Halo

October 31, 2023

Bungie getroffen door ontslagen: vertragingen in Destiny 2 DLC en Marathon-release

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

In een recent rapport is onthuld dat Bungie, de beroemde maker van Halo en Destiny, is getroffen door een golf van ontslagen. Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf in het huidige economische klimaat met ontslagen wordt geconfronteerd, maar deze specifieke ronde heeft een aanzienlijke impact gehad. Als gevolg hiervan is de release van Destiny 2's The Final Shape DLC en Marathon, de langverwachte extractieshooter, uitgesteld.

Bungie getroffen door ontslagen: vertragingen in Destiny 2 DLC en Marathon-release

Impact van de ontslagen

Hoewel het exacte aantal personeelsleden dat door de ontslagen wordt getroffen nog onbekend is, suggereren vroege rapporten dat tientallen mensen zijn ontslagen. Onder het vertrek bevinden zich enkele hooggeplaatste werknemers, en het nieuws over deze ontslagen heeft voor schokgolven gezorgd op sociale mediaplatforms zoals LinkedIn en Twitter.

Het huidige economische klimaat

De gaming- en esports-industrie is zwaar getroffen door de wereldwijde economische neergang, waarbij tienduizenden mensen dit jaar hun baan verloren. Bedrijven hebben moeite om zich aan te passen aan de steeds uitdagendere omstandigheden, en het rimpeleffect van ontslagen wordt niet alleen gevoeld door de werknemers, maar ook door de bedrijven waarbij ze zich aansluiten.

Bungies reactie

Als reactie op de ontslagen heeft Pete Parsons, CEO van Bungie, een verklaring afgegeven. Sommige critici hebben zijn reactie echter bekritiseerd als 'toondoof'. De impact van de ontslagen op de sociale teams van het bedrijf is duidelijk, maar de ontwikkelaars zijn op dit moment niet getroffen.

Implicaties voor Bungie's Games

De vertraging in de release van Marathon, de futuristische extractieschieter, en The Final Shape DLC voor Destiny 2 is een direct gevolg van de ontslagen. Marathon wordt nu naar verwachting in 2025 uitgebracht, terwijl de Final Shape DLC is uitgesteld tot medio 2024. Het is vermeldenswaard dat Sony 1,2 miljard dollar heeft ge茂nvesteerd in 'personeelsbehoud' om te voorkomen dat Destiny 2-ontwikkelaars Bungie verlaten.

Impact op lange termijn

Hoewel de vertragingen misschien wel de meest directe impact van de ontslagen zijn, is het tragisch dat een ander bedrijf zijn toevlucht heeft moeten nemen tot het schrappen van werknemers om te overleven. De kernontwikkelingsteams bij Bungie blijven intact, wat de impact op de uitrol van games en uitbreidingen zou moeten minimaliseren. Het grotere probleem is echter dat bedrijven prioriteit moeten geven aan het welzijn van hun werknemers.

Bezoek Esports.net voor meer esports- en gamingnieuws.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2

Nieuws