Nieuws

November 14, 2023

Comfort en prestaties optimaliseren: de impact van Secretlab op Worlds 2023 Esports

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Invoering

Worlds 2023 x Secretlab – Ergonomie voor professionele esports-atleten

Comfort en prestaties optimaliseren: de impact van Secretlab op Worlds 2023 Esports

Worlds 2023 bereikt zijn laatste fase, met de langverwachte wedstrijd tussen WBG en T1 gepland voor 19 november. Terwijl deze twee teams strijden om de kampioenstitel, is het van cruciaal belang om het belang van ergonomie in het moderne tijdperk van esports te erkennen. We spraken met Secretlab, de wereldwijde sponsor en officiële voorzitterpartner van LoL Esports, over hun niet aflatende inspanningen om spelers het beste comfort te bieden op Worlds 2023.

De rol van Secretlab in LoL Esports

Secretlab is al enkele jaren een belangrijke speler in de wereld van LoL Esports en heeft een langdurige samenwerking met Riot Games opgebouwd. Als officiële Chair Partner gedurende vijf opeenvolgende jaren heeft Secretlab bewezen de ultieme zitervaring voor gamers te bieden. Deze samenwerking is een bewijs van de toewijding van het bedrijf aan het leveren van uitzonderlijk comfort, waardoor spelers op hun best kunnen presteren in wedstrijden met hoge inzet, zoals die op Worlds. Hoewel mechanica en strategie cruciaal zijn in e-sports, speelt zitcomfort ook een grote rol, omdat dit een aanzienlijke invloed kan hebben op de prestaties en gezondheid van spelers, vooral in de stressvolle spelomgeving.

De impact van gamen op de gezondheid van spelers

Dr. Lindsey Migliore, Esports Medicine & PMR-arts en oprichter van GamerDoc, benadrukt de tol die professionele esports eisen van lichaam en geest. Vanwege het meedogenloze schema, de repetitieve bewegingen die nodig zijn om te spelen en de beperkte vrije tijd, zijn spelers vatbaar voor spier- en zenuwblessures. In de meeste gevallen stellen spelers de behandeling uit en wachten ze tot het laagseizoen om te revalideren. Voor teams die zich kwalificeren voor internationale toernooien zoals Worlds wordt hun schema echter verlengd, wat resulteert in nog kortere hersteltijden. De combinatie van intense scrimmages, solo-wachtrijsessies laat op de avond, slaapgebrek door een jetlag en verhoogde trainingsbelasting vóór wedstrijden verergert de fysieke en mentale belasting voor spelers nog verder.

Het belang van design in comfort

Als je het belang van ergonomie over het hoofd ziet, kan dit leiden tot burn-out, polsblessures en andere ernstige problemen die de prestaties van spelers en teams aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Secretlab werkt samen met professionals zoals Dr. Migliore om de best mogelijke gamingstoel te ontwerpen voor lange gamesessies. Het bedrijf is van mening dat beweging de sleutel is tot het verlichten van stress op het lichaam. Hun stoelen zijn ontworpen om natuurlijke bewegingen te stimuleren en tegelijkertijd de juiste hoeveelheid comfort en ondersteuning te bieden. Kenmerken zoals de gepatenteerde zitbasis met kiezelsteen in de TITAN Evo geleiden de lichamen naar het midden voor een gelijkmatigere drukverdeling, terwijl de uitlopende randen voldoende bewegingsruimte creëren. Bovendien wordt spelers die moeite hebben met het behouden van de juiste houding vanwege de nabijheid van het scherm, geadviseerd om zich uit te rekken of pauzes te nemen tijdens rondes of time-outs.

Overgang van professionals naar gewone gebruikers

Gamingstoelen zijn niet alleen gunstig voor esporters, maar ook voor mensen die langere tijd op hun werkplek doorbrengen. Secretlab erkent de uiteenlopende activiteiten die mensen ondernemen, zoals het typen van rapporten, het bijwonen van virtuele vergaderingen, gamen en zelfs dutjes doen. De stoelen van het bedrijf zijn ontworpen om natuurlijke verschuivingen en aanpassingen in de houding tijdens deze activiteiten op te vangen. Met het 4-weg L-ADAPT-lumbale systeem kunnen gebruikers de kromming van de wervelkolom buigen tijdens de overgang tussen houdingen. Naast lendensteun zijn de juiste arm- en voetposities essentieel om stress te verminderen en de zitervaring te verbeteren. Armleuningen moeten ervoor zorgen dat de onderarmen horizontaal kunnen liggen, waardoor overmatige druk op de binnenkant van de elleboog wordt vermeden. Voeten moeten stevig op de grond worden geplant en Secretlab biedt een professionele voetsteun voor personen die de grond niet kunnen bereiken. Voor optimaal comfort wordt ook aanbevolen een stevige onderrug tegen de rugleuning van de stoel te houden en de gewrichten tijdens pauzes soepel te houden.

Zorgvuldig ontwerpproces

Het leiderschap van Secretlab in de gamingstoelenindustrie komt voort uit hun focus op ergonomie en een multidisciplinaire benadering van ontwerp en ontwikkeling. Hun vlaggenschipproduct, de TITAN Evo, is ontworpen om een ​​gelijkmatige gewichtsverdeling te garanderen en biedt volledige aanpassing voor individuele ondersteuning en positievoorkeuren. Elk ontwerp ondergaat strenge gebruikerstests, inclusief drukkartering, om ervoor te zorgen dat het gebruik in de praktijk het concept van ultiem comfort handhaaft. Hoewel andere merken misschien proberen de stoelen van Secretlab te imiteren, resulteert hun gebrek aan begrip achter het ontwerp er vaak in dat ze er niet in slagen een samenhangend product te leveren dat ergonomisch comfort op de lange termijn bevordert.

Conclusie

Nu de finale van het WK 2023 nadert, zal Secretlab zowel WBG als T1 ondersteunen met hun gamestoelen, waardoor spelers op de meest comfortabele manier hun beste prestaties kunnen leveren. Het belang van ergonomie in e-sports kan niet genoeg worden benadrukt, omdat het een directe invloed heeft op de gezondheid, het welzijn en de algehele prestaties van spelers. De toewijding van Secretlab om uitzonderlijk comfort en design te bieden, is een bewijs van hun toewijding aan de esports-gemeenschap. Of het nu gaat om professionele esports-atleten of gewone gebruikers, de gamingstoelen van Secretlab bieden de perfecte mix van comfort, ondersteuning en maatwerk, waardoor een optimale zitervaring voor iedereen wordt gegarandeerd.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

Meer dan 100 spelers strijden in TFT Set 11's eerste EMEA Golden Spatula Cup
2024-04-25

Meer dan 100 spelers strijden in TFT Set 11's eerste EMEA Golden Spatula Cup

Nieuws