Zet in op The Golden League 2024

De Golden League is een wereldwijde eSports-competitie die wordt gerund door Elite Gaming Channel en Lord_Patito. Het is het hoogst gerangschikte evenement uit Age of Empire (AoE) IV en biedt meer dan tien weken slopende actie van enkele van de beste Age of Empire-spelers. Met een gedeelde prijzenpot van $ 125.000 wordt dit evenement beschouwd als een van de grootste AoE-franchises.

Dit evenement is, zoals bij de meeste eSport-toernooien, volledig online. De Golden League begint met spelers die deelnemen aan twee eendaagse kwalificatierondes. Spelers die zich kwalificeren voor het hoofdevenement, met 64 spelers, spelen in drie rondes. Acht van de beste spelers uit elke groep strijden na elke ronde in een round-robin-formaat. De beste vier worden vervolgens gekozen voor een weekend play-off.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Over Age of Empires

Age of Empires is een bekroonde Real-Time Strategy (RTS)-game met een gedecoreerde erfenis van meer dan tien jaar. AoE wordt vooral gekenmerkt door zijn strategische gameplay die is verankerd in belangrijke historische beschavingen. De titel is verspreid over historische tijden, van het stenen tijdperk tot de moderne tijd. Beter nog, de serie legt ook enkele legendarische wezens vast, samen met oude mythologie. Hoewel er veel te leren is van het spel, valt er meer te genieten van het spelen van het spel.

Age of Empires werd voor het eerst uitgebracht op 15 oktober 1997. Sindsdien heeft het merk AoE meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht, waardoor het een van de meest populaire titels in de RTS-genre. De AoE-serie is het afgelopen decennium een factor geweest om rekening mee te houden in pc-gaming. Hoewel sommige videogames een deel van de mechanica van AoE gebruiken, komt geen enkele overeen met de reputatie en reputatie van AoE.

Gameplay

Het doel van het spel is om spelers hun beschaving te laten ontwikkelen van een handvol jagers en verzamelingen om een uitgestrekt ijzertijd-imperium te vormen. Om een overwinning in het spel veilig te stellen, moet de speler actief middelen verzamelen om te spelen vanuit nieuwere gebouwen en geavanceerde technologieën gebruiken. Evenzo moeten middelen zuinig worden gebruikt, omdat ze de neiging hebben schaars te worden naarmate het spel vordert.

Het spel heeft met name 12 beschavingen, elk met unieke attributen. Naarmate het spel vordert, moeten spelers vier fasen doorlopen. Deze omvatten het stenen tijdperk, het gereedschapstijdperk, de bronstijd en de ijzertijd. Bij elke vooruitgang in het spel verdient een speler nieuwe technologieën, wapens en eenheden.

Ontwikkeling van Age of Empires

Zoals eerder vermeld, gaat de geschiedenis van Age of Empire terug tot 1997, toen Ensemble Studios het uitrolde. In de beginjaren was de game uniek in zijn soort, met een perfecte mix van Warcraft en beschaving. Hoewel deze game wat software-backs had, werden ze snel opgelost met behulp van patches.

Age of Empire II

Age of Empire II, de Age of Kings, was de tweede titel in de serie, uitgebracht in september 1999. Hoewel dit spel verschillende overeenkomsten had met zijn voorganger, had het ook superieure eigenschappen, waardoor het talloze lofbetuigingen en onderscheidingen in de gamekringen kreeg. . In de loop der jaren heeft deze titel talloze verbeteringen ondergaan, waaronder 4K-graphics, Xbox Live-ondersteuning en exclusieve prestaties.

Age of Empire III

In oktober 2003 verwelkomden AoE-fans Age of Empires III, gebouwd op een verbeterde versie van Age of Mythology en bijgewerkte graphics. De introductie van Home Cities als ondersteuningssysteem voor spelers in de nieuwe wereld. Net als zijn voorgangers had AOE III enkele belangrijke uitbreidingen, zoals de War Chiefs en Asian Dynasties.

Age of Empires IV

Age of Empires IV, gelanceerd in augustus 2017, is momenteel de nieuwste release in de serie. De eerste release had nog onvoltooide onderdelen en de Age of Empire IV werd officieel uitgebracht in oktober 2021. Deze titel neemt spelers ook mee terug naar de middeleeuwen en bevat enkele mechanica en functies van eerdere series die in AoE III waren verwijderd.

Waarom is de Golden League populair?

De populariteit van Golden League kan nooit in twijfel worden getrokken, aangezien de Age of Empires elke maand meer dan een miljoen spelers trekt. Zoals bij de meeste eSports-evenementen, is de aard van competitie door de jaren heen altijd een belangrijke attractie geweest voor deze game. Vanuit het perspectief van een gokker zorgt de mogelijkheid om weddenschappen te plaatsen op eSports-toernooien waar men gepassioneerd over is, meer plezier en opwinding.

Het universele karakter van eSport online toernooien is nog een andere reden waarom Golden League prominent aanwezig is op eSports-weddenschappen. Deze games staan open voor iedereen en zijn gemakkelijk te volgen via streamingplatforms en hebben een belangrijke rol gespeeld bij het populariseren van de competitie.

Wedden op grote eSport-toernooien is mainstream geworden. En omdat eSports-weddenschappen tegenwoordig populair zijn, is het aantal pointers dat graag weddenschappen op de Golden wil plaatsen toegenomen. Deze vraag betekent op zijn beurt dat goksites tot het uiterste gaan om ervoor te zorgen dat gokkers 'voldoende' opties beschikbaar hebben.

Mensen volgen meestal hun favoriete teams of games bij het wedden op eSport-toernooien. Dit betekent dus dat ze geïnformeerde weddenschappen kunnen analyseren en plaatsen in plaats van wilde keuzes te maken. Naarmate meer mensen zich tot Age of Empires wenden, neemt het aantal evenementen en kansen om in te zetten en te winnen toe.

De winnende teams van de Golden League en de grootste momenten

Nu de AoE Golden League-competitie aan de gang is, is het nog vroeg om een beslissing te nemen over wie de beste is in de competitie. De tien weken van slopende actie van het evenement zullen ongetwijfeld leiden tot één kampioen.

Spelers en fans van Age of Empires IV hebben genoten van een zeldzaam spektakel tijdens het toernooi. Hoewel sommige minder bekende spelers tijdens de competitie enkele 'onverwachte overwinningen' hebben behaald, zijn sommige van de favorieten van het toernooi ook consistent gebleven.

Aangezien het toernooi op 29 mei 2022 ten einde loopt, is het gemakkelijk om enkele veelbelovende namen uit het klassement aan te wijzen. Iets met de beste esports-toernooien is dat toppresteerders altijd consistent zijn. Dit zou het leidende principe moeten zijn voor elke gokker die graag gokt op eSport-competities of -toernooien.

AoE IV grootste momenten

De First Age of Empire's IV-competitie, Genesis Competition van Elite Gaming Channel, werd gehouden in 2021. Bij de toernooien won een ervaren AoE-speler de hoofdprijs. De winnaar, Ørjan "TheViper" Larsen, een langdurige kampioen van de Age of Empires II, kwam als overwinnaar uit de strijd in het eerste "S-tier"-evenement.

De nieuwe competitie zag spelers uit verschillende gemeenschappen het uitvechten. Omdat Age of Empires IV een relatief nieuwe toevoeging was aan de lijst met eSports-toernooien, trok deze competitie grote namen aan uit andere Age of Empire-titels, Warcraft en StarCraft. Ondanks alle kansen won TheViper, de meest onderscheiden Age of Empires II-speler van vandaag, toch de hoofdprijs door de Noorse TheMista" Bonidis in de finale te verslaan.

De prestatie van TheViper in de toernooien was de sleutel tot het vestigen van zijn status in Age of Empire IV. Hij blijft echter een vooraanstaande AoE II-speler.

Belangrijkste leerpunten

De grootste AoE-spelers zullen tegen het einde van de Golden League-competitie van 2022 bekend zijn. eSports-competities worden echter meestal gekenmerkt door stevige concurrentie vanwege de dynamiek van de competitie. Hoewel de winnaar de eer verdient, kan zelfs een speler op de vijfde plaats in de competitie nog steeds een opmerkelijke concurrent zijn. Gokkers die weddenschappen plaatsen op eSport-wedstrijden kunnen aanzienlijke bedragen verdienen door hun focus te verleggen van de hoofdprijs.

Tijdens de competitie worden spelers onderworpen aan allerlei opties, zoals de Open slagvelden, off-meta-gevechten, exclusieve conclusie, play-off groepsfase, en de Laatste vier. Als zodanig is het ongetwijfeld moeilijk om een absolute winnaar te kiezen tijdens de vroege stadia van de competitie.

Waar en hoe wedden op de Golden League?

De Golden League is een bekend online eSports-toernooi binnen de gokgemeenschap. Als zodanig dekken online eSports-weddenschappen het evenement. Aangezien goksites niet gelijk zijn gemaakt, hebben sommige bookmakers de neiging om op sommige gebieden tekort te schieten, vooral op het gebied van gokmarkten. In het licht hiervan wordt eSports-gokkers altijd geadviseerd om wat onderzoek te doen om te bepalen welke bookmaker de beste dekking van gokmarkten biedt.

Naast de marktdekking zijn andere factoren, zoals de kwaliteit van de kansen, gokprikkels, beschikbaarheid van lokale betaalmethoden en de reputatie van de bookmaker, bepalend voor de keuze van een wedder.

Zodra de vraag wat de beste goksite is, is opgelost, moet de gokker zijn focus verleggen op hoe hij inzet. Om te beginnen wordt spelers aangeraden gebruik te maken van aanbiedingen van de bookmaker. Vanwege de aard van eSport-kampioenschappen, moeten gokkers een strategische benadering omarmen. En dit vraagt om een dynamische inzetstijl die risico's minimaliseert en helpt bij het bankrollbeheer. Ook moeten gokkers graag de kansen volgen die worden gegeven door online eSport-wedsites, omdat ze vaak licht werpen op waarschijnlijke resultaten in een eSports-kampioenschap of evenement.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries