Zet in op World of Tanks Grand Finals 2024

World of Tanks Grand Finals is een van de grootste eSport-toernooien, met voornamelijk de World of Tanks eSports-spelers. Het toernooi vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de ontwikkelaars van het spel, Wargaming. Het toernooi nam echter een pauze van 2017, maar zal terugkeren. Het bevat meestal 12 topteams uit de vier regionale eSport-competities van Wargaming, die strijden om de kampioenstitel voor duizenden live-toeschouwers en miljoenen online kijkers.

Het evenement wordt gehouden op verschillende locaties. De organisatoren kiezen de locaties op basis van zitcapaciteit, gemak en juridische overwegingen. De winnaars van de World of Tanks Grand Finals ontvangen meestal geldprijzen. De poolprijs wordt verdeeld tussen de top acht teams, wat betekent dat alleen de onderste vier teams vertrekken zonder een deel van de poolprijs.

Over World of TanksWaarom is de World of Tanks Grand Finals populair?World of Tanks Grand Finals winnende teamsWaar te wedden op World of Tanks Grand Finals
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Over World of Tanks

De populariteit van het toernooi strekt zich uit tot de gokindustrie. E-sportgokkers kijken altijd uit naar het evenement, omdat het enorme gokmogelijkheden biedt. De meeste goksites voor eSports bieden meestal een lange lijst met gokmarkten voor het evenement, waardoor het voor gokkers gemakkelijker wordt om weddenschappen te vinden en te plaatsen.

World of Tanks is een multiplayer-spel ontwikkeld door een Wit-Russisch bedrijf genaamd Wargaming. De veelgeprezen eSport-titel werd aangekondigd en uitgebracht in april 2009 voor alfatests, met op dat moment slechts zes verschillende voertuigen. En op 12 april 2011 werd de game officieel uitgebracht in Noord-Amerika en Europa.

World of Tanks bevat gevechtsvoertuigen uit het 20e-eeuwse tijdperk. De game-ontwikkelaar maakt gebruik van een freemium-bedrijfsmodel. Dat betekent dat de game gratis te spelen is voor alle gebruikers. Spelers kunnen er echter voor kiezen om te betalen voor toegang tot premiumfuncties voor een spannendere en meeslepende game-ervaring. De game kan worden gespeeld vanaf een game-pc of verschillende gameconsoles, waaronder Xbox One en PlayStation 4.

Gameplay

De gameplay houdt in dat spelers de controle nemen over zelfrijdende artillerievoertuigen of enkele gepantserde tanks die hun voorkeur hebben. Bovendien krijgen spelers de controle over voertuigbewegingen en het afvuren van hun wapens. Ze kunnen ook communiceren met andere spelers via spraak- of getypte chats. Voor eenvoudige wedstrijden winnen spelers door alle tanks van het andere team te vernietigen of hun basis te veroveren. Een team kan de basis van een tegenstander veroveren door er lang genoeg in te blijven zonder beschadigd te raken.

Het belangrijkste verschil in de World of Tanks-spel modus is de regels van de strijd. De spelmechanica blijft echter hetzelfde voor alle spelmodi. De verscheidenheid aan spelmechanica omvat ricochets van granaten, camouflage, moduleschade en persoonlijke schade.

World of Tanks-spelers kunnen kiezen uit zes hoofdtypen gevechten. De gevechten die in de meeste van deze online eSport-toernooien voorkomen, zijn onder meer: tank-bedrijfsgevechten, teamtrainingsgevechten, teamgevechten, bolwerkgevechten, willekeurige veldslagen, en speciale gevechten. Spelers kunnen ook missies in het spel voltooien, met verschillende beloningen. Willekeurige gevechten kunnen maximaal 15 spelers per team hebben. Teams kunnen bots gebruiken om de plaatsen voor ontbrekende spelers te vullen.

voertuigen

De meeste voertuigen die in World of Tanks worden gebruikt, zijn ontworpen om op echte modellen te lijken, met slechts een paar parameters die zijn aangepast om te passen bij de mechanica van de game en om de gameplay te verbeteren. Er zijn vijf verschillende soorten voertuigen in het spel: zelfrijdende artillerie, tankvernietigers, zware tanks, middelgrote tanks en lichte tanks. Momenteel heeft de game meer dan 600 gepantserde voertuigen uit 11 landen.

Uitgelichte landen hebben meestal een technische boomstructuur met takken van voertuigen die variëren van niveau 1 tot niveau X. Spelers krijgen toegang tot voertuigen van een hoger niveau naarmate ze verder komen in het spel. Extra premium voertuigen zijn beschikbaar, maar zijn niet opgenomen in de tech-trees, die toegankelijk zijn met in-game credits of contant geld.

Spelers kunnen alle voertuigen in World of Tanks tot op zekere hoogte visueel en prestatiegericht aanpassen. De meeste onderdelen die nodig zijn om de auto's aan te passen, zoals torentjes, geweren en motoren, kunnen worden gekocht in de technische boom van de game. Er zijn ook twee camouflageschema's voor de tanks, inclusief spelspecifieke en historisch nauwkeurige patronen voor snelle aanpassing.

World of Tanks Blitz

Wargaming kondigde in mei 2013 World of Tanks Blitz aan. De mobiele versie van World of Tanks is speelbaar op smartphones en tablets die werken op Windows, iOS en Android. De gameplay is zoals die van het hoofdspel, met kleine verschillen. Het staat maximaal zeven spelers per team toe, in tegenstelling tot het hoofdspel, dat 15 spelers per team toelaat.

Waarom is de World of Tanks Grand Finals populair?

De World of Tanks Grand Finals wordt beschouwd als een van de beste eSports-toernooien om vele redenen. Het beschikt over teams uit verschillende regio's over de hele wereld. Elk team heeft veel fans op wereldniveau, die allemaal de prestaties van hun favoriete teams tijdens het kampioenschap volgen.

Spelers die deelnemen aan de World of Tanks Grand Finals worden als de beste in de competitie beschouwd. Ze hebben geweldige vaardigheden en gebruiken ontzagwekkende strategieën, allemaal aantrekkelijk voor fans van het spel World of Tanks. Bovendien omvat het evenement meestal verschillende andere vormen van entertainment waar toeschouwers en online kijkers van kunnen genieten.

Een andere belangrijke reden voor de populariteit van de World of Tanks Grand Finals is dat het enorme gokmogelijkheden biedt voor spelers die wedden op eSport-toernooien. Het is een van de meest verwachte eSports-evenementen onder gokkers. Bijna alle reguliere eSports-wedsites bieden meestal verschillende gokmarkten op deze eSport-kampioenschappen, waardoor het evenement een stuk populairder is.

Een voor de hand liggende reden waarom het spel populair is, is dat het gratis is. Spelers kunnen het spel gemakkelijk downloaden en ervan genieten en zich vervolgens een weg banen om deel uit te maken van de World of Tanks Grand Finals. Ze hoeven alleen te zijn ingeschreven in een team dat deelneemt aan een regionale competitie van Wargaming.net en het team te helpen de competitie te winnen om deel te nemen aan de grote finale.

World of Tanks Grand Finals winnende teams

Meerdere verschillende teams hebben het World of Tanks Grand Finals-kampioenschap gewonnen. Er is altijd een nieuwe winnaar geweest in elk van deze grote eSport-toernooien, wat aangeeft hoe competitief het toernooi is. Hieronder staan enkele van de winnende teams en andere teams die het vermelden waard zijn vanwege hun geweldige prestaties tijdens de evenementen.

Tornado-energie

Het Tornado Energy-team won de World of Tanks Grand Finals in 2017. Het is een PUBG-team dat de Tornado Energy Drink Company sponsort. Het teamrooster is behoorlijk indrukwekkend, bestaande uit verschillende bekende spelers uit Rusland, Moldavië en Georgië die voorkomen in een lijst met esports-toernooien. Tornado-energie heeft meer dan $ 540.000 verdiend in slechts 19 eSport-toernooien waaraan ze hebben deelgenomen 77% van de inkomsten zijn specifiek afkomstig van het spelen van de World of Tanks-game.

Natus Vincere

Natus Vincere, in de volksmond bekend als Na'Vi, is momenteel gerangschikt als het beste team in de World of Tanks-game. Het team heeft zijn naam eer aan gedaan, wat 'geboren om te winnen' betekent. De organisatie is gevestigd in Oekraïne en doet mee aan verschillende andere eSports-games, behalve World of Tanks.

Het team heeft meer dan $ 18 miljoen aan prijzengeld gewonnen van de meer dan 500 toernooien waaraan het heeft deelgenomen. Meer dan $ 860.000 van de winst is afkomstig van het World of Tanks-spel. Een van de belangrijkste prestaties van het team was het winnen van de 2016 World of Tanks Grand Finals.

Herrieschoppers

KellRaisers is een ander top eSports-team dat verschillende toernooien heeft gewonnen, waaronder de 2015 World of Tanks Grand Finals. Het team kwalificeerde zich ook voor de 2016 World of Tanks Grand Finals, maar behaalde de overwinning niet. Het presteerde echter goed genoeg om de tweede positie in te nemen. Het team heeft meer dan $ 1,8 miljoen aan prijzengeld verdiend met slechts 150 toernooien. Meer dan 25% van de winst is afkomstig uit het spel World of Tanks.

Virtus pro

Virtus.pro is een populair eSports-team het vermelden waard met betrekking tot prestaties in de World of Tanks Grand Finals. Het team heeft het evenement nog nooit gewonnen. Het kwalificeerde zich echter om deel te nemen aan de kampioenschappen van 2015 en 2016, waarin het geweldige prestaties liet zien. Het team heeft meer dan $ 18 miljoen op zijn naam staan als prijzengeld verdiend door meer dan 570 toernooien die het heeft gespeeld. Meer dan $121.000 van het prijzengeld is afkomstig van World of Tanks Grand-toernooien.

Andere vermeldingen zijn onder meer: RoX, Elevate, Team Dignitas, en PENTA Sport.

Waar te wedden op World of Tanks Grand Finals

De gemakkelijkste manier om te wedden op de World of Tanks Grand Finals is via online eSport-wedsites. Er zijn honderden eSports-wedsites die het evenement dekken. Gokkers moeten echter rekening houden met verschillende factoren voordat ze genoegen nemen met een bookmaker. Gokkers moeten bijvoorbeeld rekening houden met de aangeboden kansen. Het kiezen van een site met relatief hogere kansen biedt gokkers hogere potentiële winstbedragen. Andere overwegingen zijn onder meer licenties, geschiktheid, bonusaanbiedingen en het aantal gokmarkten dat voor het evenement wordt aangeboden.

Hoe te wedden op World of Tanks Grand Finals

Gokkers moeten beginnen door zich te registreren op een eSports-weddenschapssite die World of Tanks Grand Finals-wedmarkten aanbiedt. Verschillende goksites kunnen verschillende registratieprocessen en vereisten hebben. De volgende stap is om geld op de wedaccount te storten. Het geld zal worden gebruikt als weddenschap voor de te plaatsen weddenschappen. Gokkers kunnen ook bonussen gebruiken op goksites zonder stortingsbonusaanbiedingen om in te zetten zonder te storten of hun geld te riskeren.

Ten slotte kan een speler het gewenste inzettype kiezen voor elk spel dat voor het toernooi is gepland en de juiste stappen volgen om de weddenschap te plaatsen. Het is vermeldenswaard dat sommige aanbieders van eSports-weddenschappen minimum- en maximumvereisten hebben met betrekking tot de inzetbedragen, waarmee gokkers rekening moeten houden.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries