Nieuws

November 17, 2022

eSports, een ontwrichtende kracht bij weddenschappen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Het lijdt geen twijfel dat eSports een ontwrichtende kracht is in de gokscene. Steeds meer gokkers zetten in op eSports-toernooien en -evenementen, terwijl bookmakers terrein verleggen om te profiteren van het potentieel van eSports-weddenschappen. Maar de grote vraag is: wat brengt de toekomst? 

eSports, een ontwrichtende kracht bij weddenschappen

In deze samenvatting kom je meer te weten over de infiltratie van eSports in de online gokscene, de factoren die de groei stimuleren, recente trends en meer.

De geschiedenis van eSports-weddenschappen gaat terug tot ongeveer 2014, toen sommige goksites gokmarkten begonnen aan te bieden. Niet veel gokkers wisten echter van eSports en sommige gokkers dachten dat de wedstrijden waren opgelost.

Esports en eSports wedden in cijfers

Videogames zijn de afgelopen tien jaar exponentieel gegroeid. Tegenwoordig is het een van de snelstgroeiende markten, met recente onderzoeken die aantonen dat de wereldwijde eSports-markt in 2019 ongeveer $ 957,5 miljoen waard was en in 2022 is uitgegroeid tot een industrie van $ 1,08 miljard.

En het is niet alleen eSports dat groeit; eSport-weddenschappen zijn ook getuige van een exponentiële groei. Tien jaar geleden draaide het gesprek voornamelijk om wat eSports is in plaats van: hoe te wedden op eSports. Maar vandaag zijn eSports-weddenschappen net zo populair als ooit tevoren. 

Volgens gegevens gepubliceerd door Business Research Insights, werd de gokindustrie voor eSports in 2021 gewaardeerd op $ 9.749 miljoen en zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 13,7% om uit te groeien tot een markt van $ 24.190 miljoen.

De bovenstaande statistieken geven duidelijk aan dat online eSports-weddenschappen een enorme industrie is. Dit roept de vraag op, wat heeft de sporadische groei van eSports-weddenschappen aangewakkerd? Welnu, er zijn verschillende factoren achter de plotselinge interesse in eSports onder gokkers.

Ten eerste is het feit dat videogames een enorme aanhang hebben. De laatste rapporten geven aan dat er tegen het einde van 2022 meer dan 500 miljoen eSports-enthousiastelingen zullen zijn. De toernooien trekken ook enorme kijkers, met de Free Fire World Series 2021 aan de leiding na een record van 5,41 miljoen piekkijkers. Van de meer dan 5 miljoen kijkers is een aanzienlijk aantal aan het wedden.

Een andere factor is de beschikbaarheid van gokoperators die eSports-wedmarkten aanbieden. In tegenstelling tot in het verleden bieden veel e-gaming goksites tegenwoordig spelers de kans om het hele jaar door te wedden op de beste eSports-competities en -toernooien. 

Sommige zijn gerenommeerde bookmakers die eSports-wedmarkten hebben toegevoegd, terwijl andere nieuwe sites zijn die zich alleen op eSports richten. Het is ook vermeldenswaard dat sommige gokbedrijven actief zijn in het eSports-ecosysteem en eSports-teams sponsoren.

Er zijn er ook veel toernooien en competities worden het hele jaar door gehouden, dus gokkers kunnen de gokmarkten niet missen, of het nu Dota 2-wedmarkten, Call of Duty, Valorant, League of Legends, enz. zijn. Deze toernooien trekken aanzienlijke prijzenpotten aan waar eSports-outfits hun ogen op richten.

Misschien wel het grootste aspect dat de eSports-gokindustrie heeft gevormd, is de pandemie. Nadat live wedstrijden waren stopgezet om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen, vulde eSports het gat nu professionele atleten het op afstand konden uitvechten.

De toekomst van eSports-weddenschappen

Zoals eerder vermeld, heeft eSports-weddenschappen een mooie toekomst. Alle prognoses laten zien dat eSports-weddenschappen een blijvertje zijn, ook al kan het traditionele sporten in de gokscene niet overtreffen. Maar nu al overtreft het virtuele sporten. Dus, wat zijn enkele van de factoren die de toekomst van eSports-weddenschappen zullen bepalen?

Ten eerste is er de groei van eSports. Naarmate eSports blijft groeien, zullen ook eSports-weddenschappen toenemen. Een ander aspect dat de markt voor eSports-weddenschappen zal vormgeven, zijn de partnerschappen tussen belangrijke spelers in eSports en gokoperators. eSport-weddenschappen ontwikkelen innovatieve strategieën die hen op de eerste rij plaatsen in eSports-toernooien en competities.

Ook eSports-weddenschappen gaan een grote rol spelen bij de ontwikkeling van eSports-weddenschappen. Om de concurrentie voor te blijven, eSports-bookmakers lucratieve bonussen en promoties voor eSports-gokkers op een rij zetten.

Het competitieve karakter van eSports zal ook een belangrijke drijfveer zijn voor de ontwikkeling van eSports-weddenschappen. Tegenwoordig hebben veel eSports-fans hun favoriete eSports-team, net zoals teams in traditionele sporten die-hard fans hebben die niet alleen hun teams zien spelen, maar er ook op wedden.

Ten slotte zullen ontwikkelingen zoals wedden op jezelf, ook de groei van eSports-weddenschappen stimuleren nu casual gamers de kans krijgen om op zichzelf te wedden. Livestream-functies direct vanaf de goksite betekenen ook dat spelers alle actie kunnen volgen en zelfs kunnen wedden op live wedstrijden. Aan de andere kant zijn er sites met eSport-wedtips die wedstrijdvoorspellingen aanbieden.

Afsluiten

Dat is het, mensen, een overzicht van hoe eSports-weddenschappen zijn geëvolueerd en het traject ervan. Op dit moment is wedden op eSports een grote industrie en het vertoont geen tekenen van vertraging. 

Verwacht dat de industrie de komende jaren zal groeien en gokopties zoals virtuele sporten domineert. Maar uiteindelijk heeft het niet het potentieel om traditionele sportweddenschappen te overtreffen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2

Nieuws