Nieuws

November 9, 2023

Activision's team RICOCHET introduceert 'Splat' om cheaters in Call of Duty te bestrijden

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Activision's Team RICOCHET heeft gewerkt aan spannende updates voor de anti-cheat engine ter voorbereiding op de lancering van Modern Warfare 3 en de volgende generatie van Warzone. In een recente blogpost werden Call of Duty-fans geïnformeerd over de nieuwe functies die naar RICOCHET komen, waarbij één specifiek anti-cheat-mechanisme opvalt door zijn hilariteit.

Activision's team RICOCHET introduceert 'Splat' om cheaters in Call of Duty te bestrijden

Maak kennis met 'Splat'

Het opvallende kenmerk van de update heet ‘Splat’. Deze monteur is ontworpen om het spel onspeelbaar te maken voor valsspelers door op een humoristische manier met hun gameplay te knoeien. Wanneer in de pre-game lobby wordt ontdekt dat een speler vals speelt, zal hij/zij zonder parachute uit het toegangsvliegtuig springen. En als een valsspeler wordt gedetecteerd nadat hij met succes is ingezet, wordt zijn snelheid aangepast, wat resulteert in een val van 3.000 meter die hem onmiddellijk doodt. Het is een bizarre maar effectieve manier om met valsspelers om te gaan.

Veiligheid en effectiviteit

Team RICOCHET heeft benadrukt dat de 'Splat'-functie veilig is en alleen wordt geactiveerd voor gedetecteerde valsspelers. Het wordt niet geactiveerd door op spelers gebaseerde rapportage. Deze zekerheid is belangrijk om het vertrouwen van de speler in het anti-cheatsysteem te behouden. Het RICOCHET Anti-Cheat-logo is zelfs aan de kill-feed toegevoegd om in realtime visuele bevestiging te bieden van de bescherming van het systeem.

Machine Learning voor verbeterde detectie

Naast de 'Splat'-functie maakt Team RICOCHET gebruik van Machine Learning om nieuw cheatgedrag in client- en servergegevens te identificeren. Met deze technologie kunnen ze abnormaal gedrag actief aan de kaak stellen en de gemeenschap beschermen tegen valsspelers. Door dagelijks ongeveer 700 gameplay-clips te analyseren, werkt Team RICOCHET aan het bestrijden van de constante toestroom van valsspelers in de Call of Duty-gemeenschap. Met behulp van de nieuwe 'Replay Investigation Tool' kan het Machine Learning-model automatisch tot 1.000 clips per dag beoordelen, en dit aantal zal naar verwachting groeien.

Conclusie

Het is bemoedigend om te zien dat Activision zich inzet voor het aanpakken van cheaters in Call of Duty. De introductie van de 'Splat'-functie en het gebruik van Machine Learning tonen hun toewijding aan het beschermen van de game-ervaring voor legitieme spelers. Hoewel er nog steeds ruimte is voor verbetering, zijn deze updates een stap in de goede richting. Houd Esports.net in de gaten voor meer Call of Duty-nieuws.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Raging Bolt: de nieuwe koning van Pokémon VGC's metagame
2024-04-10

Raging Bolt: de nieuwe koning van Pokémon VGC's metagame

Nieuws