Nieuws

March 10, 2022

Dota 2 Nieuw DPC-seizoen begint

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Dota 2-fans over de hele wereld gaan weer een spannend jaar tegemoet nu het nieuwe seizoen van het Dota Pro Circuit (DPC) van start gaat. Het seizoen van de Valve begon op 29 november 2021. Dota 2-teams zullen het tegen elkaar opnemen in regionale competities, op zoek naar een ticket voor The International (TI).

Dota 2 Nieuw DPC-seizoen begint

Het nieuwe seizoen heeft dezelfde opzet als het seizoen 2021. In plaats van dat teams worden uitgenodigd voor TI, komen winnaars van de regionale competities op basis van het aantal punten rechtstreeks in aanmerking. Door kleine veranderingen zal het aantal toernooien echter toenemen om meer teams een kans op kwalificatie te bieden. Er zijn drie majors, drie regionale competities en een laatste wedstrijd voor teams die net buiten de kwalificatieslots vallen.

Wat te verwachten in het nieuwe seizoen

Spelers hebben nu nog een kans om hun regionale superioriteit te bewijzen wanneer ze het opnemen tegen teams in hun regio. Fans hebben ook de mogelijkheid om te volgen, te steunen of zelfs wedden op Dota 2 teams. Teams die de registratie hebben gemist, zijn nu verjaard.

Nieuwe gevechtspas

Valve heeft er een extra toegevoegd om ze twee passen te maken in het nieuwe seizoen, waar fans en spelers er maar één per jaar krijgen. Dit is een reactie op de pandemie waardoor de laatste editie van The International werd uitgesteld. Dit zal een welkome aanpassing zijn voor liefhebbers van de grotendeels populaire competitie. 

De nieuwe pas wordt vrijgegeven voor de regionale edities van het seizoen. De pas geeft teams twee keer per seizoen toegang tot heel veel leuke dingen. De gebruikelijke cosmetica, toeters en bellen zullen beschikbaar zijn.

Bovendien zal er gedurende het seizoen vaker fantasie worden gespeeld. Met behulp van Valve-fantasiekaarten kunnen spelers wekelijkse roosters kiezen. Deze zullen worden gebruikt om punten te verzamelen die de kans vergroten om zoetere en grotere beloningen te krijgen met de gevechtspas.

Sterkere concurrentie

Met de uitgebreide kwalificatiepool zullen er in het nieuwe seizoen meer competitieve teams zijn. Het afgelopen seizoen werd gewonnen door Team Spirit, een outfit die grotendeels werd gezien als underdog en outsider. Dit seizoen zullen de reuzen die zich voelen bij de uiteindelijke winnaars erop uit zijn om een statement te maken. Dit maakt de games nog spannender voor fans.

Beperkte aanwezigheid

Terwijl de wereld uit de pandemische beperkingen leek te komen, betekent de ontdekking van nieuwe varianten dat toernooiorganisatoren meer veiligheidsmaatregelen moeten nemen. De capaciteit van mensen die naar de locaties gaan, wordt aanzienlijk verminderd. Bewijs van vaccinatie kan op sommige plaatsen een noodzaak zijn.

Dat gezegd hebbende, zouden de Dota 2-competities uitstel moeten bieden op een moment dat de pandemie somberheid wil verspreiden. Naast de $ 280.000 prijzen die in elke regio te winnen zijn, is de spanning van het kijken naar teams die tegen elkaar strijden iets om naar uit te kijken in elke regio. Fans kunnen er ook voor kiezen om sommige games online te volgen om fysiek contact te verminderen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws