste onlangs een rapport op Twitter waarin het schema voor het Call of Duty League 2024-seizoen werd geschetst. Hoewel de bronnen niet zijn bevestigd, heeft Hale een sterk trackrecord met Call of Duty esports-nieuws. Volgens zijn rapport zal het seizoen bestaan ​​uit vier grote toernooien en een kampioenschap. Dit zijn de data:

  • Major I: kwalificatietoernooien van 8 december tot 21 januari, LAN van 25 tot 28 januari
  • Major II: kwalificatietoernooien van 16 februari tot 17 maart, LAN van 21 tot 24 maart
  • Major III: kwalificatietoernooien van 12 april tot 12 mei, LAN van 16 tot 19 mei
  • Major IV: kwalificatietoernooien van 24 mei tot 16 juni, LAN van 20 tot 23 juni
  • Kampioenschap: 11 tot 14 juli

Hale vermeldde ook dat Major I in januari in Boston zal worden gespeeld, wat voor interessante weersomstandigheden zou kunnen zorgen. Hij benadrukte dat LAN-evenementen zwaarder zullen wegen dan online competities.

Officiële aankondiging

De officiële aankondiging voor het Call of Duty League 2024-seizoen zal naar verwachting op 2 november worden gedaan door Activision Blizzard. Deze aankondiging zal bevestigen of het door Jacob Hale geschetste schema legitiem is.

De prestigieuze Call of Duty League

De Call of Duty League is het meest prestigieuze toernooi in de Call of Duty esports-scene. Het is de plek waar wereldkampioenen worden gekroond en de teams van het hoogste niveau strijden. Vorig seizoen kwamen de New York Subliners naar voren als drievoudig kampioen en wonnen Major I, Major V en het Call of Duty League Championship. Dit seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen voor de ploeg, maar ze zullen te maken krijgen met zware concurrentie van andere teams.

Houd Esports.net in de gaten voor meer Call of Duty esports-nieuws.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De tweede helft van het ALGS 2024-seizoen: een diepe duik in het esports-fenomeen
2024-06-02

De tweede helft van het ALGS 2024-seizoen: een diepe duik in het esports-fenomeen

Nieuws