Nieuws

November 15, 2023

De meest vertegenwoordigde Pokemon TCG-decks aan toptafels

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Pokemon TCG-decks zijn niet allemaal gelijk gemaakt. Waar sterke decks zijn, zullen ook zwakke decks zijn. Voor het grootste deel zullen vraag en aanbod bepalen of kaarten duur zijn of niet, maar Pokemon-decks kunnen relatief goedkoop zijn om te bouwen en evenementen te winnen. Op het hoogste niveau zijn de trends over welke decks slagen vastgesteld voor het huidige (op het moment van schrijven) BST-OBF-formaat.

De meest vertegenwoordigde Pokemon TCG-decks aan toptafels

Het meest vertegenwoordigde kaartspel aan toptafels

Het meest populaire Pokemon-deck aan de bovenste tafels is het "Lost Zone Box"-deck, dat een vertegenwoordiging van bijna 20% heeft en een verschil van 300 circuitpunten tussen de deelnemers. Dit deck bevat Comfey, Sableye en Cramorant als sterspelers. De Lost Zone, vergelijkbaar met Yu-Gi-Oh's Banished zone of Magic the Gathering's Exile, is een aparte zone van de aflegstapel waar kaarten die de Lost Zone binnenkomen naar verwachting niet zullen terugkeren voor de rest van het spel. De speelstijl van het Lost Zone Box-deck is gericht op het selectief vullen van de Lost Zone met kaarten als Lost Origin Comfey en Colress's Experiment, waardoor Sableye schadetellers kan verspreiden zodra 10 kaarten verloren zijn gegaan. De krachtige aanval van 110 schade van Cramorant kan vanwege zijn vermogen ook zonder energiekosten worden gebruikt.

Het beste van de rest

Het Lugia Archeops beatdown-deck is het volgende meest vertegenwoordigde deck. Dit deck maakt gebruik van de Primal Turbo van Archeops om snel energie op te zetten voor de krachtige Basic Pokemon Lugia, waardoor deze beurt na beurt grote schade kan aanrichten in 4 energiebewegingen. Lugia VSTAR's VSTAR Power, eenmaal per game, verbetert de instelsnelheid van het deck nog verder.

Een andere favoriet bij de fans, Charizard, heeft ook consistente resultaten behaald met een aandeel van 11% in de toptafelresultaten. Dit deck volgt een meer traditionele, op evolutie gebaseerde gameplay, waardoor het eenvoudiger is dan energie-turbodecks. Het baasmonster van het Charizard-deck is Charizard ex, een Dark Tera-type Pokemon met een zwakte van het Grass-type. Het beschikt over een overvloed aan vuurbewegingen met hoge schade die bij elke knock-out sterker worden.

Enkele Pokemon-decks

Gardevoir presteert goed met 13 regionale top 8's en 5 internationale top 8-finishes. Dit deck maakt gebruik van evolutie om zijn krachtige baasmonster, Gardevoir ex, te bereiken, dat kan genezen van statuseffecten. Miraidon-decks, die Gardevoir op de voet volgen, hebben respectievelijk een 6 en 1 top 8-record. Miraidon gebruikt de Tandem Unit-vaardigheid om twee elektrische Pokémon te doorzoeken, waardoor hij twee exemplaren van Raikou V naar de Bench kan brengen voor gebruik in de volgende beurt. JW Kriewall behaalde de 1e plaats in Toronto's Regionale 2023 met behulp van de Miraidon-strategie.

Last but zeker not least bestaat het Mew VSTAR-deck, dat het Wereldkampioenschap won, grotendeels uit twee exemplaren van één enkel starterdeck. Dit deck is afhankelijk van het vermogen van Mew VSTAR om de Techno Blast van Genesect te kopiëren, waardoor het een constante bedreiging vormt.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws