Nieuws

August 4, 2022

Een gokgids: aankomende Rocket League-evenementen 2022

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

De eSports-gamingindustrie is al jaren een opvallende attractie. En hoewel er allerlei soorten schiettitels zijn, worden de meeste eSports-gamers een beetje terughoudend met generieke titels en voorspelbare spelmodi. Rocket League spelers zijn zo'n geluksvogel. Deze eSports-titel onderscheidt zich in zijn genre door het leveren van een solide attractie, dankzij het fascinerende concept. Snel vooruit, Rocket League heeft een indrukwekkende lijst met competitieve evenementen.

Een gokgids: aankomende Rocket League-evenementen 2022

Hoe Rocket League van kracht werd in de esports-wereld

De meeste mensen zijn enigszins geïntrigeerd over wat Rocket League tot een kracht maakt om rekening mee te houden in de eSports-wereld. Simpel, de eenvoud voor zowel spelers, fans als eSports-gokkers.

Om te beginnen bieden Rocket League-spellen spelers de flexibiliteit om in te springen en te spelen wanneer het hen uitkomt. Spelers die het geluk hebben om de tools en tactieken van het spel beter te gebruiken dan de rest, zouden het niet moeilijk hebben om op hogere niveaus te spelen.

Aan de andere kant kunnen Rocket League-fans altijd afstemmen en de actie volgen zonder zich zorgen te maken over complexe regels. Het fundamentele uitgangspunt van het spel is simpel: auto's slaan een voetbal in het doelgebied van de tegenstander. Dit is ongetwijfeld een eenvoudig concept om te begrijpen en voor elk team te gebruiken.

Degenen die weddenschappen willen plaatsen op Rocket League-evenementen en -toernooien worden ook niet buitengesloten. Er zijn maar een paar blikken nodig, met de nodige zorgvuldigheid, om te beginnen met het plaatsen van eSports-weddenschappen op Rocket League-weddenschappen.

Kijken naar Rocket League-evenementen in 2022

De meeste Rocket League eSports-toernooien zijn online. Dit betekent in wezen dat er geen speciale locaties of live publiek zijn. In de meeste gevallen wordt de actie gestreamd op populaire streamingplatforms zoals Twitch en YouTube.

De 2021-2022 Rocket League Championship Series (RLCS) uniek is geweest. Om te beginnen zullen spelers strijden om een grotere prijzenpot, meer regio's en een nieuw formaat. Nu de herfst-, winter- en lentesplitsingen zijn voltooid, hebben Rocket League-spelers en fans hun zinnen gezet op de Wereldkampioenschappen.
Dit zijn de data voor de komende RLCS-evenementen in 2022:

 • Wildcard: 4 - 7 augustus
 • Hoofdevenement: 4 - 14 augustus

houd er rekening mee dat toernooidata vaak kunnen veranderen

Het jokerteken

De Wildcard is de eerste van twee etappes in het Wereldkampioenschap. Onder het nieuwe format maken 16 teams kans om zich te kwalificeren voor de World Championship Wildcard. Tijdens dit evenement strijden teams uit Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Oceanië (OCE), Zuid-Amerika, Sub-Sharaans Afrika, Azië-Pacific Noord en Azië-Pacific Zuid om de grote finales
Terwijl de kwalificatiefasen nog aan de gang zijn, zijn de volgende teams erin geslaagd een slot voor de WildCard te reserveren:

 • De generaal NRG
 • Ruimtestation Gaming
 • Versie1 / OpTic Gaming
 • Dignitas
 • Eindpunt CeX
 • FURIA Esports
 • Gaimin Gladiatoren
 • Tam Falcons
 • Veloce Esports
 • Tokyo Verdy Esports
 • Orlando Pirates Exdee
 • Teamgeheim
 • Bravado Gaming
 • Karmine Corp
 • pioniers
 • afvalligen

De Wildcard zal een Zwitsers formaat gebruiken. Volgens dit format zijn alle wedstrijden een best-of-five (BO5)-wedstrijd, waarbij het team dat als eerste drie wedstrijden wint, zich kwalificeert voor de volgende ronde. Alleen de beste acht teams van de World Championship Wildcard zijn gegarandeerd van een plek in de groepsfase van het Main Event. Dit betekent dat acht andere best presterende teams al wachten op Wildcard-winnaars in de groepsfase.

De grote finale

De grote finale wordt een best of seven-serie. Al dan niet met een bracket-reset. Idealiter worden bracketresten toegepast wanneer een team voor de eerste keer verliest. In het ideale geval wordt de bracket meestal opnieuw ingesteld wanneer de winnaar van een bovenste bracket verliest in de grote finale.

Andere Rocket Leagues die het overwegen waard zijn

Hoewel de RLCS er trots op is het grootste Rocket League-toernooi te zijn, is het gebruikelijk dat eSports-fans, vooral gokkers, op zoek zijn naar alternatieve Rocket League-evenementen die het overwegen waard zijn. Helaas is de RLCS in wezen alle Rocket League-fans. Daarnaast worden er meerdere A-tier toernooien gespeeld op regionale basis (regionale toernooien) aangesloten bij de RLCS.

Hoewel er toernooien op een lager niveau kunnen zijn, worden de meeste daarvan meestal niet gedekt door sites voor eSport-weddenschappen. Dus iedereen die graag weddenschappen wil plaatsen op Rocket League eSports-toernooien, moet zich concentreren op de RLCS.

Rocket League Esport Wedtips

Om te beginnen worden de Rocket League-markten sterk gedekt door de meeste eSport-weddenschappen. Dus de beste manier om aan de slag te gaan, is door deze opties te bladeren en de beste eSports-bookie.

Het is meestal niet verstandig voor een speler om in te springen en meteen te beginnen met het plaatsen van weddenschappen. Ten eerste moeten gokkers even achterover leunen en aandacht besteden aan tips voor eSport-weddenschappen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om teams met de overhand te identificeren.

Een andere waardevolle tip voor online eSports-weddenschappen is het begrijpen van de mechanica van het spel. Het doornemen van de spelregels kan een goede manier zijn om te beginnen. Wedden op een team met de meeste overwinningen lijkt natuurlijk vaak briljant, maar dit is meestal geen voldoende garantie om de juiste keuze te maken.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2

Nieuws