Nieuws

July 7, 2022

Aankomende CS: GO-evenementen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Miljoenen fans volgen dagelijks esports over de hele wereld. Field Level Media brengt een reeks overzichten uit om fans kennis te laten maken met de meest populaire titels, teams en persoonlijkheden. De spellen hebben betrekking op verschillende formaten, soorten competitie en schema's.

Aankomende CS: GO-evenementen

Counter-Strike: Global Offensive, of gewoon CS: GO, is een multiplayer first-person schietspel uitgegeven door softwareleverancier Valve. Het werd in 2012 gepubliceerd als de vierde editie van de Counter-Strike-gameserie. Valve heeft de game vanaf december 2018 gratis te spelen gemaakt. Elke online gespeelde gamemodus ondersteunt matchmaking. Op deze manier past het de Anti-Cheat van de softwareleverancier toe om vals spelen en gamers met vergelijkbare vaardigheidsniveaus te dwarsbomen.

Aankomende Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO)-evenementen

Er zijn verschillende toernooien gepland voor dit jaar. Deze toptoernooien bevatten 's werelds beste spelers en teams. Sommige evenementen zijn bevestigd, locaties en data zijn al vastgesteld.

Ze staan ook op de beste goksites voor esports. Naarmate online esports-weddenschappen groeien, nemen veel online gokbedrijven CS: GO-evenementen op hun gokmarkten op. Er komen ook sites aan die tips voor esport-weddenschappen aanbieden.

PGL Major Antwerpen 2022

De PGL Major Antwerpen, de eerste CS:GO Major van 2022, vond plaats tussen 9 en 22 mei. Het is de eerste keer dat een CS: GO Major in België wordt gehouden. Vierentwintig teams van over de hele wereld streden om een prijzenpot van $ 1 miljoen en de titel van grote kampioen.

Het CS:GO-circuit zit vol met competities van hoge kwaliteit, maar de majors blijven opvallen. PGL, hetzelfde bedrijf dat de Stockholm Major in 2021 organiseerde, zal de 17e editie van het door Valve gesponsorde evenement organiseren.

Het Zwitserse systeem zal worden gebruikt in Amerikaanse en Europese RMR-evenementen, waarbij teams worden gekoppeld op basis van hun toernooirecord. Deze Europese RMR is opgesplitst in twee evenementen, A en B. Deze splitsing is te wijten aan de vele aanwezige teams en het belang van de belangrijkste slots op de lijn.

De progressie- en eliminatiewedstrijden zullen best-of-three-wedstrijden zijn, terwijl de resterende games single-map-zaken zijn. Als een team drie wedstrijden op rij verliest, wordt het automatisch uitgeschakeld.
Challengers, Legends en Champions zijn de drie etappes van de PGL Major Antwerp. De eerste twee vinden plaats achter gesloten deuren in een studiosetting, de derde voor een publiek in het Antwerpse Sportpaleis, dat plaats biedt aan 18.000 mensen.

IEM Intel Extreme Masters XVII

Deze editie vindt plaats tussen 30 mei en 5 juni, met een prijs van $ 250.000. Het evenement is een wereldwijde esports-competitieserie die plaatsvindt in landen over de hele wereld. Vanaf 2022 zijn deze esports-kampioenschappen gecertificeerde competities die worden gesponsord door Intel. Turtle Entertainment is het bedrijf dat eigenaar is van de competitie. De competitie bestaat vanaf 2022 16 seizoenen. De seizoensfinales worden gehouden in Katowice, Polen. Veel steden over de hele wereld organiseren halverwege het seizoen evenementen, waaronder Chicago, Shanghai en Sydney.

BLAST Premier BLAST Premier: voorjaarsfinale 2022

BLAST Premier Spring is een van de twee seizoensgebonden CS: GO-competities van het BLAST-ecosysteem. Met een totale prijzenpot van $ 2.475.000 verdient het hele circuit een boost aan prijzengeld. De opzet van het evenement lijkt sterk op die van het voorgaande jaar. Het festival vindt plaats tussen 15 juni en 19 juni.

Sommige podia van het BLAST Premier-evenement worden dit jaar online gespeeld. Voor die fase van de competitie is er een regionale splitsing. Het evenement is een van de belangrijkste CS:GO-toernooien. Teams strijden om geldprijzen en een plek in de Global Finals om de winnaar. Bij alle BLAST-evenementen krijgen de beste teams ook punten voor het BLAST-klassement.

IEM Intel Extreme Masters XVII

Tussen 5 en 17 juli 2011 wordt de IEM Intel Extreme Masters XVII geplaatst in Keulen, Duitsland. De prijzenpot van deze editie zal $1.000.000 bedragen. Er zullen twee dubbele eliminatiegroepen zijn in het formaat. De beste drie squadrons gaan door naar de knock-outs, met acht deelnemers in elke poule. De winnaars van de groepsfase gaan door naar de halve finales. Als koplopers gaan de runners-up van de groepsfase door naar de kwartfinales. Ten slotte gaan ook de als derde geplaatste teams in de groepsfase door naar de kwartfinales.

Andere gelegenheden

Later in het jaar zullen er ook nog een aantal wedstrijden zijn. De locaties voor dit evenement zijn echter nog niet bekend. Tussen 19 en 28 augustus vindt de BLAST Premier: Fall Groups 2022 plaats. De winnaar van het evenement krijgt $ 177.498 aan prijzengeld.

De ESL Pro League is een wedstrijd die elk jaar plaatsvindt. ESL Pro League seizoen 16 vindt plaats van 31 augustus tot 2 oktober. De winnaar ontvangt een prijs van $ 835.000. De locatie van dit evenement is echter nog niet bekend. Tussen 23 november en 27 november vindt BLAST Premier: Fall Finals 2022 plaats. Dit toernooi heeft een prijzenpot van $ 425.000. De BLAST Premier: World Final 2022 vindt plaats in december. De winnaar krijgt $1 miljoen voor het toernooi, dat plaatsvindt tussen 14 juli en 18 augustus.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De tweede helft van het ALGS 2024-seizoen: een diepe duik in het esports-fenomeen
2024-06-02

De tweede helft van het ALGS 2024-seizoen: een diepe duik in het esports-fenomeen

Nieuws