Nieuws

October 28, 2023

De kracht van gaming-influencer-marketing: de industrie vormgeven en verbinding maken met het publiek

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

De afgelopen decennia zijn videogames een van de meest populaire recreatieve, competitieve en culturele bezigheden geworden. Nu de game-industrie boomt en tegen 2027 naar verwachting een marktomvang van 521,6 miljard dollar zal bereiken, zijn uitgevers voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om in contact te komen met hun spelers.

De kracht van gaming-influencer-marketing: de industrie vormgeven en verbinding maken met het publiek

Waarom influencermarketing voor games?

Gaming-influencer-marketing is in opkomst, waarbij merken samenwerken met gamers om hun enorme publiek aan te boren. In 2022 bereikte influencermarketing in games meer dan 4,4 miljard dollar, wat de effectiviteit ervan onderstreept.

Influencers hebben bewezen beter te zijn dan merken in het opbouwen van vertrouwen en het betrekken van hun publiek. Gaming-kijkers zijn ruim 50% loyaler dan het gemiddelde publiek, waardoor ze een ideale keuze zijn voor het promoten van videogames.

Een korte geschiedenis van gaming-influencer-marketing

Marketing voor gaming-influencers kende een uitdagend begin, waarbij uitgevers aanvankelijk sceptisch stonden tegenover betaalde gesponsorde inhoud. De opkomst van YouTube en Let's Plays halverwege de jaren 2010 maakte echter de weg vrij voor gaming-beïnvloeders om hun ervaringen te delen en de conversiepercentages voor uitgevers te verhogen.

Twitch, het gerenommeerde livestreamplatform, zorgde voor een verdere revolutie in het marketinglandschap van gaming-influencers door een platform aan te bieden waarop gamers in realtime contact kunnen maken met hun publiek. Esports speelde ook een belangrijke rol in de groei van gaming-influencer-marketing, waarbij competitieve gaming-evenementen miljoenen kijkers trokken.

Vormgeving van de industrie

De populariteit van gamingcontent op YouTube en Twitch leidde tot de oprichting van gespecialiseerde gaming-influencer-marketingbureaus en -netwerken. Deze bureaus stroomlijnden partnerschappen en zorgden voor het succes van influencer-marketingcampagnes.

Marketing voor gaming-influencers breidde zich uit naar nieuwe platforms zoals TikTok en Instagram, waardoor het belang ervan in de branche verder werd versterkt. Vooral TikTok heeft gamers een unieke kans geboden om hun werk te laten zien en met een breder publiek in contact te komen.

Influencer-marketing in gaming vandaag

Gaming-influencer-marketing is overgegaan van een experimentele benadering naar een mainstream en essentiële strategie om het gamingpubliek effectief te bereiken. Invloedrijke gaming-persoonlijkheden als Ninja en PewDiePie demonstreren het bereik en de invloed die gaming-influencers hebben.

Game-uitgevers, van indie-ontwikkelaars tot grote spelers in de industrie, hebben de cruciale rol onderkend van gaming-beïnvloeders bij het promoten van hun game-releases. Partnerschappen met influencers zijn een integraal onderdeel geworden van hun marketingstrategie, wat tot aanzienlijke succesverhalen heeft geleid.

Kortom, gaming influencer marketing heeft de manier veranderd waarop game-uitgevers in contact komen met hun publiek. Met de kracht om het gaminglandschap vorm te geven, zijn influencers een onmisbaar onderdeel geworden van het gamingmarketing-playbook.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws