Zet in op PUBG Global Championship 2024

Er zijn maar weinig online esport-toernooien die groter zijn dan het PUBG Global Championship. Het verwelkomt de beste spelers van het gratis te spelen Battle Royale-spel. Deze titel heeft enorm veel succes geboekt op mobiel. Het toernooi wordt echter alleen op pc gespeeld. Dit komt vooral omdat de PUBG Mobile Club Open (PMCO) al een platform biedt voor mobiele spelers. De PUBG Corporation organiseert jaarlijks de PGC.

De locatie kan per jaar verschillen. In 2021 vond het plaats in Incheon, Zuid-Korea. Online goksites voor e-sport richten zich meestal op evenementen die een grote prijzenpot bieden voor de topspelers. In het geval van de PGC was het maar liefst $ 4.340.000. Als gevolg hiervan waren er tal van gokmarkten voor het toernooi. Pro-spelers van over de hele wereld werden uitgenodigd om deel te nemen. De Chinese delegatie nam deel via een LAN-locatie in plaats van op locatie in Incheon.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Evenement formaat

Ondanks dat het een van de bedrijfstakken is grootste esport-toernooien, heeft het evenement van PUBG pas onlangs een consistente reeks regels vastgesteld. In 2021 werd bekend dat teams hun startplaats laten bepalen op basis van een puntenregel. Tijdens de eerste week worden ze opgesplitst in groepen van acht voordat ze deelnemen aan een reeks wedstrijden in round robin-stijl.

Eenmaal voltooid, moeten de beste zestien groepen deelnemen aan de volgende fase, genaamd Weekly Survival. Elke weekdag vinden er zestien wedstrijden met een hoog octaangehalte plaats. Elk team dat zich kwalificeert, gaat naar de wekelijkse finale. Om dit te bereiken, moeten ze echter een 'kippendiner'-overwinning behalen.

Tijdens de Grand Survival-fase strijden alle topteams in een reeks van vijftien wedstrijden. Deze fase zal waarschijnlijk veel aandacht krijgen van fans van wedden op esporttoernooien. Eindelijk, na een vrij complex circuit, wordt de wereldkampioen gekroond.

Over PUBG

Gedurende het spel, PUBG spelers moeten parachutespringen op een eilandkaart. Ze kunnen solo of als onderdeel van een team van vier strijden. De lengte van een standaardwedstrijd is 30 minuten. Gedurende die tijd zal de kaart kleiner worden, waardoor de speler gedwongen wordt de confrontatie met vijanden aan te gaan. Het belangrijkste doel is om te vechten tot de dood totdat er één speler of team over is.

Een blauw krachtveld beweegt verder landinwaarts en iedereen die buiten zijn omtrek wordt betrapt, verliest voortdurend gezondheid. Wanneer spelers voor het eerst binnenkomen, zijn ze ongewapend. Ze moeten gebouwen doorzoeken op beschikbare wapens, upgrades en gezondheidsitems. Het vinden van benodigdheden is een belangrijke vaardigheid tot succes.

Er verschijnen kleine tijdelijke rode zones waarin een spervuur van bommen wordt gedropt. Spelers moeten deze gebieden vermijden vanwege het hoge gevaar. Af en toe laat een vliegtuig kratten met speciale uitrusting vallen. Locaties van kratten trekken echter ook vijandige teams aan.

Hoe wedstrijden worden gewonnen

Aangezien dit een van de belangrijkste esport-toernooien is, moet de kampioensspeler een hoog vaardigheidsniveau en een hoge strategie hebben. Er is een zeker gelukselement in dit spel. De locaties van ophaalitems zijn willekeurig. Goede spelers weten welke benodigdheden ze moeten zoeken. Het zal afhangen van hun vooraf geplande tactieken.

Sommige teams zullen bijvoorbeeld op zoek gaan naar een voertuig om zich veilig en snel over de kaart te verplaatsen. Andere spelers verzamelen gezondheidspakketten om zoveel mogelijk vijandelijke ontmoetingen te overleven. Het is verstandig om vooraf een specifiek wapen uit te zoeken. In esport-kampioenschappen hebben langeafstandswapens zoals sluipschuttersgeweren de voorkeur. Ze stellen spelers in staat om vijanden op afstand nauwkeurig uit te schakelen. Ongeacht specifieke tactieken, moeten alle topspelers snelle reflexen hebben. Tijdens 1v1-ontmoetingen is de snelste persoon meestal de winnaar.

Waarom is PUBG Global Championship populair?

De beste esports-toernooien bieden een aantal belangrijke overeenkomsten met gokfans. Het spel moet gemakkelijk te begrijpen zijn. Hoe eenvoudiger het is, hoe groter de kans dat de gokker een regelrechte winnaar kan voorspellen. De regels voor PUBG zijn eenvoudig. De laatste speler die overeind blijft, wint.

Het is echter ook essentieel dat esport-competities leuk zijn om naar te kijken. Als de gokker zich verveelt door de wedstrijden, zal dit een negatieve invloed hebben op hun algehele gokervaring. De PUBG Wereldkampioenschap is gevuld met spannende actie. Vuurgevechten en explosies zijn een belangrijk onderdeel van elke wedstrijd. Zelfs als de persoon een verliezende weddenschap maakt, kunnen ze nog steeds van het spektakel genieten.

De duur van de wedstrijden is een andere reden waarom zoveel mensen genieten van PUBG. In de standaardmodus is het spel gegarandeerd binnen 30 minuten afgelopen. Als er meerdere wedstrijden snel achter elkaar plaatsvinden, hebben gokkers de mogelijkheid om een reeks weddenschappen te plaatsen. Het hoge tempo van PUBG-wedstrijden is vergelijkbaar met die van traditionele sporten zoals rugby en voetbal. Het is een duidelijke verklaring voor de stijgende populariteit van esports als geheel.

PUBG Global Championship winnende teams

Tegen het einde van het PUBG Global Championship 2021, het winnende esport-team was NewHappy. De runners-up waren Heroic, Virtus.Pro en TSM. Team Liquid kreeg een speciale prijs voor het meest indrukwekkende team. Drie spelers werden erkend voor het hebben van de meeste moorden. Dit waren Jeemzz van Team Liquid, naast Pag3 en TeaBone van Heroic. Hoewel Gen.G Esports geen van de topposities bereikte, ontvingen ze wel een All-PGC-prijs.

Van de lijst met esports-toernooien zijn er maar weinig die genoeg erkenning geven aan meer dan één team. De PGC begrijpt dat zelfs degenen op de vijfde plaats nog steeds opmerkelijke concurrenten zijn. Gokkers hebben de neiging om hun weddenschappen te plaatsen op basis van wie het grootste deel van de prijzenpot krijgt. De PGC geeft hen echter de kans om meer specialistische inzetten te doen.

Tijdens de competitie van een maand bereikten 32 teams de laatste fase. Op het eerste gezicht kan zo'n hoog aantal het voor gokkers moeilijk maken om een regelrechte winnaar te voorspellen. Als dat zo is, kunnen ze in plaats daarvan een meer specifieke weddenschap aangaan. Ze kunnen bijvoorbeeld wedden op wie volgens hen het hoogste aantal doden zal hebben of de langste afstand op de kaart zal afleggen.

Grootste PUBG-toernooimomenten

Het heeft geen zin om te online wedden op e-sport op toernooien als het evenement niet leuk is om naar te kijken. De aantrekkingskracht van de PGC is dat er in elke wedstrijd onverwachte momenten kunnen voorkomen. Tijdens de laatste wedstrijd waren er tal van hoogtepunten om uit te kiezen.

Op een gegeven moment reed de Zuid-Koreaanse speler Salute in een jeep. Ze begonnen vuur te nemen van een vijand die zich op een heuvel verstopte. Ondanks dat hij met hoge snelheid ging, slaagde Salute erin om hun vijand binnen enkele seconden uit te schakelen.

Jeemzz uit Noorwegen werd in de open lucht gelaten zonder dekking in één wedstrijd. Ze zagen een groep van drie rond een jeep zitten. Deze situatie zou normaal gesproken een laag overlevingspercentage hebben. Elk van de vijanden had hem gemakkelijk kunnen snipen. Jeemzz gooide echter eenvoudig een reeks granaten van een grote afstand. Ze landden met verrassende nauwkeurigheid en stuurden ze alle drie.

De Finse speler Pag3 was een opvallende concurrent gedurende een groot deel van het toernooi. Zijn meest memorabele moment was toen hij werd achtervolgd door twee voertuigen en ze frontaal aanviel met een aanvalsgeweer en granaten. Het toonde aan dat spelers in dit spel kunnen winnen als ze gewoon hun mannetje staan en snel handelen.

Waar en hoe te wedden op PUBG Global Championship

Omdat PUBG zo bekend is binnen de esports-gemeenschap, zijn er tal van bookmakerwebsites die weddenschappen aanbieden om deel te nemen aan de actie. Een goede site bevat markten met de grootste esports-toernooien. Dit omvat het PUBG Global Championship. Het is belangrijk om een beetje onderzoek te doen om te bepalen welke bookmaker de sterkste odds biedt. Inzetten hoeven niet beperkt te blijven tot het voorspellen van een winnend team. Er zijn sites die betere opties en meer op maat gemaakte gokfuncties bieden.

Bij het wedden op het PUBG Global Championship is het verstandig om te profiteren van eventuele welkomstaanbiedingen. Multi-bet multipliers zijn ook wenselijk. Dit komt door het hoge aantal wedstrijden dat tijdens de competitie plaatsvindt. Live gokplatforms zullen goed werken voor gokken op de PGC. Er zijn talloze variabelen die de rollen in het voordeel van een team kunnen omdraaien. Daarom is een meer dynamische manier van inzetten misschien wel het meest wenselijk.

Aan het begin van de competitie van een maand zullen niet alle markten opengaan. De aandacht van bookmakers voor de PGC zal tijdens de slotfase het grootst zijn. Als gokkers moeite hebben om goksites te vinden die geschikt zijn voor het evenement, kunnen ze gewoon wachten tot het toernooi zijn hoogtepunt bereikt.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries