Nieuws

October 30, 2023

Counter-Strike spelen op Mac: CS2-beschikbaarheid en updates

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Hoewel de meeste spelers Counter-Strike op Windows ervaren, kozen veel spelers er tot dit jaar nog steeds voor om Counter-Strike op Mac te spelen. De servers van de game werden gedeeld tussen de besturingssystemen, dus gelukkig werden de spelersbases gedeeld in plaats van gescheiden.

Counter-Strike spelen op Mac: CS2-beschikbaarheid en updates

De game ontving nog steeds updates voor de Mac-versie tot de release van CS2, wat niet voor elke game op het platform kan worden gezegd. Spelers kregen zelfs de meest recente Operation, Operation Riptide, op de Mac-versie. We gaan de vraag voor eens en voor altijd beantwoorden: kun je een Counter Strike 2 Mac-versie spelen?

CS2 spelen op Mac

Laten we deze keer beginnen met het slechte nieuws: er is momenteel geen Counter Strike 2 Mac-poort.

Counter-Strike op Mac was mogelijk vanwege de lage systeemvereisten van de game. Omdat de framesnelheid een belangrijk onderdeel van het spel blijft, zul je niet veel Macs tegenkomen in het competitieve Counter-Strike. Desondanks draaide de game redelijk goed op de meeste Macs van de afgelopen tien jaar. U kunt controleren of uw Mac de game had kunnen uitvoeren aan de hand van de onderstaande minimale systeemvereisten.

Valve heeft nog niet bevestigd of CS2 beschikbaar zal zijn op Mac. Bèta-uitnodigingen werden alleen naar Windows-spelers gestuurd, maar daar kunnen allerlei redenen voor zijn. We gaan ervan uit dat het ergens na de eerste Windows-release beschikbaar zal zijn.

Valve ondersteunt over het algemeen gamen op de Mac, dus het zou nogal een verrassing zijn als dit zou stoppen. Onlangs heeft Valve echter aangekondigd dat er een terugbetalingsoptie wordt ingevoerd voor Mac-spelers, dus dat voorspelt niet veel goeds.

Waarom was Counter-Strike op de Mac niet populairder?

Hier bestaat geen specifiek antwoord op. Valve heeft de Mac-versie ondersteund, dus degenen die willen spelen, kunnen dat doen. Macs worden echter vaker voor andere doeleinden dan gamen gebruikt. Muziekproductie en videobewerking zijn bijvoorbeeld zeer gebruikelijk op de Mac, waarbij de hardware op deze taken is afgestemd.

Het is vooral een demografische kwestie. Degenen die zich een Mac kunnen veroorloven, kunnen zich vaak ook een speciale Windows-gaming-pc veroorloven, waar het veel logischer is om Counter-Strike te spelen voor een veel soepelere ervaring.

Heeft Mac elke Counter-Strike-update gekregen?

Tot nu toe wel. Mac-spelers hadden toegang tot dezelfde inhoud als Windows-spelers, en stonden bij elkaar in de wachtrij in matchmaking-spellen. Hierdoor bleef de consistentie over de hele linie behouden en konden Mac-gamers volledig up-to-date blijven.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena
2024-06-04

De epische crossover: Dragonsteel van Brandon Sanderson betreedt de League of Legends Arena

Nieuws