Betsafe CS:GO Wedpartners met GODSENT

Nieuws

2022-10-20

Betsafe werd de exclusieve gokpartner van Godsent na ondertekening van een overeenkomst tussen de twee bedrijven. De bookmaker heeft verklaard dat de focus zal liggen op CS: GO, ook al bestaat het bedrijf uit professionele esports-teams, spelers en contentproducenten van tien verschillende esports-games, waaronder League of Legends en Dota 2.

Betsafe CS:GO Wedpartners met GODSENT

Esports heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Omdat alle grote sportevenementen in het voorjaar werden uitgesteld, kreeg esports meer bekendheid, waardoor ze aantrekkelijker werden voor een breder publiek. Volgens Kim Ekelund, hoofd marketing voor Zweden bij Betsson Group, heeft de wereldwijde pandemie de positie van esports verder verstevigd.

Betsafe, een van de meest gedurfde en actieve bedrijven, was de esport-team's keuze voor deze sponsoring. De twee groepen zijn van mening dat er in de toekomst veel meer vooruitgang zal worden geboekt in de esports-industrie. Daarom is deze sponsoring tussen ambitieuze GODSENT en Betsafe een tastbare illustratie van hun toewijding aan de toekomst van esports.

Impact van het partnerschap op Godsent

De overeenkomst dekt alle geplande games voor GODSENT met datarijke, relevante content. De interesse van niet-endemische commerciële partners in esports kan worden gebruikt om de groei te meten, en het partnerschap van GODSENT met BetSafe benadrukt vooral de vooruitgang van CS: GO. 

Het is niet verwonderlijk dat het gokbedrijf een hoog aangeschreven CS: GO-organisatie koos als eerste esports-partner, omdat het spel al lang een favoriet is onder esports-gokkers.

In een persverklaring zei Ludwig Sandgren, CEO van GODSENT, dat ze verheugd waren dat Betsafe, met zijn lange geschiedenis van investeren in unieke inhoud en sponsoring, deze langetermijnverbintenis met hen heeft getekend. Betsafe is de ideale partner voor GODSENT vanwege haar enorme ambitie. Naarmate het team zich ontwikkelt tot een eersteklas bedrijf, zal het een belangrijke rol spelen in hun CS: GO-divisie en dienen als een uitstekende strategische partner.

Gevolgen van het partnerschap op Betsafe

Dit is de eerste esports-sponsorovereenkomst van Betsafe, beweert het bedrijf voor sportweddenschappen. Het doel van de samenwerking is om het gokaanbod van Betsafe te verbeteren door te focussen op samenwerking tussen de twee partijen en activeringen op sociale media. 

Vanwege zijn populariteit onder Europese esports-gokkers, wordt verwacht dat het bedrijf zich voornamelijk zal concentreren op de CS: GO-scene. Bovendien wordt verwacht dat tijdens de samenwerking achter de schermen beelden worden geproduceerd.

De exploitant zegt ook dat de regeling naast naamsbekendheid en financiële ondersteuning sterk de nadruk legt op nauwe samenwerking en sociale media-betrokkenheid. De transactie is mogelijk gemaakt door de samenwerking van Godsent en dataprovider GRID Esports. Als onderdeel van het arrangement zal GRID een scala aan content aanbieden voor Godsent's aankomende wedstrijden.

Is Godsent een populair Esports-team?

Met divisies voor Counter-Strike, Call of Duty, League of Legends en PUBG is Godsent een bekend Zweeds professioneel esports-bedrijf. Pronax begon aan de formatie van zijn team nadat hij de eerste had verlaten Fnatic rij.

Op 15 augustus 2016 nam GODSENT het grootste deel van de vorige line-up over, waaronder Jesper "JW" Wecksell, pronax, Freddy "Krimz" Johansson en Robin "flusha" Rönnquist. Dit gebeurde als gevolg van spelerstransacties in de Zweedse CS: GO pro-scene, aangezien Fnatic zowel Simon "twist" Eliasson als Jonas "Lekr0" Olofsson verwierf. Math Lekr0 en KRiMZ werden later terug geruild tussen Fnatic en GODSENT in een nieuwe handelsronde.

In de kwalificatiewedstrijden van ELeague Seizoen 2 verloor GODSENT van Alternate aTTaX en werd dus gediskwalificeerd uit de competitie. Een offline kwalificatieplaats voor de komende CS: GO Major, werd de ELEAGUE Major, Atlanta, verzekerd nadat het team Hellraisers versloeg in de finale van het Europees kampioenschap voor minoren op 6 november 2016.

Het team verklaarde op 21 juni 2018 alle operaties voorlopig stop te zetten. Volgens GODSENT was het besluit om de organisatie te sluiten het eens met alle partijen die betrokken waren bij het management en was het de beste oplossing voor elke stakeholder.

Prestaties van Godsents

Na de fusie met de Zweedse esports-groep The Final Tribe, hervatte GODSENT de activiteiten in september 2019. In november kocht het later dat jaar de CS:GO-line-up van SMASH Esports.

Veel wedstrijden zijn gewonnen door Godsent, waaronder: DreamHack geopend September 2021: Noord-Amerika, toen ze Extra Salt versloegen in de kampioenswedstrijd. De ploeg zegevierde ook in 2020 over Gambit Youngsters in het LOOT.BET/CS seizoen 7. Ze werden datzelfde jaar vierde op de ICE Challenge 2020.

TACO, latto, dumau, cky, adr en dead werden op 30 juni door 00 Nation van GODSENT gekocht. Bovendien werd HEN1, die in maart was ondertekend, ontslagen. De enige CS:GO-speler van het team op dit moment is Bruno "b4rtiN" Câmara. In januari 2021 werd de Braziliaan overgenomen. De atleet zal de ploeg blijven helpen slagen omdat hij in verschillende andere competities uitblonk. 

B4rtiN heeft een aantal competities gewonnen, waaronder de DreamHack Open: Noord-Amerika, september 2021 en de ESEA Cash Cup: Noord-Amerika, zomer 2021 #2.

Laatste nieuws

De basisprincipes van Esports-weddenschappen
2022-12-01

De basisprincipes van Esports-weddenschappen

Nieuws