Zet in op Apex Legends Global Series 2024

Apex Legends is een eSports-game van het hoogste niveau, ontwikkeld door Respawn Entertainment en uitgegeven door Electronic Arts. Deze gratis te spelen game is momenteel beschikbaar voor PlayStation-, Xbox- en Microsoft Windows-besturingssystemen. Een mobiele versie van het spel, Apex Legends Mobile, is ook beschikbaar voor Android en iOS. De mobiele versie ondersteunt echter geen platformonafhankelijk spelen.

Electronic Arts beschrijft Apex Legends Global Series als een competitief ecosysteem dat alle topteams van de game en aspirant-uitdagers wereldwijd ondersteunt, wat zich uit in het ALGS Championship.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Alles over Apex Legends Global Series

De competitieve reis van de spelers begint op het Challenger Circuit, dat wedstrijden omvat om zich te kwalificeren voor de Pro Leagues. De ALGS Pro League bestaat uit 40 topteams die strijden in een regulier seizoen, waarvan: best presterende teams zal deelnemen aan het Apex Legends Global Series Championship.

Over Apex Legends

Werk aan de Apex Legends-spel begon in 2016. Het werd echter geheim gehouden tot slechts een paar weken voor de lancering in 2019. Het spel kreeg talloze positieve recensies, waardoor het snel bekendheid kreeg.

Tegen het einde van de eerste week na de release hadden meer dan 25 miljoen spelers het spel al gespeeld. Het is momenteel gerangschikt als een van de meest gespeelde videogames aller tijden met betrekking tot het aantal spelers.

Gameplay

Spelers beginnen door zichzelf te vormen in squadrons, elk met twee of drie spelers. Elke speler moet dan een personage kiezen om te gebruiken. De personages in het spel, ook wel legendes genoemd, hebben verschillende vaardigheden. De volgende stap is het kiezen van een spelmodus uit de twee beschikbare opties.

De eerste spelmodus heet Battle Royale. Het ondersteunt maximaal 20 squadrons voor drie spelers of 30 squadrons voor twee spelers. De setting van de game is op een eiland waar de spelers naar voorraden en wapens moeten zoeken en proberen de andere squadrons te verslaan.

Het speelgebied, het eiland, wordt steeds kleiner naarmate het spel vordert, waardoor alle spelers moeten blijven bewegen om te voorkomen dat ze zich buiten het speelgebied bevinden. Het verlaten van de speelruimte is fataal voor een personage. Het laatste team dat nog in leven is, wint de ronde.

De andere modus heet Arenas. Spelers moeten squadrons van drie spelers vormen om de modus te spelen, wat betekent dat er maximaal zes spelers in een ronde kunnen spelen. Een team moet in een reeks rondes tegen een ander team vechten om de winnaar te bepalen. Een team wint door minimaal drie punten te behalen en een voorsprong van twee te behalen.

Wedkansen voor Apex Legends Global Series Championship

Elke gokker, ongeacht zijn of haar gokervaring, kan wedden op Apex Legends Global Series online toernooien. Kennis van het spel en teamprestaties kan echter een bijkomend voordeel zijn, omdat het gokkers helpt om beter geïnformeerde gokbeslissingen te nemen.

Alle wedstrijden hebben verschillende kansen, die worden bepaald door tal van factoren, waaronder de gebruikte eSports-weddenschapssite. Enkele van de meest populaire soorten weddenschappen die de beste kansen bieden, worden hieronder uitgelicht.

Directe weddenschappen

Rechtstreekse weddenschappen zijn de eenvoudigste, zelfs geschikt voor nieuwe gokkers. Het gaat om wedden op welk team het kampioenschap zal winnen of welke spelers bepaalde prijzen zullen krijgen. De kansen voor rechtstreekse weddenschappen zijn meestal wenselijk, vooral voor underdog-teams. Gokkers moeten echter wachten tot het einde van het evenement om het lot van hun weddenschappen te kennen.

Wedden op wedstrijdwinnaar

De weddenschappen op de matchwinnaar zijn ook eenvoudig. Gokkers wedden op een team dat een bepaalde wedstrijd zal winnen. De kansen voor dergelijke weddenschappen variëren meestal afhankelijk van de kans dat het team wint, waarbij de kansen gelijker zijn voor wedstrijden waarbij beide teams favoriet zijn om te winnen.

Eerste bloedweddenschappen

First blood bets voor gokkers die wedden op Apex Legends Global Series-toernooien, ook wel first kill-weddenschappen genoemd, omvatten het plaatsen van weddenschappen op welke speler de eerste kill in een wedstrijd krijgt. Het type weddenschap is meer geschikt voor ervaren Apex Legends-gokkers die de speelstijlen van alle spelers in een bepaalde wedstrijd kennen.

Waarom zijn Apex Legends Global Series-toernooien populair om op te wedden?

Apex Legends Global Series-competities zijn ongelooflijk populair, vooral onder eSports-gokkers. De meest voor de hand liggende reden is dat de toernooien een groot aantal gokmarkten bieden, wat voor gokkers mogelijkheden zijn om te wedden. De populariteit van de grootste Apex Legends Global Series-toernooien zorgt ervoor dat de meeste van de beste aanbieders van eSports-weddenschappen veel gokmarkten voor hun toernooien aanbieden.

Een andere belangrijke reden voor de populariteit van de beste Apex Legends Global Series-toernooien is dat de gokmarkten meestal aantrekkelijke kansen hebben. De gokaanbieders bieden meestal de best mogelijke kansen om meer gokkers naar hun platforms te trekken, aangezien de eSports-weddenindustrie zeer competitief is geworden. Idealiter betekenen betere kansen hogere potentiële winsten.

Bonussen en spelincentives zijn een andere strategie die aanbieders van eSports-weddenschappen gebruiken om het hoofd boven water te houden in de zeer competitieve eSports-gokindustrie. Meest online eSport-wedsites bieden meestal aantrekkelijke bonussen voor de Apex Legends Global Series-kampioenschappen, waardoor de toernooien nog populairder worden onder gokkers die willen profiteren van de aanbiedingen.

Grote Apex Legends Global Series-toernooien zijn ook populair onder gokkers vanwege hun spanning en entertainment. Dat is vooral onder de gokkers die geneigd zijn om te wedden op live videogames. Ze kunnen genieten van al het entertainment dat de toernooien bieden, terwijl ze alle relevante informatie verzamelen die ze nodig hebben om live weddenschappen te plaatsen.

Apex Legends Global Series winnende teams en grootste momenten

De eerste Apex Legends Global Series vond plaats in 2021, met 60 van de beste teams ter wereld die strijden om de grootste Apex Legends Global Series-poolprijs van $ 2,58 miljoen. Alle teams en spelers lieten geweldige prestaties zien, maar er waren er een paar die opvielen tussen de rest.

Winnende teams

Het winnende team voor de Apex Legends Global Series 2021 was SCARZ. Het is een Japanse pro eSports-organisatie die werd opgericht in 2012 en had deelgenomen aan een lijst met eSports-toernooien en -evenementen.

De actieve spelers die de serie wonnen waren een verdedigende speler genaamd Mande, een Recon-speler genaamd Taisheen en een aanvallende speler genaamd RPR. Taisheen won verbazingwekkend genoeg de Apex Predator Award en deelde deze met Danilla, een speler van het Fire Beaver-team.

De Noord-Amerikaanse versie van het kampioenschap eindigde met het winnen van team Kungarna NA, waarmee een geldprijs van $ 265.591 werd veiliggesteld. Het Noord-Amerikaanse team bestond uit spelers Vein, Onmuu en Scuwry. Wolk 9 eindigde op een indrukwekkende tweede positie en won een prijzengeld van $ 132.875. De actieve spelers op dat moment waren Zach Mazer, Paris Gouzoulis en McKenzie Beckwith.

Het winnende team in het APAC South ALGS Championship 2021 was Wolfpack Arctic. Het toernooi was minder competitief en had een relatief lagere prijzenpot, waarbij het winnende team $ 68.100 mee naar huis nam. Desalniettemin verraste de in Indonesië gevestigde franchise iedereen door het toernooi te winnen, aangezien het een relatief nieuw team was dat in maart 2020 werd gevormd.

De Zuid-Amerikaanse ALGS Championship-winnaar was het Paradox Esports-team, dat $ 42.000 ontving. Andere best presterende teams in dat kampioenschap waren Fenix I, die $ 21.000 ontving, en Dynamics, dat $ 12.000 ontving.

2022 Apex Legends Global Series Championship

Het 2022 Apex Legends Global Series Championship stond gepland van 7 juli tot 10 juli. Het kampioenschap werd opgesplitst in drie fasen, waarbij winnende teams van de groepsfase naar de bracket-fase en vervolgens naar de finale gingen.

De groepsfase bestond uit 40 teams verdeeld in tien groepen. Alle teams gingen door naar de beugelgroep, waarbij de top tien teams start in de beugel van de winnaar en de onderste tien in de beugel van de verliezer.

De prijzenpot voor het 2022 Apex Legends Global Series Championship is $ 2 miljoen, waarbij de winnaars $ 500.000 ontvangen. Het team op de 2e plaats ontvangt $ 300.000 en het 3e team $ 200.000. Bovendien krijgt de speler met de meeste eliminaties, de Apex Predator, $ 3.000.

Waar te wedden op Apex Legends Global Series?

Gokkers kunnen weddenschappen plaatsen op Apex Legends Global Series op de meeste eSports-weddenschappen. Echter, honderden eSports goksites bieden Apex of Legends gokmarkten, waardoor het voor de meeste spelers een uitdaging is om de beste eSports goksite te kiezen.

Sommige topopties zijn te vinden op gerenommeerde rankingsites voor eSports-weddenschappen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de geselecteerde eSports-goksite Apex Legends Global Series-wedmarkten aanbiedt.

De volgende stap na het kiezen van een geschikte goksite is om geld op de gokrekening te storten. Het stortingsbedrag hangt af van wat de gokker van plan is in te zetten, maar mag niet lager zijn dan de minimale stortingslimiet die is ingesteld door de gokaanbieder. De meeste gokaanbieders bieden talrijke betaalmethoden, die het stortingsproces gemakkelijk en handig maken.

Apex Legends Global Series-wedproces

Wedden begint met de gokkers die geschikte gokmarkten selecteren uit de beschikbare opties. Voorkeuren, kansen en gokstrategieën zullen voornamelijk de keuzes beïnvloeden. Doorgaans laten de meeste goksites gokkers toe om geaccumuleerde weddenschappen te plaatsen, waardoor de kansen worden verbeterd en het potentiële winstbedrag wordt verhoogd.

Gokkers kunnen dan beslissen hoeveel geld ze willen inzetten voor elke weddenschap en de relevante procedure volgen die door de wedaanbieder wordt verstrekt om de weddenschap te plaatsen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Top 5 Esports-weddenschappen in 2022
2022-12-08

Top 5 Esports-weddenschappen in 2022

Esports breidt zich uit en er worden meer competities en games opgenomen in gokmarkten. Het is niet verwonderlijk dat esports-weddenschappen steeds populairder worden, gezien de populariteit van sportcompetities in de afgelopen jaren.