Nieuws

April 12, 2024

De volgende grote verandering in Pokémon VGC: Pro's duiken in Regulation G

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Belangrijkste leerpunten

  • Legendarische Pokémon betreden de strijd: Regulation G introduceert een spelveranderende regel die één beperkte legendarische Pokémon per team toestaat.
  • Calyrex staat centraal: Shadow Rider Calyrex is, met zijn formidabele snelheid en speciale aanval, naast Terastallization, een topkeuze onder professionals.
  • Tellers in opkomst: Verwacht een toename van het aantal omvangrijke Dark-type Pokémon terwijl spelers een strategie bedenken om de dominantie van Shadow Rider Calyrex tegen te gaan.
  • Nieuwe Gen IX-legendes om naar te kijken: Koraidon, Miraidon en Terapagos zullen de meta opschudden met hun unieke vaardigheden en rollen.
  • Diverse meta voorspeld: De beperking van één beperkte Legendary per team stimuleert een gevarieerde en strategische teamsamenstelling.

De VGC van Pokémon Scarlet en Violet bereidt zich voor op een seismische verschuiving met de introductie van Regulation G, een nieuwe regelset die de competitieve pot op scherp zet door één beperkte legendarische Pokémon in elk team toe te staan. Gesprekken met enkele van 's werelds beste spelers op de Europe International Championships (EUIC) – waaronder zwaargewichten als Jeudy Azzarelli, James Baek en Wolfe Glick – onthullen een mix van anticipatie en strategische herkalibratie terwijl de gemeenschap zich opmaakt voor deze transformatieve periode.

De volgende grote verandering in Pokémon VGC: Pro's duiken in Regulation G

Het Calyrex-raadsel

De spotlight schijnt zonder twijfel het helderst op Shadow Rider Calyrex. Deze legendarische Pokémon, bekend om zijn zinderende snelheid en astronomische speciale aanval, staat klaar om de meta opnieuw te definiëren. Spelers zijn bijzonder enthousiast (en op hun hoede) over het potentieel ervan in combinatie met Terastallization, dat niet alleen de kwetsbaarheden verhelpt, maar ook de aanvallende kracht vergroot. Joseph Ugarte benadrukte: "Met Terastallization... wordt Calyrex Shadow alleen maar beter. Er is geen Dynamax om dit tegen te gaan, en Tera Ghost kan de schade van Astral Barrage aanzienlijk vergroten."

Toch is er voor elke actie een gelijke en tegengestelde reactie. Alex Gómez Berna en andere professionals voorzien een tegenbeweging en voorspellen een toename van omvangrijke Dark-types die zijn ontworpen om de aanval van Shadow Rider Calyrex te weerstaan. Er wordt dus verwacht dat het concurrentielandschap zal evolueren en een dynamiek zal bevorderen waarin macht de macht controleert.

De nieuwe kanshebbers van Gen IX

Naast Calyrex luidt de introductie van Koraidon, Miraidon en Terapagos van Gen IX in VGC nieuwe strategische dimensies in. Elk brengt unieke mogelijkheden naar het slagveld, van terreinsetting tot weermanipulatie, en belooft de teamsamenstelling en gevechtsdynamiek te verrijken. James Baek was enthousiast over Terapagos en merkte op dat het potentieel heeft om tegenstanders te ontwrichten met zijn vermogen om terrein- en weerseffecten teniet te doen, naast een supereffectieve verspreidingsbeweging die zich op Pokémon richt met behulp van Terastallization.

Aaron "Cybertron" Zheng gokt er ondertussen op dat Kyogre een plons zal maken, ondanks de aanwezigheid van formidabele counters. Zijn optimisme getuigt van de blijvende levensvatbaarheid van goed geconstrueerde teams en klassieke strategieën in het zich ontwikkelende VGC-landschap.

Er wacht een divers slagveld

Misschien wel het meest opwindende aspect van Regulation G is de diversiteit die het belooft. Met slechts één beperkte Legendary per team worden spelers aangemoedigd om een ​​breder scala aan strategieën en Pokémon-combinaties te verkennen. Wolfe Glick vatte dit sentiment op en voorspelde een meta die ‘redelijk breed in plaats van erg gecentraliseerd’ is, een scenario waarin creativiteit en innovatie de sleutel zijn tot de overwinning.

Terwijl Regulation G aan de horizon opdoemt, bruist de VGC-gemeenschap van speculatie, strategie en de spanning van concurrentie. Nu legendarische krachten op het punt staan ​​te botsen, zullen de komende maanden ongetwijfeld een spektakel worden van tactische genialiteit en Pokémon-dapperheid. Of je nu een doorgewinterde professional of een aspirant-kampioen bent, het zich ontwikkelende slagveld van Pokémon VGC is een oproep tot de wapens en nodigt elke Trainer uit om de uitdaging aan te gaan.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: de Noord-Amerikaanse veteraan die schittert in het seizoen 2024 van Counter-Strike 2

Nieuws