Zet in op RLCS 2024

De Rocket League Champions Series, in de volksmond RLCS, is een eSports-toernooi met enkele van 's werelds beste Rocket League-spelers. In de loop der jaren is de RLCS-serie, die in 2016 begon, naar nieuwe hoogten gestegen. Deze competitie heeft altijd de volledige steun gehad van een gemeenschap van spelers en fans, wat een belangrijke rol heeft gespeeld bij het vergroten van de prijzenpotten van het kampioenschap, waardoor het RLCS Wereldkampioenschap een van de grootste competities in de Rocket League eSports-scene is.

RLCS is het belangrijkste evenement in het Rocket League eSports-ecosysteem. De ontwikkelaar van de game, Psyonix, organiseert dit toernooi. De RCLS Series vindt twee keer per jaar plaats, waarbij elk van deze competities ongeveer drie maanden duurt. Idealiter is elke serie meestal een mix van online en offline finales.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Een overzicht Rocket League Champions Series

Sinds 2016, toen de Rocket League Champions Series begon, heeft deze competitie maar liefst zes winnaars gehad. Dit is een duidelijke indicatie dat de RLCS eSport Championships een van de meest competitieve evenementen is, waardoor het waanzinnig onvoorspelbaar is. De prijzenpot van de competitie is in de loop der jaren ook toegenomen, waarbij de winnaar van seizoen één $ 75.000 mee naar huis nam, terwijl de meest recente winnaars ongeveer $ 1.000.000 wonnen.

De RLCS Championship Series bestaat uit vier regio's. Europa en Noord-Amerika worden als de sterkste beschouwd en zijn sinds de start van RLCS in elk evenement aan de orde geweest. Aan de andere kant zijn Oceanië en Zuid-Amerika onlangs in respectievelijk 2017 en 2019 aan de serie toegevoegd.

Rocket League Wereldkampioenschappen

De Rocket League World Champions is het kenmerk van RLCS-competities. Dit evenement bestaat uit 12 teams, met vier teams uit Noord-Amerika en Europa en twee uit Oceanië en Zuid-Amerika.

Door de jaren heen ziet RLCS: Rocket League World Champions teams opgesplitst in vier groepen van drie teams, die strijden in een round-robin-formaat. De beste twee teams van elke groep gaan vervolgens door naar de knock-outfase. De kwartfinales zijn meestal een best-of-five-serie, terwijl de winnaars in beide halve finales deelnemen aan een best-of-seven-serie.

Over Rocket League

Rocket League heeft ongetwijfeld zijn naam gevestigd als een opwindende eSports-titel. Het wordt ook beschouwd als moeilijk te beheersen voor nieuwe spelers. Rocket League draait in wezen om spelers die een auto besturen en een bal in het doel van een tegenstander sturen. Nu er auto's bij het spel betrokken zijn, is het gemakkelijk om Rocket League te classificeren als een klassiek racespel, maar het is grotendeels een sportspel met 'auto's als spelers'

Elke ronde duurt vijf minuten, met concurrerende teams elkaar proberen te overtreffen. De Rocket League kan in solo-modus worden gespeeld voor spelers die nieuw zijn in het spel en het opnemen tegen de computer. Hoewel het spel enigszins eenvoudig lijkt, vereist het veel oefening.

Rocket kan worden afgeschilderd als een leuke draai aan voetbal. In het spel gebruiken spelers raketaangedreven auto's om te scoren. Als zodanig moet elke speler zijn voertuig aanpassen om te kunnen concurreren. Het spel wordt meestal gespeeld in teams van acht spelers. Spelers kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan de single- of multiplayer-modi. Hoewel er een modus voor één speler is, kunnen in de game maximaal vier spelers op hetzelfde platform worden gespeeld. De game maakt het ook mogelijk om platformonafhankelijk te spelen op PlayStation 4. Xbox One, pc en Nintendo Switch.

Waarom Rocket League spelen?

In wezen zijn er veel redenen waarom spelers van Rocket League houden. Een opvallend kenmerk van het spel is dat het teamwerk aanmoedigt. Vaardigheidsbeheersing is ook van vitaal belang bij het opnemen van andere teams. Dankzij de concurrentie en vele professionele spelers is Rocket League de laatste jaren steeds populairder geworden.

Waarom is Rocket League Wereldkampioenschappen populair?

Met talloze Rocket League eSport online toernooien Het hele jaar door, zowel groot als klein, blijft de RLCS World Championship Series een van de meest populaire eSports-toernooien onder gokkers. Dat gezegd hebbende, zijn hier enkele redenen waarom RLCS World populair blijft onder gokkers die wedden op grote esporttoernooien:

Ten eerste biedt de RLCS Wereldkampioenschappen 's werelds beste uit verschillende Rocket League eSport-competities. De meeste gokkers vinden het tegenwoordig leuk om weddenschappen te plaatsen op de grootste eSports-toernooien.

Een andere reden waarom het Rocket League Wereldkampioenschap tot de beste eSports-toernooien behoort om op te wedden, is het bestaan van regionale kampioenschappen. Idealiter, wanneer gokkers belangrijke teams of spelers enige tijd kunnen volgen, hebben ze de neiging om het broodnodige vertrouwen te krijgen om weddenschappen te plaatsen.

Uitgebreide verslaggeving van de RLSC Wereldkampioenschappen door online eSport-wedsites is ook een goede reden waarom deze wedstrijd erg populair is in gokkringen. De meeste gerenommeerde bookmakers dekken dit evenement tegenwoordig en bieden enorme gokmarkten.

Ten slotte is de speelduur van het spel ook een andere kritische attractie onder gokkers. Tegenwoordig hebben de meeste gokkers niet het geduld om uren te wachten voordat hun weddenschappen kunnen worden bepaald. Bij normaal spel is het spel gegarandeerd binnen 10 minuten afgelopen, behalve een gelijkspel wanneer beide teams een plotselinge dood moeten spelen om een gelijkspel te doorbreken.

Winnende teams van Rocket League World Championships en grootste momenten

Winnende teams

  • Seizoen één: Tijdens de eerste van vele wereldwijde Rocket Leagues-competities streden teams uit Europa en Noord-Amerika om de hoofdprijs. In een slopende wedstrijd kwam iBS als overwinnaar uit het eerste seizoen.
  • Seizoen twee: De Europa-Amerikaanse wedstrijd ging door. Flipside Gaming versloeg Mock-It in de finale en nam de titel van seizoen 2 mee naar huis.
  • Seizoen drie: het RLCS Wereldkampioenschap zag de opname van Oceanië. Te midden van een aantal historische momenten won Northern Gaming (NG) het kampioenschap.
  • Seizoen vier: RLCS Wereldkampioenschappen naar de Verenigde Staten. Na drie monumentale wedstrijden van adembenemende eSports-actie, won Gale Force Esports het vierde seizoen.
  • Seizoen Vijf: het eerste seizoen zonder een directe kwalificatie voor de RLCS. Tijdens de finale werden fans getrakteerd op zeldzame momenten van briljante raketcompetitie. uiteindelijk, Team Dignitas won seizoen 5 van de RLCS Wereldkampioenschappen.
  • Seizoen zes: In de seizoensstrijd om het kampioenschap werd in Cloud 9 gevochten tegen Team Dignitas. Uiteindelijk, Wolk 9 was de kracht om rekening mee te houden, domineerde en won uiteindelijk de finale.

Renault Vitaliteit een NRG Esports won respectievelijk seizoen zeven en acht. Seizoen 9, oorspronkelijk gepland voor februari tot april 2020, werd uitgesteld vanwege de COVID 19-pandemie. Hopelijk brengt 2022 een nieuwe wereldkampioen voort, zoals het een traditie is in deze competitie.

Grootste momenten

EnVy's Epische Comback 2018

JaloezieDe langverwachte wedstrijd tegen Tainted Minds was ongetwijfeld een wedstrijd die EnVy als een 'walkover' beschouwde. Tainted Minds maakte echter bijna hun verwachtingen dicht en ging snel met 2-1 voor in de volgende reeks, met een 3-0 voorsprong in game vier. Op een enigszins verrassende manier, met twee minuten op de klok, liet EnVy's in een snelle opeenvolging van scores een overwinning behalen en een game vijf forceren - die ze wonnen.

Het verlies van G2 aan kwaadaardige genieën

G2 Esports is een van de meest gedecoreerde Rocket League-teams. De dingen namen een nogal onverwachte wending in de wedstrijd van G2 in 2018 met de Evil Genius op de RLCS Wereldkampioenschappen. Met G2 als een veilige gok, Kwaadaardige genieën trok een reeks optredens en schakelde uiteindelijk G2 uit in een spannende wedstrijd. Omdat het hun eerste wedstrijd was, onderstreepten Evil Geniuses waar het bij Rocket League-wereldkampioenschappen om draait: verrassingen!

Gale Force Overuren Win

De grote finales van 2017 voelden enigszins als een anticlimax voor de meeste Rocket League eSports-fans. De finale verwelkomde twee teams, Gale Force en Method. Terwijl Gale Force het al had geschrapt tegen Method in een serie van zeven wedstrijden, leefde de finale ongetwijfeld naar de hype. Het spel ging naar de lijn, met zes minuten extra tijd alleen voor het doelpunt van Alexandre "Kaydop" Courant van Gale Force om hen de overwinning te bezorgen.

Waar en hoe te wedden op RLCS?

Wedden op eSports-toernooien zou eenvoudig moeten zijn, maar nieuwe eSports-gokkers kunnen het niet zo gemakkelijk hebben om hun weg te vinden bij het doorbladeren van een lijst met eSports-toernooien.

Waar te wedden op RLCS

Waar te wedden zou altijd een topprioriteit moeten zijn voor elke RCLS Rocket League-fan. Met tal van eSports-wedplatforms die de Rocket League bestrijken, is het altijd veilig om alle beschikbare opties te onderzoeken. Om te beginnen zijn de beste platforms om op eSports te wedden die met een geschiedenis van het behandelen van eSports. Bovendien, uitstekende klantenondersteuning, concurrerende kansen, klantrecensies en betalingsmethoden moeten belangrijke aandachtspunten zijn bij het onderzoeken van potentiële online eSports-wedsites.

Hoe te wedden op RCLS

Er zijn altijd meerdere eenvoudige gokmarkten, zoals de 'outright winner'-weddenschap. Hoewel het weinig moeite kost om ze te begrijpen, is er veel meer nodig om te slagen in eSport-weddenschappen.

Aangezien RCLS Rocket League-weddenschappen mainstream worden, kan het plaatsen van weddenschappen complex zijn, vooral voor beginners. Hier zijn enkele handige wedtips van Rocket League die van pas zouden moeten komen voor elke eSports-gokker.

  • Doe je huiswerk - volg teamstatistieken en onderzoeksteams
  • Zorg voor een strategie en blijf deze verfijnen om aan je spelvoorkeuren te voldoen
  • Beheer uw bankroll
  • Omarm verantwoord gokken
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Een gokgids: aankomende Rocket League-evenementen 2022
2022-08-04

Een gokgids: aankomende Rocket League-evenementen 2022

De eSports-gamingindustrie is al jaren een opvallende attractie. En hoewel er allerlei soorten schiettitels zijn, worden de meeste eSports-gamers een beetje terughoudend met generieke titels en voorspelbare spelmodi. Rocket League spelers zijn zo'n geluksvogel. Deze eSports-titel onderscheidt zich in zijn genre door het leveren van een solide attractie, dankzij het fascinerende concept. Snel vooruit, Rocket League heeft een indrukwekkende lijst met competitieve evenementen.