Zet in op The Masters Tour 2024

De Masters Tour is een van de grootste esports-toernooien rond Hearthstone. Het wordt georganiseerd door Blizzard, de ontwikkelaar van het spel zelf. Het is dan ook het meest spraakmakende kampioenschap voor deze titel. Elk jaar vinden er een groot aantal individuele wedstrijden plaats om de overall winnaar te bepalen. Dit zijn persoonlijke toernooien die plaatsvinden voor een live publiek. De Tour wordt over de hele wereld gespeeld op verschillende locaties van wereldklasse. Tijdens de 2019-poot van de Masters vonden enkele wedstrijden plaats in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Het prijzengeld bedraagt minimaal $ 25.000 per wedstrijd. Interessant is dat de Hearthstone-spelersgemeenschap kan bijdragen aan deze prijzenpot door online bundels in beperkte oplage te kopen. Elke verkochte bundel voegt geld toe aan de pot waar kampioenen voor kunnen vechten.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Over Hearthstone

Als iemand een zou maken lijst met esports-toernooien gericht op Hearthstone, zouden ze verrast zijn door het brede scala aan evenementen. De Masters Tour valt echter op door zijn schaal. Er doen ongeveer 300 spelers mee. De meerderheid van hen zal vooraf een kwalificatiewedstrijd hebben gespeeld. Als ze het goed doen, krijgen ze een uitnodiging voor de Masters. De indrukwekkende geldelijke beloningen hebben de meest bekwame Hearthstone-spelers ter wereld aangetrokken.

Om gokkers goede voorspellingen te kunnen doen over esports-toernooien, moeten ze genoeg weten over het spel dat wordt gespeeld. Het is daarom belangrijk om wat basisonderzoek te doen naar Hearthstone. Het is ontwikkeld door het bedrijf Blizzard Entertainment als een spin-off van hun populaire World of Warcraft franchisenemer. Dit online kaartspel is uitgebracht als een gratis te spelen titel. Dit hielp om een groot aantal spelers aan te trekken.

Het kreeg oorspronkelijk de naam Heroes of Warcraft vanwege het feit dat het tot het universum van deze iconische fantasieserie behoort. Veel van dezelfde plaatsen, relikwieën en personages staan op de digitale verzamelkaarten. Net als veel andere esport-titels ondersteunt het platformonafhankelijk spelen. Dit betekent dat spelers elkaar kunnen uitdagen op Windows-, Mac-, iOS- en Android-apparaten.

Het team achter Hearthstone richtte zich op het vermijden van veel van de veelvoorkomende problemen binnen het genre van digitale kaarten. Tegenstanders kunnen bijvoorbeeld geen zetten uitvoeren wanneer de speler aan de beurt is. Gokkers moeten hier rekening mee houden voordat ze een weddenschap plaatsen. Momenteel genieten ongeveer 100 miljoen mensen van dit spel. Het is daarom logisch dat Hearthstone de aandacht heeft getrokken van de online esports-wedgemeenschap.

Hearthstone spelregels

Voordat u gaat zitten om Hearthstone esport online toernooien te bekijken, is het een goed idee om de fundamentele regels te bestuderen. De standaard gameplay-modus is een één-op-één-wedstrijd. Dit kan zowel casual als gerangschikt zijn. De eerste is veel relaxter. Ondertussen vereist de laatste dat spelers concurreren in een gelaagd rangschikkingssysteem.

De gameplay is turn-based. De spelers kiezen een held uit een van de tien unieke klassen. Elk zal zijn eigen speciale vaardigheden hebben. Dit is waar vroege strategie een sleutelrol speelt. De spelers gebruiken een pak kaarten om te proberen de gezondheid van hun tegenstanders te verminderen totdat deze nul bereikt. Het spelen van een kaart zal mana verbruiken. De manakosten variëren van kaart tot kaart. Als gevolg hiervan is budgettering een belangrijk onderdeel van Hearthstone.

Kaarttypes zijn onder meer: spreuk, minion, held en wapen. De kaarten kunnen variëren in zeldzaamheid en zijn gerangschikt van episch tot eenvoudig. Af en toe brengt Blizzard nieuwe uitbreidingen uit. Tijdens een toernooi zijn de decks echter meestal eenvoudiger om elke kampioen een gelijk speelveld te geven. De speler wordt getimed tijdens zijn beurt. Dit helpt om wedstrijden te versnellen.

Waarom is The Masters Tour populair?

Bij het wedden op esporttoernooien zal een gokker willen kiezen voor een esport-spel dat is leuk om naar te kijken. Hearthstone staat bekend om zijn kleurrijke en visueel aantrekkelijke kaartontwerpen. Als de gokker een fan is van WoW, dan is dit het spel voor hen. Hiermee kunnen ze de rijke kennis van het Warcraft-universum verkennen.

Het is ook belangrijk om een titel te kiezen waarbij vaardigheden belangrijker zijn dan toeval. Op die manier kan de gokker een weloverwogen beslissing nemen op basis van zijn kennis van de spelers. De meeste Hearthstone-wedstrijden hebben twee spelers. Dit betekent dat er een behoorlijke kans is om een potentiële winnaar te kiezen.

Als de persoon een diepgaande kennis van het spel heeft, kan hij besluiten om voor een meer specialistische weddenschap te gaan. Ze kunnen bijvoorbeeld voorspellen of een speler een bepaalde kaart zal trekken. Daarom beloont Hearthstone-gokken degenen die zoveel mogelijk weten over de regels, mogelijke scenario's en de strategieën van kampioenen.

Over het algemeen zal Hearthstone diegenen aanspreken die de voorkeur geven aan videogames die afhankelijk zijn van tactieken. De gokker zou kunnen overwegen welke zetten elke speler zal maken. Door dit te doen, kunnen ze hun kansen op het plaatsen van een winnende weddenschap vergroten.

De winnende teams van de Masters Tour

Aangezien dit een van de grootste esport-toernooien is gericht op Hearthstone, zijn de deelnemers zeer bekwaam. Een groot aantal van de best presterende komen uit de Europeese Unie. Er zijn echter ook verschillende topteams die afkomstig zijn uit de VS, China, Japan en Canada.

Esportkampioenschappen zoals de Masters Tour vereisen dat elk teamlid als een eenheid samenwerkt. Het is belangrijk dat gokkers uitkijken naar groepen die bekend staan om hun strategie. Hearthstone is een cerebraal spel. Dit in tegenstelling tot andere esports die meer gericht zijn op snelle reflexen en accuratesse.

De beste Hearthstone teams zal bedreven zijn in wiskunde. Dit komt door het feit dat mana-budgettering de sleutel is tot het behalen van een overwinning. Ze moeten ook uitgebreide kennis hebben van alle kaartpakketten. Door dit te doen, kunnen ze degenen uitkiezen die hen een voorsprong geven op hun tegenstander.

De volgende tien teams worden momenteel beschouwd als de beste binnen dit toernooi:

  • T1
  • Team Hou van je Veel
  • Fogsail Freebooters
  • Het RDU-team
  • StrifeCro/Kolento
  • Oranje/Freakah
  • Helderheid
  • Team Pog Champ
  • Invictus Gaming
  • Southsea Swashbucklers

Grootste momenten

De Masters Tour wordt door velen beschouwd als een van de beste esports-toernooien die er zijn. Dit komt door het aantal iconische momenten dat door de jaren heen heeft plaatsgevonden. Zo wist laatstgenoemde tijdens een wedstrijd tussen Kalaxz en WE Stone de winning streak van de eerste te doorbreken. Hij bereikte dit door gebruik te maken van Brain Freeze-aanvallen.

De speler Badajimpom is goed bekend binnen Hearthstone esport-competities. In een gedenkwaardig spel gebruikte hij zijn kenmerkende kaartspel, de Quest Warrior, om een indrukwekkende overwinning te behalen. Het valt op als een van de beste wedstrijden van de Tour van 2021. In datzelfde jaar nam de speler het echter op tegen een ongeslagen uitdager, WEYuansu. Deze tegenstander gebruikte een Brute Demon Hunter-kaartpakket met groot succes. Terwijl hij aan de touwen zat, haalde hij een Triple Brute tevoorschijn. Dit bleek te krachtig voor Badajimpom.

Toen Furyhunter en VKmsbc elkaar uitdaagden, werd het een van de meest stressvolle wedstrijden van de Masters Tour. Furyhunter was extreem dicht bij het uitschakelen van deze wedstrijd in de halve finale. Nadat hij echter een verrassende Kindling Elemental-kaart had getrokken, verzekerde hij zich van een plaats in de grote finale.

Waar en hoe te wedden op The Masters Tour

Er zijn veel online goksites voor e-sport buiten. Hearthstone is een redelijk mainstream videospel. Daarom zal het niet moeilijk zijn om een bookmaker te vinden die geschikt is voor dit type markt. Bij het wedden op esporttoernooien is het belangrijk om de juiste soort weddenschap te kiezen. Het kiezen van een regelrechte winnaar is meestal het populairst. Dit komt omdat de meeste wedstrijden twee gamers tegen elkaar zullen opnemen.

Er is een overvloed aan mogelijke kaarten die de speler zou kunnen neerleggen. Bijgevolg moet de gokker de kaartspellen kennen die elke concurrent prefereert. Op die manier kunnen ze de twee tegenover elkaar liggende decks vergelijken en analyseren welke de edge heeft. Ook is het verstandig om op de hoogte te blijven van nieuwe deck-updates. Blizzard brengt deze regelmatig uit. Als gokkers geen onderzoek doen naar recente kaarten, kan dit hiaten in hun kennis van het spel veroorzaken.

Veel mensen wachten tot de halve finales of finales voordat ze wedden op de Masters Tour. In de tussentijd kunnen ze eerdere wedstrijden bekijken en letten op sterke spelers. Dit is de ideale strategie voor iedereen die de meest inzichtelijke weddenschappen mogelijk wil maken.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries