Zet in op Smite World Championship 2024

Als het gaat om esport-toernooien rond het spel Smite, onderscheidt de SWC zich als de meest populaire. Het vindt jaarlijks elke winter plaats in Atlanta, Georgia. Hi-Rez Studios organiseert het evenement. De SWC werd voor het eerst opgericht in 2015. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een van de grootste esports-toernooien. Online esport-wedsites geven de voorkeur aan de SWC vanwege het formaat. 10 teams strijden in dubbele eliminatiefasen voordat een enkele knock-out laatste fase begint. Dit geeft gokkers volop gelegenheid om de prestaties van elke speler te analyseren.

Veel esport-evenementen trekken de aandacht van de gokgemeenschap vanwege hun hoge prijzenpotten. Zelfs op het laagste punt wist het nog steeds een indrukwekkende $ 785.000 op te halen. Zulke hoge beloningen hebben de allerbeste Smite-teams van over de hele wereld aangetrokken.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Alles over Smite, het spel

Tijdens het eerste jaar lag er $2,6 miljoen voor het grijpen. Dit maakte het de op twee na meest lucratieve prijzenpot voor esports van 2015. Bekende competities zoals de League of Legends Wereldkampioenschappen had lagere beloningen, ondanks dat ze op dat moment als meer bekend werden beschouwd.

Gokkers kunnen de SWC bekijken via online streams en inzetten op de wedstrijden. Een reeks bookmakers openen markten rond dit toernooi.

Smite behoort tot de multiplayer online gevechtsarena (MOBA)-genre. Sinds de release is het spel gratis te spelen. Dit is een veelvoorkomend aspect van veel van de meest populaire esport-titels. Smite is momenteel beschikbaar op verschillende platforms. Dit omvat PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

De speler neemt de rol aan van een mythologische figuur zoals een god of godin. Ze nemen deel aan teamgebaseerde gevechtswedstrijden. Elk verschillend personage heeft een unieke vaardigheid om tijdens het gevecht te gebruiken. Het team moet een winnende strategie bedenken om zowel tegenstanders als NPC-minions te slim af te zijn.

Smite esport kampioenschappen zoals de SWC hebben de neiging zich te concentreren op speler versus speler-modi. Daarom moeten gokkers zich vertrouwd maken met hoe deze wedstrijden werken. Het is ook belangrijk om de voor- en nadelen van elke specifieke god te leren kennen.

Slechts een tiental daarvan is maandelijks gratis beschikbaar. Het is echter mogelijk om meer te ontgrendelen door in-game valuta's uit te geven en uitdagingen te voltooien.

Professionele spelers personaliseren hun god-personages graag met unieke skins en emotes. Evenementen zoals de SWC zullen echter meestal prestatie-upgrades beperken om wedstrijden zo eerlijk mogelijk te maken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plaatsen van een weddenschap.

De regels van het spelen van Smite

Alvorens te wedden op esportcompetities moet de gokker een goed begrip hebben van de spelregels. Conquest is de meest voorkomende spelmodus. Het is vergelijkbaar met degene die te zien is in League of Legends. Twee teams bestaande uit vijf spelers proberen de feniksen van het andere team te vernietigen. Er is ook een gigantische krijger genaamd de Titan die moet worden uitgeschakeld.

De teams beginnen de wedstrijd aan weerszijden van de kaart. Voordat een speler het spel betreedt, heeft hij een bepaalde hoeveelheid goud te besteden aan startitems. Pro Smite-spelers denken tactisch na over welke verbeteringen het team ten goede komen.

Om van de ene kant van de kaart naar de andere spelers te gaan, moeten ze door een van de drie rijstroken reizen. Elk wordt verdedigd door een Phoenix-wezen samen met verdedigingstorens. Als spelers te dicht bij hen komen, zullen ze veel schade oplopen.

Minions zijn behulpzame NPC's die spelers helpen bij het uitschakelen van de vijanden. Ze hebben een vrij zwakke aanval maar spawnen regelmatig. Er zijn vier klassen van god: krijger, magiër, jager, moordenaar en voogd. De beste teams komt met een winnende klassenopstelling die de groep als geheel aanvult.

Waarom is het Wereldkampioenschap Smite populair?

Er zijn talloze redenen waarom gokkers de SWC als een van de beste esports-toernooien beschouwen. Elke wedstrijd is snel en spannend. Het kunstontwerp van het spel staat bekend als kleurrijk en boeiend. Wanneer aanvallen worden gedaan, resulteert dit vaak in een uitbarsting van tinten.

Naast de esthetische aantrekkingskracht zijn er ook tal van tactieken die gokkers kunnen toepassen. Als ze de sterke en zwakke punten van elk godspersonage kennen, zal het gemakkelijker zijn om te voorspellen welk team als beste uit de bus komt.

De lijst met esports-toernooien die populair zijn bij gokfans, zal zich richten op toernooien die het toevalselement zoveel mogelijk elimineren. In plaats daarvan belonen de spellen gokkers die de regels kennen en de prestaties van spelers analyseren. Dit is zeker het geval bij Smite.

Dit spel is ook geliefd bij mensen die een fascinatie hebben voor mythologie. De personages in Smite komen uit verschillende pantheons. Ze omvatten goden van Griekse, Noordse, Keltische, Oud-Egyptische, Chinese en Slavische legendes. Als iemand ooit deze figuren met elkaar heeft willen zien vechten, dan is Smite de ideale titel voor hen. In staat zijn om te wedden op deze epische godengevechten zal waarschijnlijk erg aantrekkelijk zijn.

De winnende teams van SWC

Bij het wedden op esporttoernooien is het altijd belangrijk om het juiste team te kiezen. In Smite moet er een goede balans zijn tussen degenen die schade aanrichten en metgezellen genezen. Als iedereen kiest voor een krijger van het tanktype, is de kans groter dat hun tegenstanders hun zwakheden uitbuiten. In plaats daarvan hebben de winnaars van de SWC hun goden zorgvuldig gekozen.

Grote esporttoernooien zoals de SWC hebben grote sommen geld op het spel. Alleen de allerbeste Smite-spelers gaan door naar de finale. Als een gokker niet zeker weet wie hij moet steunen, zijn er verschillende factoren om op te letten. Het is handig om de totale hoeveelheid schade te berekenen die de groep kan aanrichten.

Als dit lager is dan hun tegenstanders, kunnen ze worden overmeesterd. Snelheid is een ander cruciaal element. Deze spellen zijn extreem snel. Winnaars moeten aanvallen zo snel mogelijk uitvoeren.

De volgende teams zijn in het verleden kampioen van de SWC geweest. Ze zijn dus degenen om in de gaten te houden als ze in de toekomst aan het toernooi blijven deelnemen:

  • Epsilon Esports
  • NRG Esports
  • eUnited
  • Splyce
  • SK Gaming
  • Pittsburgh Knights
  • Atlantis Leviathans

Grootste momenten uit de geschiedenis van de SWC

Aangezien de SWC een van de meest opwindende online esport-toernooien, is het logisch dat er sinds het begin een breed scala aan iconische momenten is geweest. MLCSt3alth verbaasde de toeschouwers bijvoorbeeld toen ze door het hele TITAN-team van de tegenstander scheurden. Het viel op als een van de gevechten met het hoogste octaangehalte in de geschiedenis van Smite.

Toen Epsilon en Cloud 9 tegen elkaar streden, slaagde de speler YAMMYN erin om binnen enkele seconden een viervoudige kill te maken. Deze Zweedse Smite pro maakte ook een indrukwekkende Celestial Beam kill in een aparte wedstrijd tussen Luminosity en NRG.

Toen Team Rival tegen Eunited vocht, gebruikte de speler PolarBearMike zijn gespecialiseerde godaanvallen met groot succes. Uiteindelijk sloeg hij de dodelijke slag tegen een vuurreus. Deze zet won zijn team het spel. Bij andere gelegenheden hebben spelers memorabele momenten gecreëerd dankzij hun deskundige verdedigingsstrategie.

Dit gebeurde in een wedstrijd tussen Dignitas en Splyce. De aanvoerder van de Splyce wist het hele rivaliserende team van zich af te weren. Het is eerlijk om te zeggen dat er elk jaar van het toernooi minstens één moment is dat in het geheugen van de kijkers blijft hangen.

Waar en hoe te wedden op Smite World Championship

Aangezien dit toernooi tijdens de winter plaatsvindt, zullen gokkers dit seizoen van het jaar moeten wachten voordat bookmakers SWC-markten openen. Wedden op esport toernooien is de afgelopen jaren veel gemakkelijker geworden. Dit komt door het feit dat wedden op videogames steeds meer mainstream wordt.

In het vrij recente verleden zouden gokkers zijn gedwongen om te zoeken naar niche-esportbookies. Nu hebben echter een groot aantal traditionele sportbookmakers secties voor videogames toegevoegd. Aangezien Smite erg populair is, zal het niet zo moeilijk zijn om kansen te vinden om op de SWC te wedden.

Zodra de persoon zijn favoriete bookie heeft gekozen, is het tijd om te overwegen welk soort weddenschap hij moet plaatsen. De meeste gokkers zullen tevreden zijn met het voorspellen van het team dat een wedstrijd of toernooi zal winnen. Als de gokker een meer specialistische weddenschap wil, zijn er verschillende opties. Ze kunnen het team of de speler raden die als eerste bloed trekt.

Aangezien het verwijderen van structuren een belangrijk aspect van het spel is, kan de persoon zijn weddenschap eromheen baseren. Ongeacht het type weddenschap is het belangrijk om beide teams zorgvuldig te onderzoeken. Dit kan door hun eerdere wedstrijden te bekijken.

Veelgestelde vragen

Wanneer is het Wereldkampioenschap Smite 2022?

Het Wereldkampioenschap Smite 2022 begon op 9 oktober 2021 en de grote finale vond plaats op 9 januari 2022.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries