Nieuws

February 13, 2024

Het heden van Delibird herwerken: transformeren in een ondersteunings-Pokémon

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Delibird, de mascotte van de Delibird Presents-winkels in de Paldea-regio, heeft aan populariteit gewonnen in Pokémon Scarlet en Violet. Ondanks zijn schattige en genereuze karakter mist Delibird echter levensvatbaarheid op het slagveld. Met zwakke statistieken en ongewenste vaardigheden is Delibirds kenmerkende zet, Present, het grootste nadeel.

Het heden van Delibird herwerken: transformeren in een ondersteunings-Pokémon

Het probleem met het heden

Present is een op RNG gebaseerde aanval die het doelwit kan genezen of beschadigen. In een gevecht waarbij het doel is tegenstanders uit te schakelen, is het gebruik van een zet die hen mogelijk zou kunnen genezen contraproductief. Bovendien is de basiskracht van Present ook afhankelijk van RNG, met de grootste kans op een lage basiskracht van 40. Dit maakt Present in het algemeen een ineffectieve zet.

Het potentieel van een herwerking

Interessant genoeg deelt Delibird het vermogen om te genezen of schade aan te richten met Pollen Puff, een zet die zeer effectief is in competitief spel. In tegenstelling tot Present geneest Pollen Puff altijd bondgenoten en beschadigt tegenstanders met een basiskracht van 90. Deze herwerkingssuggestie van AndyLaVGC op X (voorheen Twitter) stelt voor dat Delibird's Present op dezelfde manier zou moeten functioneren als Pollen Puff.

Delibird transformeren in een ondersteunings-Pokémon

Als Present zou worden herwerkt om bondgenoten te genezen, zou Delibird een waardevolle ondersteunende Pokémon kunnen worden. Gecombineerd met andere moves zoals Icy Wind, Tailwind, Fake Out en Haze zou Delibird kunnen uitblinken in het ondersteunen van zijn team in plaats van een aanvallende kracht te zijn. De slechte defensieve statistieken zouden echter nog steeds zijn potentieel beperken. Delibird zou een plaats kunnen vinden in een team met sneeuwthema bij Aurora Veil of mogelijk kunnen profiteren van een evolutie en het gebruik van Eviolite.

De logica achter de herwerking

De voorgestelde herwerking van Present sluit aan bij het concept van het geven van goede cadeaus aan bondgenoten en minder wenselijke cadeaus aan vijanden. Deze logica had geïmplementeerd moeten worden toen dubbele veldslagen werden geïntroduceerd in Gen III. Helaas heeft Delibird nog steeds last van een slechte handtekening, ongewenste vaardigheden en zwakke statistieken. Er wordt gehoopt dat Delibird in de toekomst verbeteringen zal krijgen om de levensvatbaarheid en bruikbaarheid ervan te verbeteren.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws