Gidsen

March 23, 2023

Rainbow 6 weddenschappen: de ultieme gids

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Het uiteindelijke esports-succes van Rainbow Six Siege leek onvermijdelijk. Als first-person shooter zou het zeker de meest bekwame spelers van over de hele wereld aantrekken. R6S, zoals mensen het noemen, benaderde het FPS-genre tactischer dan andere first-person shooters.

Rainbow 6 weddenschappen: de ultieme gids

Hoewel games als Call of Duty sterk gericht zijn op gewelddadige run-and-gun-gameplay, was de R6S een uniek beest. Tactiek, strategische bewegingen en goed gecoördineerd teamwerk waren essentieel voor de overwinning. In de meeste gevallen zou je elke ronde onmiddellijk verliezen als je gedachteloos in de omgeving zou duiken.

Vanwege het ongekende aspect van dit speelveld is de concurrentie hoog en daarmee het vooruitzicht op het behalen van aanzienlijke geldelijke winsten.

Wat is Rainbow Six?

Tom Clancy's Rainbow Six is een serie videogames uitgegeven door Ubisoft, met Rainbow Six als eerste deel. Sinds het debuut in 2015 is Rainbow Six Siege het spel bij uitstek voor esports-competities, en weddenschappen op Rainbow Six: Siege zijn enorm populair geworden. Teams van vijf strijden tegen elkaar in wedstrijden van aanvaller tegen verdediger, waarbij strategisch teamwerk een cruciale rol speelt in de uitkomst. Spelers doorkruisen verschillende gebieden terwijl ze vechten, en op elk niveau kunnen ze bepaalde structuren slopen om hun tactische opties te vergroten. Het is een first-person shooter met een focus op strategie.

Rainbow Six Siege heeft een breed scala aan spelmodi, elk met zijn eigen specifieke speelstijl:

  • In de Gegijzelde In de competitieve modus is het doel van de aanvallers om de gijzelaar te bevrijden, terwijl het doel van de verdedigers is om ze te stoppen. Om de ronde als verdediging te winnen, moet je alle aanvallers doden of de gijzelaar veilig houden voor de duur van het spel. Aanvallers moeten voorzichtig zijn om de gevangene te redden zonder hem in gevaar te brengen, anders lopen ze het risico het scenario te verliezen.
  • In de Bom In de spelmodus moeten spelers een van de twee verborgen explosieven zoeken en onschadelijk maken. Als de verdedigers de aanvallers kunnen uitschakelen en de ontmanteltool kunnen vernietigen, zullen ze rondes winnen. Als de verdedigers de aanvallers daarna met succes uitschakelen wanneer de ontmanteltool is geïnstalleerd, maar deze niet op tijd onschadelijk kunnen maken, zullen de verdedigers een nederlaag lijden.
  • In de Beveiligd gebied In de modus bewaken de verdedigers een kamer met daarin een houder voor biologisch gevaarlijk materiaal, terwijl de aanvallers deze proberen te beschermen. Beide spelers moeten worden uitgeschakeld om het spel te beëindigen, of het aanvallende team moet de container voor biologisch gevaarlijk materiaal beveiligen terwijl er geen verdedigers kunnen worden gedetecteerd.

Rainbow Six eSports-weddenschapsopties

Deze gokmarkten van Rainbow Six Siege hebben vaak de grootste pools op de beste goksites van Rainbow Six, omdat daar de meeste gokkers hun geld op richten.

Finalist / Toernooiwinnaar

Match-winner-weddenschappen, waarbij je zonder verdere beperkingen de winnaar van een enkel spel of de seriewinnaar kiest, zijn de meest elementaire vorm van esports-weddenschappen. Gokkers mogen verwachten een breed scala aan onvoorspelbaarheid en kansen op deze markten. Hoewel de prestaties van gevestigde leads meestal voorspelbaar zijn, hebben sommige underdogs altijd een kans om te winnen.

Kaart winnaar

Deze weddenschap is een van de "ronduit winnaar"-markten en is gebaseerd op wie als beste uit de bus komt op een bepaalde map in een toernooi. Gokkers moeten voorkomen dat ze de huidige leider van de toernooitafel kiezen als mogelijke kaartwinnaar. Het is niet ongebruikelijk dat een wedstrijd op een kaart afhangt van de prestaties van een of twee spelers in een bepaald team.

Correcte score

Dit is vrijwel hetzelfde als het vorige gedeelte, behalve dat de scorevoorspelling voor Rainbow Six-weddenschappen zo nauwkeurig mogelijk moet zijn. Het is een gok met hoge inzetten waarvoor uitgebreide studie van alle teams en games nodig is, maar de potentiële uitbetaling is aanzienlijk als je wint. Dit type weddenschap vereist de beste inzetstrategie voor Rainbow Six goed te voorspellen.

Over/onder

Een gokker voorspelt dat de cumulatieve punten die zijn gescoord in een R6 esports-toernooi of serielengte binnen een bepaald bereik zullen vallen. Een gokker verliest zijn inzet als hij boven de ingestelde getallen gaat. De hoogst mogelijke score brengt het hoogst mogelijke risico met zich mee en, in zeldzame gevallen, het meeste echte geld dat Rainbow Six-weddenschappen kunnen opleveren.

De meeste moorden

De taak van een gokker is om te voorspellen wie de meeste kills zal maken in een wedstrijd of toernooi. Het is het meest voorkomende type Rainbow Six-weddenschap omdat het zo eenvoudig is: veel teams wijzen hun beste spelers aan als "speciale verwoesters" in de esports-scene en rusten ze uit met de meest dodelijke aanvallen van het spel.

Speciale weddenschappen

Verschillende bookmakers kunnen ook een verscheidenheid aan andere speciale weddenschappen aanbieden. Een van die weddenschappen is het voorspellen of het team de ontmanteltool al dan niet met succes zal inzetten, of een gijzelaar al dan niet gewond zal raken, enzovoort.

De beste Rainbow Six-toernooien om op in te zetten

Als je zoekt professionele Rainbow Six Siege-toernooien, Ubisoft, de uitgever van de game, host er drie en ze zijn allemaal met elkaar verbonden: de Six Invitational, Six Major en Pro League. 

De esports-scene van gamingconventies zoals Gamers8 bevat regelmatig R6 Siege. Last but not least kunnen communityleden uitkijken naar een handvol jaarlijkse esports-competities die worden georganiseerd door game-ontwikkelaars en worden gefinancierd door sponsors uit de industrie. Sommigen van hen worden robuuste vaste eenjarigen, terwijl de meeste eenmalig zijn.

Zes genodigden

De Six Invitational is het primaire Rainbow Six Siege esports-toernooi van Ubisoft. Elk jaar strijden de 20 beste teams in internationale esports-evenementen. Deze teams zijn de kampioenen van regionale wedstrijden en de onbetwiste leiders in esports. De hoofdprijs in de Rainbow Six Siege Invitational is $ 1.000.000 en de totale prijzenpot is $ 3.000.000. Tientallen presentatoren en streamers, ondersteund door een formidabele analytische staf, brachten de playthroughs over naar een internationaal publiek.

De gevechten zijn meedogenloos, het entertainment is opwindend en de uitkomsten van de weddenschappen zijn onverwacht. Gelukkige gokkers kunnen levensveranderende bedragen winnen, ondanks lage weddenschappen wanneer jongere teams spelen onverwachts een regelrechte kampioen te slim af, en obscure spelers worden binnen een dag sterren.

Zes majoor

De Six Major-toernooien van Rainbow Six: Siege zijn iets kleiner, maar een gerenommeerd evenement dat twee keer per jaar plaatsvindt, in mei en november, en is vernoemd naar de gaststad, zoals Six Major Paris. Ubisoft is ook gastheer, en de 16 teams zijn verdeeld in vier groepen: acht regionale kampioenen van de Pro League, zes teams die doorgingen via grote en kleine kwalificatietoernooien, de kampioen van het toernooi van vorig jaar en de favoriet van de gastheer. Gamers op het hoogste niveau worden nog steeds aangetrokken door het prijzengeld van $ 500.000 van het toernooi.

De wereldwijde competitie en de strenge kwalificatieronde openen een grote inzetruimte. Het is niet eenvoudig om elke uitkomst in een Rainbow Six Siege-wedstrijd te voorzien, zoals of de regionale kampioenen elkaar waardig zijn of of de keuze van de uitgever al dan niet doorgaat naar de halve finale. Om hiervan te profiteren, bieden bookmakers een breed scala aan relatief nauwkeurige alternatieven, elk met veel hogere weddenschappen en risico's.

Pro League

Als je op zoek bent naar de volgende grote naam in esports, ga dan niet verder dan de Pro League. Twee keer per jaar, voor elke set van Six Majors, is er een Pro League-seizoen. Er zijn vier verschillende regionale kampioenschappen binnen de Pro League: Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië en de Stille Oceaan. De winnaars gaan door naar de laatste ronde en worden gekozen om deel te nemen aan het Major Championship. Met wedstrijdseries in de Pro League die doorgaans een paar maanden duren, heeft een gokker voldoende tijd om favoriete teams te winnen en te analyseren.

Pro League-weddenschappen zijn zowel de meest uitdagende als de meest eenvoudige in de branche. Het is een ontmoetingsplaats voor de weinige doorgewinterde teams met een uitgebreide lijst van overwinningen en de vele opkomende squadrons met weinig of geen dergelijke prestaties op hun naam. De uiteindelijke overwinning is meestal zeker, maar toch gebeuren er wonderen. Underdogclubs kunnen echter veel winnen voor gokkers in verschillende games en seizoenen.

Wedtips voor Rainbow Six

Je bent bijna klaar om te beginnen met wedden op Rainbow Six Siege nu je de verschillende beschikbare markten en noteringsformaten begrijpt. Vergroot je kansen om weddenschappen te winnen in Rainbow Six Siege door het onderstaande advies op te volgen.

1. Identificeer kansen om de favoriet of de underdog te steunen

Als u weet welke kant de favoriet en de underdog is in elke R6 esports-ontmoeting, kunt u uw weddenschappen plaatsen. Bij R6-weddenschappen kan het te vaak steunen van voor de hand liggende favorieten uw kansen om te winnen schaden.

2. Ken de spelregels

De ins en outs van Rainbow Six Siege kennen, van de operators (bruikbare personages) en hun vaardigheden tot standaardmethoden en gameplay, is cruciaal voor het winnen van weddenschappen. Spelers moeten de unieke offensieve, verdedigende en ondersteunende vaardigheden van hun favoriete operator onder de knie krijgen. Als u de belangrijkste spelers kent en weet hoe ze omgaan met uw favoriete teams, krijgt u een voorsprong en kunt u meer genuanceerde gokmarkten verkennen.

3. Raak betrokken bij de grotere R6-gemeenschap en doe je huiswerk

Veel mensen spelen Rainbow Six Siege en ze vinden het allemaal leuk om met elkaar te praten en hun gedachten te delen. De meeste professionele R6-spelers, met name op Twitter en Twitch, zijn te vinden op sociale media. U kunt leren over R6 leuker maken door een sterke band te ontwikkelen met de teams die u wilt ondersteunen door hun live-uitzendingen te bekijken en hun sociale media bij te houden. De operators en algehele speelstijl van de spelers die je live bekijkt, kunnen je veel vertellen over de game en het team waar je naar op zoek bent.

Laatste gedachten

Toernooien en andere evenementen voor Rainbow Six Siege vinden vaak het hele jaar door plaats. Een uitgestrekt goklandschap wacht op je in Rainbow Six. Bekijk enkele van de eSportsbooks we hebben geëvalueerd op eSportRanker en begin met het plaatsen van weddenschappen als je zin hebt om in actie te komen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2

Nieuws