Evil Geniuses

November 23, 2023

Kwaadaardige genieën gaan naar verluidt de esports-industrie verlaten: potentiële impact en financiële uitdagingen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Onlangs zijn er beweringen geweest die suggereren dat Evil Geniuses, een prominente esports-organisatie, zich mogelijk voorbereidt om de industrie te verlaten. Deze beweringen, gedaan door 'insiders uit de industrie', werden gerapporteerd in de Sports Business Journal. De speculatie ontstond nadat Evil Geniuses besloot zich terug te trekken uit de LCS (League of Legends Championship Series). Er wordt gezegd dat de organisatie actief heeft geprobeerd haar esports-divisie te verkopen, maar tot nu toe hebben geen kopers interesse getoond.

Kwaadaardige genieën gaan naar verluidt de esports-industrie verlaten: potentiële impact en financiële uitdagingen

Potentiële impact

Hoewel het belangrijk is op te merken dat deze beweringen momenteel niet zijn geverifieerd, kunnen ze, als ze waar zijn, aanzienlijke gevolgen hebben voor de e-sportindustrie. Evil Geniuses is sinds het begin van de jaren 2000 al lang aanwezig in esports en heeft deelgenomen aan verschillende esports-disciplines.

Zorgen voor kwade genieën

Evil Geniuses boekten onlangs succes door het VALORANT Champs-toernooi te winnen en de eerste plaats te claimen, samen met een prijs van $ 1 miljoen. Er zijn echter zorgen over de toekomst van de organisatie. Het heeft zijn Dota 2-selectie, die was gevestigd in Zuid-Amerika, ontbonden en er zijn onzekerheden rond zijn teams in Counter-Strike 2 en VALORANT.

Het artikel in de Sports Business Journal gaf geen specifieke details, maar benadrukte de kennelijke intentie van Evil Geniuses om zijn esports-divisie in zijn geheel of in delen te verkopen.

Financiële uitdagingen

Het potentiële vertrek van Evil Geniuses uit esports kan een gevolg zijn van het uitdagende economische landschap in de industrie. Dit jaar zijn er berichten verschenen waaruit blijkt dat de organisatie met financiële problemen te kampen heeft gehad en met een beperkt personeelsbestand heeft gewerkt.

Impact op de industrie

Als Evil Geniuses inderdaad de esports-scene verlaat, zou dit een flinke klap voor de industrie zijn. Dit jaar zijn er al talloze ontslagen, sluitingen van organisaties en mislukte partnerschappen geweest. Het vertrek van een prominente organisatie als Evil Geniuses zou de strijd waarmee esports wordt geconfronteerd verder onderstrepen.

Bezoek Esports.net voor meer updates over de esports-industrie.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws