Zet in op LCS Championships 2024

De League of Legends Championship-serie, in de volksmond LCS, is een eSports-competitie van het hoogste niveau met League of Legends (LoL)-spelers uit de VS en Canada (Noord-Amerika). Dit Riot Games-evenement is een van de 12 regio's in het competitieve LoL-ecosysteem. Deze competitie wordt meestal tweejaarlijks gehouden in twee competitieve delen die worden gehouden tijdens de lente en de zomer, waarbij tien franchiseteams strijden om de status van LCS Champions.

Alle LCS-games worden live gespeeld in de studio's van Riot Games in Los Angeles, Californië. In 2021 introduceerde Riot Games een speciaal evenement dat bekend staat als de LCS Lock-In, dat net voor de splitsingen wordt gespeeld om teams te vergemakkelijken en voor te bereiden op de ervaring op het podium.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Alles over League of Legends

Tijdens de hoofdcompetitie worden alle verzamelde punten aan het einde van elke splitsing toegekend op basis van de positie van de speler op de competitieladder. Er is een prijzenpot van $ 400.000 Champions Queue voor elke splitsing. Bovendien wacht een grotere prijzenpot, meer dan $ 2.000.000, op teams die zich kwalificeren voor de World League of Legends Championships.

Wat is League of Legends? LoL is een multiplayer online gevechtsarena (MOBA) spel. Deze videogame is ontwikkeld door Riot Games en werd officieel uitgebracht op 27 oktober 2009. Door de jaren heen is LoL ongetwijfeld de populairste titel in het MOBA-genre geweest en staat momenteel bovenaan de lijst met eSports-toernooien van deze ontwikkelaar.

League of Legends kan behoorlijk technisch zijn, maar ongelooflijk bevredigend. Deze MOBA-spel ziet teams van vijf spelers tegen elkaar spelen. Het spel begint met elk team aan weerszijden van een kaart, dicht bij de Nexus . Het winnende team in een wedstrijd vernietigt de Nexus van hun tegenstander.

Tijdens het spel loopt elk team door een reeks torens die bekend staan als torentjes, geplaatst langs paden naar elke Nexus. Het primaire doel is natuurlijk om de Nexus van de vijand te vernietigen. Andere hoofddoelen zijn echter het vernietigen van vijandelijke constructies zoals torentjes.

Om te vechten en het hoofd te bieden aan de vijand, moeten spelers ook blijven nivelleren. Om een level omhoog te gaan, heb je ervaring nodig die je hebt opgedaan met het doden van minions en de speler van de vijand. Goud, verkregen door het doden van minions, is essentieel voor het kopen van bonussen tijdens het spel. Met goud kunnen spelers dingen kopen zoals passieve pantserboosts of tijdelijke schilden.

Spelmodi

League of Legends heeft momenteel twee spelmodi: Klassiek en ARAM. Om te beginnen is de klassieke spelmodus grotendeels defensief. Het team dat deze modus gebruikt, probeert met behulp van minions de Nexus van de tegenstander te bereiken via torentjes en remmers. Aan de andere kant vertoont de modus ARAM, All Random All Mid, veel overeenkomsten met de klassieke modus, maar de actie is meestal beperkt tot een kaart met één pad.

Kampioenen van de LCS

Tijdens het spel bestuurt elke speler een enkele kampioen. LoL heeft momenteel 159 kampioenen, elk met unieke attributen.

Aan het begin van een spel of gevecht moet elke speler een kampioen kiezen om zijn strijd aan te gaan. Met name is de keuze van een kampioen beperkt tot wat de speler heeft ontgrendeld. Spelers krijgen echter ook de kans om een van de 14 kampioenen uit te proberen die gewoonlijk elke week gratis worden gemaakt, zodat spelers ze kunnen uitproberen zonder ze te ontgrendelen.

Sommige Champion-categorieën die worden aangeboden door League of Legends zijn onder meer:

 • moordenaars
 • scherpschutters
 • strijders
 • Magiërs
 • tankers
 • Steun

In de meeste gevallen heeft elke kampioen drie sterke punten, en mogelijk andere naarmate het spel vordert. Spelers moeten een grote interesse hebben in deze eigenschappen, vooral bij het vormen van een team, omdat er veel meer voor nodig is dan vijf spelers bij elkaar zetten.

LoL-competities

League of Legends wordt gespeeld op zowel armatuur- als professioneel niveau. Sommige LoL-competities worden georganiseerd door de ontwikkelaars van het spel, Riot Games. Vanaf 2021 werden er 12 professionele competities van League of Legends over de hele wereld gespeeld. Deze competities worden meestal geclassificeerd als Tier 1 of Professional Leagues, League Cups en Lower Leagues.

Waarom zijn de LCS-kampioenschappen populair?

League of Legends is meer dan alleen een videospelletje teveel mensen. Miljoenen spelers zitten op gamingplatforms en spelen het spel de klok rond over de hele wereld. Jaarlijks komen professionele LoL-spelers samen voor de beste eSports-toernooien.

Esports-gokkers zijn er altijd op uit om weddenschappen te plaatsen terwijl de spelers het uitvechten. De laatste jaren is de vraag naar eSports-weddenschappen toegenomen. Een van LoL's zijn grootste eSports-toernooien, is de LCS Championships vooral aantrekkelijk voor gokkers.

Er zijn veel redenen waarom eSports-gokkers de LCS eSport-kampioenschappen onder de grote eSport-toernooien plaatsen. Hier zijn enkele redenen waarom dit eSports-kampioenschap erg populair is in gokkringen.

 • Het wordt sterk gedekt door goksites voor eSports
 • Wedden op LoL is meestal sterk gereguleerd
 • LCS-kampioenschappen bieden non-stop acties, waardoor wedden op eSport-toernooien zeer intens en opwindend is.

De populariteit van LoL-gaming is de afgelopen jaren fenomenaal geweest en de kans is groot dat de LCS Wereldkampioenschappen een onschatbare rol hebben gespeeld. Dankzij live-streamingplatforms, sites voor gamingrecensies en diepgaande berichtgeving van online eSport-weddenschappen, zal dit eSport-kampioenschap de komende jaren naar nieuwe hoogten stijgen.

De winnende teams en grootste momenten van LCS Championships

Grootste momenten

De LCS-kampioenschappen tonen enkele van de 's werelds beste LoL-teams. Zoals bij elk topevenement, zijn er een aantal adembenemende shots, legendarische momenten en een aantal geweldige wombo-combomomenten geweest (opeenvolging van krachtige aanvallen). In het licht hiervan is hier een van de 'grootste' momenten die we de afgelopen jaren hebben gezien op de LCS-kampioenschappen.

100 Thieves vs. Evil Geniuses - LCS Summer Play-offs 2021, tweede ronde, vierde wedstrijd

De Lol LCS-fase had veel spanning in 2021, maar niets vergeleken met de play-offs in de tweede ronde tussen de Kwaadaardige genieën en 100 Dieven. De eerste 34 minuten zagen 100 Thieves een verbazingwekkende voorsprong in het spel harken, waardoor de Evil Genius naar de rand werd geduwd. In een wedstrijd die kan worden omschreven als een van de beste vertoningen van persoonlijke vaardigheden, vinden de kwaadaardige genieën op de een of andere manier een manier om weer in het spel te komen.

Hoewel 100 Thieves de dag één game later nog steeds droegen, was de weergave van Evil Geniuses opmerkelijk. En als ze het momentum maar hadden ingebouwd, had het heel anders kunnen zijn.

De winnende teams van LCS

LoL is bijna een decennium oud. De concurrentie is altijd hevig geweest en er is geen grotere prestatie in het spel dan het vasthouden van de LCS Championship-trofee aan het einde van een seizoen.

Het LoL LCS Championship, voorheen de North American League of Legends Championship Series, heeft verschillende veranderingen ondergaan met betrekking tot het prijzengeld, de hostbestemmingen, concurrerende teams en spelregels.

Het toernooi werd voor het eerst gehouden in 2013, met in de eerste twee seizoenen acht LoL-teams. Sindsdien doen tien teams mee aan elk evenement (vanaf 2015).

LoL LCS-winnaars

Het LoL LCS-kampioenschap is verdeeld in twee double-round robin split-evenementen; de lente-splitsing en de zomer-splitsing, verspreid over 225 wedstrijden. Aan het einde van elke splitsing worden alle teams gerangschikt op hun winstpercentage. Dat gezegd hebbende, hier is een lijst met eerdere LCS-winnaars.

Winnaars Spring Split

 • Wolk 9 2020
 • Teamvloeistof 2019
 • Team Liquid 2018
 • Team SoloMid 2017
 • Counter Logic Gaming 2016
 • Team SoloMid 2015
 • Cloud 9 2014
 • Team SoloMid 2013

Winnaars zomersplitsing

 • Team SoloMid 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Team SoloMid 2017
 • Team SoloMid 2016
 • Counter Logic Gaming 2015
 • Team SoloMid 2014
 • Cloud9 2013

In zijn huidige vorm is Team Liquid ongetwijfeld het meest succesvolle team in LoL LCS Championships, met vier titels op hun naam. Als zodanig is het ongetwijfeld het team om naar te kijken voor gokkers die wedden op online eSport-toernooien. Ook kunnen gokkers profiteren van hoge kansen die worden gegeven aan underdogs, aangezien verstoringen een norm zijn in de competitie.

Waar en hoe te wedden op LCS Championships?

Waar te wedden op LoL LCS Championships

De meeste eSports-bookmakers streven ernaar om het LCS-kampioenschap te claimen, gezien de populariteit van het kampioenschap. Terwijl bookmakers misschien bieden royale lol weddenschappen, bonussen en promoties moeten altijd bovenaan de lijst staan bij het zoeken naar een site voor online sportweddenschappen.

De geloofwaardigheid van de bookmaker is van vitaal belang bij het kiezen van een goksite. Spelers moeten hun opties beperken tot gelicentieerde en gereguleerde goksites. Andere essentiële overwegingen zijn het bereik en de flexibiliteit van betalingsopties, gokmarkten en beoordelingen van andere gokkers.

Hoe te wedden op de LCS Championships

De LCS-kampioenschappen bieden talloze kansen voor gokkers. Gokkers moeten echter strategisch blijven bij het plaatsen van weddenschappen. Iedereen kan een weddenschap plaatsen, maar er komt veel meer bij kijken om consistent winnende weddenschappen te plaatsen.

Iedereen die gokt op eSport-toernooien zoals de LCS, moet altijd voorzichtig zijn bij het plaatsen van weddenschappen. LCS-voorspellingen en goktips zijn handig bij het kiezen van gevechten. Wedden op grote competities van deze omvang maakt het vaak moeilijk, zelfs voor doorgewinterde LoL-gokkers, om te weten hoe teams het tegen elkaar zullen opnemen.

Aangezien de meeste teams roosterwijzigingen doorvoeren, moeten gokkers er altijd naar streven om gelijke tred te houden met de teams. Bovendien moeten gokkers ook de speelstijl van het team in de gaten houden, wat hen helpt om geïnformeerde weddenschappen te plaatsen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries