Terminology

January 19, 2023

eSports-voorwaarden en Lingo die u moet kennen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Sett is angstaanjagend in de late game. Dit niveau van tankpotentieel, in combinatie met zo'n hoge DPS-output, kan verwoestend zijn voor teams die geen AoE-crowdcontrol hebben. Zijn draagpotentieel zal sneeuwballen als hij de Rode Buff opnieuw kan stelen.

eSports-voorwaarden en Lingo die u moet kennen

Je hebt waarschijnlijk geen enkel woord van die verklaring begrepen, tenzij je een fervent League of Legends-speler bent. Dat is een probleem, vooral als je wilt wedden op League of Legends-spellen.

Maar u maakt zich geen zorgen; u plaatst uw weddenschappen op Valorant, niet op de League of Legends. Rechts? Niet! De League of Legends heeft zijn taal, maar het is niet de enige. Elke eSports-franchise heeft in wezen zijn eigen jargon dat exclusief wordt begrepen door zijn fanbase. Als je geen gamer bent, maar denkt dat wedden op eSports spannend lijkt, staat je een zware rit te wachten.

Gelukkig zijn de meest gebruikte termen die verband houden met weddenschappen in esports verzameld op één handige locatie: deze deskundige gids. Als je dit artikel eenmaal hebt gelezen, hoef je niet meer te raden wat sommige unieke woorden voor eSports-weddenschappen betekenen.

eSports-games en -franchises

In het eerste deel van deze eSports-termenlijst zullen we de vele spellen doornemen die de basis vormen van de eSports-industrie en de gokwereld. U moet de regels van elk spel leren kennen en de verschillende inzetalternatieven die ermee verbonden zijn. Dat komt omdat de regels van elk spel uniek zijn en verschillende sites verschillende speelmogelijkheden bieden. Veel van deze spellen hebben afgekorte titels, dus bekendheid met deze afkortingen is ook nuttig om te bepalen op welke een speler precies inzet.

CS: GO — Counter-Strike: Wereldwijd offensief

Een van de meest gespeelde games, CS: GO, staat voor "Counter-Strike: Global Offensive" Het werd voor het eerst gelanceerd in 2012 en het is een first-person shooter voor meerdere spelers waarin spelers om beurten spelen als de Counter-Terrorists of Terrorists via verschillende kaarten en omgevingen.

CoD — Call of Duty

Call of Duty, beter bekend als CoD, is een serie first-person shooter-videogames dat wereldwijd enorm veel succes heeft gekend. Spelers hebben verschillende inzetmogelijkheden in dit spel.

DotA 2 — Verdediging van de Ouden 2

Defense of the Ancients 2 (DotA 2) is de opvolger van het veelgeprezen origineel. Dota 2 is een online gevechtsspel voor meerdere spelers, net als League of Legends en Heroes of the Storm.

Haardsteen

Hearthstone heeft geen kortere titel en schittert door de unieke gameplay die het biedt. In plaats van te vechten, verwerven spelers in Hearthstone digitale kaarten en zetten ze deze strategisch in om hun tegenstanders te verslaan.

HotS - Helden van de Storm

Heroes of the Storm, of HotS, is een MOBA vergelijkbaar met League of Legends. Dit spel wordt, net als vele andere, gespeeld in een arena-omgeving en moedigt deelnemers aan om hun vindingrijkheid en strategie te gebruiken.

LoL - League of Legends

LoL staat voor League of Legends, een multiplayer-game die wordt beschouwd als een van de de meest populaire eSports-games in de wereld. Een arena-instelling op het slagveld wordt gebruikt voor gameplay.

Overwacht

Overwatch is een team-eSport dat zich richt op dit soort samenwerking en op samenwerking gebaseerde gameplay, waardoor teams kunnen pronken met hun vaardigheden en capaciteiten terwijl ze samenwerken.

Raket Liga

Rocket League is een heel ander genre van de spellen hierboven; het is een soort voetbal waarin spelers auto's besturen om doelpunten te maken.

SC2 - Starcraft 2

SC2, of Starcraft 2, is een ander strategiespel dat is een sterke kanshebber geweest in eSports. Andere games zoals Dota 2 en League of Legends hebben onlangs hun roem overtroffen.

eSports-genres

Vervolgens bespreken we de algemene eSports-termen die de vele eSports-genres beschrijven die u mogelijk interesseren breid uw reis naar eSports-weddenschappen uit overuren.

MMORPG – Massaal multiplayer online rollenspel

De meest bekende genre-afkorting die er is. World of Warcraft maakte de term populair na het debuut in 2004 als de eerste game waarmee spelers van over de hele wereld met succes met elkaar konden communiceren in een open online multiplayer-omgeving. Als resultaat van de deuren die WoW opende, is er een stortvloed aan MMORPG's ontstaan, die allemaal proberen het succes van Blizzard's vlaggenschiptitel na te bootsen.

RPG - Rollenspel

Maak een personage dat je kunt besturen en kijk hoe het statistieken, vaardigheden en ervaring opdoet. Zowel Second Life als World of Warcraft moedigen spelers aan om in de schoenen van een ander personage te stappen, of dat personage nu een mens is of een andere bizarre soort.

TBS - Turn-based strategie

De meeste TBS'en hebben een structuur die zich in verschillende fasen of wendingen ontvouwt. Je hebt een ronde om je plan in praktijk te brengen en een andere om de effectiviteit ervan te evalueren. Of, in Player versus Player (PvP)-spellen, kun je je zet plannen terwijl de andere speler toekijkt. Het bekendste spel dat op TBS wordt gespeeld, is schaken.

RTS - Realtime strategie

Stel je een voetbalwedstrijd voor. Spelers moeten in een fractie van een seconde beslissingen nemen over hun volgende zetten. Aanpassen. Er is geen tijd voor diepe overweging. De mechanica van real-time strategiespellen (RTS) is ontworpen om spelers uit te dagen door stressvolle situaties na te bootsen.

Games als Starcraft en Age of Empires zijn perfecte voorbeelden.

FPS - First-Person Shooters

Een first-person shooter (FPS) is een soort shooter-videogame waarin de speler de actie ervaart vanuit het standpunt van de hoofdrolspeler terwijl hij directe controle heeft over de hoofdrolspeler in een driedimensionale omgeving en verschillende vuurwapens en andere wapens gebruikt. Geavanceerde 3D- en pseudo-3D-beelden hebben het hardware-ontwerp vanaf het debuut van het genre gestimuleerd, en multiplayer-gaming heeft een cruciale rol gespeeld.

TPS – Third-Person Shooters

In een third-person shooter blijft de camera boven en volgt de hoofdpersoon. De series Metal Gear Solid, Tomb Rider en Resident Evil zijn daar goede voorbeelden van.

MOBA - Multiplayer online gevechtsarena

Multiplayer online battle arena's (MOBA's) zijn real-time strategiespellen (RTS) waarin een enkele speler de leiding neemt over een enkel personage aan een van de twee tegengestelde partijen. Het doel is om de concurrentie uit te schakelen. Op andere momenten moet je een missie vervullen terwijl je de tegenpartij tegenhoudt om te slagen.

TCG - Ruilkaartspel / CCG - Verzamelbare kaartspellen

De eerste van deze op kaarten gebaseerde spellen, Magic: The Gathering, bracht een bloeiende industrie voort. In kaartspellen geven "kaarten" de helden en schurken, monsters en vaardigheden weer waarmee spelers vechten. Hoewel spelers hun collecties niet konden aanraken, werd het model vertaald naar de digitale wereld en werd het een succesvol genre. Miljoenen gamers in titels als Magic: The Gathering Online en HearthStone houden zich dagelijks bezig met kaarthandel. 

Basisvoorwaarden voor eSports in het spel

In het volgende gedeelte van deze lijst met eSports-termen worden de meest elementaire eSports-termen besproken die in de game worden gebruikt. Deze voorwaarden zijn handig bij het maken van prop-weddenschappen of futures, vooral als je live gokt op eSports. We delen ze op basis van het meest populaire eSports-genre dat je tegenkomt.

MOBA eSports

FPS-eSports

Andere basisvoorwaarden voor eSports

laatste woorden

Onze lijst met eSports-termen wordt afgesloten met die laatste paar termen in de eSports-taal. Dit is echter een gedeeltelijke woordenlijst van eSports-woorden. Er bestaan nog steeds veel gespecialiseerde eSports-termen, en dit eSports-jargon evolueert voortdurend in de loop van de tijd.

Om samen te vatten: het begrijpen van elk van de algemene eSports-termen die hierboven zijn weergegeven, kan de uitkomst van uw eSports-weddenschappen bepalen. U kunt het materiaal dat u onderzoekt beter begrijpen voordat u weddenschappen plaatst als u er een beter begrip van heeft.

Dit geldt over de hele linie in competitieve videogames, maar het is vooral relevant voor multiplayer online battle arena (MOBA) -games, die voor nieuwkomers behoorlijk uitdagend kunnen zijn. Niet alleen om te spelen, maar ook om te volgen en op in te zetten. Als je nog steeds problemen hebt en dat wilt vergroot uw kans om weddenschappen te winnen, ga terug naar de lijst met eSports-termen en begin er vertrouwd mee te raken.

Tot slot stellen we het op prijs dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen en we wensen je veel succes bij je inspanningen op het gebied van eSports-weddenschappen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws