Nieuws

November 1, 2023

Gen.G versus BLG: Clash of Titans in de kwartfinales van LoL Worlds

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Er zijn nog maar acht teams over in het League of Legends Wereldkampioenschap en nu de allereerste Zwitserse etappe voorbij is, zullen de zaken in de kwartfinales meer dan ooit verhit raken. Gen.G, die tot nu toe ongeslagen bleef, zal het opnemen tegen de Chinese nummer 2 zaad BLG, in een rematch van MSI eerder dit jaar. Zal Gen.G wraak nemen of zal BLG bewijzen dat ze sterker zijn?

Gen.G versus BLG: Clash of Titans in de kwartfinales van LoL Worlds

Laten we de twee teams uiteenzetten, hun weg naar de overwinning, en onze verwachtingen voor de wedstrijd bepalen.

De evolutie van generaal G gedurende de zomer

Hoewel Gen.G het eerste zaad van de LCK was, dachten niet veel mensen dat ze een dominante kracht zouden zijn op het WK, gezien hun recente optreden bij MSI, waar ze als vierde eindigden. Ze bewezen al snel dat iedereen ongelijk had en scoorden snel 3-0 door spelers als T1 en G2 te verslaan.

Dat gezegd hebbende, moeten ze het nog steeds opnemen tegen de LPL-squadrons, en omdat ze alle vier de Zwitserse etappe doorkwamen, kon het gebeuren dat Gen.G het tegen een van hen zou opnemen.

BLG is een bekende tegenstander waar ze bij MSI tegen speelden en van verloren in de play-offs. Uit een snelle 3-0 bleek dat de LPL in die periode veel sterker was. Het Koreaanse team lijkt echter tijdens de zomersplitsing te zijn geëvolueerd en op een geweldig groeitraject te zijn gesprongen.

Het team is niet alleen heel duidelijk in het spelen van het algehele macrospel, maar zelfs de spelers maken minder mechanische fouten. De grootste zwakte van generaal G in de eerste seizoenshelft was Doran, die werd uitgebuit in een op de topstrook gerichte carry-meta. Hoewel er nog steeds enkele carry-picks beschikbaar zijn, is hij veel beter in het stabiliseren van de baan. Bovendien verbeterde hij zich ook veel, en omdat de andere vier spelers al bijna op het hoogste niveau speelden, is deze Gen.G-opstelling beangstigend op Worlds.

Zal BLG vertrouwen op GigaBIN?

Aan de andere kant is BLG enigszins achteruitgegaan in vergelijking met hoe ze bij MSI waren. Niet op mechanisch niveau, maar hun coördinatie lijkt soms niet goed te zijn, waardoor vijanden meer mogelijkheden krijgen om te exploiteren.

Een ander ding is dat Bin op de bovenste rij niet echt hetzelfde niveau van dominantie op de bovenste rij heeft kunnen uitoefenen. Ik denk dat dit komt doordat de meta op de bovenste rij evolueert en BLG hun aandacht verschuift naar een bot-lane carry-meta met Elk, die meer dan 33% van de schade van het hele team aanricht.

Het zal spannend zijn om te zien of BLG zal proberen meer speelruimte te geven aan hun toplaner of dat ze zich willen concentreren op de botlane-matchup. Jungler Xun zal een sleutelrol spelen in deze wedstrijd, vooral als hij het opneemt tegen iemand als Peanut, die bekend staat als een enabler gedurende zijn hele carrière.

GEN versus BLG-voorspellingen

Het WK van dit jaar heeft ons veel verrassingen opgeleverd, waardoor een aantal van onze verwachtingen overboord zijn gegooid. Dat gezegd hebbende, zijn onze LoL Worlds Power Rankings nog steeds enigszins relevant en accuraat, vooral in de bovenste helft van het klassement.

De kwartfinale van het WK tussen GEN en BLG zal moeilijk te voorspellen zijn, omdat beide teams het potentieel hebben om elkaar te verslaan, en het zal in hoge mate afhangen van hoe de twee teams op de dag verschijnen. Gebaseerd op wat we tot nu toe hebben gezien en hoe de algemene meta is, zou ik waarschijnlijk een beetje de voorkeur geven aan GEN, vooral gezien het feit dat ze in Game 1 een nevenselectie zullen hebben.

BLG zal echter in de meeste games van de serie nauw kunnen vechten, en het zou me niet verbazen als ze tenminste één overwinning in de serie zouden behalen. 3-1 is wat ik voorspel, maar het zou mij niet verbazen als we naar Silver Scrapes zouden gaan.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws