Zet in op Honor of Kings World Champion Cup 2024

Het Honour of Kings esports-toernooi World Cup trekt toptalent van over de hele wereld aan. Met de razend populaire Honor of Kings-videogame van Tencent, toont het esports online-toernooi de marktdominantie van de game. Begonnen als een titel die exclusief voor de Chinezen op de markt werd gebracht, is de titel uitgegroeid tot een wereldwijd publiek. Honor of Kings heeft nu een gamerbasis van 100 miljoen.

Als de zesde Champion Cup-serie voor de titel bood het evenement in 2021 een prijzenpot van 50.000.000 CNY. Sinds 2016 spreekt het kampioenschapstoernooi tot de verbeelding en opwinding van fans door 's werelds beste gamers kennis te laten maken met de productieve en groeiende fanbase van de titel.

Arena van ValorEer der KoningenWaarom is Honor of Kings World Champion Cup populair?Winnende teams en grootste momentenGoksitesWedstrategieën
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Arena van Valor

Logistieke uitdagingen rond de pandemie in China dwongen functionarissen om het evenement opnieuw te plannen. Tegen augustus 2021 kondigden Arena of Valor en Honor of Kings een esports-apex aan, aangezien beide scènes samenvloeien op de AWC 2022 in één enkel wereldbekerevenement. Het langverwachte Arena of Valor-evenement in 2022 zal beide fans van de game bij elkaar brengen. Fans kunnen verwachten dat de game-ontwikkelaar spannende nieuwe updates voor AoV introduceert. Volgens Tencent Games verwacht de organisator een evenwichtige en eerlijke concurrentie.

Als een MOBA-spel (multiplayer online battle arena), Eer der Koningen heeft de harten veroverd van fans en esports-competities over de hele wereld. Aanvankelijk richtten de ontwikkelaars van het spel zich op het bereiken van Chinese populaties. Na het creëren van een uitgebreide basis van miljoenen spelers, paste de maker van de game het originele spel aan en noemde de aanpassing "Arena van ValorHoewel AoV de Honor of Kings-structuur volgde, vond het ook zijn eigen fans en bereikte het miljoenen over de hele wereld. Het belangrijkste verschil in de twee games is de variatie in helden.

Voor AoV ontwikkelden makers helden speciaal voor de westerse markt. In 2017 genoot Honor of Kings dagelijks van meer dan 80 miljoen actieve spelers en maandelijks 200 miljoen actieve spelers, waardoor de titel in 's werelds meest populaire spel werd gekatapulteerd. Dat jaar had de titel een brutowinst van meer dan $ 13,4 miljard, waarmee het de best opbrengende game ter wereld is die beschikbaar is op mobiel. In 2020 genoot de game dagelijks van meer dan 200 miljoen actieve spelers, en het aantal blijft stijgen.

Eer der Koningen

In HoK strijden twee teams tegen elkaar om het kerngebouw in het midden van het vijandelijke kamp te vernietigen. Tegengestelde troepen staan de opmars van de vijand in de weg. Teams moeten de kaart domineren door voldoende krachten te verzamelen. Spelers kunnen vaardigheden ontgrendelen door ervaring op te doen, waardoor een gamer zijn krachten kan upgraden. Bovendien verzamelen spelers goud om items in te mode of nieuwe kampioenen te kopen om de strijd te winnen. Het team dat de troepen van de tegenstander vernietigt en zijn kamp vernietigt, wint de wedstrijd.

Spelmodi

Gamers strijden in een 5v5-formaat en elke speler neemt de rol aan van een van de kampioenspersonages. Nadat ze kampioenen hebben gekozen om te besturen, werken teams samen om de vijand te verslaan, de kern te vernietigen en de wedstrijd te winnen. Het spel verschilt van andere populaire MOBA-titels doordat het alleen beschikbaar is op Android en iOS.

Waarom is Honor of Kings World Champion Cup populair?

De populariteit van het Honour of Kings kampioenschapsevenement wordt gevoed door de enorme wereldwijde vraag naar de titel. Volgens rapporten zijn twee factoren van invloed op de explosieve populariteit van het spel: de intense focus op de Chinese cultuur en het vermogen om sociale interactie te ondersteunen. Met vijf spelers in twee teams is Honor of Kings een van de meest populaire manieren voor gamers om via internet met elkaar te socializen.

Waarom is dit toernooi populair om op te wedden?

Voor een gokker wordt wedden op esports-toernooien gevoed door het aantal fans, waardoor het aantal weddenschappen op grote esports-toernooien toeneemt. Hoge inzetniveaus verhogen de kans op een lucratieve winnende pot. Het immense aantal dagelijkse gamers trekt meer spelers aan om deel te nemen aan online goksites voor esports.

Van China tot Europa, de game gaat de hele wereld over om vrienden te verbinden en spelers kennis te laten maken met gelijkgestemde gamers. In feite verdient Tencent miljarden per kwartaal aan het spel. Veel gamers in de regio hebben geen pc of gameconsole in huis. Mobiele beschikbaarheid biedt gamers gemakkelijke toegang, waardoor Honor of Kings 's werelds meest winstgevende mobiele videogame is.

Autoriteiten maken zich zorgen over verslaving. Bijgevolg is het spelen van het spel voor kinderen beperkt tot een uur per dag voor een kind jonger dan 12 jaar en twee uur voor een kind van 12 tot 18 jaar. Toegang tot Honor of Kings is nu beperkt tot één uur per dag voor kinderen onder de 12 jaar en twee uur voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. De staatskrant People's Daily noemde het spel een vergif, wat leidde tot meer regelgeving. Voor volwassenen biedt gamen of wedden de mogelijkheid om meer over het spel te leren en een lijst met esports-toernooien te identificeren.

Winnende teams en grootste momenten

Toernooien

In het verleden bracht de Honor of Kings Championship Cup meerdere teams samen, bestaande uit de 's werelds beste spelers om te strijden om miljoenen prijzengeld in de grootste esports-toernooien. Hosting van twee divisies, de winnaars gingen door naar de play-offs. Op dat moment leidden enkele eliminatierondes tot de laatste strijd om te bepalen wie als overwinnaar regeerde. Hier zijn enkele van de meest succesvolle teams die professioneel strijden in grote esports-toernooien.

Oiao Gu Reapers

Qiao Gu Reapers is een van de beste esports-teams op de Honor of Kings-markt met coaching- en gamingpersoneel van topniveau. Door meer dan $ 4 miljoen aan prijzengeld te winnen bij de beste esports-toernooien, wordt het team erkend als een van de beste in de branche. Het team is aangesloten bij de Chinese esports-groep Newbee.

eStar Gaming

eStar Gaming is een in China gevestigde professionele esports-club in China. Opgericht door Sun Liwei, een beroemde Chinese professionele e-sportspeler, richt de club zich op e-sportkampioenschappen. Oorspronkelijk speelde het esports-team stormhelden, maar om operationele redenen werd het gediversifieerd naar andere games. Sinds 2014 heeft het team het King of Glory-kampioenschap gewonnen. In 2019 won eStar een zetelbod voor de LoL pro league.

Turnso Gaming

Weibo Turnso Gaming is eigendom van het socialemediaplatform Weibo in China. De esports-organisatie doet mee aan professionele Arena of Valor-wedstrijden en -toernooien. Het team heeft meer dan $ 2 miljoen aan toernooiwinsten gewonnen.

Rogue Warriors

Van 2017-2021 heeft Rogue Warriors deelgenomen aan professionele esports-toernooien en meer dan $ 1 miljoen aan prijzengeld gewonnen. Het team is eigendom van ASUS ROG en is een van de meest gerespecteerde esports-groepen op het circuit. Rogue Warriors neemt het met succes op tegen Honor of Kings-topspelers.

Goksites

Honor of Kings is niet alleen populair in gaming. Gokkers komen ook massaal naar sportsbooks om te wedden op favoriete teams en spelers. Er zijn een aantal online bookmakers die weddenschappen aanbieden op esports-toernooien, zoals de World Championship Cup for Honor of Kings.

Wedstrategieën

Wedden op esports-toernooien is vergelijkbaar met wedden op andere sportspellen. Het is van cruciaal belang voor een gokker om het spel te onderzoeken, de regels te begrijpen en op de hoogte te blijven van de spelers. Gelicentieerde sportsbooks bieden vaak historische winst- en verliesrecords. Aanvullend onderzoek kan een gokker echter helpen een weloverwogen beslissing te nemen terwijl hij geld inzet. Kampioenschapsteams ruilen vaak spelers, zoals professionele sportteams. Het bekijken of lezen van esports-nieuws geeft een gokker inzicht in roosterwijzigingen, die van invloed kunnen zijn op het vermogen van een team om het toernooi te winnen.

Slim inzetten betekent een budget instellen op basis van verwachte winsten. Hoewel niemand zich wil voorbereiden om te verliezen, leidt het proberen om verliezen na te jagen vaak tot meer verlies. Door het geld te budgetteren, weet een speler precies hoeveel hij uitgeeft en aan welke teams, spelers of resultaten. Over het algemeen helpt slim, veilig wedden een gokker om verslaving te voorkomen.

Verslavingswaarschuwingssignalen zijn onder meer grillig gedrag, zoals het onvermogen om behoorlijk geld in te zetten. Esports is een opwindende markt en wedden op esports kan een deelnemer ook een emotioneel hoogtepunt bezorgen. Winnen is bijzonder bevredigend, wat de speler ertoe aanzet om door te gaan met inzetten om te proberen de beloning te heroveren. Een gokplan gebaseerd op onderzoek en analyse, heeft meer kans om winnende resultaten te produceren. Houd echter moed voor gokkers die verliezen. Voer aanvullend onderzoek uit en keer terug om een andere dag te winnen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries