Nieuws

February 14, 2024

De saga van Selen Tatsuki: beëindiging, veerkracht en onafhankelijkheid

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sinds eind december 2023 is de VTuber-gemeenschap gefascineerd door de voortdurende saga van Selen Tatsuki en NIJISANJI EN. Selen Tatsuki, een getalenteerde streamer en lid van NIJISANJI EN's tweede golf van VTuber-talent, werd snel populair dankzij haar energieke persoonlijkheid en indrukwekkende gamevaardigheden. Haar reis nam echter een plotselinge wending toen NIJISANJI EN haar contract op 5 februari 2024 beëindigde.

De saga van Selen Tatsuki: beëindiging, veerkracht en onafhankelijkheid

Wie is Selen Tatsuki?

Selen Tatsuki, bekend om haar chaotische en competitieve karakter, werd een van de meest geliefde streamers van NIJISANJI EN. Met meer dan 800.000 YouTube-abonnees en 130.000 Twitch-volgers was ze een kracht waarmee rekening moest worden gehouden in de VTuber-gemeenschap. Door haar plotselinge beëindiging vroegen fans zich af wat er was gebeurd.

De beëindiging

NIJISANJI EN en ANYCOLOR, het moederbedrijf, hebben een verklaring op Twitter vrijgegeven waarin ze de beëindiging van het contract van Selen Tatsuki aankondigen. Het bedrijf noemde herhaalde contractbreuken, misleidende verklaringen op sociale platforms, het niet naleven van de bevestiging van rechten en voortdurende meldingen van ongepast gedrag als de belangrijkste redenen voor hun besluit. De details van deze beweringen blijven echter vaag en er worden slechts twee voorbeelden gegeven.

Controverses en tegenstrijdige claims

Een van de aangehaalde voorbeelden was een waarschuwing aan Selen in mei 2023 voor het doen van misleidende uitspraken die de reputatie van het bedrijf zouden kunnen schaden. Het tweede voorbeeld betrof een feestelijke cover van LilyPichu's Last Cup of Coffee, die Selen als kerstcadeau aan haar gemeenschap uitbracht. NIJISANJI beweerde dat Selen doorging met het ongeoorloofd plaatsen van de omslag, terwijl Selen en andere bronnen, waaronder LilyPichu zelf, deze bewering betwistten.

Selen's ziekenhuisopname en beschuldigingen

Selen onthulde dat ze in het ziekenhuis was opgenomen na de problemen met de muziekvideo, daarbij verwijzend naar een ongeluk. Na haar beëindiging maakte ze echter duidelijk dat ze feitelijk in het ziekenhuis was opgenomen voor een poging, waarschijnlijk verwijzend naar een zelfmoordpoging. Ze schreef dit toe aan intern pesten en een giftige omgeving binnen NIJISANJI EN. Er werden ook zorgen geuit over NIJISANJI's controle over Selens privé Twitter-account, waar uitspraken over haar ziekenhuisopname werden gedaan zonder duidelijk te maken dat deze niet van de streamer zelf waren.

NIJISANJI's reactie

NIJISANJI heeft Selen sinds haar beëindiging niet publiekelijk erkend, behalve in een verklaring aan de aandeelhouders van ANYCOLOR waarin werd opgemerkt dat de financiële gevolgen van de beëindiging van haar contract verwaarloosbaar zouden zijn. De behandeling van Selen heeft echter tot negatieve gevolgen voor het bedrijf geleid, waaronder een daling van de aandelenwaarde en de beëindiging van samenwerkingsprojecten door andere bedrijven en individuen.

De nasleep

Selen, die nu haar persoonlijke account DokiBird gebruikt, heeft sinds haar beëindiging een aanzienlijke aanhang gekregen. Haar YouTube-kanaal heeft de 500.000 abonnees overschreden en ze omarmt haar hervonden onafhankelijkheid als onafhankelijke maker. Ze is van plan zich te concentreren op het creëren van inhoud zonder bedrijfsbeperkingen en hoopt vooruitgang te kunnen boeken in een positieve en ondersteunende gemeenschap.

Kortom, de saga van Selen Tatsuki en NIJISANJI EN is een verhaal over beëindiging en veerkracht. Hoewel de details van de beëindiging onduidelijk blijven, heeft Selen kracht gevonden in haar gemeenschap en is ze vastbesloten om te slagen als een onafhankelijke schepper. Laten we haar steunen en van deze ervaring leren, en zo een cultuur van respect en begrip in de VTuber-gemeenschap bevorderen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Raging Bolt: de nieuwe koning van Pokémon VGC's metagame
2024-04-10

Raging Bolt: de nieuwe koning van Pokémon VGC's metagame

Nieuws