Top Age of Empires goksites 2024

Age of Empires is een bekroonde serie real-time strategy (RTS) videogames die in een tijdsbestek van meer dan twee decennia is uitgebracht. Deze uitzonderlijke historische RTS heeft de harten gewonnen van miljoenen game-enthousiastelingen, inclusief degenen die wedden op esports. De lijst met Age of Empires-liefhebbers is lang en blijft groeien. Dit kan worden verklaard door de uitstekende functies, waaronder fascinerende historische thema's, veel beschavingen, echte gameplay en epische graphics.

Interessant is dat de capaciteiten van de kunstmatige intelligentie (AI)-spelers van de serie enigszins beperkt zijn, zodat ze niet de voorsprong hebben op menselijke spelers. Dit levert fair play op, wat de meeste van de laatste leuk vinden.

Top Age of Empires goksites 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Alles over de Age of Empires-serie door de jaren heen

Op het moment van schrijven (januari 2022) wordt Age of Empires geleverd met negen games. Bekijk de belangrijkste pc-exclusieve titels:

Age of Empires (1997)

Dit was de eerste Age of Empires-game die Ensemble Studios in 1997 uitbracht. Xbox Game Studios publiceerde deze titel, die gebruikmaakt van de Genie-game-engine. Er waren er niet veel RTS-games destijds verkrijgbaar, en dit was de eerste met een historisch thema.

GameSpot, in de volksmond bekend om zijn uitgebreide gamerecensies, definieerde Age of Empires als een combinatie van Warcraft: Orcs & Humans van Blizzard Entertainment en Sid Meier's Civilization. Maar deze Amerikaanse videogamewebsite beschreef het ontwerp ook als enigszins verward. Ondanks dit en andere negatieve recensies van critici, werd dit spel goed ontvangen en verkocht het meer dan drie miljoen eenheden in drie jaar.

Microsoft publiceerde Age of Empires' uitbreidingspakket Age of Empires: The Rise of Rome in 1998.

Age of Empires II (1999)

Net als de eerste Age of Empires-titel, maakt Age of Empires II: The Age of Kings gebruik van de Genie-game-engine. De gameplay van deze titels is ook vergelijkbaar. Maar in tegenstelling tot zijn voorganger die twaalf beschavingen biedt waaruit gamers kunnen kiezen, beschikt Age of Kings er dertien van uit het Midden-Oosten, Azië en Europa.

2000 zag de release van de Age of Kings-uitbreiding, The Conquerors. De meeste gamers waren onder de indruk dat het met extra nieuwe functies kwam, waaronder nog vijf beschavingen.

Age of Empires III (2005)

Dit is de derde hoofdaflevering van de AoE-serie. Age of Empires III biedt een overvloed aan nieuwe functies, zoals thuissteden, om spelers te voorzien van middelen en upgrades. The WarChiefs, de eerste uitbreiding van deze game, werd in 2006 geïntroduceerd in de gamewereld. In 2007 bracht Microsoft Game Studios zijn tweede uitbreiding uit, The Asian Dynasties.

Age of Empires IV (2021)

Relic Entertainment werkte samen met World's Edge om Age of Empires IV te ontwikkelen, dat oorspronkelijk eind oktober 2021 werd uitgebracht. Het deelt verschillende functies met Age of Empires II. MobileSyrup, een Canadese bookmaker die verschillende technische producten recenseert, beschreef deze titel zelfs als de laatste, maar met een nieuwe laag verf.

Het is ook opmerkelijk dat Age of Empires ook deze spin-off-games heeft:

 • Leeftijd van de mythologie (2002)
 • Age of Mythology: The Titans (2003)
 • Age of Empires: The Age of Kings (2006)
 • Age of Empires: Mythologieën (2008)
 • Age of Empires Online (2011)

Age of Empires wedden 2024 : alles wat je moet weten

De meeste liefhebbers van videogames houden ervan om te wedden op Age of Empires. Deze omvatten bedrijven die hun winst willen maximaliseren. Het gaat echter niet alleen om materieel gewin. Een groot deel van de partijen die deelnemen aan deze activiteit is gebiologeerd door de opwinding die het biedt.

Trouwens, Age of Empires esport-weddenschappen zijn handig eenvoudig. Om te beginnen moeten gokkers een bookmaker identificeren met de unieke combinatie van functies waarnaar ze op zoek zijn. Vervolgens moeten ze hun gokaccounts financieren om te wedden op hun favoriete AoE-team of spelers. Het is zo makkelijk!

Zoals heel veel ervaren gokkers al hebben opgemerkt, is wedden op Age of Empires vergelijkbaar met wedden op veel andere sportevenementen. Gokkers krijgen veel wedstrijden om uit te kiezen. Wat nog aantrekkelijker is, is dat er een grote pool van eSport-weddenschappen beschikbaar, die allemaal verschillende markten voor hen bieden.

Het is essentieel om de basistermen te leren die worden gebruikt bij AoE-weddenschappen om roekeloze misrekeningen te voorkomen. Het plaatsen van de geldlijnweddenschap vereist bijvoorbeeld dat gokkers het team voorspellen dat waarschijnlijk een bepaald evenement zal winnen. Als je dit in de eerste plaats niet begrijpt, kan het lastig zijn om op deze legendarische esport te trappen.

Waarom is Age of Empires populair?

Deze esport-game heeft ongetwijfeld een van de grootste fanbases ter wereld. Waarom kunnen liefhebbers van esports geen genoeg krijgen van deze serie strategievideogames? De volgende zijn de belangrijkste redenen.

Age of Empires internetgemeenschap

De virtuele community van Age of Empires is breed en bestaat uit gamers uit alle delen van de wereld. Deze individuen hechten niet alleen aan hun liefde voor deze esports-titel. Ze informeren elkaar ook over een reeks onderwerpen, waaronder:

 • Hoe u door Age of Empires-forums navigeert en er maximaal van profiteert
 • Age of Empires-evenementen en gokmogelijkheden
 • Hoe je je AoE-speel- en gokvaardigheden kunt verbeteren?
 • De beste eigenschappen van de huidige AoE-titels en wat ze graag zouden zien in toekomstige releases

De samenhang van deze community trekt elke dag meer Age of Empires-fans, waardoor deze game nog populairder wordt.

Age of Empires online spelen

Het speelgemak van Age of Empires is een andere factor die de aandacht blijft trekken van gamers die gepassioneerd zijn door esports. Je hebt niet eens jaren ervaring nodig om dit spel online, thuis, onderweg of op een andere geschikte locatie met plezier te spelen.

Hoe Age of Empires te spelen

Sommige spelers geven de voorkeur aan Age of Empires boven andere videogames omdat het moeiteloos aan zijn systeemvereisten voldoet en van verschillende titels geniet. Deze omvatten een 64-bits processor, 8 GB RAM (geheugen) en NVIDIA® GeForce® GT 420 (grafisch). Merk op dat deze niet vast zijn; bovendien kunnen ze variëren van de ene Age of Empires-aflevering tot de andere.

Grootste Age of Empires-spelers en -teams om op te wedden

Prominente Age of Empires-spelers hebben ook bijgedragen aan de populariteit van deze videogameserie. Vaker wel dan niet, kijken jongere spelers tegen hen op. Ze spelen dit spel vaak om hun vaardigheden te verbeteren en hopelijk net zo goed te zijn als de gamers die ze bewonderen.

De meeste ervaren AoE-spelers van tegenwoordig hebben fans die elke wedstrijd die ze spelen volgen. Bovendien steunen ze de teams van deze gamers en moedigen ze hun vrienden aan om op de kar te springen. Dit heeft de acceptatie van deze RTS op wereldschaal enorm vergroot.

Zijn er Age of Empires-kampioenschappen?

Ja. Er zijn verschillende Age of Empires wereldwijde toernooien waar spelers en teams tegen elkaar strijden om een bepaald bedrag te winnen. In de meeste gevallen wordt de prijzenpot verdeeld onder de deelnemende teams, maar in een vooraf bepaalde verhouding. Aangezien deze videogameserie verschillende titels heeft, variëren andere toernooifuncties.

Zo werd het 2v2 World Cup 2020-toernooi gehouden voor Age of Empires II-teams. Het kwam met een 2 tegen 2, GSL-systeem en enkele eliminatie-indeling en een prijzenpot van $ 28.570. De Age of Empires-teams die als eerste (China A) en tweede (Noorwegen A) eindigden, ontvingen respectievelijk $ 7.200 en $ 5.100.

Er was een Global Championship voor Age of Empires III-spelers in 2021. In tegenstelling tot de 2v2 World Cup 2020, had dit toernooi een prijzenpot van $ 5.000. De winnaar, Haitch, liep naar huis met $ 1.500, terwijl de tweede runner-up, Mitoe, $ 1.000 ontving.

Verschillende jurisdicties nemen met name deel aan de Age of Empires-wereldkampioenschappen. Deze omvatten het Verenigd Koninkrijk, Canada, Finland, Oostenrijk, de Verenigde Staten, Turkije, Frankrijk, Nederland, Australië, Duitsland en Polen. Zoals verwacht, investeren spelers en teams die deelnemen aan deze toernooien veel tijd om ze voor te bereiden om hun tegenstanders te verslaan en hun land trots te maken.

Er zijn ook AoE-toernooien voor Age of Empires IV die zeker de moeite waard zijn om op te wedden:

Vind de beste Age of Empires esports bookmakers

Gokkers kunnen wedden op AoE op de talloze online esports-weddenschappen die beschikbaar zijn. Maar het is altijd een fantastisch idee om eerst de kenmerken van een bookmaker te bekijken voordat je hem kiest. Bekijk enkele van de vragen die iedereen zou moeten beantwoorden voordat hij zich registreert bij een platform om te wedden op deze videogameserie:

 • Biedt het gunstige Age of Empires-kansen?
 • Wat zijn de beschikbare betalingsmethoden voor stortingen en opnames? Zijn ze veilig en snel?
 • Accepteren de aangeboden stortings- en opnameopties de lokale valuta van de wedder?
 • Is het mogelijk om te wedden op Age of Empires op mobiel?
 • Hebben gokkers toegang tot de egaming-weddenapp in meerdere talen?
 • Is de klantenondersteuning van de bookmaker betrouwbaar en wordt deze op handige manieren gebruikt?
 • Welke autoriteit heeft de bookmaker een vergunning gegeven om in het rechtsgebied van de gokker te opereren?
 • Heeft de bookmaker specifieke maatregelen genomen om het hacken van gebruikersaccounts onmogelijk te maken?

Het is van cruciaal belang om voldoende antwoorden te krijgen op deze vragen, omdat het bepaalt of een gokker fantastische Age of Empires-gokervaringen heeft of vreselijke. Terwijl ze op internet zoeken naar de beste Age of Empires-providers, zijn hier enkele topopties waar ze over kunnen nadenken:

 • 22weddenschap
 • Casumo
 • 1xBet
 • TonyBet
 • Betsson
 • verloofde
 • 10Bet

Volg de beste Age of Empires-teams om nauwkeurig te wedden

Als een gokker wil wedden op Age of Empires, moeten ze deze video bekijken beste teams van het spel en hun recente optredens. Dit zou hen kunnen helpen bij hun gokreis door het voorspellen van favorieten en underdogs gemakkelijker te maken.

Hier zijn enkele opmerkelijke Age of Empires-teams die het volgen waard zijn:

Nasleep

Dit team staat bekend om deelname aan Age of Empires II-toernooien, waarvan de eerste Into the Darkness (2016) was, die het won. Destijds bestond Aftermath uit MbL, Liereyy en Hearttt, maar Hera en Nicov maken nu ook deel uit van deze ploeg.

Team Gamer Legioen

Deze Duitse esports-organisatie is opgericht in 2017. Hoewel de meeste mensen het kennen voor het afhandelen van roosters in League of Legends, heeft het ook een geweldig AoE-team.

Vietnam-legendes (VNA)

Vietnam Legends, oorspronkelijk opgericht door All, KoolPixel en Binh, neemt al bijna twee decennia deel aan Age of Empires-toernooien. Vanaf januari 2022 bestond het actieve team van dit team uit ACCM, SongSong, CooL, saymyname en BadBoy.

Suomi

Dit team is opgericht door Finse Age of Empires II-spelers die samen wilden deelnemen aan de toernooien van deze titel. De actieve spelers zijn Jupe, TheMax, Villese, Rubenstock en Zuppi.

Meer teams die bekend staan om het spelen van Age of Empires zijn Team Secret, Infinity Legends, SalzZ, Tempo Storm, Rulers of Rome, Clown Legion, Dark Empire en Heresy.

Voors en tegens

De meeste gokkers die overwegen aan hun Age of Empires-weddenschaps- of speelreis te beginnen, willen weten wat het voor hen inhoudt. Welnu, dit zijn de voor- en nadelen die u kunt verwachten.

Pluspunten

 • Beschikbaarheid: De meeste Age of Empires-titels zijn vrij gemakkelijk toegankelijk, dankzij hun beschikbaarheid op Steam, Microsoft Store en Xbox Game Pass. Bovendien zijn de meeste afleveringen gratis om te spelen op iOS-, Windows- en Android-apparaten.
 • speelbaarheid: Elke geïnteresseerde gamer kan het spel spelen. Het doornemen van een paar artikelen erover is voldoende om hen te informeren over de gameplay en thema's om precies te weten wat ze kunnen verwachten. Consistente oefening is echter verplicht voor diegenen die hun vaardigheden willen verbeteren.
 • Educatief: Het is intrigerend dat Age of Empires meer biedt dan alleen entertainment. Het voorziet gamers ook van handige vaardigheden, zoals het benutten van verschillende bronnen, gedijen in een zeer competitieve omgeving en innovatie.
 • Kwaliteit: Deze esport-game is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar de beste esport-games die momenteel op de markt zijn. De visuals en graphics zijn in de loop der jaren enorm verbeterd. Er is ook een opmerkelijke verbetering opgetreden in de andere functies, zoals beschavingen, AI en soundtracks.

Con

 • Hoewel deze gameserie vrij eenvoudig te spelen is, is het een beetje lastig om het onder de knie te krijgen, vooral voor amateurgamers.

Age of Empires-kansen begrijpen

In eSport-games zoals Age of Empires vertegenwoordigen kansen de waarschijnlijkheid van een bepaald resultaat. Dit kan zijn als een specifiek team dat een toernooi wint of een speler die een ander verslaat.

Ze helpen gokkers hun mogelijke rendement te berekenen na het inzetten op verschillende Age of Empires-wedstrijden. Meestal verschillen ze van de ene bookmaker tot de andere, en ze kunnen in verschillende formaten voorkomen. Gokkers moeten ze begrijpen om favorieten van underdogs te onderscheiden en de meest redelijke weddenschappen te plaatsen.

Hieronder staan de meest populaire soorten AoE odds die bookmakers bieden:

 • Fractionele kansen: Deze kansen zijn populair onder Britse esports-bookmakers. De meeste gokkers vinden ze leuk omdat ze vrij eenvoudig zijn. Als een bepaald Age of Empires-team bijvoorbeeld een quotering van 2/5 heeft, krijgen gokkers $ 2 voor elke $ 5 die ze inzetten en winnen.
 • Decimale kansen: De meeste gokkers hebben ook een gemakkelijke tijd om hun potentiële winsten te berekenen met decimale kansen. Ze hoeven alleen hun inzet ermee te vermenigvuldigen.
 • Amerikaanse kansen: Amerikaanse odds worden voornamelijk aangeboden door websites voor esports-weddenschappen in de VS of Canada. Dit kunnen positieve getallen zijn of negatieve getallen. De eerste geeft de mogelijke uitbetaling weer wanneer een gokker $ 100 inzet, terwijl de laatste aangeeft hoeveel je moet inzetten om kans te maken op $ 100.

Wedtips & trucs

Age of Empires-gokkers kunnen er een paar gebruiken praktische strategieën om te genieten van wedden op deze eSport. Men kan beginnen met het selecteren van alleen de beste goksite voor videogames die gokkers uit hun land accepteert. Idealiter zou de bookmaker die ze kiezen ook een mobielvriendelijke site, diverse betalingsopties, aanstaande klantenservicemedewerkers en handige gokkansen moeten hebben.

Een andere handige goktip van Age of Empires is om dit spel te onderzoeken voordat je gaat wedden. Gokkers moeten de komende toernooien en de deelnemende teams/spelers bekijken om de beste gokmogelijkheden te identificeren.

Amateurs moeten niet twee keer nadenken over het raadplegen van professionele AoE-gokkers; ze kunnen het een en ander leren over hoe ze kunnen winnen.

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
eSports
About

Jun-ho Kim, de dynamische Esports-maestro van Zuid-Korea, fungeert als een baken van kennis bij EsportRanker. Door analytisch vermogen te combineren met een aangeboren liefde voor gaming, ontrafelt Jun-ho het ingewikkelde tapijt van online competities, waardoor spelers op de hoogte en geïnspireerd blijven.

Send email
More posts by Jun-ho Kim